Şimdi Ara

Karşılaştırma: Samsung i900 Omnia ve iPhone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok tartışıldı, halen de tartışılıyor. iki ürünün de artık piyasada olduğunu düşünürsek karşılaştırmanın tam zamanı.

    iki cihazın da piyasaya çıkmasıyla biraz daha soruşturma fırsatı buldum. ekteki dosyada edindiğim bilgileri göstermeye çalıştım. teknik detaylar sabit zaten, diğerlerinin doğruluğunu zamanla göreceğiz.

     Karşılaştırma: Samsung i900 Omnia ve iPhone


    tabloda aklıma takılan birkaç nokta var altını çizmek istediğim:

    1. Samsung'un neden böyle "sıradışı" bir ekran çözünürlüğü seçtiğini merak ettim.
    2. iphone ingilizce olarak satılıyor, Türkçe desteği mevcut değil. bu beni şaşırttı.
    3. iphone'un en büyük artısı "multitouch" gibi görünüyor. multimedia için kullanışlı bi çözüm. ancak multimedia cihazda kamera özelliklerinin zayıflığı dikkatimi çekti. radyo ve video olayının olmamasını ise anlamak mümkün değil.
    4. samsung bluetooth'u her türlü kullanıma açmış, olması gerektiği gibi. kulaklık, kablosuz müzik aktarımı (A2DP), veri aktarımı... iphone ise sadece telefon görüşmesi için bluetooth kulaklığa bağlanabiliyormuş. E, dosya transferi? müzik? hani multimedia?
    5. sim-lock bana hiç akıl karı gelmedi. dünya para verip aldığınız cihazı sadece tek hatla kullanabilecek olmak da ne demek?
    6. servis olayı düşündürücü. düşünsenize, piliniz sorunlu olsa iPhone'unuzu hollandaya göndereceksiniz pilini değiştirsinler diye. e, pes! umarım bu doğru değildir...
    7. iphone'un fiyat, sözleşmeli alım gibi konularına girmiyorum bile. can sıkıcı.

    teknolojiye zaafım nedeniyle muhtemelen iki cihazı da alıcam. ama bu tablo beni düşündürmedi değil, paylaşmak istedim...







  • esasında vermiş olduğun özellik karşılaştırma resmi herşeyi açık ve net ortaya koyuyor. samsungun neden bu çözünürlüğü seçtiğini ise şöyle açıklayayım
    samsung bu telefonu dizayn ederken dünyada ilk defa multimedia özellikleri ön plana çıkan bir pocket pc olsun istedi 5 mp kamera ,radyo ,16 gb hafıza, dahili divx encoder gibi. bu nedenle görüntü formatı olarak 16:9 formata en yakın çözünürlüğü seçti (400*240) widescreen olabilmesi için. daha yüksek çözünürlüklü widescreen tercihleri olabilirmiydi tabiki olabilirdi ama bu sefer performans dan ödün vermek zorunda kalırdı. i900 kullanıyorum birçok program yükledim 1-2 tanesi hariç tam ekran olarak görüntüleniyor.
  • Samsung yapacağını yapmış fakat microsoft multimedya işine ayak uyduramamış bence. Touchwiz olmasa I900 bukadar ilgi görmezdi heralde.
    Iphone içinde şöyle bir söylenti var. Belki daha fazla bilgisi olan vardır? Turkcell ve vodafone un sınırsız yada 150mb sınırlı internet vermesininin altında apple'nin cihazı kullancak olan tüm müşterilerinden log ları alabilmesiymiş. Yani Iphone üzerinde yaptığınız her işlem ellerine geçiyor?
    'bu maili 10 arkadaşına gönderirsen dileğin kabul olacak' mailleri gibi oldu ama bilgsi olan varsa paylaşabilirmi. imkan varmı?
  • karşılaştırma yaparken fiyatlarını da belirtseydiniz, hangi özelliklerin hangi fiyata verildiğini anlamış olurdu millet.
    yanılmıyorsam omnia 999 ytl, iphone ise 2000 ytl civarı.
  • bence samsung omnia satın almak daha akıl karı bir iş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: haxal

    karşılaştırma yaparken fiyatlarını da belirtseydiniz, hangi özelliklerin hangi fiyata verildiğini anlamış olurdu millet.
    yanılmıyorsam omnia 999 ytl, iphone ise 2000 ytl civarı.


    iphone 2000 ytl filan değil.
    mesela ayda 200 YTL fatura ödeyen birisiysen bedavaya geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Centauri


    quote:

    Orjinalden alıntı: haxal

    karşılaştırma yaparken fiyatlarını da belirtseydiniz, hangi özelliklerin hangi fiyata verildiğini anlamış olurdu millet.
    yanılmıyorsam omnia 999 ytl, iphone ise 2000 ytl civarı.


    iphone 2000 ytl filan değil.
    mesela ayda 200 YTL fatura ödeyen birisiysen bedavaya geliyor.



