Şimdi Ara

Xbox 360 Elite'i PC Monitörüne bağlamak (hdm-i/dvi -- vga??)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese iyi forumlar.benim öğrenmek istediğim elite konsolların arkasındaki diğer konsollara göre farklı olan hdmi çıkışı yüzünden standart bir "vga kablo" ile lcd monitörüne görüntü alıp alamayacağım??

    lcd monitörlerde çoğunlukla dvi-i dediğimiz çıkış bulunmakta.forumda yapılan rehberler çok yardımcı oluyor birçok konuda fakat yapılma zamanınıda göz önüne alırsak sanırım yeni çıkışlı makinelerin gelmesiyle ek bilgi takviyesi yapmakta fayda var diye düşünüyorum..

    eğer elite konsolumu nasıl pc monitörüne bağlıycağımı bilen varsa lütfen yardımcı olsun bna.aşağıdaki linkte ki kablodan mı almalıyım??

    http://www.egesis.com/asp/show_stock.asp?product=SLX-310







  • Hdmi-Dvi veya Vga kablo ile bağlayabilirsin.
    İki şekilde de kaliteli görüntü alırsın
  • Elite XBOX360 sahibiyim ve HDMI ile işim olmuyor hiç çünkü monitörde oynuyorum oyunlarımı. (FULL HD'ye bağlayacağım bu hafta sonu HDMI'dan)

    İşini VGA kablo fazlasıyla görecektir XBOX360'ı VGA kablo ile LCD monitöre bağlayabilirsin, sorun olmaz tabi monitörün HDCP desteği varsa...
  • peki o linkte verdiğim kablo işimi görür mü sence?? lütfen ona göre alıcam kabloyu...
    ayrıca elite konsolunu vga nasıl bağlayabilirim? eski sürümlerle çıkışları aynı değil diye biliyorum :s

    lcd monitör almayı düşünüyorum 2 gün içerisinde, vga çıkışlı olmasına mı dikkat edeyim yoksa dvi-i çıkışıyla daha iyi mi kaliteli görüntü elde edebilirim??

    cevabın için şimdiden teşekkürler
  • monitorde hdcp destegi olmasina gerek yok oyun oynamak icin.fakat HDCP destegi yoksa dvd filmler falan acilmiyor.benim monitorde yok ve oyunlar falan gayet normal calisyor.bende hem hdmi-dvi kablo hemde vga kablo var.2 kabloylada goruntu pek fark etmedi.hangisini istiosan onu al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell1987 -- 16 Eylül 2008; 11:46:41 >
  • Bende DVI kablo görüntüde çok farketti VGA ile oynadığım günlere yazıklar olsun. Linkteki kablo işini görür. Yakınlarda carrefour varsa aynı kablo 2ytl carrefourlarda. Ses içinse normal tv kablosunun dışındaki kapağı çıkararak takıyorsun sesi ordana lıyorsun ana konuda var.
  • İmzamda ki LCD monitöre HDMI to DVI kabloyla XBOX360'ı bağladığımda olumlu sonuç alamadım. Ekran görüntüsü tırtık tırtık olmuştu. Farklı çözünürlükler denedim ama olmadı. Dashboard'da bile ekran tırtık tırtık oldu HDMI to DVI bağlantı şeklinde, ama VGA kablosu ile XBOX360'ı yine aynı LCD monitöre bağladığımda olumlu sonuç aldım Dashboard'da dahil olmak üzere oyunlarda tırtık sorunu kalmadı. Tırtıktan kastım hani bi yazı fontu düşünün ama net değil sanki bozulmuş gibi...

    Bu arada linke bakamadım çünkü download yapıyorum açılmadı bi türlü sayfa. :)

    Ama sana tavsiyem VGA kablosu ile XBOX360'ı kullanman.
  • cevaplarınız için teşekkürler...elite deki hdmi çıkışı kafamı karıştırmış olucakki konsolun vga kablosuyla bağlanamıyacağımı düşündüm..

    peki vga kablo hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz? en azından forumdaki rehberden daha detaylı.yani öğrenmek istediğim uçları ne şekilde bir kablo ve hangi ucu nereye giricek şekilde tasarlanmış?? çok fazla detayı varsa direk olarak "hdm-i to dvi-i" kablo alıcam.
  • Bende orjinal Microsoft VGA kablosu var (sahte alsanda olur) bu kablonun XBOX360'a takılan kısmını zaten biliyorsundur diğer ucuda VGA o da LCD monitöre takılıyor bildiğin gibi. Birde VGA kablolarında beyaz ve kırmızı renkte ses alabilmek için ayrı kablolar bulunuyor ama bu kablolar ile tam 5.1 ses alamazsın (stereo ses alabilirsin) onuda belirtiyim. XBOX360'dan sesi 5.1 olarak (optic) aldığım için o beyaz ve kırmızı uçlu ses için olan kablolar işime yaramıyor.
  • Ha sende orjinal kablo var. Bende diyorum lan benmi yanlış görüyorum VGA kablo takınca görüntü buzlucamın arkasından bakıyor gibi oluyor diye. Benim kablo yansanaayi ışıklı dandik bişeydi. Anladım demekki Orjinal VGA kablo sağlam. ben çünki çok fark görmüştüm DVI bağlantıyla arasında. Tırtık falan yok zaten monitör neovo.
    quote:

    Orjinalden alıntı: KoalaX

    Bende orjinal Microsoft VGA kablosu var (sahte alsanda olur) bu kablonun XBOX360'a takılan kısmını zaten biliyorsundur diğer ucuda VGA o da LCD monitöre takılıyor bildiğin gibi. Birde VGA kablolarında beyaz ve kırmızı renkte ses alabilmek için ayrı kablolar bulunuyor ama bu kablolar ile tam 5.1 ses alamazsın (stereo ses alabilirsin) onuda belirtiyim. XBOX360'dan sesi 5.1 olarak (optic) aldığım için o beyaz ve kırmızı uçlu ses için olan kablolar işime yaramıyor.




  • yani öncelikli seçimim orjinal vga kablo olmalı?? peki orjinal bulamazsam yan sanayi vga kablo yerine hdmi/dvi mi tercih etmeliyim?? bu son sorum..
  • bende elitemi şu aralar vga dan bağalıyorum ama nedense grafikler lg lcd monitörmden çok güzel gözüküyor şu aralar tv kullanmıyorum bendede orjinal vga kablosu aldım görüntü bence tv ekranına göre cok cok kaliteli ama bir lcd yada plazmaya göre cok düşük birde bu senin lcd n bağalı eğer benimkigibi 2000:1 ise güzel görüntü alırsın eğer daha düşükse contrastın daha düşük görüntü alırsın ben maximum 1280x1024 çözünürlükte oynuyorum ve grafik olarak tv fak atmışdurumdayım ama lcd yada plazmada durum değişiyor
  • Bence DVI daha kaliteli dijital video interface adı üstünde kayıpsız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cool_veled

    yani öncelikli seçimim orjinal vga kablo olmalı?? peki orjinal bulamazsam yan sanayi vga kablo yerine hdmi/dvi mi tercih etmeliyim?? bu son sorum..
  • Valla benim monitöre DVI'dan PS3 bağlı bu yüzden VGA'dan XBOX360'ı bağlıyorum ama bu durumdan şikayetçi asla ve asla değilim.

    Birde tekrar WII alıcam onuda VGA'dan bağlayacağım gibi işim çok zor.
  • ilginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim..
  • Aslında çok zor değil :) Bildiğim kadarıyla kvm switch denilen ürünler var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22491931/tm.htm bu sayfa işine yarayabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KoalaX

    Valla benim monitöre DVI'dan PS3 bağlı bu yüzden VGA'dan XBOX360'ı bağlıyorum ama bu durumdan şikayetçi asla ve asla değilim.

    Birde tekrar WII alıcam onuda VGA'dan bağlayacağım gibi işim çok zor.




  • Vga yi tavsiye etmem , arcade var vga ile T220 monitorune bagliyorum HDCP destegi var , ama istedigim goruntuyu alamiyorum igrenc oluyor kisaca.. ama mecbur idare ediyoz
  • samsung nw920 adlı 19" monitörü aldım.. tepki süresi 5 ve kontrastıda 700:1

    dvi çıkışı yok,yani orjinal vga kablosu alarak max kalitede görüntü kazanmaya çalışacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amarth79

    Aslında çok zor değil :) Bildiğim kadarıyla kvm switch denilen ürünler var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22491931/tm.htm bu sayfa işine yarayabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KoalaX

    Valla benim monitöre DVI'dan PS3 bağlı bu yüzden VGA'dan XBOX360'ı bağlıyorum ama bu durumdan şikayetçi asla ve asla değilim.

    Birde tekrar WII alıcam onuda VGA'dan bağlayacağım gibi işim çok zor.




    VGA çoklayıcı denedim bi ara performans yerlerde sürünüyordu. Belkide denediğim VGA çoklayıcı uyduruktu bilemicem ama VGA çoklayıcı ile XBOX360'dan monitörde net bir görüntü elde edemedim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KoalaX

    Valla benim monitöre DVI'dan PS3 bağlı bu yüzden VGA'dan XBOX360'ı bağlıyorum ama bu durumdan şikayetçi asla ve asla değilim.

    Birde tekrar WII alıcam onuda VGA'dan bağlayacağım gibi işim çok zor.



    aynı sekilde bende orjinal vga kablo ile baglıyorum... şahane goruntu elde edebilirsiniz..dv-i gerek kalmıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.