Şimdi Ara

Airties Wav-140

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.Başlığı yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim ama buranın doğru olacağını düşündüm.
    Ben takas ile bir arkadaştan Airties WAV-140 modem alacağım.Fakat aleti kullanmayı düşünmüyorum.Sizce bu aleti kolay bi şekilde satabilir miyim ? Yorumlarınız için teşekkürler.



  • http://forum.donanimhaber.com/m_26436501/mpage_1/key_wav%2C140//tm.htm#26436501
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_269/tt.htm
    bende biri ye üye oldum wav-180 verdiler çok şekil bişey.ama voip olayını kullanan fazla kişi yok.
    ikinci elde 50 liraya alınabilecek kablosuz modemler hatta sıfırı 80 lira olan modemler var.
    4 port ethernet + kablosuz.çoğu kişinin işini görüyorlar.
    bide aklında olsun arkadaşın o modemi "biri" üyeliğinden almışsa ttnet te çalışmıyor.sadece koçnet te çalışıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: thunder9

    Selam arkadaşlar.Başlığı yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim ama buranın doğru olacağını düşündüm.
    Ben takas ile bir arkadaştan Airties WAV-140 modem alacağım.Fakat aleti kullanmayı düşünmüyorum.Sizce bu aleti kolay bi şekilde satabilir miyim ? Yorumlarınız için teşekkürler.


    WAV-140 "ADSL modem" olarak çok çok süper bir tasarım değildir ama kesinlikle "uzak durunuz!..." denecek bir ürün de değildir. Ben yıllardır kullanıyorum; bir aralar da (5-6 aylığına) 7/24 download'da kullandım... Kablosuz modem olarak olumlu bir yönü, üzerinde gelen 2 dBi'lık anteninin sökülebilir olmasıdır.

    Tabii bu modelin esas özelliği VoIP devresi ve SIP destekli olmasıdır. Ancak burada da iki noktayı açıklamakta yarar var:

    1) Size gelecek olan WAV-140 "generic" versiyon mu yoksa Türkiye'deki UMTH'cılardan birisine göre önceden kodlanmış versiyonlardan birisi mi? Birincisi ise, siz (veya sizden sonra kullanacak kişi) bunu kendi arzu ettiği VoIP Servis Sağlayıcılar için programlayabilecektir.

    2) WAV-140'da maalesef "SIP-thru" olayı pek çalışmıyor. Örnekle açıklıyayım:

    Diyelim ki siz WAV-140'ınızı alıp (X) gibi bir VoIP Servis Sağlayıcısı için programladınız. Bunlar zten hep SIP bazlı çalışır. Sonra, elinde bir dizüstüyle arkadaşınız geldi ve onda da (Y) gibi bir diğer VoIP Servis sağlayıcı (hatta yine X servis sağlayıcısı bile olabilir...) için programlanmış bir VoIP soft-phone yazılımı (bu da SIP bazlı haliyle...) var. Arkadaşınız sizin WAV-140'ı "modem" olarak kullanıp kendi dizüstündeki VoIP Soft-Phone yazılımı ile telefon görüşmesi yapmak istedi... (Normal bir ADSL modeme kablolu veya kablosuz olarak bağlansa bunu kolayca gerçekleştirebilir...) Ancak WAV-140'da bunu gerçekleştiremez veya en iyi ihtimalle "giriş sinyalini alabilmek" için 15-20 dakika beklemek zorunda kalır. Yani WAV-140, aynı anda konuşmaya çalışmasalar bile, SIP bazlı iki değişik müşteriyi kabul etmiyor ve sadece kendi içine yazılmış müşteriyi kabulleniyor.

    Bilginiz olsun!...





  • yi günler arkadaşlar bende biri adsl abonesi olmak istiyorum bugun bi koc-net bayiini aradım modem 4 portlu dediler biz 3 arkadaşız en az 3 portlu olmalı. ama arçelik bayiine gittim 2 port desteği var dediler yani kablolu olarak iki kisi bağlanabilirmis acaba bu airties wav-140 kablosuz adsl 2+ voIP modem den kaç kisi kablolu bağlanabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: edimspeed

    yi günler arkadaşlar bende biri adsl abonesi olmak istiyorum bugun bi koc-net bayiini aradım modem 4 portlu dediler biz 3 arkadaşız en az 3 portlu olmalı. ama arçelik bayiine gittim 2 port desteği var dediler yani kablolu olarak iki kisi bağlanabilirmis acaba bu airties wav-140 kablosuz adsl 2+ voIP modem den kaç kisi kablolu bağlanabiliyor.

    wav-180 veriyorlar.
    4 kablo bağlantısı + kablosuz var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.