Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.403
Cevap
48
Favori
605.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarc2

    2.Resimdeki pencerenin yatay ölçüsünde bir yanlişlık yok değil mi? Zira yatay ölçüyü pencereye orantiladığımızda çok küçük kalıyor.

    Alıntıları Göster
    PVC Pencereler [ANA KONU]

    Profil üst kayıtlarının daha güzel olacağını ve daha ekonomik olacağını düşünerek iptal ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarc2 -- 14 Ekim 2019; 19:10:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarc2

    2.Resimdeki pencerenin yatay ölçüsünde bir yanlişlık yok değil mi? Zira yatay ölçüyü pencereye orantiladığımızda çok küçük kalıyor.

    Alıntıları Göster
    Yok o şekilde yapılmış küçük bir odanın penceresi o...
  • Arkadaşlar Ankara için son durum nedir? İşini temiz yapan kaliteli malzeme kullanan fiyatı uygun tutan firma var mı?
  • Merhaba forum sakinleri ve bbgelen hocam. Yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var. Kombinin bulundugu balkonu PVC camekan ile kapatmak istiyoruz. Butcemiz kisitli o yuzden F/P acisindan bizi uzmeyecek bir urun ariyorum. Mevcutta mutfak penceresi var zaten bu Balkon camekani olacak var o yuzden ses izolasyonu vs cok onemli degil. Onemli olan, isi izolasyonu, malzeme zamanla carpilmasin, yuzeyi bozulmasin, su gecirmesin. En uygun fiyati Asaspen ve Kompen verdi. Eger cok kotu degilse ikisinden birini dusunuyoruz. Sizce bu iki marka nasildir.

    Diger marka ve aldigimiz fiyatlar su sekilde. Fiyatlar 2 daire icin.
    Rehau 70mm= 9000tl
    Winsa 70mm= 9000tl
    Egepen Zendow 70mm = 8500tl
    Adopen Atlantik 750 70mm = 8500tl
    Kompen 70mm = 7700
    Asaşpen 70mm= 7500tl
    Hepsinde cam ayni = 4.16.4

    Bilgi ve tecrubelerinizi paylasirsaniz cok yardimci olursunuz. Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graig74 -- 29 Ekim 2019; 15:34:13 >
  • Graig74 G kullanıcısına yanıt
    iyi bir bayi ise Asaşpen gayet iyidir.
  • Winsayı önerirsiniz?
  • Asaş hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim winsayla 4 binlira kadar fark var verdiğim ölçülerde degermi sizce asaşı tavsiye edermisiniz arkadaşlar. Aksesuarlar winsayla aynıymış. Şimdiden teşekkürler.
  • serdarc2 kullanıcısına yanıt
    PVC yetersiz ses ve ısı yalıtımı var

    5 ay önce winsa takırdım
    https://www.youtube.com/watch?v=FbMJCi_tM8Q

    bu videoda ne varsa tam tersini yaparak montaj yaptılar o yüzden iletişime geçmek istemiyorum .

    PVC Pencereler [ANA KONU]PVC Pencereler [ANA KONU]PVC Pencereler [ANA KONU]

    bu resimlerde takoz ve çevresinde herhangi bir silikon dolgu v.s. yok bu normalmidir

    burdaki boşluklardan ses ve ısı yalıtımının düşük olduğunu düşünüyorum




  • Silikon sadece cam takozlarına hareket etmemesi, sabit kalması için sürülür. Göstermiş olduğunuz bölgelere silikon sıkılmaz zira cam aralarında boşluklar özellikle alt bölümde bulunan su tahliye kanalları için elzemdir. Yani o boşlukların ısı yalıtımıyla alakası yok. Yetersiz ısı yalıtımınızın kasa kanat baskı paylarının yetersiz olması, İspanyolet ve karşılıkların doğru takılmamış olması, Yanlış çıtaya yanlış cam seçiminin olması, montaj esnasında yalıtım köpüğünün yetersiz ve bölgesel sıkılmış olması gibi bir çok etkenleri var.

    Ayrıca;

    Doğramanız pek yeni gibi durmuyor.Zira cam altlarındaki minik pas lekeleri ve doğramada zedelenmeler var. Sanki daha önce takılmış gibi.Ayrıca gördüğüm kadarıyla doğrama çıtalarını da sökerken doğramaya zarar vermişsiniz ya da vermişler.Keşke yapan firmayı arasaydınız. Buna rağmen yine de firmayla iletişime geçmek istemiyorsanız Winsa Ankara bölge müdürlüğü ya da iç anadolu bölge müdürlüğünü arayarak ve doğramaları yapan firmayı şikayet ederek size yardımcı olacaklarını ve sorununuzu çözebileceklerini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarc2 -- 3 Kasım 2019; 13:7:44 >




  • Pimapen marka. Bu camlarda 4+12+4 ya da 4+16+4 vesaire farkı çok mu ? Tavsiye edilen daha iyisi var mı ?
    PVC Pencereler [ANA KONU]
  • Merhaba arkadaşlar,
    6 yıl önce taktırmış olduğum egepen konfor ısıcam argon gazlı pencerelerimden memnunum.

    Aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle havanın çok soğuduğu sabah saatlerinde sabit olan camlarda dışarıdan buğulanma oluyor. Açılır pencerelerde buğulanma olmuyor. Bu durum, çift camın araya hava aldığına mı delalettir?


    PVC Pencereler [ANA KONU]




  • Herkese merhaba. Pencerenin birindeki çift açılım sistemi bozulmuş. Normal açsak bile geriye doğru geliyor. Üstte bir vida var biraz sıkıp gevşettim olmadı. Bunun ayar yeri bulunuyor mu?
  • Graig74 G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, uzunca bir suredir is yogunlugumdan forumda yazamiyordum gelen cogu mesaja cevap veremedim kusuruma bakmayin lutfen.

    Eger siparis vermediyseniz butceyi zorlayip isciligi duzgun bir firmaya Rehau yaptirmanizi oneririm. Eger butce kisitli ise fiyat farkini verip asaş urune kalin destek saci isteyin mutlaka ki farkiyla 8000i bulabilir. Projeyi gormedim ama diger markalarda 7500 9000 arasi aldiginiz rakamlara bakarak rehau da uygun bir fiyat aldiginizi soyleyebilirim. Saygilar.
  • bbgelen kullanıcısına yanıt
    merhabalar cevabiniz icin tesekkur ederim. Ilk basta Rehau ya niyetlendik ancak siparisi Asaspen e verdik taktirdik, simdilik memnunuz.
  • Duma54 D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bilmiyorum siparis verdiniz mi ama baska arkadaslara fikir vermesi acisindan paylasmak istedim. Diger markalara sormustum hepsi 1 veya 1.2 mm destek saci kullandiklarini Asaspen ise 1.8 veya 2mm (emin degilim) sac kullandiklarini, onlar icin bunun standart olcu oldugunu soylemisti. Profillerin icini gormedim ama cerceveler falan baya agir geldi bana. Siz de emin olmak icin kullandiklari sac kalinligini sorabilirsiniz. Asaspen in malzeme kalitesi beni rahatsiz etmedi, bir yakinim yaptiracak olsa simdilik tavsiye ederim (2 haftadir kullaniyorum, zamanla ne olur bilemiyorum) ancak montaji yapan servis in ufak tefek iscilik hatalari oldu neyseki cok ciddi sorunlar degildi. Kisiye bagli iscilik sorunlariyla baska markalarda da karsilasma ihtimaliz her zaman var. Malum sitede cok daha kaliteli veya pahali markalarda bile iscilikten kaynaklanan cozulememis bir dunya sikayet var. Bizde aksesuarlari KALE marka kullanislar, sizin servis daha kaliteli veya kalitesiz malzeme kullanabilir, onu da sormanizda fayda var. Bir yakinim 3 katli binasini komple Winsa yaptirdi, onlar gayet memnun. Biz sadece 2 balkonu Asaspen camekan yaptirdik. Simdilik biz de memnunuz. Bence uygulamayi yapacak teknik elemanin tecrubesine ve ozverisine guveniyorsaniz Asaspen dusunulebilir. Son olarak, kullanacaklari Isicam in kalinligi ve niteligini de karsilastirmayi unutmayin (normal hava dolgulu veya argon gaz dolgulu vs.). Bunlar da ciddi fiyat degisikliklerine neden olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graig74 -- 27 Kasım 2019; 1:4:15 >




  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Enterasan bir durum sabah saatlerinde yapıyor ise buharlanmayı, buharlanma camın en dış yüzeyinde ise dış cepheye bakan yüzeyde camda bir sorun yoktur ancak yan camda yapmayıp o camda yapması soru işareti.

    ama eğer iki camın arasındaki yüzeylerden birinde oluyorsa cam bozuktur imalat hatası veya gözle görülmeyen bir yerde çatlak vardır. imalat hatası ise şişecam ürünleri 10 yıl garantiidir bu tip durumlara karşı yenilenebilir.
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de var , çözemiyorum...
  • Merhabalar 3+1 evime Rehau, Winsa ya da Schüco cam pencere yaptırmak istiyorum. Alüminyum doğrama olacak camlar kalın ses geçirmeyen ve yüksek ısı izolasyonlu. Maliyet ne çıkar? Nelere dikkat etmeliyim?
  • İçte ya da iki cam arasında olmuyor, dışta oluyor. Çok da sorun değil, zira sabah saatlerindeki soğuk kırılınca birşey kalmıyor.
  • bbgelen kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Arkadaşlar balkonumuzdaki PVC kombi dolabının sadece üst kısmında kapısı var. Dolayısı ile dolabın altına erişim çok zor oluyor. Hele ki kombinin bakımı sırasında daha da zor. Size sormak istediğim bu üstteki kapıyı ve ara çıtayı söküp oraya aşağı tam açılan bir kapı yaptırabilir miyiz? Teknik olarak bu mümkün mü? Yardımcı olursanız sevinirim.
    PVC Pencereler [ANA KONU]PVC Pencereler [ANA KONU]
    PVC Pencereler [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.