Şimdi Ara

D sürücüsünü açamıyorum. Dosya sistemi RAW olmuş:(( (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
7
Favori
172.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir el atsanız, neyim var neyim yok hepsi D sürücüsünde.. ama D yi açmak istediğimde dosya sistemi bozuk okunamaz durumda diye bir ileti alıyorum, önce dosya sistemi NTFS idi ama şimdi RAW olmuş gerçi RAW ın ne demek olduğunuda bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.


    Veri kurtarma prog olmadan sadece dosya sistemini değiştirerek sorunu halletmeye çok uğraştım ama bir türlü beceremedim, neticede DATA DOCTOR RECOVERY prog la RAW halindeyken bütün verilerimi kurtardım (120 GB), "D" yi biçimlendirdim "C"yede bir güzel format çektim sistem 1. sınıf oldu ama oldukça emek vermek zorunda kaldım, yinede düşünüyorumda dosyalara birşey olmadan NTFS'den RAW'a dönüşebiliyorsa RAW'danda NTFS'ye dönüşebilir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok arkadaşın işine yarayacağından eminim. İlginiz için çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakktus -- 24 Eylül 2008; 19:12:23 >







  • Raw da ntfs,fat32 gibi bir dosya sistemidir. Ancak windows işletim sistemleri raw dosya sistemini tanımaz. O nedenle okuyamıyor.

    Veri kurtarma programları ile içindeki verileri kurtarmaya çalışın. İşe yarar mı bilmiyiorum ancak hata denetlemeyi bi deneyiniz.

    başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
  • dejaay sağolasın chkdsk/r D şeklinde yaptım ama "sürücü yol yada dosya adı geçersiz" diye ileti geldi:( Dosya biçimini içindekileri silmeden NTFS yapamammı önce NTFS yapmıştım (Formatta)
  • önce partition recovery programlarını dene disk üzerindeki bölümleri direk kurtarabilirsin, olmazsa diski hızlı biçimlendirip data recovery programları ile dataları kurtrmayı deneyebilirsin
  • RAW dosya sistemini windows tanımadığı için herhangi bir programla ya da windows biçimlendirme komutuyla biçimlendirme yapamazsınız..

    Şu an için yapılacak birşey yok..
  • @dejaay

    partition recovery programlarının bazıları raw partitionları kurtarabildiğini söylüyor bunların doğruluğu nedir bilgin varmı, benim deneme şansım hiç olmadı elime raw formata dönüşmüş hdd geçmedi

    http://www.recoveryourdata.com/raw-partition-recovery.html

    http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: arkitrom

    @dejaay

    partition recovery programlarının bazıları raw partitionları kurtarabildiğini söylüyor bunların doğruluğu nedir bilgin varmı, benim deneme şansım hiç olmadı elime raw formata dönüşmüş hdd geçmedi

    http://www.recoveryourdata.com/raw-partition-recovery.html

    http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm


    Bu programları ilk defa görüyorum. Hiç denemedim.

    Bunlar dosya kurtarıyor, anladığım kadarıyla. Evet birçok recovery (dosya kurtarma) programı raw disklerden veri kurtarabiliyor ancak benim denediğim hiçbir program raw olmuş bir diski kullanılabilir hale getirmedi.




  • başlat
    çalıştır
    cmd
    convert x:/fs:ntfs (x = sürücü ismi)

    olmaz ise knoppix gibi live linux cdlerinin çogu raw dosya sistemini görür içindeki dataları linux altında usb memorye yada cdye yedekleyip windowsta format atarsın

    kolay gele...
  • Nasıl çözdün kardeş, ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: messire
    Nasıl çözdün kardeş, ??


    Yazının ikinci pragrafına yazmış işte
  • Kaktüs dostum. allah rızası için banada nasıl kurtardığını yaz. benimde bugün aynı şey başıma geldi ve 780 gb uçup gitti. neden olduğunu ada anlamadım. mümkünse bana msn adresini gönderirmisin. programı ve kullanımı hakkında bilgi almak için. yardımını bekliyorum.
  • Bugün başıma gelgi RAW oldu eskiden NTFS di 400 GB uçup gidecek

    SEN çözdün mü. kardeş bilgilerini kurtardın mı?
    Kurtardıysan banada anlat
  • benim hdd de raw oldu bilgisayarımda hdd gözüküyo ama d: erişilemez dosya veya dizin bozuk hatası veriyo yardım edin Allah rızası için
  • bi arkadaşın bilgisayarına da aynı şey olmuş neyseki dh var ya. bilgileir kurtadıktan sonra sadece d yi biçimlendirsek olmaz mı?

    illaki windows a mı format gerekiyo...
  • ARkadaşlar selam benim HDD 320 GB samsung USB durduk yere RAW Oldu. Ben bu sorunu çözdüm bu sadece DiskGetor DAta Recovery diye bir prpgram var birebir içindekileri gösteriyo ve kurtarabilio fakat nette okadar aradım key istiyo bunun leyini bulabilirmisiniz. yada çözümü var mı ? lütfen yardım edin çok önemli
  • Arkadaşlar. R-Studio kullanın. kesin çözüm. RAW a dönüşmüş disklerde , scan disk yaparak kayıp dosyaları bulmakla vakit kaybetmezsiniz. R-studio raw formatını okuyabiliyor ve raw olmuş disklerinizdeki dosyaları direkt olarak , veri kaybı yaşamadan sağlıklı diskinize kopyalayabilirsiniz...
  • Linki alıyorum.Hayırlı olsun..
  • ARKADAŞLAR BENİM 8 GB FLASH BELLEĞİM DOSYA SİSTEMİ RAW OLDU ÇOK UĞRAŞTIM AMA BİÇİMLENDİREMEDİM BU FLASH BELLEĞİ NASIL KURATARABİLİRİM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KOLAY GELSİN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çilekeş03

    ARKADAŞLAR BENİM 8 GB FLASH BELLEĞİM DOSYA SİSTEMİ RAW OLDU ÇOK UĞRAŞTIM AMA BİÇİMLENDİREMEDİM BU FLASH BELLEĞİ NASIL KURATARABİLİRİM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KOLAY GELSİN.


    R-studio kullan arkadaşım. yukarda da belirttim. r-studio , raw dosya sistemini okuyabiliyor ve içindekileri direkt olarak kurtarmanıza olanak tanıyor....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.