Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13952. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Alnemu , Maestro725 , shaeen , GSACS
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 25 Misafir - 28 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
349.078
Cevap
2.712
Favori
21.226.690
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
566 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Impakt kullanıcısına yanıt
    peki bir sonraki gün tekrar girebiliyor muyum yoksa sürekli mi oyun açık kalacak? pc’mdeki garip sorun nedeniyle arada kapanıyor pc çünkü. sürekli açık tutmam mümkün değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Oyunun acik kalmasi lazim modem res atarsan veya pc kapatirsan tekrar giremezsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Offline deneyin derim, plati.ru gibi sitelerde mesela ubisoft oyunları offline giriş sayesinde aylarca oynanmaya devam edebiliyordu. Sanırım asıl hesap sahibi şifresini değiştirse bile...

    Edit : Akılma geldi, Ama size naçizane tavsiyem 3 aylık gamepass ile oyunu tekrar başlayıp,3 ay gibi bir sürede bitirebilirsiniz. Hem oyun fiyatından ucuza geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 19 Eylül 2021; 10:8:32 >
  • saltukc kullanıcısına yanıt

    Değer oldukça eğlenceli bir oyun. Stealth ve/veya western seviyorsanız bayılırsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

    Bu desperados 3 fena keyifli oyunmuş ya. bu kadar beklemiyordum. sanırım 16 bölüm varmış ücretsiz deniyorum daha 6. bölümdeyim ücreti bittiğinde devam edebiliyordum bir taktiği vardı interneti falan mı kapatıyorduk napıyorduk hatırlamıyorum ama öyle yapacağım cidden fena sarıyor. Hitman'in izometrik hali diyebiliriz. çatışma falan da var ama hep gizli gidiyorum. çok nadir alarm falan öttürüyorum keyifli ya sevdim bayağı.


    birde bu oyun nedir allah aşkına eskiden rock simulator diye bir oyun vardı arkadaşlarla onu bekliyorduk hatta çok dalgasını da yapmıştık bunu görünce aklıma o zamanlar geldi.  

    store.steampowered.com
    Tree Simulator 2022 on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1591290/Tree_Simulator_2022

    Epic'ten kuponla Digital Deluxe sürümünü 50₺ gibi almıştım bir türlü başlamaya sıra gelmediDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Onu beğendiyseniz buna da bakın derim, 3'e göre daha iyi diyenler var.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]store.steampowered.com
    Save 75% on Desperados: Wanted Dead or Alive on Steam
    https://store.steampowered.com/app/260730/Desperados_Wanted_Dead_or_Alive

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt

    achievement olsaydı alırdım Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Bu gereksiz hocam ya takıntıdan başka bir şey değil Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 





    Bu arada Aragami 2 oyunu açılmış oynayayım dedim yapay zekasını çok kötü buldum. Adamın önünde kan gölü var ama bir şaşırıp sorgulamıyor dönüp gidiyor. Acaba ben kolay modda mı girdim diye bakındım öyle ayar bulamadım.

  • 1995 - 2011 arası genel olarak PC oyunculuğunun altın çağıydı. Bundan sonra özellikle 2015-16 sonrası multiplayer oyunların ağırlığının artmasıyla hızlı bir çöküş sürecine girdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    1995 - 2011 arası genel olarak PC oyunculuğunun altın çağıydı. Bundan sonra özellikle 2015-16 sonrası multiplayer oyunların ağırlığının artmasıyla hızlı bir çöküş sürecine girdi.

    Buna bir de ekran kartı sattırmak için oyunların üretilmesini ekle. Grafiklere ağırlık veriliyor kimi oyunda. Verilsin tamam ama kasıtlı olarak yüksek sistem isteyecek şekilde oyun üretilmesi pc oyunculuğunun altın çağını bitirdi bence.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Satış için yapıyorlar malesef artık. 6700K işlemciye windows 11 kuramıyorum sözün bittiği yerdeyiz artık.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Hocam kasıtlı olarak yüksek sistem isteyecek oyunlar yapmıyolar, aksine düşük sistem gereksinimi isteyen oyunlar yapmak firmaların lehine olur daha fazla kişi oyunlara ulaşabilir firmalar daha çok satış ve kar elde ederler. Firmalar mecburen yüksek sistem isteyen oyunlar yapıyolar çünkü oyuncuların talebi bu yönde. Yüksek sistem istemeyipte popüler olmak isteyen oyunlar bi şekilde kendilerini diğer oyunlardan sıyırabilmeliler ki bu da zor çünkü o piyasada çok oyun var. Ama ultra grafikli oyunlar yarışa 2-3 adım önde başlıyolar.


