Şimdi Ara

Intel gelecek 40 yıla hazır! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EMRES754

    Amd yi savunmak gerçekten saçma şu zamanda performansı düşük kardeşim daha neyi savunursun sen.Yeterli anakart desteği yok o yok şu yok daha neyi tartışıyosunuz.Cahil cühela adamlarsınız.Amd 2500+ Barton kullandım 2800 Athlon kullandım 3200 venice kullandım.Bana Amd yi anlatmayın son 2 senedir Amd işlemcisi diye bişey yok.


    Yeterli Anakart desteği nasıl yok.Hem Amd hen nvidia çipset üretiyor hem de pek çok firma anakart üretiyor.Windowsunun tarih ayarlarını konrtol etmelisiz bence. 2008 yılındayız 2000 de değil.AMD K6 döneminden bahsediyorsun galiba.

    Acaba herkez bilgisayarında molekül dinamiği hesaplamaları mı yapıyor.Performansı düşükmüş diyorsun...Ne kadar düşük...Acaba arada ne kadar fark var.Aynı fiyat kategorisinde intel uçuyor muı ? Yani işlemcinin yüzde 15-20 hızlı olması hayatınızda çok şey mi değiştirecek.Yada aradaki fiyat farkı aldığınız performansa değecek mi?Unutmamalı ki bir pc en yavaş bileşeni kadar hızlıdır.

    Bazı arkadaşlar bu işi fanatikliğe dökmüş amd iyi diyor sen onlara cahil diyorsun.E şimdi sen intel fanatikliği yapıyorsun senin onlardan farkın var mı?
    Utanmasan adamlara küfür edeceksin.
    Bu ne sinir ya!
    On paralık bi şey için değer mi!

    İntel de amd de iyidir.İkisini de kullanıyorum.İkisinden de memnunum.
    Araklarında ufak tefek performans farkları olabilir.
    Ama bu işi fanatikliğe döküp olayı intel amd'yi döver veya tam tersi bir duruma getirmeye gerek yok.

    CPU otomobil yada motosiklet gibi bişey değil.Hız ve güç kıyaslamasını bunlara benzetmeyin.Bir sene sonra sahip olduğunuz CPU' ile övünemeyeceksiniz. (Bunu hepiniz bilirsiniz ama yine de hatırlamak lazım)

    Bence fiyat performans olayına önem verilmeli.
    200 doların üzerinde para verip işlemci almanın normal bir ev kullanıcısı için hiç gereği yok.

    Nvidia ile Ati için de böyle atışmalar oluyor.350 dolara 8800 gts aldım.Noldu.Aradan iki sene bile geçmedi.150 dolara ondan daha hızlısı çıktı.;Üstelik eskisi gibi oyun bile oynamıyorum artık.Yazık oldu verdiğim paraya.(Deseler bir kaç fakiri doyur.Bu aradaki farkı çıkarıp cepten vermek zor gelir).Moore'un kanunu işlediği sürece yapacak birşey yok. O yüzden gidip en hızlı olanı alma saplantısı yapmayın.

    Hızlı bir bİlgisayara yapılan harcama ev kullanıcısı için tam bir israftır.Yazıktır.Boşverin bunları.Alın 60-70 dolarlık Amd X2 işlemcili (Bu fiyat aralığında aynı performansa sahip intelde olur,..tabi varsa ) 120-150 dolar arası ekran kartlı bi pc.Yeter de artar.Pek çok oyunu oynarsınız.Daha ne olsun.

    Eğer size çok para kazandıracaksa güçlü bir pc alınabilir .Ama üç dört sene içinde o yatırımında yenilenmek zorunda kalacağı düşünülürse ölü bir yatırım da denebilir.Çünkü alırken ne zamana kadar yeterli olacağı az çok bellidir.Ama para taşımayı sevmem diyorsanız bu meret çok güzel yer parayı.

    Benim çalıştığım kurumda HP'nin itanium 2 işlemcili bi server var.200 bin dolar civarında olduğu söyleniyor.32 gb RAM var üzerinde.Türkiyede 3-4 tane varmış.Hp öyle diyor.Biz napıyoruz onu Document Server olarak kullanıyoruz.Bu makine Bir buçuk milyon kullanıcı kapasiteli bir makina.Peki neden bu makine alındı.Çünkü bunu alan salaklar beş -on yıl sonrasını düşünüp aldık diyor.Buyurun size ölü yatırımın babası.Para da olunca fiyat/performans ve ihtiyaç muhasebesi ,güç ve hızın yanında kaybolup gitmiş.Yazık....İki sene sonra onun dört te biri fiyatına daha iyisi alınır.Yani ileriye dönük olarak bilgisayar almak salaklık ötesi bir şeydir.(Bu örnek gerçektir.)



    Sonuç: Boşverin amd yi inteli.Umarım ikiside batar..

    Amerikalılar düşünsün bunları ya size noluyo.Size para mı verecekler fazla överseniz..Herifler bizi kaz gibi yoluyor işte.Oyunlarla da beyinlerimizi sömürüyorlar.

    Oturmaktan Dötümüz Basur olcak.Bel fıtığı olacaz.Gözümüz kör olacak.Psikolojik deli olacaz.Ee amd yada intel bize sağlığımızı verecek mi.

    Cebinizi v e sağlığınızı düşünün arkadaşlar.Fazla kaptırmayın teknolojiye kendinizi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligatorX -- 26 Ağustos 2008; 23:14:46 >
  • intel bu buiştede olduğu gibi sonu ve ucu bucağı yok
  • intel gibisi yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leon23

    Nice 40 yıllara

    +40
  • İntel gelrcek 10 yıla bile hazır değilmiş. AMD RYZEN'den selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Jak

    Bu mesaj silindi.
    Şuanlık pek öyle gitmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl:2020 intel işlemci mimarisi: 14 nm+++++
    yıl:2024 intel işlemci mimarisi: 14 nm+++++++
    yıl:2028 intel işlemci mimarisi: 14 nm+++++++++
    yıl:2032 intel işlemci mimarisi: 14 nm+++++++++++
    ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda1811

    ya bu amd de ne buluyorsunuz allah aşkınıza hala intele laf atmalar görüyorum ya iii ki oyun oynuyorsunuz sanki oyun kullanıcılarına oyun bittiğinde olimpiyat madalyası vericekler

    Ne bulacaklar ya farklı olalım ayağına nerd geçinen, 3 para etmez yıkık tipler bu AMD fanboylar. AMD ne ulan isminde bile hayır yok küfür gibi.. Soba gibi de ısınıyor zaten..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 20 Ekim 2020; 15:41:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.