Şimdi Ara

*** LCD monitör görüntü kalitesi CRT mukayesesi ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lcd monitörler ilk çıktığında berbattılar. görüş açıları dardı. renkler iyi değildi. ama zamanla tepkime süreleri, renk kalitesi vs.. bir çok yönden alınır hale geldi. tabii boyutları ve albenisi de var. yakın zamana kadar iyi bir crt yi her zaman lcd ye tercih ederdim. ama artık zamanı geliyor mu dedim kendi kendime. artık crt monitörler satılmaz oldu, satılanlar da stokta kalanlar. prof. serisi yok artık.
    arkadaşımın samsung 22 inç dvi çıkışlı 2 ms lik oldukça şık bir lcd si var. başına oturunca genişliği, canlılığı insanı etkiliyor. biraz inceliyim dedim. evet titreme filan yok. görüş açısı sorunsuz.
    ama ilginçtir ki sahibinden.com daki ekran kartlarını incelerken bir şey farkettim. ekran kartlarının minik görüntüleri inanılmaz derece kötü görünüyordu. yakından bakınca fazlaca detay kaybı var gibi gözüktü. fotoğraf baskısında çalıştığım için belki, çok bariz detay kaybı ve aşırı kontrast buldum.
    acaba siteyi hazırlayanların resimlerinde mi sorun var dedim ve standart crt ile aynı siteye girdim. hayır, detaylar çok iyi ve yumuşaklık çok daha iyi.
    ekran ayarlarından mı kaynaklanıyor, yoksa 8500 gt ekran kartından mı bilmiyorum. ama eğer tüm lcd lerde benzer durum varsa, bir süre daha crt ile devam edicem. sizin lcd ekranınızda da benzer kötü detay var mı? bakın bakalım
    elimde digital bir makina olsa bariz farkı sizinle paylaşmak isterdim. sizce bunun nedeni ne olabilir? sonuçta dvi çıkışlı iyi sayılabilecek bir monitör.







  • benim actıgım bır konu ve halen CRT kullanıyorum
    http://resim.donanimhaber.com/m_24531826/mpage_1/key_//tm.htm#24531826
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.