Şimdi Ara

Araç çakmagı bağlantısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araçlarda kullanılan çakmağı pc nin uygun bi yerine takmak istiyorum. elektrik alabilmek için bağlantıyı nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

     Araç çakmagı bağlantısı ?



  • Çok Hoş Fikir Ancak Hiçbir Fikrim Yok Ne Yazıkki:(
  • güçkaynağından çıkan kablolarda molex adını verdiğimiz 4 pinli bi jak var sarı siya siyah kırmızı kabloları var orada sarı olan artı 12v siyah olan da eksi ancak o çakmağın çektiği akım oldukça yüksek ben tavsiye etmem bağlamanı.. hem sisteme hem de güç kaynağına zarar verebilir.. he çakmaklığı takıcam ama oraya çakmak takmayacam başka bişileri takmak için kullanacam diyorsan o zaman problem yok..
  • Yardımın için çok saol. çakmak yaklaşık 30sn boyunca güç çekiyor. 3-5 saatte bi kere 30sn fazla akım çekse zararı olurmu gerçekten powere yada kartlara falan? ki çogu zaman süs olarak duracak.

    Çakmaklığı takıpta içine çakmak takmassak tadı tuzu bi güzelliği kalmazki olayın
  • bayağ yüksek akım çektiğinden 3-5 sn bile yeter zarar için ama güç kaynağın gerçekten kalite birşeyse o zaman tam değerler araştırılır sisteminin kullandığı değer de araştırılır.. güç kaynağının karşıladığı fazla güç yetiyorsa sorun yok..
  • O çakmak nerden baksan 20 amper akım çeker deneme derim
  • yok o kadar da değil bi çok aracın çakmak çıkışı için sigortası 15A olduğunu göre bence max 10A civarı olması lazım ama yine de az değil..
    güç kaynağından 120w güç çekmek anlamına geliyor.. diyelim sistemi araştırdın full kullanımda 500w güç çekiyorsa güç kaynağın da 750w gibi bi değere sahipse o zaman kullanabilirsin 30sn de zarar vermez..
  • valla güç kaynagım sistemimi ucu ucuna kurtarıyor gibi bişey. peki power yerine başka bi şekilde akım elde edebilirmiyiz bunun için? yada ne bilim nası bağlayabiliriz bunu bi çözüm yolu bulsak
  • gidip 300w felan uyduruk bi psu alıp 2. psu olarak yerleştirirsen kasa içine hem aydınlatma fan v.b. ekstraları da ona bağlayıp asıl güç kaynağını aşırı yormamış olursun hem de gönül rahatlığıyla bağlarsan çakmağını..
  • elimde çalışmayan bi psu vardı onu çalışır hale getirmeye çalışıyım ozaman acilen. peki 2. psu nun elektrik girişini nasıl saglarım? diğer psu yamı bağlamam gerek onuda yoksa ikinci bi elektrik kablosuyla direk prizemi bağlamam gerek?
  • Hatırlıyorumda bızım eskı reno 12de cakmagı ıttıgımızde teybın ısıkları gıdıodu cakmak gerı gelene kadar teyp allaha emanet calısıyodu ama yenı araclarda oyle degıl tabıkı bı ornek buda ben kıbrıt kullanmanı tavsıye ederım
  • Amaç farklı bişeyler yapmak yenilikler katmak yeni psu iyi fikir valla baglamayıda öğrenirsek

    daha şöyle şekil bi araç küllüğüde monte edicem pc ye yaylı bi mekanizma ile ama o elektrikle çalışmadıgı için problem cıkarmıycak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: martii

    elimde çalışmayan bi psu vardı onu çalışır hale getirmeye çalışıyım ozaman acilen. peki 2. psu nun elektrik girişini nasıl saglarım? diğer psu yamı bağlamam gerek onuda yoksa ikinci bi elektrik kablosuyla direk prizemi bağlamam gerek?



    2. psu için prizden güç alabilirsin yada 1. psu nun 220 v çıkışı varsa oradanda alabilirsin(paralel) 2. psu yu çalıştırmak için yeşil kabloyu ,siyah kabloya değdirmen yeterli, ayrıca birkaç arkadaştan psu nun yüksüz çalıştırılmaması gerektiğini duymuştum ne derece doğru bilmiyorum.
  • çakmağa bastığın anda kaynakta kısa devre koruması varsa anında kapanabilir
  • 2. psu için ayrı bi güç girişi alman lazım 220 den Onuda senin asıl powerden 20 pinlik molexten yeşil ve siyahtan uzatma alarak bu takacagın 2. powerin 20 pinlik molexine yeşil ve siyaha bağlarsan bilgisayarınla eş zamanlı olarak çalışır yada direk yeşil ve siyahı kısadevre yaparsın fişe takılı oldugu sürece çalışır
  • kısadevre korumasından tam emin değiliz işte bu biraz çakmağın kaç amper çektiğiyle alakalı..
    bağlarken arkadaşın dediği gibi ayrı bi kablo ya da paralel bağlaman yeterli çok sorun olmayacaktır ancak her 2 psunun da aynı anda çalışmasını istiyorsan 2. psunun yeşil kablosunu normalde kullandığın psunun yeşil kablosuna bağlaman gerek. bu yeşil kablo anakarta bağlanan 20-24 pinli jakta olur..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Technologic

    Hatırlıyorumda bızım eskı reno 12de cakmagı ıttıgımızde teybın ısıkları gıdıodu cakmak gerı gelene kadar teyp allaha emanet calısıyodu ama yenı araclarda oyle degıl tabıkı bı ornek buda ben kıbrıt kullanmanı tavsıye ederım


    Katiliyorum
    Yada o degerleri vericek 12V adaptorle yapabilirsin.
    Ama PSU ya baglama derim.

    Daha once bu alet satiliyordu PC ye gore.
    PSU yu giden cok gordum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ToffieBoi


    quote:

    Orjinalden alıntı: Technologic

    Hatırlıyorumda bızım eskı reno 12de cakmagı ıttıgımızde teybın ısıkları gıdıodu cakmak gerı gelene kadar teyp allaha emanet calısıyodu ama yenı araclarda oyle degıl tabıkı bı ornek buda ben kıbrıt kullanmanı tavsıye ederım


    Katiliyorum
    Yada o degerleri vericek 12V adaptorle yapabilirsin.
    Ama PSU ya baglama derim.

    Daha once bu alet satiliyordu PC ye gore.
    PSU yu giden cok gordum

    10 amperin üstündeki adaptörler kaç para haberin varmı
  • aynısını ben diyecektim.. ama sırf çakmak için çalışan bi psu da o kadar sorun olmaz..
    sonuçta 300w bi psu yaklaşık 15A verir 12v da ve başka bişey de kullanılmayacak zati.. belki 1-2 fan v.s. ama onlar pek bişi harcamaz zati..
    80mm hızlı bi fana baktım 200mA çekiyor bu da 1.2w bişey..
  • Elektronikle ilgileniyorsan evinde mutlaka eski bir kaç trafo falan vardır.Gücü yeterli ise onlardan kullanabilirsin.Basit bir röle devresi ilede bilgisayarla eş zamanlı çalışmasını sağlarsın.Çakmak dışında başka bir amaçla kullanmayacaksan AC çıkışında senin için bir zararı yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.