Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: erbab1 , BlokShot , torkema61 , GSACS , hedgehog24 Daha Az
5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 20 Misafir (3 Mobil) - 21 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
349.700
Cevap
2.721
Favori
21.312.725
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Sanırım ilk defa konuda bu kadar yoğun biçimde korsan tartışılıyor. Ama bizdeki zihniyet 'oyuna para mı verilir mk' zihniyeti değil. Onun yerine insanlar bütçeleri dahilinde gayet de oyun almaya çalışıyorlar ama şu son ekonomik halde alım gücümüz iyice düşünce üstüne oyun fiyatlarında özel fiyatlandırmalar kalkıp oyunlar da 80 euro olunca normal ya. Adamlar oyunu 200 tl civarı koysun biz de indirimde 100 tl ve altına alalım ama 500 tl fiyat olup indirimle 350 tl ye inince doğal olarak kosan konuşuyoruz. İnsanları bu konuda haklı buluyorum. Şahsen artık oyunda özel fiyatlandırma yoksa, indirime girmiyorsa ve çok oynamak istiyorsam ben de korsandan çekcem.

  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    32 tl zaten ya ve 6 tlye game passle oynanır. bu oyunda korsana yönelmeyin lütfen :D

  • Sanmıyorum kullanıcısına yanıt

    Benim işim olmaz korsan ile. Kırılan oyunlara ek olarak yazdım. Yoksa bu oyunu indirmeye bile değmez.

  • Şimdi bir oyunu 400-500 tl'ye satanlar düşünsün Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Time -- 15 Ekim 2020; 10:58:21 >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt

    Güzele benziyor ama bir veya bir kaç arkadaşla beraber oynama şansıda olsaydı güzel olurdu. Bu tarz oyunları 2-3 kişi birlikte oynamak güzel oluyor.

  • Impakt kullanıcısına yanıt
    Yakuza 0 diyalogları kötü mü.. Abi siz ne yiyip içiyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @CPY


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d41mon kullanıcısına yanıt

    Durum böyle diye korsan oynaman gerekmez, beklersin senin kriterin olan 100tl altına düşmesini o zaman alır oynarsın! Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • birisi ''anlamadığım derecede büyük biçimsiz kılıç'' mı dedi...?


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    (resmi küçük paylaşma opsiyonu yok...)

  • Adamın yazdıklarını okumadın galiba . 500 liralık oyun diyor mesela . Nasıl 100₺ altına inecek ? 3 yıl sonra mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onu oyunlar 300 lirayı geçmeden önce yapıyorduk. Zaten o fiyatla bile 100 liranın altına iki yılda düşüyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMuyu

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Valla FİFA 21 kırılsa direkt indirip menajer moduna dalarım. Kimse boşa kızmasın bana ben de korsana karşıyım, her beğendiğim, oyuncuya YENİ şeyler sunan oyunlara saygım var ve desteklerim. Bakın PES 21 sezon updatesi olarak 65 liraya sundu, iki kuruşa sundu çünkü adamlar da geçen seneki oyunla aynı olduğunu dile getiriyor zaten. FİFA iki üç yeni çalım hareketi dışında senelerdir köklü değişiklik yapmadan 400 lira öpüyor milleti, UT bilmem ama ben offline modu için razıyım illegal yöntemlere. PES bu konuda çok örnek iş yaptı, saygımı da kazandılar, oyunun hakkı neyse o fiyattan çıkart. Her sene aynı şeyi pişirip önümüze koyuyorlar, çatur çutur oynarım illegal yöntemlerle affetmem EA'yı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 15 Ekim 2020; 13:55:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GATIRCAN

    @CPY

    Cuk oturmuşDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turcopolo

    Valla FİFA 21 kırılsa direkt indirip menajer moduna dalarım. Kimse boşa kızmasın bana ben de korsana karşıyım, her beğendiğim, oyuncuya YENİ şeyler sunan oyunlara saygım var ve desteklerim. Bakın PES 21 sezon updatesi olarak 65 liraya sundu, iki kuruşa sundu çünkü adamlar da geçen seneki oyunla aynı olduğunu dile getiriyor zaten. FİFA iki üç yeni çalım hareketi dışında senelerdir köklü değişiklik yapmadan 400 lira öpüyor milleti, UT bilmem ama ben offline modu için razıyım illegal yöntemlere. PES bu konuda çok örnek iş yaptı, saygımı da kazandılar, oyunun hakkı neyse o fiyattan çıkart. Her sene aynı şeyi pişirip önümüze koyuyorlar, çatur çutur oynarım illegal yöntemlerle affetmem EA'yı.



    Alıntıları Göster

    20 yıllık WE/PES'ci biri olarak, sanki PES bu seneye kadar yapmıyordu aynı şeyi. Ve emin ol bundan sonra onlar da yapmaya devam edecekler. Futbol oyunlarında köklü değişiklikler yapmak kolay değil. Büyük değişiklik bir sene yapılır, ardından 2-3 yıl kadro güncellemesi ve menü tasarımı değişikliği ile devam eder ama tam fiyattan satmaya da devam ederler.


