Şimdi Ara

Kepeğe karşı en etkili çözüm nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
103.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kepeğe karşı en etkili çözüm nedir ketoral v.b şampuanları da kullandım ama bunlar kesin çözüm olmadı bildiğiniz daha etkili bir çözüm var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourtyfour -- 27 Ekim 2008; 8:38:59 >



  • hed en şoldırs. bu şampuanı alana kadar hep kepek sorunum vardı ama kullandıktan sonra hiç olmadı. gerçekten iyi bi şampuan. bir de çok sıcak su ile yıkamak da kepek yapıyormuş diye duydum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hekim18

    hed en şoldırs. bu şampuanı alana kadar hep kepek sorunum vardı ama kullandıktan sonra hiç olmadı. gerçekten iyi bi şampuan. bir de çok sıcak su ile yıkamak da kepek yapıyormuş diye duydum.

    Biraz pahalı ancak verdiğiniz paraya değiyor. Head and Shoulders da yazılışı.
  • Head & Shoulders kullan, fazla sıcak su kullanma. Sık yıka saçını. Bunlarda olmadı al sirkeyi sür saçına , 15 dakka sonra yıka 3 gün kokar saçın ama kepek mepek kalmaz koca karı yöntemi
  • Sağolun ama benim kullanmadığım şampuan kalmadı head & sholders de kullandım ama faydası olmadı
  • sampuanlari deneyip de iyi sonuc almadiysaniz bence bir dermatologa gorunun. sac derinizde bir problem olabilir. Yanlış beslenme veya hormonal sebepler de bu sorunda etkili olabilir.
  • Dermatoloğa gittim geçen yıl.bendeki kepeğin- seboreik dermatit- ile ilgili bir durum olduğunu söyledi.belli bir yaştan sonra ortaya çıkıyor genetik de olabiliyormuş stres v.b faktörler etkiliymiş ortaya çıkışında en kötüsü de belli bir ilacı yokmuş. medikal şampuan krem falan yazdı ama işte onlar da çözüm değil sadece hafifletme amaçlı
    quote:

    Orjinalden alıntı: felsefika

    sampuanlari deneyip de iyi sonuc almadiysaniz bence bir dermatologa gorunun. sac derinizde bir problem olabilir. Yanlış beslenme veya hormonal sebepler de bu sorunda etkili olabilir.
  • dove kepeğe karşı etkili şampuanı dene bende ikinci yıkamadan sonra kalmamıştı
  • head and shoulders ben kullandıgım zaman bende daha cok kepek yapıyor bence faydasız bır sampuan
  • selam. kepek sorununun çözümü kesinlikle şampuan değildir. eczanelerde 5 tyl civarında bir fiyata satılan "konazol" adlı kepek ilacı/şampuanı hemen hemen bütün cilt tipleri için çok etkilidir.

    saçınızı herhangi bir şampuan yada sabunla yıkayıp duruladıktan sonra, 2 damla kadar avucunuza damlatın ve saçınıza yayarak köpürtün. derinize doğru 1-2 dk kadar masaj yapın. ilk yıkamada olmasa ikinci yıkamadan sonra %99 kepek sorununuz kalmayacak.

    yanlış anlama olmasın, herhangi bir satıcı filan değilim. sadece kullandım. çok arkadaşıma da tavsiye ettim. inanmayabilirsiniz ama çoğunun kullandıktan sonraki şikayeti "ee kepek işi bitti,şampuanın kalanını ne yapıcaz" oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merulaalba

    selam. kepek sorununun çözümü kesinlikle şampuan değildir. eczanelerde 5 tyl civarında bir fiyata satılan "konazol" adlı kepek ilacı/şampuanı hemen hemen bütün cilt tipleri için çok etkilidir.

    saçınızı herhangi bir şampuan yada sabunla yıkayıp duruladıktan sonra, 2 damla kadar avucunuza damlatın ve saçınıza yayarak köpürtün. derinize doğru 1-2 dk kadar masaj yapın. ilk yıkamada olmasa ikinci yıkamadan sonra %99 kepek sorununuz kalmayacak.

    yanlış anlama olmasın, herhangi bir satıcı filan değilim. sadece kullandım. çok arkadaşıma da tavsiye ettim. inanmayabilirsiniz ama çoğunun kullandıktan sonraki şikayeti "ee kepek işi bitti,şampuanın kalanını ne yapıcaz" oldu.


    evet aynen katılıyorum. Eczanelerde birde vichy'nin kepeğe karşı satılan ilacı/şampuanı var. Ben onu kullanıyorum. İlk kulanmamda kepeği ve kaşıntıyı bıçak gibi kesti. Herkese tavsiye ederim.




