Şimdi Ara

+++ALONSO MU RAİKKONEN Mİ?+++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyet beyler şüphesiz geleceğin en büyük f1 yarışçılarından bahsediyorum sanırım bunada kimsenin itirazı olmaz
    bence kimi pilotaj bakımından raikkonen alonso dan daha iyi ama alonso nun bi bakımdan raikkonen e karşı üstünlüğü var ve bu üstünlük tartışılmaz o da şans
    evet alonso kimi ye nazaran çok şanslı diyemeyecem çünkü kimi alonso ya karşı şansız
    bence;
    raikkonen-)pilotaj
    alonso -)şans
    evet bu iki pilot hakında ne düşünüyosunuz benim görüşlerim böle ya sizinkiler



  • valla Massa'nın altına ver Mclaren'i Raikkonen'in bence esamesi okunmaz..Şu Barrichello gitse de Massa yerine bir gelse!!
  • yaw bırak ya massa raikkonen in yanında tuvalet kağıdı gibi kalır
  • [Deleted by Admins]
  • alonsoda kimmiş ya , KİMİİİ

     +++ALONSO MU RAİKKONEN Mİ?+++
  • trulli mruulli demeyin yahu adam geleceğin büyük pilotlarından demiş bu ikilinin ileride çok çekişeceği açık ama ben raikkonen in daha iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum.
    alonso nun bu haftaki yarışta kendisinden 1sn daha hızlı olan schumiye 12 tur dayanıp hata yapmaması çok etkileyiciydi. bu önemli bişey. her zaman kimi nin soğukkanlılığı konuşulur bakalım alonso da öyle mi görecez. keşke kimi yarış dışı kalmasaydı da çekişmeyi izleyebilseydik...
  • ikisi arasında Alonso daha yetenekli her açıdan.Alonso kariyerine Minardi takımı ile başladığında Minardi nin potansiyeli doğrultusunda dikkat çekici yarışlar çıkarmıştı.Ancak Raikkonen in kariyeri Sauber ile başladı.ve o yıl Sauber araçları çok güçlü idiler.Bu doğrultuda Alonso nun çaylak performansı Raikonenden daha etkileyici idi bence.

    Alonso nun Raikkonnenden daha iyi olduğunu düşündüğüm nedenler.

    1=Alonso nun sürüşü Raikkonenne nazaran hep daha derlitoplu ve güvenlidir.Bu yüzden aracını Raikkonen kadar yıpratmaz.Her zaman için Finish görme ihtimali daha yüksektir bana göre.

    2=Alonso nun F1 dışındaki kariyeri Raikkonene nazaran daha parlaktır.

    3=Alonso'nun Minardiden edindiği tecrübe Raikkonne'nin Sauberde edindiğinden daha üstündür.çünki bu ilk öğrenme yılında Alonso her açıdan yetersiz olan bu araç sayesinde bir F1 aracını nasıl Finishe kadar ulaştırması gerektiğini Raikkonnen'e nazaran daha iyi etüd etmiştir.

    4=Alonso Raikkonnen e nazaran daha istikrarlıdır.

    5=Raikkonen aracının potansiyelini çok iyi kestiremediğinden dolayı kariyeri boyunca sık sık mekanik sorunlar yaşamıştır.bir aracı dayanımı üzerinde zorlarsanız mekanik arıza çıkarması muhtemeldir.

    burda bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.aracı zorlamaktan kastım sürüş tekniği ile aracı yıpratmaktır.buurda değer ölçüsü pilotun tur dereceleri deildir.bir pilot yarışta yavaş ta olsa aracı gereğinden fazla zorluyo olabilir.örneğin hırçın bir apeks veya üst sınıra çok yakın devirli kullanmak veya sürekli geç frenaj veya motoru sert kopresöre sokmak gibi.bu doğal yetenek ile değil tecrübeyle ve pilotun analiz etme ve telemetri okuma yeteneği ile alakalı bir durumdur.

    örneğin Schumacherin çok az mekanik arıza yaşaması bu yeteneğinin sonucudur.takım arkadaşları ile kariyerleri boyunca aynı otomobillere sahip olmalarına rağmen gerek Benettonda gerek Jordan da gerekse Ferrari de takım arkadaşlarına nazaran hep çok yüksek finish görme oranlarına ulaşmıştır.




  • "şumi bitti"diyosunuz yani

  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    "şumi bitti"diyosunuz yani




    Schumi bitermi hiç?Schumi şu an pisttlerdeki aktif pilotlar içinde en kusursuzu ve tecrübelisi.emekli olana kadarda öyle kalacak.
  • Mclaren'den önce Kimi kimdi? veya Minardi'deki Alonso...Şimdi Sauber'de diye gözden kaçan Massa , büyuük bir takıma geldiğinde neler yapacak hep beraber göreceğiz..Zaten 2 yıl öncesine akdar Ferrari test pilotlugu yapan Massa ,Sauber'de stajını tamamlayıp , Ferrari'de doktorasını yapacak..Sonra Kimi'yi mi , Alonso'yu mu yoksa Massa'yı mı konuaşcağız hep beraber göreceğiz
  • Gecmiste de,gelecekte de, şuanda ŞUMİ!Bırakana kadar o bıraktıktan sonra bakarız duruma gore!
  • raikkonen tabiki. bir de istikrarlı bir araba kullansa...
  • Alonso tabiki tartışmaya gerek yok
  • RAİKKONEN tek geçerim ama şansız
  • ALONsO
  • ohaaa button çift yakıt deposu kullanmış beyler diskalifiye olacakmış.ortalık çok karışıcak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gkkt

    Gecmiste de,gelecekte de, şuanda ŞUMİ!Bırakana kadar o bıraktıktan sonra bakarız duruma gore!


    işte "güce" tapan bir zihniyet, shumacher 10 yıl üstüste şampiyon olsa doymaz aynı tek taraflı zevki alır böbürlenir bu zihniyet ekseriyetle fenerbahceli olur

    f1 e renk getirecek pilotların başında Kimi yi düşünüyordum hep ama gerçekten iceman ya çok şanssız ya da aracını iyi tanımıyor
    alonsonun yolu açık olsun felipe massa ismininin parlayacağını f1 takip eden en az 2 arkadaşımdan daha duydum ama bilmiyorum ferrariye transfer olabilir mi ya da ferrari onu alır mı
    ben Raikonnen diyorum tarzını sevdiğim bir pilot



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weatherman -- 28 Nisan 2005, 16:39:38 >




  • RAİKKONEN TABİKİ ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ BİRDE ŞANSI OLSA VoRYA KİM TUTUR KİMİ Yİ ozaman

    Şimdi bir konuya deyinicem yeri değil ama yinede söyleyim Şimdi bu m.schumi ile a.senna karşılaştırıyorlar ya bu adamları anlamıyorum bence senna schumi den kat kat iyi nedenmi derseniz senna nın yarıştığı yarış sayısına bak birde başarılarına bak birde schumi nin çıktığı yarış sayısına bak birde başarısına bu yönden niçin kimse bakmıyor anlamıyorum bu insanları bu arada schumi yi bu haftaki azminden dolayı kutluyorum ama k.raikkonen olsaydı ona yetişemezdi çünkü raikkonen ona tur bindirmiş olurdu çoktan.
  • Yaa boşuna nefes tüketmeyelim arkadaşlar.. Ne Schumi ne Alonso ne Massa...

    Raıkonen'i tek geçerim her şekilde...
  • şuana kadar yazılna mesajlarda raikkonen önde bakalım alonso cular alonso ya mesaj kampanyası başlatacaklar mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.