Şimdi Ara

MSI K9A2 Platinum ve DDR2 1066

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, Cuma gunu Phenom 9950 ve MSI K9A2 Platinum aldım. Sistemin performansından gayet memnunum fakat OCZ PC2-8500 Titanium belleklerimi bir turlu 1066 da çalıştırmayı beceremedim.

    Bellek manual ayarları ile ilgili çok bilgim yok. Belleklerimin 5-5-5-15 ve 1066Mhz (2.1V) ta çalışması gerektiğini biliyorum. Fakat BIOS ta manual voltage vermeyi aktifleştiremedim. Zamanlamalarla ilgili ise bir sürü ayar var, manual olarak 5-5-5-15 girdikten sonra diğer ayarları ne yapıyım? Auto olarak mı bırakıyım?

    BIOS versiyonum 1.5, ayrıca CPU-Bellek Oranını arttırıp 1066 ya bellekleri denk getirdiğimde Vista açılmıyor. Büyük ihtimalle voltajı ve zamanlamaları board düzgün çekemiyor.

    Yardımcı olabilirseniz çok sevirinim. (Kart veya sistem ile ilgili farklı soruları olanlar olur ise performanstır, oyun dur, içeriktir, cevaplamaya çalışırım )







  • Bu sorunla karşılaşanlar oldu belki onlar çözmüştür forumdan bi arama yap
    Onun dışında 1066 da açılmıyosa biraz voltaj verip dene bence
  • Anakartının kitapçığına bir göz at. DRAM'e voltaj vermek için mutlaka bir yer vardır. Vista'nın açılmaması voltaj eksikliğinden çünkü
  • Sırf voltaj vererek gerekli hıza çıkmayabiliyor. Bende olduğu gibi sistemi hızlandırmam gerekti. İşlemci 2,75ghz ramler 1100mhz'de çalışıyor. Sandart fan yüzünden daha fazla arttıramıyorum.
  • Şöyle bir durum var ki anakart kitapçığında da voltaj bölümünde read-only yazıyor Bu ayar nereden ve nasıl açılıyor ? (Kitapçıkta yazmıyor) Bence de çünkü voltaj meselesi...

    Hiç olan yok mu bu anakarttan ya
  • banada biri öğretmişti, voltaj değerleri ile nasıl oynandığını:F klavyeden + ve - kullan sorunun çözülücektir:F
  • Onu yanlışlıkla ben de buldum. Windows u 2.1V ile açabildim fakat hep mavi ekran veriyor. Zamanlamaları bir türlü tutturamadım. Bir de 5-5-5-15 giriyorum, CPU-Z te 5-7-7-23 falan gibi garip rakamlar gözüküyor. Şu anda 800Mhz ve Auto da kullanıyorum (5-5-5-18 ) Bir türlü manual olarak bellek ayarlarını yapamadım.
  • Keşke asus veya gigabyte alsaydınız. Kullandığım ve kullanmakta olduğum msi anakartları pek sevemedim. Ayrıca msi'ı ciddiyetini yitirmiş bir firma olarak görüyorum. Sözlerim yanıltmasın. Kart sorunludur demiyorum, ama msi anakartı olupta sorun yaşayanların sayısı durmadan artıyor (biri de benim).

    Sanırım belleklere voltaj yetersiz geliyor. Kullanma kılavuzundaki bölüme bakın ve 2,2V olarak ayarlayın bellekleri. Olmazsa düşük zamanlamalarda 800mhz hızını deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Eylül 2008; 20:59:15 >
  • Asus un da 790FX kartında 1066 olarak çalıştırmakta zorlanan hatta çalıştıramayanlar vardı. Bu aslında 790FX chipsetinin bir problemi sanırım. 1066 desteği biraz problemli gözüküyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.