Şimdi Ara

cd olmadan linux yüklenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben laptobuma linux kurmak istiyorum. (denemek-öğrenmek için).
    Fakat bilgisayarımın cd sürücüsü arızalı.
    linux'u cd sürücü olmadan, direkt hard diskten ya da usb bellekten yükleyebilir miyim?
    bilgisayarı sadece internete girmek (msn ve limewire da kulanıyorum) ve ofis programlarını kullanmak (word, powerpoint, acrobat) için kullanıyorum. hangi linux sürümünü önerirsiniz (ubuntu veya pardus düşünüyorum).
    Acer 5100 kullanıyorum. sürücü sorunu yaşar mıyım? özellikle kablosuz ağlara bağlanmada problem yaşanabildiğini duymuştum.



  • evet bu programla yükleyebilirsin (pardus desteklemiyor)
    http://lubi.sourceforge.net/unetbootin.html

    bir kaç gün bekleyip yeni çıkacak ubuntuyu yüklemeni tavsiye ederim.5100 ile sorunsuz çalışır.kablosuz sürücülerini ilk seferde yükleyebilmek için ethernet gerekiyordu 1 yıl önce yeni sürümü bilemiyorum.
  • şu anda ubuntunun hangi sürümünü kurmalıyım.
    hard diskte 10 gblık bir bölüm ayırsam, oraya kurabilir miyim? nasıl?
  • ubuntu 6 ayda bir güncellenir.şu an 8.04 güncel sürümü.yenisi 31 ekimde çıkacak çook az kaldı.
    10 gb fazlasıyla yeterli.ntfs bölümleri de okuyabildiği için sorun olmaz.
  • Slax da yüklenir. Yalnız bi sorunu var, yüklenirken "çatır çatır..." diye ses çıkartıyor.
  • Teşekkür ederim.
    8 gb'lık bir flashdiskim vardı. orda usb yi görünce ona yükle dedim. çalışırsa 31 ekime kadar denerim. beğenirsem windowsu silip yeni sürümünü kurarım.

    diğer sürücülerime (NTFS formatlı) format atmadan ubuntudan içeriğini görebilir miyim? bütün belgelerim, şarkılarım, filmlerim d sürücüsünde de.
  • Tüm Linux dağıtımlarından Windows dosya biçimi ile biçimlendirilmiş disklerine ulaşabilirsin, hiçbir sorun çıkmaz. Format atman da gerekmez.

    Ben çok uzun süre Ubuntu kullandım, ardından daha uzun süre Slax kullandım, hala da kullanmaktayım. Bence Slax çok iyi. Altı üstü flaş bellekten çalışan bir sisteme ne kadar yüklendiğimi görmek için birkaç ekran görüntüme bakabilirsin:http://cerem.cshus.org/Linux#Slax
  • ben bu güne kadar linux'un sadece ismini duymuşluğum vardı. şahsen hiç bilgim olmadığı gibi, linux kullanan bir tanıdığım da yok. dolayısı ile kullanmayı en kolay öğrenebileceğim sürüm olmasını tercih ederim. şu an için en hızlı, en yüksek performanslı, görsel olarak en güzel vs.. önemli değil.

    şu an ubuntuyu indirmeye başladım ama farklı bi öneriniz varsa (şu daha basit, daha kolay öğrenilebilirdir gibi..) deneyebilirim.
  • Ubuntuyu y]kled'm ama kablosuz aga baglanamadim. daha dogrusu kablosuz aglari nasil aratacagimi bulamadim. ethernet kablosunu takinca baglaniyor. driverin yuklu olup olmadigini nasil bakabilirim. yuklu degilse nasil yukleyebilirim. cevredeki kablosuz aglari nasil aratabilirim.
  • kısıtlanmış sürücü yöneticisi ile yüklemelisin.panelde simgesi çıkar ya da sistem menüsünden bulabilirsin.

     cd olmadan linux yüklenir mi?


    etkinleştirildi yazan yeri tıklarsan yükler.hem ekran kartını hem kablosuz adaptörü böyle tanıtabilirsin.

    ağ bulmak için sürücü yüklendikten sonra paneldeki simgeye tıklaman yeterli.

     cd olmadan linux yüklenir mi?




  • Teşekkür ederim. karıştırırken kendim bulmuştum burayı. halletmiştim.

    hastanede kullandığımız dicom viever programının bir benzerini bile buldum. hiç tahmin etmemiştim bulabileceğimi. windowsu açmak için çok fazla nedenim kalmayacak gibi gözüküyo.
  • arkadaşlar, ubuntuda windowstaki ctrl+alt+del tuşuna basınca açılan görev yöneticisi gibi bi program var mı? bazen bi program açarken takılıyor. bilgisayarı kapat dediğimde bile kapatmıyo. reset atmak zorunda kalıyorum.
  • panelevsağ tıklayıca "uygulama ekle" ya da buna benzer bir seçenek çıkar, oradan "force quit" aracını panele ekleyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.