Şimdi Ara

İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
9
Favori
1.006.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO
    <-- Meşhur Drogba kangal avcısı

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


    EL PRESA YADA CANARY DOG Diye geçen bu ırk gerçekten alt edilmeyen tek dövüş köpeğidir ortalama 60-75 kiloluk bir pitbull diyebiliriz.



    bu arada ben köpek eğitmeniyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Eylül 2008; 16:06:31 >







  • son resimdeki köpeğin gözleri neden kapalı ?
    tacize mi uğramış
  •  İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO



    resme aldanmayın bu gerçek kangal değil şişirilmiş kangaldır

    Gerçek kangal budur!!

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO




  • Pulsar varken bu köpek neymiş
  • presalar güçlü köpeklerdir ve tecrübeli sahip gerektirirler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker32 -- 12 Eylül 2008; 1:00:15 >
  • birazdan gelirler "kangal kurdu bile parçaladı bu neki" diye
  • Hayvandaki kaslara bak ya
  • PİTBULUN XXLARGE MODELİ GALİBA BU
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @kii

    PİTBULUN XXLARGE MODELİ GALİBA BU



    Pitbullun abisi bu pitbull abisine güveniyor



     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO



    Kangalı yazık ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Eylül 2008; 16:01:09 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MirabLe

    son resimdeki köpeğin gözleri neden kapalı ?
    tacize mi uğramış

    sedatlanmasın diye öyle yapmışlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Per4mance*

    züker bu beni

    mutlu olur musun bari?
  • Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


    Photoshop daha ne kadar şişircekler bu köpeği
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


    2 dinazoru tek hamlede öldürüyo
  • EL PERRO DE PRESA CANARİO
    FCI standart 346: Kanarya Köpeği
    Köken: İspanya
    Kullanım alnı: Koruma ve çoban köpeği
    Sınıfı F.C.I. :2. Grup

    EL PERRO DE PRESA CANARIO
    KISA BİR TARİHİ ÖZET
    Kanarya Adaları’ndan, Molesser cinsinin yerlisi olduğu Tenerif ve Gran Kanarya’ dan gelmektedir. Majorero – İspanyol Portekiz çoban köpeği – ile adalara sonradan getirilen Molesser cinslerinin çiftleşmesi sonucunda türemiştir.
    Bu çiftleşmeler sonucunda, etnik köpek cinslerine bir yenisi daha katılmıştır. Bu yeni cins, orta boylarda açık yada koyu kahve üzerine beyaz tüylere sahip, sağlam yapıda, Molesser cinsinin özelliklerini taşıyan fakat daha çevik ve hızlı bir köpektir. Sadık bir yaradılışa sahip olan bu cins, son derece uysal ve aktiftir.
    16. ve 17. yy’ larda türün nüfusunda büyük bir artış gözlemlenmiştir. Yorenın fetihten önceki tarihi yazılarında – özellikle de yapılan hizmetlerin anlatıldığı “ Şehir Meclisi Dokümanları ” nda – tür hakkında sayısız konulara değinilmiştir. Çoğunlukla kasaplar tarafından, sürüleri kontrol altında tutup, korumaları için ( çoban köpeği olarak ) kullanılmışlardır.

    GENEL GÖRÜNÜM
    Molesser köpeği gibi orta boylarda, dengeli vücut yapısına sahip, siyah suratlı, sağlam bir profile sahiptir. Kır kökenlidir ve vücudu orantı içerisindedir. Mesomorfik özelliklerini taşır; vücudun uzunluğu omuz yüksekliğinden daha uzundur. Dişilerin vücut uzunluğu biraz daha fazla olduğu için, bu özellikleri onlarda daha çok fark edilir


    HUY VE DAVRANIŞLARI
    Sakin bir görünüşleri vardır. Bakışları dikkatlidir. Sürülerin geleneksel biçimde korunup gözetilmeleri amacıyla kullanılırlar. Dengeli bir ruh yapısına sahiptirler ve güvenlik alanında çok başarılıdırlar. Havlarken çıkardığı ses, karşısındakine ciddi ve güçlü olduğu imajını verir. Ailesiyle uyum içindedir, sahibine karşı itaatkâr ve dikkatlidir, yabancılara karşı ise şüpheci bir tutum takınır.
    Asil, rahat ve mesafeli bir izlenimi vardır. Tetikte olduğu anlarda gücünü toparlayıp çevresini dikkatli bir şekilde incelemeye koyulur.

