Şimdi Ara

AMD Phenom 8450 Triple Çalışma Mantığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aldığım bilgisayda işlemci tercihim AMD Phenom 8450 Triple (3 Çekirdek) 2.1 Ghz oldu.
    Bu işlemcinin çalışma şekliyle ilgili bir sorun var kafamda?

    Bir işlem için sadece tek işlemci kullanıyor, diğer 2 işlemci o iş yaparken boş boş oturuyorlar.
    Bunun yazılımla yada Bios'tan bir iş için 3 işlemciyi aynı anda kullandırma gibi bir seçeneğimiz varmı acaba?
    Ya hep ya hiç hesabı yani



  • Kullandığın Programın çoklu işlemcilere desteği olması gerekir aksi halde çalıştıramazsın.O programdan 3 tane açarsan 3 çekirdeğin Çalıştığını göreceksin.
  • merak ettiğin konunun sebebi amd nin bu işlemciyi doğal dört çekirdek olarak tasarlamasından kaynaklanıyor.tek bir çekirdeğin kaldırabileceği programların çalıştılması durumunda tek bir çekiredeği,daha çok çekirdeğin bir program için çalışması gerektiğinde çoklu işlemci moduna geçiyor.durum bundan ibaret.yani merak ediğlecek bir olay yok.işlemcin tasarlandığı mantıkta çalışıyor.basit bir deneme için bir yandan winamp ile müzik dinle,bir yandan vcd formatında film aç,bir yandanda winrar ile basit olarak dosya sıkıştır.hepsi farklı olarak çalışma düzeni sergileyecektir.
  • evet VMTX aynen dediğin gibi. Virüs taraması yaptığımda biri, video izlediğimde diğeri ve photoshop açtığımda da 3.sü işlem yapıyor.
    benim demek istediğim, bir ayarlama ile bu işlemin sadece bir tanesini çalıştırmak istediğimizde bu programı 3 işlemciye böldürebilirmiyiz.
    Çoklu işlemci desteği olmasa bile???
  • bunun için thg ye bakabilirsin phenomx3 ler incelenmiş ve bence güzel işlemciler senin açtıgın uygulamaya göre çekirdeklere yük biner eğer yazılım tek çekirdek kullanıyorsa tek çekirdek kullanır:D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xapex

    evet VMTX aynen dediğin gibi. Virüs taraması yaptığımda biri, video izlediğimde diğeri ve photoshop açtığımda da 3.sü işlem yapıyor.
    benim demek istediğim, bir ayarlama ile bu işlemin sadece bir tanesini çalıştırmak istediğimizde bu programı 3 işlemciye böldürebilirmiyiz.
    Çoklu işlemci desteği olmasa bile???

    sevgili arkadaşım senin yapmak istediğinle hiçbirşekilde performans artışı olmaz.zaten o amd nin tasarımından kaynaklandığı bir bir durum olduğu için yazılımla bunu başarsan bile performans artışı olmayacaktır.bırak tasarlandığı gibi çalışsın.amdnin reklamlarında da bu tasarımın bu yönünü anlatmaktı.illa böyle olmasın diyosan intel işlemcileri tercih edebilirsin.onların çalışma sitili senin istediğin gibidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.