    Aslında pc oyunculuğu bu aralar tekrar yükselişe geçti, oyun-donanım piyasasını türkiye ile karşılaştırmayın. Yurtdışında koronadan önce geçmişe nazaran öyle inanılmaz fiyat artışları olmadı aksine teknoloji geliştikçe ürünler ucuzladı. Şu an işlemci olsun ekran kartı olsun her firmanın orta segment ürünleri yeni oyunları gayet iyi çalıştırıyo. Koronadan dolayı fiyat artışı oldu evet ama hala yurtdışındaki adam için gayet ulaşılabilir ürünler bunlar. Yani yurtdışındaki adamlar oyunların grafiklerinin artmasından şikayetçi değil.


    Evet türkiyede pc değil genel olarak oyunculuk bitti ama bunun sebebi tamamen türkiye ekonomisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meqlotkobo -- 19 Eylül 2021; 23:33:53 >
  • Şu an PC oyunculuğu çöküş içinde mi? Ekran kartı sattırmak için oyun yapmak mı? Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  Hiçbirisine de katılmıyorum. PC oyunculuğu bence şu an da altın çağında. Her firma PC'ye oyun çıkarmak için kapış kapış geliştirici ekiplerine daha fazla yazılım mühendisleri alırken onu geçtim koca Sony'nin "sırf PC'ye oyun çıkarmak için" bir stüdyo satın alması da hala size altın çağ gibi gelmiyorsa hala kafalar 2016 Overwatch da kalmış demektir. Oralardan yürüyeli çok oldu arkadaşlar. RDR2 geldi, Horizon geldi, geldi de geldi yani ki geliyorda hala. Bunlar olurken de PC oyunculuğunu hala Multiplayer/F2P kısmına indirgemekte garip oluyor. Hele bu zamanda birde bunun PC oyunculuğunda korsan bir numara diyenler var ki onlarda ayrı hikaye. Kimse üzerine alınmasın lafım meclisten dışarı.


    Ekran kartı meselesine gelince ise ne kimse ekran kartı sattırmak için grafiğe abanır ne de daha düşük yapabilecek iken yüksek sistem gereksinimi yazmaz. Grafiğe abanma olayı firmanın tasarım tercihi ama sistem gereksinimi olayının açıklaması çok basit: geliştirici düzgün optimize edememiş. Bu kadar yahu. Geliştiricinin beceriksizliği neden tüm sektöre mal oluyor o daha komik. Son zamanlarda Deathloop dan örnek vermek gerekirse bu adamların da isteyerek yüksek sistem gereksinimi ihtiyacı duyan bir oyun piyasaya sürdüklerini düşünmüyorum. Arkane her zaman çıkışta özellikle PC de optimize manasında çok sıkıntılı bir firmaydı ve görüyorum ki hala da öyleler. Yüksek vram gereksinimleri felan genelde onların adının geçtiği şeyler. Yine de harika görev tasarımları ile bir şekilde günü kurtarıyorlar.


    Windows 11 meselesine gelince ise üzgünüm ama teknoloji böyle ilerliyor hocam. Senin 6700K işlemcine hala dahi destek verirse ne bir atılım gerçekleşir ne bir şey. Aynı şeyi 8. ve 9.nesil Intel işlemciler hatta 2018 sonrası çıkan işlemciler için dahi söylenebilir. Ha bu Microsoft onu göze alamaz merak etmeyin. W11 çıkışında sizin işlemcinize de destekli bir şekil alır. Ama piyasada bazen bir şeyler koparılıp atılmalı ki ilerleme olsun yoksa şu an hala 480p çözünürlükler, konsollarda memory card zırvalıklarını kullanıyor olurduk.

  • Büyük resimler görülüp oyunlar çözülmeye başlanmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chris92 C kullanıcısına yanıt

    gamepass ta var.

  • Pc oyunculugu 2011-2017 arası durgunluk dönemi yaşadı ama son 3 yıldır gayet iyi. Sony ve Microsoft bile exclusiveleri PC’ye getiriyor, siz çöküş dönemi diyorsunuz. Evet eskisi kadar kendine özgü ve müthiş kaliteli oyunlar tek tük çıkıyor ama bunun sebebi pc oyunculugu değil genel oyunların kalitesinin düşmesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt

    Bu oyundan hitman yapay zekası beklemek zor. indee katagorisindeler zaten. 1. oyundan çok daha akıcı olmuş. Skill agacı vs daha güzel. Satın almazdım ama gamepass te varkende oynamamazlık etmem.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Arkadaş sanırım yeni IP (yeni bir oyun) olarak bir gerilemeden bahsediyor diye düşünüyorum çünkü ilgili yorumu XanthiN'in paylaştığı Disket Kutusu kanalının 2007 vs 2011 videosu için yapmış. Eğer düşündüğüm gibiyse, kısmen katılıyorum ben de.


