Şimdi Ara

Kross Kablo Uzunlu Maximum Kaç Metre Olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç hafta önce arkadaşın pc siyle benimkini cat5 kablo ile kross kablo ile bağladık ama pcler biribirini birtürlü görmedi ve ağ bağlantısı kısıtlı veya yok diye bir hata veriyor.Ağ bağlantılarımdan ağı onar deyincede IP adresiniz değiştirilemedei gibi bir hata mesajı veriyor.İki makinada da xp proo ve sp2 kurulu antivirüs firewall ve antispy gibi şeyler kapalı yada kurulu değil.Paylaşımlar açık.İki makinada da sürücüler tam ve doğru yüklü ikisinde de nvidia onboard (realtek 10/100)ethernet var.Ağı kaldırp defalarca tekrar kurdum ethernetleri kaldırıp kurdum ama bir türlü olmadı.Bir keresinde arkadaşın makinasını gürdüm ama içine ulaşamadım.Oyunlarda belki görür dedim o da olmadı.Teknik serviste çalışan bir tanıdığa sordum o da kross kablo 9 metreden uzunsa olmaz ya hub kullancan yada kabloyu kısaltçan dedi doğrumudur?En fazla kaç metre kross kablo kullanabiliiyoruz.Bendeki 20metre yan komşuyla yapınca 15metreden aşağısı etmiyoda.Şimdiden herkeze teşekkürler.







  • UTP/STP CAT5 kabloda her 100metrede HUB/Switch kullanman gerekir. şimdi senin sorunun eğer
    568A<---->568B dizilimde hata yoksa hizmetlerden "yönlendirme ve uzaktan erişim" i açtığın gibikomşu bilgisayrı görebileceksin (eğer ağı kurarken hata yapmadıysan)
  • crosslamayı doğru şekilde yaptıysan yani her iki uçta aynı olmayacak önce her iki uçları karşılaştır aşağıdaki gibi karşılık gelmeliler.
    YeşilBeyaz ------------> TuruncuBeyaz
    Yeşil -----------------> Turuncu
    TutuncuBeyaz ----------> YeşilBeyaz
    Mavi ------------------> Mavi
    MaviBeyaz -------------> MaviBeyaz
    Turuncu ---------------> Yeşil
    KahveBeyaz ------------> KahveBeyaz
    Kahve -----------------> Kahve
    Birde sp2 bazen ağlarda buna benzer problemler yaratıyor sp2 nin firewall ayarlarını kapat.
  • Makineleri Cross bağlayınca makinelere kendiniz IP verin karşınızda sizin makinelerinize IP verecek herhangi bir server veya ADSL modem yok .
    IP ler mesela 10.0.0.5 ve 10.0.0.6 gibi aynı yapıda olsun.


    Kablo mesafesi 90 metreyi geçerse kayıplar çok artar (120 metre kablonun çalıştığını birebir gördüm ama performans zayıftı.
  • Yönlendirime ve uzaktan erişimi açıp deneyeceğim.Hepinize teşekkürler.Bide başka fikirler aklına gelenleride bekliyorum.Bende ki kablo cat5 b ama amcamlar a ya göre bağlamış bide ondan olabilir mi?
  • Arkadaşlar bendede dün elektrikler gitti geldi şimdi X4 modemi ethernetten göremiyorum bağlantı sağlayamıyorum fakat USB den oluyor çözümü ne olabilir bilen varmı.
  • büyük bi ihtimalle ağı yanlış kuruosun çünkü makineyi gördüysen bi kere hiç bi sorun yktur.ağı kurduktan sora son adımda ağ kurulum disketi oluşturu seç o disketin içindeki netsetup.exe yi dier pc de kur yeniden başlat tamalanınca olması lazım
  • Ağı tekrar kurdum.Paylaşım vb açtım.Kabloyu kontrol ettim.Firewall antivirüs vb. kapattım. ama yine olmuyor.Ağ sağlammış gibi gözüküyor.dediğiniz ip adreslerini verdim yine de giden veri var iki bilgisayarda da ama gelen veri yok olmuyor bir türlü bu işe çözüm yokmudur yaw
  • tamam işte giden var gelen yok ikinizdede ağ kurulu deil kurulu gibi gözüküo ama alt ağ maskesi ağ geçidi aynı olcak standart olarak 255.255.255.0 yapın ikinizde kendi ip lerinizide 169.254.60.161-162 yapın mesela ardışık bunu ethernetin özelliklerinden tcp ip yi seçerek yapılandır de ve ip yi elle ver kendin yapılandır yani
  • Hocam hepinize teşekkürler ama sorun çözülemedi.MAkinalara Vultura Suprume nin dediği gibi elle ip vs. verdim.Makinalar birbirini görmüyor.Ama ağda 1 bilgisayarda hem giden hem gelen var diğer bilgisayarda ise giden var gelen yok.Ayrıca ağ bağlantılarımda ağdaki bilgisayarları göster diyince iki bilgisayarda sadece kendilerini görüyorlar.Yokmu bu işe bir çözüm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: natura