    çok iyi açıklama tebrik ederim.




  • iPhone 3G ile neler yapamazsınız?

    Apple'ın yeni nesil mobil iletişim cihazı iPhone çılgınlığı nihayet Türkiye'de. Sahip olunması bir prestij göstergesi haline gelen ülkemiz için pahalı bu oyuncağın hep iyi taraflarını okudunuz. Şimdi eğri oturup doğru konuşacağız. İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

    * iPhone'a Apple'ın izin vermediği uygulamaları yükleyemezsiniz. Yükleseniz bile Apple cebinizdeki iPhone'dan o yazılımı ne kadar para ödemiş olursanız olun siler atar.

    iTunes yazılımını kullanmadan iPhone'a müzik yükleyemezsiniz. iPhone'a yasal olarak sadece iTunes'un müzik marketinden satın aldığınız müzikleri yükleyebilirsiniz.
    iTunes'tan müzik satın alabilmek için ABD'den alınmış bir kredi kartı kullanmak zorundasınız. Türkiye'den alınan kredi kartları ile müzik albümü satın alamazsınız.

    Pili bozulduğunda pilini çıkarıp, yerine yenisini takamazsınız. Çünkü iPhone'da piller cihaza sabitlenmiş durumda. Apple, pil yerine iPhone'u değiştirmenizi öneriyor.
    iPhone'la Türkiye'de üçüncü nesil mobil iletişim (3G) hızında internete bağlanamazsınız. Bu kez kusur iPhone'da değil. iPhone'da 3G var ama Türkiye'de yok.

    iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak müdahaleler yaptırmadan Türkçe bir menü ile kullanamazsınız. Çünkü Türkiye'de satılan iPhone'lardaki menüler İngilizce.

    Bluetooth'la başka bir cep telefonu ya da bilgisayara dosya aktarımı yapamazsınız. iPhone'un 'bluetooth' özelliğini sadece 'bluetooth' kulaklıkla kullanabilirsiniz.
    Vodafone'dan alacağınız iPhone 3G'yi başka bir operatörün SIM kartıyla kullanamazsınız. Turkcell'den aldığınız ürünleri ise önce Turkcell'de aktivasyon yaptırmak şartıyla istediğiniz operatörde kullanabilirsiniz.

    iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak kırma işlemini yaptırıp, üçüncü parti bir yazılım kullanmadan MMS (multimedya mesaj) gönderemezsiniz.

    Teknolojinin temel kavramlarından biri olan 'Kopyala-Yapıştır'ı dolarlar saydığınız iPhone'da yapamazsınız. Her şeyi, örneğin şifre tekrarlarını defalarca yazmak zorundasınız.
    İnternet sayfalarını dolaşırken, Flash'la hazırlanmış bölümleri göremezsiniz. Çünkü iPhone'daki Safari adlı web tarayıcısı Flash'ı hala desteklemiyor.

    Yeni Şafak


    hala iphone mu düşünüyorsunuz...
    bunun adını yanlış koymuşlar zaten icaprice yada şovenist falan koysalarmış,verdiğin paraya bak, karşılığında aldığın hizmete???




  • i900 bu bu cihazın yanında bedava, i900'un özelliklerine bakın bir de buna bakın! iphone'a
  • ya bu kadar iphone hakkında konuşmayın ya.konuştukça bu telefon daha çok satar.hani nefretten aşk doğar derler ya millet bu telefondan ne kadar çok nefret ettikçe bu telefonu alacak insanlar daha çok iphone a bağlanıyor.

    kör olmayan biri i900 ün iphone dan daha üstün olduğunu görür zaten.sırf ekranı büyük ve çözünürlüğü yüksek diye bu telefon alınmaz diğer özelliklerinide karşılaştırmak lazım.toplamda i900 daha üstün buna kimse karşı çıkamaz
  • Macbook ve apple ipod kullanıcısı olarak iphone nin kazıktam başka bişey olmadığını düşünüyorum. Ama gösteriş için çok satılacaktır Türkiye'de
  • omnia nın mp3 ses kalitesi çok zayıf mı iphone a göre?
    sanırım ekrandan sonra en büyük zayıflığı budur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 29 Eylül 2008; 19:06:42 >
  • ekraı zayıflıktan saymak yanlış içindeki işletim sisteminin getirdiği bi zorunluluk bu....