    Artık PC'ye AAA olarak ağzımızın suyunu akıtarak oynayacağımız pek AAA oyun çıkmıyor. Genel olarak PC'ye çıkan yeni IP'ler AA ya da Indie oyun yapımcılarından geliyor. Özellikle son 10 yıldır AAA olarak yeni IP'leri Sony tarafında görüyoruz. 10 sene önce PC ve konsol sektörü arasındaki oyun satışları arasında o kadar büyük bir uçurum vardı ki, bu yüzden eski oyunlarını PC'de oynadığımız oyunların PC'ye çıkmadığına ya da daha geç çıktığına şahit olduk. (bkz. GTA 5 PC'ye 2 sene sonra geldi) FIFA, PES, NBA 2K gibi oyunlarda konsol ve PC arasında ciddi farklar vardı, PC sürümleri konsolların çok gerisinden geliyordu vs vs.


    Ama konsollara baktığımızda özellikle de Sony tarafına, her sene en az 2 tane AAA oyun ve 2-3 senede bir de yeni bir IP çıkarttılar. God of War serisini reborn yaptılar, The Last of Us / Horizon / Marvel's Spider-Man / Ghost of Tsushima / Beyond: Two Souls / Detroit: Become Human / Bloodborne ve adını hatırlayamadığım diğer birkaç oyun gibi oyun dünyasına yeni IP'ler kazandırdılar.


    PC tarafında baktığımızda ise şurda birkaç senedir Epic'in sektöre agresif girişiyle ve Microsoft'un önceki konsol neslinde Sony karşısında ezilmesinden sonra yeni nesile oyuncu dostu bir politika ile girmesiyle biraz hareketlenme oldu ama hala yeni IP konusunda konsolların çok gerisinde. 10 senelik PlayStation oyunları PC'ye gelecek diye seviniyoruz.


    Ayrıca PC oyun sektörünü satışlar/gelirler konusunda ayak tutan oyunlar ne yazık ki F2P ya da düşük fiyatlı multiplayer oyunlar. Bunu hem Twitch izlenme istatistiklerinden, hem Steam'in en çok oynanan ve en çok satan oyunlar istatistiklerinden hem de sektörel raporlardan rahatça görebiliriz. LOL / Valorant / Fortnite / PUBG / CS:GO / DOTA / TF2 ve son birkaç yıldır bu listeye bir de COD: Warzone eklendi, yine ücretsiz olması sebebiyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 20 Eylül 2021; 1:58:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falldownnn

    Bu oyundan hitman yapay zekası beklemek zor. indee katagorisindeler zaten. 1. oyundan çok daha akıcı olmuş. Skill agacı vs daha güzel. Satın almazdım ama gamepass te varkende oynamamazlık etmem.

    Onu bilmiyordum ilk oyunu oynamadım 2'yi duyduğumda ilk oyunu var mı diye Game Pass'te bakındım göremedim.

    Indie olsa da biraz ciddiyet beklerdim zorluk ayarı diye bir şey koymamış adamlar Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • John Sheppard kullanıcısına yanıt

    Birkaç kısma katılmıyorum hocam. Sebebi de şu ki yeni IP anlamında PC'i Sony veya Microsoft'la bile yarıştırmak makul değil çünkü hiçbir zaman PC de yeni bir IP için yapılan yatırım özel üretim konsollar kadar getirisi sağlamaz. Ancak Half Life gibi doğal bir şekilde kitle arasında ünü yayılacak o zaman gerçek anlamda getiri sağlasın ki bu gibi kültler dahi PC'ye özel kalamadı yine multiplatform oldu.


    Artık PC'ye ağzımızın suyunun akacağı AAA'ların çıkmamasını da şahsen oyun dünyasına bağlıyorum çünkü revaçta olan hep indie'ler oluyor. Ayda yılda bir güzel AAA çıktığında da PC'yi artık es geçemiyor zaten. Sony'i tenzih ederek söylüyorum ki bu adamlar bile 2 senelik oyunlarını PC'ye getirdiler. Benim hala altın çağ olarak görme sebebim de sizin bahsettiğiniz konsol ile PC sürümleri arasında ki farkın kalkması ve firmaların artık PC'i önemsemeleri. Üstelik bunun sebebi de ne Epic ne de Microsoft. Ha etkileri var mıdır? belki ama benim asıl gördüğüm etki Steam'in varlığı. Steam PC oyunculuğunu başka bir noktaya taşımakla kalmadı üstüne de PC de de korsan arındırılmış bir oyuncu pazarı yaratmayı başardı. Oyun satışlarında Sony'nin arkasından gelen yegane platform da bugün PC ki çoğu zaman Sony'i de geçiyor.


    Yeni IP konusunda geride olmasına da katılıyorum ama dediğim gibi sektör böyle iken PC'ye has bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gelirler konusunda da PC de F2P'lerin lider olduğuna katılıyorum ama PC oyunculuğunu buna indirgemekte bugün garip oluyor. Çünkü bugün Warzone'a para harcayan adam aynı zamanda Steam den ya da Epic den vs oyuna da para harcıyor ama 2015 öncesinde misal Lol'e para harcayan adamın bir daha dönüp oyun alması çok az olan bir şeydi. Steam'in bu açıdan PC oyunculuğunu ayağa kaldırdığını düşünüyorum işte uygun fiyatlarla, kütüphane kültürünü oturtması ile vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.