Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
353.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaasink

    hocam parsiyel yırtık tanımı ucu açık bir tanım. ucundan bir parça da yırtılmışsa parsiyel denir, neredeyse kopma noktasına gelmiş ama kısmen tutuyorsa da parsiyel denir. Onun için genelleme yaparak konuşacağım yine bir fizik muayene görseniz daha uygun olur. fizyoterapi ile iyileşme sağlayabilirsiniz, en azından ağrısız koşu mesafenizi arttırabilirsiniz. ÖÇB'ye en çok yük diz tam düz olduğu konumda biner. Aşağıdaki gibi bir korse ile koşmayı denerseniz belki faydasını görebilirsiniz. Ama dediğim gibi bunlar tamamen tahmin, fizik muayene ile daha doğru sonuçlar alınabilir.
    https://www.trendyol.com/morsa/on-capraz-bag-destekli-neopren-dizlik-p-32241434?boutiqueId=316831&merchantId=114474&gads=true&gclid=Cj0KCQjw-af6BRC5ARIsAALPIlWW7XDti9qlNHriyWVeJB6S7-DoYnGFQ1wi-mUQ59-e2Ektn_GVEgMaAid3EALw_wcB
    Hocam cevamınız için teşekkür ederim.Parsiyel yırtık tanımı ben 4 sene önce çekindiğim mr sonucunda yazıyordu.Doktora gösterdiğimde çok fazla zorlamamam gerektiğini söyleyip göndermişti.Ben tabii koşmaya devam ettim bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamamıştım ta ki 7 ay önce fiziksel güç gerektiren bir iş sonucunda bir hafta topallayarak gezmiştim.İşin daha kötüsü ise artık koştuğumda iki dizimde birden ağrı oluyor.




  • dontpanicgettowel D kullanıcısına yanıt
    Ameliyat olan ayağımda hala daha kıtlamalar garip sesler olabiliyor. Sağlam ayağımda ise yoğun ağrı ve acılar çektim bazen ameliyatlı ayağım sıkıntı çıkarmazken sağlam olan ayağımın ağrı acısından yürümekte zorlanıyordum. Sağlam olan ayağımda hiç kıtlama gıcırtı garip sesler yoktu. Spor spor spor çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oczipka kullanıcısına yanıt
    acı dizin tam olarak neresinde oluşuyodu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda çapraz bağ ameliyatı olup memnun olduğu doktoru tavsiye edecek biri var mı acilen, bacağım baya kötü durumda şuan. Ameliyat olmam lazım arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevo33 N kullanıcısına yanıt
    Mustafa karahan veya ömer taşer,
    Ömer hoca zor ama karahanı öneririm (acibadem hastanesi) bence daha iyisi istanbulda yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fizyoterapistim.ÖÇB hakkında istediğinizi sorabilirsiniz arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legolas2d kullanıcısına yanıt
    Öçb ameliyatı oldum bugün üçüncü günüm ilk etapta ne tür egzersizler yapmam gerek ve hala şişlik var bu normal mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yusuf2934 Y kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun. Ameliyat ve bu son 3 gunde yasadiklarinizi paylasir misiniz? Ben de yillardir ameliyati erteliyorum da olamadim bir turlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ameliyat esnasında sıkıntı yok sadece ilk gece biraz ağrılı geçiyor orda da abartı yoktu. Şuana kadar memnunum tavsiye ederim ama hafif şişliğim duruyor nedenide normalmiş öğrendim çift değnek yürüyorum üzerine basmaya başladım. Egzersizlere devam ediyorum şuanda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yusuf2934 Y kullanıcısına yanıt
    Bu surecte Ara ara deneyimlerinizi paylasirsaniz seviniriz. Fizik tedaviyi kesinlikle aksatmamak gerek. Tekrar cok gecmis olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 sene önce halı saha maçında ön çapraz bağ sakatlanması yaşadım. Doktorum öçb de kısmi yırtık olduğunu ve ameliyata gerek olmadığını söylemişti. Boks sporuyla uğraşıyorum ve squad gibi hareketlerde istediğim kiloları kaldırabiliyorum. Sakatlanan bacağımın spor yapmama engel bir durumu yok ancak;
    Sakatlığımın üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen, namazda secde pozisyonundan eller ile güç almadan dizlere yük binerek yeni bir rekata kalkarken veyahut çömelik bir pozisyondan ayağa kalkar iken dizimden çatırtı sesleri geliyor. Öyle çıt diye tek bir ses değil sanki içeride fırtınalar kopuyor.. Birşeyler yırtılıyormuşcasına diz düz pozisyona gelene kadar uzun bir çatırdama sesi geliyor. Ve hala yolda yürürken sakat dizimde bi tuhaflık hissediyorum, bu bir acı veya ağrı değil sanki el parmaklarını kütletmeden önceki rahatsızlık gibi, kütletirsin ve rahatlarsın. Dizimi iki de bir hafif yarım daire çizerek düzeltme gereği duyuyorum, takıntı gibi oldu. Dizimden gelen bu sesin sebebi nedir? Sanki bu sese sebep olan şey tedavi edildiğinde dizim tam olarak eski sağlığına kavuşacakmış gibi hissediyorum ve bu sesin sebebinin öçb olduğunu düşünmüyorum. Acaba kireçlenme mi var dizimde, bu tarz sesler çıkmasına neden olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arph -- 12 Kasım 2020; 11:57:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf2934

    Öçb ameliyatı oldum bugün üçüncü günüm ilk etapta ne tür egzersizler yapmam gerek ve hala şişlik var bu normal mi ?