    Yönlendirime ve uzaktan erişimi açıp deneyeceğim.Hepinize teşekkürler.Bide başka fikirler aklına gelenleride bekliyorum.Bende ki kablo cat5 b ama amcamlar a ya göre bağlamış bide ondan olabilir mi?


    Her iki RJ-45'te A standarda göre mi çakılmış? Eğer böyle ise bu kablo cross değil paralel demektir ve iki ethernet kartı paralel kablo ile bağlanamaz. RJ-45 'lerden birisi A diğeri B standardı ile çakılmış olmalı. Bence senin sorunun büyük ihtimalle kablodan kaynaklanıyor. Kendin bilemiyorsan profesyonel bir yardım al.

    Saygılarımla..
  • sorun kesinlikle ağ alt maskesinden ve ağ geçidinden kaynaklanıyor msdosa gir ipconfig komutunu yaz eğer bu sölediklerimin karşılığında ip tanımlanmamışsa tcp ayarlarından ayarla ama burda gözükmesi gerek buna benzer bir olay benimde başıma gelmişti 70 makina kendi içinde gruplanıyordu. mesela 10u kendi arasında gruplanıp diğer 60ı görmüyordu swichlerde ve ağda sorun olmadığı halde nedenide alt ağ maskesi ve ağ geçidi tanımlanamadığı içindi dediğim gibi bazen sp2 bunu engelliyor iki makindan kaldırıp tekrar bi ağ kurmayı dene.
  • sorun sadece software kesinlikle ağ yapılandırılmamış doğru olarak.eğer kablo cros olmasaydı bağnatı olmazdı giden bile olmazdıki bi bilgisayarda gelende varmış.yapcağın tek iş yukarda anlattığım disket olayını yap bide büyük b ihtaimale biliosundur ama genede söliim çalışma grubu yani ağın adı kesinlikle aynı olcak noktasına virgülüne boşluğuna kadar ona dikkat et ve disket sistemini yap olmamasına imkan yok. eğer kafan atarsa alın bi hub fazla pahalı deil ne kablonun crossluğuna nede uzunluğuna bak.bide tabiki çok daha hızlı
  • Hocam gelen yok hep giden var ağda.Şimdi Ip olaylarıyla bir daha uğraşıyorm inşallah olcak.Bu arada ethernetletin ışığı yanıyor yanlış bağlanınca yanmazmış demişlerdi demekki kabloda sorun yok diye düşünüyorum.HAlen bilgisayarlar birbirini görmüyor.Hocam bide hub al daha hızlı olur demişsin ne bakımdan pek anlamadımda bide kurulum daha mı kolay olur.Yine 10/100 omucak mı ağ?
  • ya yirmi metre de oyun felan kastırır ama arasıra dosya çekcem sadece neti paylaşcam disoan idare eder ama tam performans bekliosan hub al bence.zaten bağlandığı için kabloda sorun olamaz sadece ağ kurulumunda hata var
  • kablo sıkıntılı olmasın sakın

    192.168.0.10 sen
    192.168.0.11 arkadaşın
    netmask 255.255.255.0

    workgroup aynı olsun

    ping atın birbirinize atıyorsanız gerisi kolay
  • ARKADAŞIM önce kalonun cross olduğundan emin ol eminsen ip leri elle ver.192.168.0.1-2 ver.çalışma gruplarını aynı yap.ağ bağlantı sihirbazını çalıştır bağlantını kur firewall felan bişelr varsa onları kapat daha ne olsun.ping atmayı dene birinden diğerine atıyormu? atıyorsa birbirleri ağda haberleşiyor demektir
  • Şimdi güleceksiniz ama nasıl ping atıcam
  • start run cmd enter ping "ip" enter
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.