    ayrıca mp3playerın sesini arttırmak cok basit ana konularda bunu nasıl yapcagını bulabilirsin
  • sesinin azlığı değil de ses kalitesi aslında bahsettiğim
  • iyi de neden herkes iphone alıyor.. marka faktörü mü öne çıkıyor burda.? yoksa başka bişi mi_
  • Reklam ve prestij göstergesi diyebiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saybek

    iyi de neden herkes iphone alıyor.. marka faktörü mü öne çıkıyor burda.? yoksa başka bişi mi_

    insanlar her zaman pahalı olan şeyi kaliteli zanneder.herkesin kendisine göre istekleri var.ihtiyacı olmadığı halde sırf gösteriş için alanlarda olacak.alıp 2,3 ay kullanıp sonra satanlar olacak.zaten iphone nu alan çoğu kişi bu telefonun eksikliklerinin çoğunu bilmiyor yani aldıklarına pişman olacaklar ama bazı kesimde eksikliklerini bildiği halde alacak onlarda doya doya kullancak herkesin kararına saygı duymak lazım.ne samsung olsun nede iphone aslında hiç biri 5 para etmez.biz insanlar bazı şeyleri göremiyoruz bizleri başka alanlara kaydırıp bazı şeyleri görmezden gelmemizi sağlıyorlar.dünyada neler oluyor bitiyor hiç haberimiz yok.biz anca başörtü ile üniversiteye öğrenci girmelimi girmemelimi onu tartışıyoruz yada bu telefon bu telefonu döver en iyisi bu telefon onları tartışıyoruz hiç kafamızı kaldırıp etrafa olan bitene bakmıyoruz.amerika, komşumuz ırakta yeni geliştirdiği silahları insanlar üzerinde kullansın, öldürdüğü insanların iç organlarını pazarlasın biz hala uyuyalım.amerikan askerlerinin ırakta öldürdüğü çoğu insanı kafa tasından öldürüyorlar neden hiç soruyormusunuz kendinize çünkü öldürdükleri insanların organlarını satıyorlar.eğer öldürdükleri insanların vucudlarına ateş edip öldürseler organlar zarar görür o zaman kullanılamaz hale gelir.ya amerika ırağa savaş açtığı zaman ilk ırakta nereyi vurdu bilen varmı?ilk nereyi havaya uçurdu bilen varmı????




  • İphone kelime olarak kulağa hoş geliyor
    Ben de merak ediyordum
    Ancak Iphonealma.com da yazan eksi özellikleri görünce alınmayacak bir cihaz olduğuna karar verdim
    o fiyata çok iyi notebook alınacağını bilmeyen yok zaten

    1000 YTL yi geçen bir cihazda
    5 MP kamera
    640 x 480 30 fps Video çekimi ve oynatma olması gerekirdi
    Çift simkart desteği de olması lazım bence

    O nedenle gaza gelip de ilk alanlar ilerde pişman olcaklar

    Hiç bir zaman yeni çıkan teknolojiyi ilk almam siz de almayın
    fiyat perf olarak Sansung Omia ve hatta PHILPS Xenium X-Connect ( X800 ) bile IPHONE dan daha iyidir
    Mantıklı haraket etmekte fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Eylül 2008; 18:16:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiSKE

    1000 YTL yi geçen bir cihazda
    5 MP kamera
    640 x 480 30 fps Video çekimi ve oynatma olması gerekirdi
    Çift simkart desteği de olması lazım bence

    O nedenle gaza gelip de ilk alanlar ilerde pişman olcaklar





    özetin özeti başka söze gerek yok.
  • bir nevi elma ile armutu mukayese etmeye devam ediyoruz sanki, esas itibariyle görünüşte benzerlikleri olan ancak kullanım- kullanıcı profili yönü ve özellikleri ile oldukça farklı olan iki cihazı bu kadarda karşılaştırmak pekte doğru olmasa gerek gibi...
    yiğidi öldür hakkını yeme, şu eksik bu eksik ama, iphoneden önce dokunmatik ekranlar bu kadar kabul görüyormuydu, en azından bu kavramı oldukça etkili bir biçimde değiştirdi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.