    şişlik kötü bişi değil.koruyucu olarak devam edecek bir süre.Diz kapagınıza dokunun sürekli.Hareketlendirin

  • Öçb ameliyatı olalı 42 gün oldu. Hiç fizik tedaviye gidemedim. Virüsten dolayı hastaneye sık gitmek istemedim. Evde kendim devam ettim egzersizlere ve bir kaç gün sonra işe başlıcam çarsı mahalle bekçisiyim. Ayağim iyi durumda düsük tempoda koşu yapabiliyorum. Tam acabiliyorum ayağımı şuan iyi herşey çok şükür.
  • Öncelikle hepinize geçmiş olsun
    Allah hepinize şifa versin inşallah
    Şu an yazacaklarım benim yaşadıklarım ile alakalı ve bana iyi gelen herkeste farklı etkiler yaratabilir. Malum herkesin vücut anatomisi ve sakatlık öncesi geçmişi farkli. 1.5 yıl önce basketbol oynarken sakatlandim. 3 farklı kurum ve doktor tarafından ön çapraz bağ kopması teşhisi konuldu. Yırtık değildi, neredeyse tamamının koptuğu söylendi.Ameliyat olmaya karar verdim fakat öncesinde doktorum dizimi guclendirmem gerektiğini söyledi. 1-2 ay boyunca fizik tedavi ve manuel terapi desteği aldım, bı yandan guclendirme çalışmaları yaptım. Bunları yaparken YouTube da benzer süreçten geçen bir kadının ameliyat olmadan bir mucize eseri iyileştiği ile ilgili video izledim, video da Solomon seal denen bitkiden bahsediyordu. Araştırdım bizdeki mührü Süleyman otu. Kütahya Gediz te yetiştirmiş, oradaki bir aktara ulaştım. Kendisinden hem kök hâlde bitkisini , taze zencefile benziyor,hem de kendi hazırladıkları özel bir karışımı aldım. Kökünü kaynatıp çayını içtim ve mümkün olduğunca yemeye çalıştım. İlaveten yumurta zarı ve glukozamin hapı da kullandım. Sonuç sakatlıktan 9 ay sonra cerrahi müdahale olmadan iyileşmesi mümkün değil diyen doktorum ameliyata gerek kalmadığını ve çapraz baglarimin eskisi gibi olmasa da basketbol oynamama engel olmadığını söyledi. Yaşadığım bu süreçte tam olarak neden fayda gördüm, söylemesi zor ama Allah rızası için bu bilgileri paylaşmam gerektiğini hissettim.Sakatligimin üstünden tam 1.5 yıl geçti, eskisi gibi agresif basketbol oynamasam da oğlumla gazozuna oynayabilmek bile guzel. Bu arada hala diz çökerek namaz kilamiyorum, sandalye devam😊
    Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Allah yardımcınız olsun, şifası varsa bulmayı, yoksa da sabrını ihsan etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.au -- 5 Aralık 2020; 23:10:51 >




  • legolas2d kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bende öçb ameliyatı oldum ve menisküsüm de onarıldı,şuan 21. gündeyim,her yerde menisküs onarıldıysa 4-6 hafta kadar üzerine basmayın diyor ama doktorum yavaştan bas diyor.Sizce bu normal mi yani kişiden kişiye değişebilen bir durum mu?Bir kaç gündür basıyorum ama içim hiç rahat değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azad Öztürk TMOBV -- 27 Mart 2021; 2:12:33 >
  • Azad Öztürk TMOBV A kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun.

    Ocb ve meniskusun uçlarında islem yapılmıştı. 4 6 hafta beklemedigimi hatırlamıyorum. Hatta koltuk degnekleri ile basıyordum. Internette kafanizi karıştıracak cok konu başlık var. Öncelikle doktorunuzun dediğini dinleyin. + fizik tedavi surecine cok dikkat edin geç kalmayın en önemlisi o.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doguuk kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam,genel de o yönde bilgiler ondan kafam karıştı,egzersizleri aksatmadım ama bir fizik tedavi merkezine gidecek durumda da değilim şuan.gerçekten çok karışık bir süreç herkes farklı yaşamış nerdeyse.bugün 24.günüm haftaya bir fizik tedavi merkezine giderim diye düşünüyorum artık.
  • Arkadaşlar geçmiş olsun ben 7 ekimde ameliyat oldum. Ameliyat izim hala duruyor. Bu normal mi sizce? Contractubex krem sürüyorum uzun zamandır ama sanki geçmeyecek gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahlavinya A kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun. Bende 1 ay oldu ameliyat. Ameliyat izi son derdim şuan:) dikişler kendinden düştü.

    1 hafta sonra yürümeye 2. Hafta sonunda fizik tedaviye başladım. Açma kapama olarak baya toparladı. Güçlendirme egzersizlerine başlamam gerekiyor fakat greft alınan yeri biraz zorladım orda problem.var şuan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.