    KAFA
    Kafası oldukça ağır, brachycephalic yapıda, sağlam görünümlü, kırışık bir deriye sahiptir. Uzunca bir küpü andırır.
    Kafatası ile burun ve çevresi ( burun, ağız ve çene bölümü )arasındaki orantı % 60 ile %40 arasındadır. Kafatası genişliği, başın toplam boyutunun 3 / 5’ i kadardır.

    KAFATASI BÖLÜMÜ

    KAFATASI
    Önden arkaya doğru ve enine dışa bükük olmasına karşılık, arka kafatası geniş ve hafif dışa büküktür. Zigomatik kemeri temporal ve mastoid kaslarıyla birlikte oldukça belirgindir. Oksipital tepeciği fazla belirgin değildir.

    NASOFRONTAL DEPRESYON
    Belirgindir, fakat dimdik değildir. Ön sinüsler arasındaki kırışık bölüm belirgindir ve yaklaşık olarak kafatasının 2 / 3’ ünü kaplar. Kroniofacial çizgiler birbirine paralellik gösterir.

    SURAT

    BURUN VE ÇEVRESİ
    Kafatasından daha kısadır. Normalde başın tümünün % 40’ lık bir bölümünü kaplar. Genişliği ise kafatasının 2 / 3 ’ ü kadardır. Başlangıçta oldukça geniştir ve buruna doğru gittikçe küçülmektedir. Burun çizgisi yassı ve çıkıntısızdır.


    BURUN
    Geniş ve siyah renklidir. Burun kanalıyla aynı hat üzerine yerleşmiştir. Ön bölümü, ön dudakların hemen ardından başlamaktadır. Burun delikleri geniştir, böylece rahatlıkla nefes alabilir.

    DUDAKLAR
    Üst dudaklar, abartısız biçimde sarkık durur. Önden bakıldığında, ters – V – harfini andırır. İç dudaklar koyu renktedir.



    ALT ÇENE / DİŞLER
    Çene makas kesimlidir. Hafif çıkıntılar normal olarak karşılanabilir. Köpek dişleri arasında geniş boşluklar vardır. Büyük azı dişleri, küçük azı dişleri ve gelişmiş köpek dişleri orantılı olarak yerleşmiştir.

    GÖZLER
    Gözler hafif oval, orta boyutlardadır ve orantılı biçimde birbirinden ayrıktır. Sarkıklıklara yada içine çökük durumlara karşılaşılmaz. Rengi siyahtır ve gergin bir yapısı vardır. Gözlerin rengi, köpeğin tüy rengine göre, normal kahveden koyu kahveye kadar değişiklik gösterebilir. Fakat kesinlikle açık renkli değildir.

    KULAKLAR
    Orta büyüklükte, orantılı bir şekilde yerleşmişlerdir. Kısa tüylerle kaplı olup, düzgün bir biçimde başın her iki tarafına doğru düşerler. Eğer kıvrılmışlarsa, başa yakışır bir gül şeklini andırırlar. Başlangıç kısmı, gözlerin bulunduğu hizadan biraz daha yüksek bir noktadadır. Başın oldukça yüksek bir kısmına kurulu olan kulaklar, kendilerine ait eklemleri ile kafatasının üst kısmını doldurmaktadır. Kesildiklerinde dik bir görünüm alırlar.

    BOYUN
    Başın toplam uzunluğuna göre daha kısadır. Boynun alt kısmındaki sarkan deriler küçük bir gıdık oluşturur. Bunlar dışında, boyun sağlam, düzgün, silindir biçiminde ve oldukça kaslıdır.

    VÜCUT
    Vücut düzgün hatlara sahip, geniş ve derindir. Vucut uzunluğu ise, omuz yüksekliğinden yaklaşık olarak % 18 – 20 oranlarda daha uzundur. Bu durum dişilerde daha belirgindir. Yan taraflar ( böğür ) fazla belirgin değildir.

    TOP LİNE
    Düzgün ve kusursuzdur. Gelişmiş fakat pek belirgin olmayan kaslarla örtülüdür. Omuzlardan kalçalara doğru hafifçe yükselir. ……..

    KALÇA
    Orta boylarda, geniş ve yuvarlak hatlara sahiptir. Fazla uzun olmamalıdır, aksi halde hareketlerini sınırlandırabilir. Normalde, dişilerinki biraz daha geniştir.

    GÖĞÜS
    Mükemmel bir genişliği vardır ve göğüs kasları oldukça belirgindir. Profilden ve önden gözlemlendiğinde, derinlik dirseklerde minimum seviyeye düşer. Throracic çevresi omuz yüksekliğine eşittir, bu da % 45’ lerin üzerindedir. Kaburgalar oldukça belirgindir.