  • 33 yaşındayım.inanmazsınız ama hep hacışakir sabun ile yıkadım saçlarımı.hiç kepek sorunu yaşamadım.şampuan kullandığım çok nadirdir...Sabundan dolayı saçlarım biraz sert olur onun için Shuma diye bi şampuan var.Haftada birkez de çay kaşığı ağzını dolduracak kadarda olsa yumuşatmak için bu şampuanı kullanırım.çok iyi yapıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ezbiderli

    33 yaşındayım.inanmazsınız ama hep hacışakir sabun ile yıkadım saçlarımı.hiç kepek sorunu yaşamadım.şampuan kullandığım çok nadirdir...Sabundan dolayı saçlarım biraz sert olur onun için Shuma diye bi şampuan var.Haftada birkez de çay kaşığı ağzını dolduracak kadarda olsa yumuşatmak için bu şampuanı kullanırım.çok iyi yapıyor.


    Bende babamın bu konuda tek olduğunu sanıyordum ,babama göre kepeğin çözümü Hacı Şakir kalıp sabun
  • NORMAL ŞAMPUANLAR YAPAR.ECZANEDEN PRO ZİNC ŞAMPUANINI AL. 18 ytl fiyatı var ama kepek falan kalmaz..
  • Head and Shoulders ve bilimum şampuan kullandım hiç biri fayda etmedi. Hatta Clear kullandım daha beter etti.

    SebaMed kullandım pek işe yaramadı. Şimdi Konazol kullanıyorum 1-2 gün idare ediyor ama tamamen kaldırmıyor
  • en iyisi kafayı kazıtmak
  • erkeklere sesleniyorum: duş öncesi traş olmadan evvel, avucunuza biraz elma sirkesini damlatın, saçınıza iyice dağıtın, bu işi bir kaç sefer tekrarlaryın. sonra yıkanır gibi parmak uçlarınızla yumuşak bir şekilde saç derinize masaj yapın. tüm saçlarınızın diplerini iyice yedirdiğinizden emin olduktna sonra, sakal traşınıza geçebilirsiniz. siz sakal traşı olurken elma sirkesi saç derinizi iyice nüfuz edecektir. sakal traşı bitince (ki bu en az 2-3 dk sürer) duşunuzu alın. saçlarınızı bolca durulayın. saçlarınızın kokmasını istemiyorsanız mevcut şampuanızını az kullanabilirsiniz.

    kızlar da aynı şeyi yapabilir. (Ama traş değil, başka bir şey )burda önemli olan sirkeyi saç derinize yedirdikten sonra birkaç dakika iyice nüfuz etmesini sağlamak.

    beklerken canınız sıkılmasın diye başka yerlere bakım yaparsınız

    ne şampuanlar, ne çam terebentinler, ne ilaçlar denedim...
    hepsi sorunları geçici çözdü, sadece bu yöntem kalıcı olarak çözdü...

    hatta yüzümde kuruluk vardı, derim pul pul dökülüyordu. yüzüme sürdüm. ona da iyi geldi...
    hani yüz kuruluğu olanlar için...




  • Dünya kadar şampuan denedikten sonra doktora gitmiştim. MEMECON lösyon ile ismini hatırlamadığım bir hap vermişti.Hap bitttikten sonra devam etmedim.Fakat lösyonu halen kullanırım.Banyo yaptıktan sonra saçınızı saç kurutma makinesi ile kurulayıp bu lösyonu saç diplerine iyice yedirecek şekilde sürerseniz kepek olmuyor.Ama uzun süre bırakınca yine geri geliyor.Ama zaten devamlı kullanmakta iyi değilmiş.İçindeki bir maddeden dolayı arada bir kullanmayı bırakmak gerekir.
  • Bende de var bu sorun. Ve garip bir şekilde kışları ortaya çıkıyor. Okul dalgası gereğince kışın saçımın kısa olmasına rağmen. Yazın nerdeyse her gün denize girerim, sanırım kepeği geçici de olsa kesen olay bu. Okul dönemleri ara ara stresler yaşadığımdan da kepek kışın azıyor olabilir. Her halukarda het en şoldırs filan kafi filan gelmedi benim kafaya. Yarın vichynin şu kepek ilacını alıp deneyeceğim.
  • Herkesin kepekten kurtulma yöntemi aynı olmuyor maalesef. Herkes bişeyler önerir balıklama atlarsınız ama sizde bi işe yaramaz. Ben senelerce kepekle uğraşıp sonunda prozinc şampuan sayesinde kurtuldum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.