Şimdi Ara

2.4 GHz Wireless Uygulamalar İçin Booster Devresi Şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.4 GHz kablosuz uygulamaları için booster almayı düşünüyordum. İnternette gezinirken el yapımı 1w booster devresine rastladım. Aşağıdaki devre kurulabilir mi? Elektronikten anlamıyorum hiç. Acaba bu çizim yeterli mi devreyi kurmak için? Devre için yardımlarınızı bekliyorum...

     2.4 GHz Wireless Uygulamalar İçin Booster Devresi Şeması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_kosif -- 8 Ağustos 2008; 3:34:14 >



  • Devreyi kurabilmek için bu çizim yeterli ama şemada entegrenin ismi yazmıyor RF2126 olucak ancak piyasada bulamama riski yüksektir

     2.4 GHz Wireless Uygulamalar İçin Booster Devresi Şeması

    buda birbaşka devre
     2.4 GHz Wireless Uygulamalar İçin Booster Devresi Şeması

    RF2126 datasheet
    http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/35675/RFMD/RF2126.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 8 Ağustos 2008; 10:07:16 >
  • Usta çok teşekkür ettim. Malzemeleri tedarik edince buraya da yazarım.
  • Aslen önemli olan, bunu yapmakla ne amaçladığın?

    Birincisi bu aleti alıp direk Access Point'e bağlayamazsın.. Zira, RX/TX anahtarlama yok..

    Bu aleti kullanarak, makul bir mesafe artışıda beklememen lazım.

    Bunun gibi bir aleti yapmakta, göründüğünden zordur. Gerekli olan konnektörler, kablolar vs. son derece kritiktir. Örneğin, herhangi bir direnç, bu devrede işe yaramayabilir..

    Eğer niyetin daha iyi veya daha uzak alışsa, daha kolay yapılabilir olan antenleri tercih etmeni tavsiye ederim. İyice bir yönlü anten olmadan, bu cihazlar pek anlamlı netice vermez. Velakin, hem iyi bir yönlü anten, hemde böyle bir yükseltici ile, başarılı neticeler alınabilir. Fakat, böyle bir devre kullanmadan, iyi bir antenle, sadece böyle bir devre kullanılarak alınacak verimden misliyle fazlası elde edilebilir..
  • Kardeş bu zaten anten değil sinyal güçlendirici. Bunu wireless card'ıma bağlayacam ve daha uzaklardan sinyal alabileceğim. Amacım 10 km veya üstü wireless sistem kurmak. RX/TX anahtarlama ne işe yarıyor? Yönlü anten istiyorsan alayı bende mevcut. Bu devreyi kurup çalıştırmak mesele yani benim için.
  • Selam,

    RF devre tasarımı amatör olarak yapılabilecek işler değidir. Ne gerekli ekipmanı bulabilirsiniz nede devre parçalarını bulabilirsiniz. bahsedilen devredeki tüm elemanlar RF uygulama için üretilmiş SMD parçalar olmalıdır. Devrede görülen o küçük çipi türkiyeye sokmak oldukça zordur. ( tecrübeyle sabittir tanesi 30 dolarlık 3 adet RF transistör numunem telekominikasyon kurumunda kalmıştır)

    Örnek olarak kullanacağın pcb bile özel seçilmeli ve devrede gördüğün 50 ohmluk hatlar microstrip hat olarak baskı devre üzerine kazınmalıdır bununda hesabı programlarla falan yapılıyor. onagöre.
  • Ankara'da oturuyorum. Konya sokağa gittim. Entegreyi buldum fakat 34 ytl idi. Amerikadan sipariş gelecek bir tane istersen şimdi iste yoksa en az 5 tane istemen lazım dedi satıcı. İki tane bobin sarılacakmış onu da bana bir site adresi verdi orada nbakıp sarılacak dedi. Devreyi kurup çalıştıracak elktronik bilgisine sahip değilim, amacım yapılabilir mi yapılamaz mı yapılabiliyor ise elektronikçi arkadaş bulmaya çalışıp yaptırabilirsem yapıtıracağım.

    Teşekkürler cevap yazanlara. Özellikle ASİL01 çok yardımcı oldu bana msn den. Ayrıca teşekkürler kendisine.
  • Sayın a_kosif,
    Bu devreyi yapma hevesinizi kırmak istemem ,hatta yapın derim deneyim olur derim ama başarılı bir sonuç elde edeceğinizi sanmam diğer arkadaşlarında belirttiği gibi.
    Mikro dalga devrelerinin tasarımı alçak frekans devrelerinden çok farklıdır, plaketin üzerindeki yollar arasındaki 0.5mm'lik mesafe bile devrenin tüm karakteristiğini değiştirebilir.
    Yinede yardımcı olabileceğim bir şey varsa elimden gelen, her zaman sorabilirisin.
    Sayglarımla.
  • Merhabalar benim elimde gerekli malzemeler var özellikle RF2126 Çipi bulunmakta yakında bu devreyi yapıcam ama bende yapmak istiyorum diyen varsa gittigidiyordan satış açıp satabilirim.Çipin tanesi 30TL den satabilirim smd kondansatörleri Türkiyeden rahatça bulabiliyorsunuz ve çok ucuzlar.Tek, çip dışında pahalı bulacağınız şey SMA PCB konnektörler tanesi 10$ gibi bir rakama satıyorlar.Dediğim gibi yakında bu devreyi yapıp denicem ve sonucu buraya yazarım.Çipten almak isteyen varsa bana mesaj yazabilir.
  • rf microdan birkaç 2.4 ve 1800mhz entegrelerim gümrükte kaldı 2 yıl önce bayqağı kafa şişirmiştim forumda telsiz genel müdürlüğü ve türk telekomikasyon kurumundan ithalat için belge almadıkça gelmiyor 80 dolar verince öğrendim bende
  • valla ben ilk başta 20 tane sipariş verdim hong konglu bir firmadan 2 gün içinde kapıma kadar DHL ile geldi.Ödemesinide paypal aracılığı ile yaptım.Biraz yol parasına fazla vermek gerekti tabi.
  • merhaba.
    arkadaşlar bulamadığınız komponent olursa PM atın. tedarik etmeye çalışırım.
    kolay gele..
  • Merhaba
    RF PCB leri yurtdisindan hangi siteden siparis veriyorsunuz acaba?
  • devre şeması ve baskı devre datasheet te var



    datasheet
    http://www.mediafire.com/?he4en3mz4ku

     2.4 GHz Wireless Uygulamalar İçin Booster Devresi Şeması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 17 Nisan 2011; 18:35:29 >
  • Devreyi deneyen var mı?
  • Ben Yapan birinden Satın almıştım Cüzzi bir fiyata Devre çalışıyor.
    Wifi türk.comda Daaha üst projelerde var boosterlerle ilgili.
  • Buna benzer wireless ile ilgili bir devre yapmıştım. Tam bir işkenceydi. Malzemeyi koyduğunuz açı bile bütün devreyi işe yaramaz hale getirebiliyor. Hayatım söz konusu olmaduğu sürece birdaha yüksek frekans rf devresiyle uğraşmam.
  • Peki access point ünitesi hem veri gönderme hemde veri alma işlemi yapmakta, access point çıkışını bu devreye bağladığımızda veri almada sorun olmayacak mı?
  • Arkadaşlar cevap verebilecek kimse yok mu?
  • S.A beyler ben yeni üyeyim bir sroum olcak elinizde Wireless devre şeması varmı Wireless yapasım varda inş vardr cvb beklioyrum teşekkür ettim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.