    Ayrıca Japonlar bu konuda daha acımasızlar. Playstation 1 zamanlarını bilmem hatırlar mısınız, oyunlarınızın save'lerini kaydetmenizi sağlayan Memory Card'ları bile parayla sattılar zamanında. Keza Nintendo, yıllardır oyunları kartuşla satıyorlar. Yani Amerikalılardan (EA) kurtulup Japonların eline düşsen, değişen çok bir şey olmayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 15 Ekim 2020; 15:1:11 >




  • Kızmayın ama zaten her oyunu korsan oynamalıyım demiyorum zaten, ki bu haksızlık olur.


    İndie oyunlar mesela, Supergiant games Hades'i çıkardığı gibi kırılmış ama gidin Steam'den 40 tl ye alın. Hem küçük stüdyoyu desteklemiş olursun.


    Uygun fiyata (Alım gücümüze göre) oyunları çıkan büyük stüdyolar. Ubisoft, CD Projekt Red, Remedy, Codemasters, Larian ve adını hatırlayamadığım firmalar.

    Zaten Cyberpunk'u ön siparişten çektim. 250 tl helal olsun. AC Valhalla, Watch Dogs Legion, Gods And Monsters, bunlar indirime girince almayı düşünüyorum tabiki fiyatları artmazsa. Baldur's Gate 3 çıkıp indirime girsin almayı düşünüyorum.

    Türkçe yamaları kaldırdı diye sövdüğümüz Rockstar bile RDR 2 yi 300 tl den satıyor, yarın %50 indirim alsa 150 tl ye alınabilir.


    Ama mesela kimden oyun almam (alamam). EA ve Activison'u başa koy bi kere, nedenini biliyorsunuz. 505 games mesela Death Stranding'i 400 tl ye koydu, daha örnekler vardır ama şuan hatırlamıyorum.


    Diğer bazı oyunlar da ya pc gamepass da oluyor ve aylık 5 (sonra 30 ama yine ucuz):

    Obsidian Ent. (Outer Worlds),

    Bethesda (TES 6 ve Fallout),

    Machine Games (Wolfenstein),

    Arkane Studios (Dishonored, Deathloop),

    inXile (Wasateland),

    ID software (Doom, Rage). Bunları abonelik ile oynarım.


    Kalanları da Epic versin oldu bitti işte.


    2010 ye kadar oyunculuk Steam üzerinden yürüdü ama bundan sonra böyle.


    Edit: Konsol dünyasında elim kolum bağlı ama. Yeni gow 1000 tl den çıkarsa muhtemelen ps5 i 2026 gibi neslinin sonuna doğru alıp fiyatlar ucuzlayınca oynayacağım. Nintendo zaten ohooooh.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d41mon -- 15 Ekim 2020; 14:38:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turk0gamer

    Durum böyle diye korsan oynaman gerekmez, beklersin senin kriterin olan 100tl altına düşmesini o zaman alır oynarsın!  

    Aynen Arif hocam hak yememek lazım. 7 yıldır en küçük bir programım bile korsan değil ya ücretsiz alternatiflerini kullanıyorum aradığım şeyin ya da varsa öğrenci mailiyle alıyorum. Müzik film olayı zaten abonelik oldu bkz. Spotify Netflix. Oyunlar da Steam akanzi. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 





  • Milyar dolarlık ciroları olup oyunları Türkçe yapmayan 4 lü çeteye Take2, Ea, Activision ve Ubisoft bunlara para kazandıracağıma parayı çöpe atarım daha iyi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywalkerx -- 15 Ekim 2020; 14:10:12 >
  • Konuda korsan öven mi dersin, haklı çıkarmaya çalışan mı dersin...


    Korsan kullananlar Türkçe dil desteği, yerelleştirme vs beklemesin arkadaşlar. Oyunu 500 TL den koyan şirketler zaten pazardan beklentilerini öyle gösteriyorlar hani "almaz bunlar, KORSAN KULLANIR" diyorlar. Korsan kullanan arkadaşlarda "sizler haklısınız, korsan kullanırız NE GEREK VAR OYUN ALMAYA" diyorlar. Gördüğünüz gibi TR oyuncu topluluğu ve oyun şirketleri de gayet güzel anlaşıyor. CD Projekt Red vs gibi şirketler de enayi gibi "ya dil desteği getirelim, ucuza koyalım da belki alırlar" diyorlar da bir iki kişi kafalıyorlar.


    Kusura bakmayın da illa oynamam lazım diyip korsan kullanmak anca kendini kandırmaktır. Evet TR'nin ekonomisi oyun oynamaya pek müsait değil ama ne yazık ki oyunlarda artık lüks hobi konumunda. Bende istemem böyle olsun ama illa gidip de korsan oynamam.


    İşin komik tarafı da korsancı tayfanın PS için paşa paşa gidip oyunun düşmesini beklemesi veya direk gidip parası neyse vermesi. Zorunlu emeğe saygı yersen...