    KUYRUK
    Başlangıçta kalındır ve uca doğru giderek incelir ve dırsegi geçmez. Orta boylara sahiptir, hareketlerinde kıvrılıp bükülmeden, bir kılıç şeklinde yükselir. Uçta hafif bir kıvrılmayla, düz bir şekilde bekleyebilir.

    ÖN BACAKLAR
    Omuzlar: sağlam kıvrımlara ve hatlara sahiptirler.
    Ön bacaklar: Açılar ve kıvrımlar mükemmel, düzgün, kalın kemikli ve oldukça kaslıdırlar.
    Dirsekler: Eklemler göğse karışmamalı ve dışa çıkık olmamalıdır. Dirseklerlin yere olan mesafesi erkeklerde normalde, toplam boyun % 50’ si kadardır. Bu oran dişilerde daha düşük olabilir.
    Metacarpel kemikler: Çok sert ve hafif kıvrıktır.
    Ön ayaklar: Yuvarlak parmaklarla birlikte, ayaklar birbirlerine çok yakın değildir. Ayak tabanları gelişmiştir ve siyah renktedir. Tırnaklar koyu renklidir. Tüylerin rengine göre rastlansa bile, beyaz tırnaklar çok hoş karşılanmayabilir.

    ARKA BACAKLAR
    Üst bacaklar ( but ): Uzun ve kaslıdır. Açılar çok belirgin değildir fakat yeterlidir.
    Hock ( arka bacak tarsal eklemi ): her zaman alçakta durur.
    Arka ayaklar: Ön ayaklardan hafif uzundurlar ve aynı özelliklere sahiptirler.


    HAREKET
    Hareketler çevik, elastik olmalı ve geniş alana hükmetmelidir. Adımları uzundur, kuyruğunu alçakta taşır, bazen sırt çizgisinin altına kadar kaldırabilir. Dikkat edilecek hususlardan biri de, başın ve kuyruğun pozisyonundaki yükselmedir.

    DERİ
    Kalın ve elastiktir. Boyun ve çevresindeki bölüm sarkıktır. Tetikte olduğu anlarda, baş ekseninde olduğu gibi, ön sinüsler arasındaki kırışık bölüm simetrik bir şekilde buruşur.

    DERİ TABAKASI
    Tüy: kısa, sade, oldukça düzgündür ve tek tabakadan oluşur ( bazen boyun ve kalçalarda birden fazla bulunabilir.) Dokunduğunuz zaman kendisine has bir sertlik hissedersiniz. Kulaklarda çok kısa ve düzgün, omuzlarda ve kalçanın üst kısımlarında daha uzundur.
    Renk: Koyu renklerden, açık gri ya da sarı gibi açık renklere doğru alalı tonlara sahiptirler. Açık kahverengi ya da kumral da olabilirler. Göğüste, boyunda, boğazda, ön ve arka ayaklarda damgalar görülebilir. Damgaların mümkün olduğunca az olması tercih edilir. Maskesi siyahtır ve göz yüksekliğini aşmaz.


    BOY VE KİLO


    Omuzlara kadar olan yükseklik:
    Erkeklerde: 60 – 65 cm. ( 23,5–25,5 in.) dişilerde:56 – 61 cm. ( 22- 24 in).
    Minimum Ağırlık
    Erkeklerde: 50 kg ( 110 lbs) dişilerde: 40 kg ( 88 lbs)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Beyaz -- 9 Eylül 2008; 16:32:02 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO




    yukarıda açıklamasını yaptım arkadaşım bu orjinal kangal değil ayrıca aslan maslan parçalayamaz bu ölmüş bu kangal anlayacağın

    Şimdi dersin sen ne anlarsın kangaldan sivaslı olarak çiftliğimizde 7-8 tane kangal köpeği var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxsıde -- 9 Eylül 2008; 16:06:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


    PS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 9 Eylül 2008; 16:06:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO




    hele yukardakini bitirir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MirabLe

    son resimdeki köpeğin gözleri neden kapalı ?
    tacize mi uğramış

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Furkan Yağız

    quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    Ya alın size kangal. Dünyanın en güçlü kangalı. Aslanı bile parçalar.

     İŞTE GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KÖPEĞİ PERRO DE PRESA CANARİO


    PS

    eet bu ps golgeden de belli oluo ama normal sivas kangalıda kucuk deil yanii




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.