Şimdi Ara

pc olmadan monitörde tv izleyebilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende masaüstü bilgisayar var.
    harici bi tv kartı (dijital) bağlamak istiyorum, bilgisayar kapalıyken bile tv seyredebilirmiyiz ?
    bunun için hangi kartı tavsiye edersiniz ?



  • araştırdığım kadarıyla söyliiim harici tv kartlarını amacı zaten bilgisayarsız çalışabilmeyi sağlamaktır.. yani bilgisayarsız çalışırlarr zaten.. dolayısıyla hiçbişie ihtiyaç duymadan hertürlü monitöre bağlanılabilir harici tv kartlarından.. harici dijital tv box bulmanız zor genelde analog oluyolar.. en iyi marka kanımca avermedia ama ucuz olsun derseniz forex olabilir tabii bunlar analog ürünler satıolar hemen hemen tüm ürünleri analog



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 15 Ağustos 2008; 3:41:20 >
  • ama normal digitalde bu olay yok sanırım. onun yerine bitrane receiver alinir daha iyi
  • tv box ve uydu ile izlenir
  • Ben de şu an için bu tarz bir cihaz araştırıyorum. Bir arkadaşım vga'yı scarta çeviren bir ara kabloyla (ebay'da var) receiver alınarak bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Yani sadece monitör ve receiverle bu işi halledebilsek çok iyi olacak. Siz ne dersiniz arkadaşlar?

    Not: Ayrıca bu tv boxların neden dijital olanı yok? Bir türlü anlamış değilim....
  • Eger bilgisayarin acik olmadan izlemek istiyorsan bence en iyi cozum TV BOX+uydu reviever. Avermedia'nin TV boxlarinda PIP ozelligi oldugu icin tavsiye ederim. Boylece kablolari surekli degistirmek zorunda kalmazsin. PIP ozelligi ile TV box kapali iken bilgisayardan gelen goruntu monitore gider. Acik oldugu zaman da ister tam ekranda TV seyreder istersen de kucuk pencerede bilgisayarda is yaparken seyredebilirsin. (http://www.avermedia.com/avertv/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=278)

    Bu is belki Scart'dan VGA'e kablo ile de olur ama alacagin goruntu kalitesi konusunda emin degilim. Bunun yaninda surekli kablolari degistirmen gerekecek ki, bence 1 ay icinde bunu yapmaktansa TV izlememeyi tercih edeceksin. (VGA kabloyu degistirmek, kablo girisi arkada oldugu icn bence her gun yapmak icin cok zahmetli, onun yaninda kablo girislerine de zararli olabilir)

    Asagida gorulen resimdeki beyaz, kirmizi, sari video yazan AV out cikislari gene asagidaki 2. resimde TV box'in AV in girislerine takinca ve bilgisayardan gelen VGA kabloyu TV Boxin VGA girisine, Boxtaki VGA cikisini da monitore baglayinca sistem hazir olur. (en son resim)

    Boylece ugrassiz TV ve bilgisayari ayni monitorde kullanabilirsiniz.

     pc olmadan monitörde tv izleyebilirmiyim ?


     pc olmadan monitörde tv izleyebilirmiyim ?


     pc olmadan monitörde tv izleyebilirmiyim ?




  • aver dvi box9 kullanıcısıyım. pip özelliğini yapamadım bi türlü. son şekli tam anlayamadım. sorum şu: pip için box'tan kasaya (ekran kartına) ayrı bir bağlantıya da ihtiyaç var mı? yoksa box'ı direk monitöre bağlamak pip yapabilmeyi de sağlar mı?
  • tv box ile izlenir ama uydu alıcısıda lazım sanırım
  • ben normal çatı anteniyle kullanıyorum. box'ı monitöre direk bağlayınca b.sayarı açmaksızın tv seyredebiliyorum. buraya kadar bi sorun yok. ancak b.sayar açıkken de monitörün bir köşesinde de tv seyretmek (pip) için kumandanın pip tuşuna basmam yeterli olmuyor nedense. box'ta kullanılmayan ikinci dvi girişini de kasaya (ekran kartına) bağlamak mı lazım pip yapabilmek için? yani iki adet dvi kablosu mu gerekiyor pip özelliğinden yararlanmak için. sizin bahsettiğiniz tarzda uydu ile kullanmıyorum cihazı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.