  • d41mon kullanıcısına yanıt
    Tamamen aynı düşüncedeyim. Benim limitim 300 TL. O da RDR2 gibi bir kalitedeyse anca. Çok fazla kaliteli oyuna sahibim ama şu ana kadar 100 TL üzeri para verdiğim oyun sayısı çok değil. Hatırlamaya çalışırsam, ön sipariş verdiğim oyunlar dışında; RDR2, AC Odyssey Gold, Metro Exodus Gold ve Doom Eternal sanırım. Death Stranding'i merak etmiyorum değil ama gidip 400 TL versem üstüne 400 saat oynasam bile sürekli huzursuz olurum. AC Odyssey mesela en çok oynadığım oyunlardan biri ama Steam'den 150 TL'ye aldığım için hala daha pişmanım. Bazı arkadaşlarım var, hangi oyun ön siparişe girse direkt parayı basıp alıyorlar. Sonra bakıyorum 20 saat bile oynamadan o oyunu bitiriyorlar ve bir daha yüzüne bakmıyorlar. Bazen diyesim geliyor, donunuz yok giymeye 400 TL'lik oyun alıp hava atıyorsunuz aklınız sıra. Bizim klasik Türk kafası işte. Pahalıysa alınca hava atarsın, herkes aldığın için tebrik eder falan büyük iş başarmış gibi. Halbuki elin adamına Death Stranding de 60 birim, Cyberpunk 2077 de 60 birim. Yapsalar 250 TL civarı, cidden bütçe ayırır her ay bir AAA oyun alır firmaya da destek olurum. İsteseler yaparlar, yapan firmalar da var zaten. Ama beni düşünmeyen adamı ben niye düşüneyim ki? Basarım Torrenten indiririm bal gibi Death Stranding'i. 400 TL veren arkadaşlarım gibi 20 saat oynar bir daha yüzüne bile bakmam. Daha bunlar başlangıç. Steam'de de 600 TL'ye oyunlar göreceğiz. O zaman yine korsan çekerim. 4-5 sene sonra 100 TL altına düşünce haklarını verir satın alırım. Ama hiçbir oyunun hakkı benim gözümde 300 TL'den fazla değildir. 300 TL de fazla ama işte paramızın değersizliğine veriyorum.

    Not: Korsancı falan değilim. Saçma salak bir oyun olacağına inandığım Watch Dogs Legion'u ve aynısının laciverti olan Valhalla'yı satın aldım. Cyberpunk 2077 zaten hazır uzun zamandır. Ne zaman çıkacağı belli olmayan Vampire Bloodlines 2 de bende mevcut. Bunların ortak noktası bahsettiğim 300 TL'den az olması. Adam gibi fiyat versinler, alalım. Yoksa biz de korsancı oluruz. Death Stranding bir sonraki indiriminde 150 TL'ye inmezse dediğim gibi basarım torrentten, bana hava hoş. Kimse de orijinal oyun edebiyatı yapmasın artık. Almanyalarda yaşayan adam gelmiş laga luga yapıyor.

    Edit: Herhangi bir oyundan dil desteği beklentim yok. Yapan olursa saygı duyarım Ama bu zamana kadar bekledik de ne oldu? Rockstar'a bastık parayı zamanında GTA'yı da tam fiyattan aldık. Ne oldu yaptılar mı Türkçe? Yamaları bile kaldırmışlar doğruysa. Yine de aldık RDR2'yi, 200 TL'ye değdi. Death Stranding, Türkçe diye de 400 TL'yi hak edecek değil. Dil desteği benim için artık sürpriz yumurta. Ben fiyatlandırmaya bakarım, öyle alırım oyunumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 15 Ekim 2020; 15:32:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • d41mon kullanıcısına yanıt

    Korsana karşıyız tabi ki ama PC dışında orijinal oyun almak hayal olacak gibi.


    Sekiro, Devil May Cry 5, Death Stranding, Jedi Fallen Order ve daha bir çok oyunu çıktıklarından beri adam gibi indirim almaları için bekliyorum.


    300 tl den satılan oyun artık normal gelmeye başladı ne yazık ki ama %50 indirim dahi alsa 150 TL az para değil maalesef.


    Benim kriterim 100 TL idi oyunlarda ama artık 250 TL civarına kadar tamam diyorum. RDR2 ve Cyperpunk gibi oyunları zaten direkt alıyorum. RDR2'yi ilk indirime girdiğinde, Cyberpunk 2077'yi ise direkt ön sipariş ile aldım. Nasıl veya ne şekilde olursa olsun korsan kullanım yanlıştır. Teşvik de edilmemeli. Çıktığı gibi alınamıyorsa daha sonra alınmalı benim düşünceme göre.


    EA ve Activision oyunları zaten bana çok uzak fiyat olarak. Bundle ile gelirse anca kurtarıyor bütçemi. En son CoD WW2 oynadım ki onu da Bundle ile almıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VenomSV -- 15 Ekim 2020; 15:47:37 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.