Şimdi Ara

copy/paste nasıl çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.0 da copy/paste programı magic pad nasıl kullanılıyor?safari veya başka yerden nasıl copy/paste nasıl yapılır?



  • Magic Pad en son duyduğumda yalnızca kendi içinde kopyalama yapıştırma yapabiliyordu. Safari veya herhangi başka bir programla beraber kullanılamıyordu.

    VI kullanmayı biliyorsanız çok alt seviye bir kopyalama yapıştırma olanağınız var. kopyalamak istediğiniz satıra gelip yy tuşuna basarsanız o satır kopyalanır, p tuşuna bastığınızda da yapıştırılır. Fakat VI kullanmak basit bir iş değil, önceden tecrübeniz yoksa sırf biraz kopyalama yapıştırma yapabilir olmak için uğraştığınıza değmez :). Uğraşırım diyorsanız, örneğin bir web sayfasından veri kopyalamak için bu sayfayı dosya olarak kaydetmeniz gerekiyor, bunun için de wget komutunu kullanabilirsiniz.

    wget forum.donanimhaber.com

    gibi. Daha sonra bu dosyayı düz metine çevirmeniz gerekiyor, onun için kolay bir yöntem vardır belki ama şu anda aklıma bir şey gelmiyor, daha sonra VI kullanarak kopyalamak istediğiniz yeri dediğim şekilde kopyalayabilirsiniz. Fakat ölümcül derecede acil bir durum yoksa bu yöntemin akarı kokarını kurtarmaz :)

    Fakat kafamın üstünde tasarruflu bir ampül yandı şu an :)
    Daha önce belirtmiştim bazı başlıklarda, kopyalama yapıştırma üzerine bir program üzerinde çalışıyordum fakat Magic Pad'in yaptığı gibi kendi içimde kalmış, dışarı çıkamamıştım. Fakat şöyle bir şey mümkün, işinize yararsa programı bu hale dönüştürmeye çalışabilirim.

    Örneğin safari'den kopyalama yapabilmek için yukarıda anlattığım işlemleri arkaplanda gizlice yaptırır ve size bir metin kutusunda sayfanın düz metin halini gösteririm. Siz kopyalayacağınız kısmı seçip programım içerisindeki bir metin kutusuna yapıştırırsınız. Daha fazla metin kopyalamak için de bunu tekrarlayabilirsiniz. Daha sonra bu metni ne yapmak istediğinizi seçersiniz, "notes" içine kaydetmek, "SMS" olarak göndermek, "e-posta" olarak göndermek gibi. Bu şekilde yapmak çok zor olmayacaktır diye tahmin ediyorum (tabi Apple notes.db, sms.db gibi dosyaların biçimini değiştirmediği sürece).
    Zor olan şu ki Safari'ye yapıştırma eklememiz zor olabilir. JavaScript bookmarklet'leri ile bir şeyler yapılabilir belki ama bookmarklet yazma ile hiç uğraşmadım.
    Kopyalama sadece Safari'den olacak diye bir şey de yok, notlar, kısa mesajlar ve e-postalar'dan da kopyalama yapabiliriz.

    Netice olarak öyle çok genel, klavyenin çalıştığı her yerde çalışan bir kopyala/yapıştır olmaz belki ama uygulamalar arası veri taşıyabilmenizi sağlar en azından.

    Bu arada bu dediğim uygulamayı 1.1.4'te geliştiriyordum, 2.0'a aktarmayı henüz denemedim, ne tür sorunlarla karşılaşacağımı bilmiyorum fakat dediğim gibi, zor olacağını tahmin etmiyorum.

    Düşündükçe hoşuma gidiyor :) neden daha önce gelmedi acaba aklıma :) ben servis olarak yerleştirmeye odaklanmıştım gerçi de bu yöntem de gayet uygulanabilir aslında.
  • evet oldukça ilginç.bu arada iphone'un copy/paste olayına girmemesinin sebebini çok merak ediyorum.yoksa yapmak çok zor olmasa gerek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snek1

    evet oldukça ilginç.bu arada iphone'un copy/paste olayına girmemesinin sebebini çok merak ediyorum.yoksa yapmak çok zor olmasa gerek.


    Nazar değmesin diye kusursuz olmasın istemişlerdir belki :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.