Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (516. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: azoss , azoss Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.723
Cevap
448
Favori
2.666.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peaceful warrior

    Hocam tüketimden değil de geçenlerde bir haberde vardı, kurutma makinesi çalışmadığı halde yangın çıkarmış, dün de şikayetvar.com sitesinde denk geldim yine bir yangın olayına. Özellikle kurutma makinelerinde böyle bir olay çok yaygınsa sıkıntı olabilir diye düşündüm.

    Hmmm. Enteresan. Bunu bir araştırayım.


    Aslında ben de yeni makine gelince çamaşır makinesinin üstüne koymayı ve anahtarlı bir grup prize bağlamayı düşünüyordum. Grup prizi açınca otomatikman menfezdeki fanı çalıştıracaktı. Kapatınca da hem çamaşır makinesi hem de kurutmayı kapatacaktı.


    Bir taşla iki kuş vurmuş olabiliriz yaparsam. Hele ki böyle bir risk varsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen tamamen tesadüf veya evin elektrik sistemi ile ilgili bir olaydır, nasıl ki evdeki diğer elektrikli cihazlarda belli bir risk varsa bunda da sadece o kadar risk var, kurutma makinası ayrica risk teşkil etmez. Kompresör sorun desen 7/24 çalışan buzdolabında var, anakart desen her cihazda var, motor desen çamaşır makinasında var. İlave risk oluşturacak bir donanım yok bu aletlerde.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünmüştüm ama kullanım kılavuzunda da o ibareyi görünce şüphelendim açıkçası. Bendeki priz kolayca ulaşılamayacak bir yerde zaten, gidip sigortadan kapatmak daha kolay benim için. Gerçi onda da fazı kesiyorsun, nötrden yine bağlı kalıyor şebekeye. Nötrden arıza gelse yine riskli.
  • Nötr de olabilecek en büyük sorun nötr kopmasidir, bu durumda eğer eve 3 faz geliyor ise sorun büyüktür, o sırada çalışan cihazlarınız büyük risk altındadır, hangisine ne olacağını kestirmek zordur, çünkü yüksek voltaja maruz kalacaklardır. Ancak eski evlerde tek bir faz geldiği için böyle bir sorun yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi

    Nötr de olabilecek en büyük sorun nötr kopmasidir, bu durumda eğer eve 3 faz geliyor ise sorun büyüktür, o sırada çalışan cihazlarınız büyük risk altındadır, hangisine ne olacağını kestirmek zordur, çünkü yüksek voltaja maruz kalacaklardır. Ancak eski evlerde tek bir faz geldiği için böyle bir sorun yoktur.

    Nötr kopması tek faz giren evlerde de aynı tehlikeyi içerir. Nötr hattının nerden koptuğuna bağlı olarak Diğer dairelerde prizlere takılı cihazlar üzerinden normalde yıldız olan devre üçgene dönüşür ve her bir cihaza 400 volt civarında gerilim gelir. Mesela daire girişinde nötr koparsa tek fazlı dairede sıkıntı olmaz. Ancak bina girişinden nötr koparsa bütün binadaki monofaze cihazlar bu durumdan etkilenir. Cihazların koruması varsa kurtulur ancak koruması olmayan cihazlar kesinlikle bozulacaktır. Bunan korunmanın en iyi yolu kaliteli bir kaçak akım rolesi kullanmaktır. Tek fazlı dairede Bizzat yaşadığım bir durum bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 7 Mart 2021; 16:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizlerin bahsettiği arızalar cihazların fişleri prize takılı iken yaşanması muhtemel arızalar hocam. Ben bunu kast etmedim. Diyelim ki kurutma makinesinin fişini prizden çekmek yerine gidip banyoya giden linye ve sorti hatlarını besleyen sigorta anahtarını indirdim. Bu durumda cihaz şebekeye sadece nötr ve koruma toprak hattı üzerinden bağlı olduğundan nötr hattı koparsa etkilenir mi sizce? Demek istediğim ancak yıldırım düşmesi ya da dağıtım hattı veya trafosundan kaynaklı nötr arızalarında nötr ya da toprak hattı üzerinden bir darbe gelirse o zaman sıkıntı olur diye düşünüyorum.
  • Hayır olmaz. Sonuçta siz cihaza giden bir kutubu kesmiş oluyorsunuz. Bu durumda bırakın 400 voltu, 1000 volt bile gelse devre tamamlanmadığı için bir şey olmaz. Aslında bizim ülkenin elektrik standartları baştan sona eksik ve hatalı olduğu için hala faz kesmeli sigorta sistemi kullanıyoruz. Aslında olması gereken faz-nötr kesmeli sigorta kullanmak, ama tabi o standarta ve vizyona gelebilmemiz için bir 500 yıla ihtiyacımız var...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 7 Mart 2021; 19:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Taşındığımız Ev çok küçük olduğu için banyoda plansız ve küçükmüs çamaşır makinemiz sığmadı kapağı tam açılmıyor. Bu yüzden derinliği az olan çamaşır makinesi bakıyorum evde çamaşırda asacak yer sıkıntısı olduğu için üzerine kurutma düşünüyorum fakat çok çok ince hesaplara bakmam gerekiyor ama bir türlü tam içinden çıkamadım. Sizlerden tavsiye bekliyorum.

    Genişlik ölçümüz 60 cm
    Derinlik kapak açık olacak şekilde 99 cm bu şekilde hangi çamaşır makinesiini bulabilirim?

    Çamaşır makinesinin üzerinde musluk var kurutma çamaşır makinesinden de küçük olmalı mı yoksa fazlalık önde kalabilir mi?

    Musluğun uzunluğu 8 Cm
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akadirarik -- 9 Mart 2021; 10:56:4 >
  • akadirarik A kullanıcısına yanıt

    Aşağıdaki gibi bir musluk alın. İleriye doğru 4cm çıkıyor. En azından 4cm kar edersiniz.


    Tema Küresel Mini Çamaşır Musluğu Tema - 69120

    https://www.hepsiburada.com/tema-kuresel-mini-camasir-muslugu-tema---69120-p-HBV000004R39T?magaza=Sanem+Yap%c4%b1+Market


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim ilginize, bu musluğu alsam servis geldiğinde takar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik

    Teşekkür ederim ilginize, bu musluğu alsam servis geldiğinde takar mı?

    Servis takmaz, eliniz yatkınsa siz takarsınız. Yoksa tesisatçı çağıracaksınız.


    Bu arada, 4cm için bu kadar uğraşmaya değer mi siz karar verin. Ev sahibiyseniz veya uzun vadeli oturmayı düşündüğünüz bir kirasya, zaten yeni girmişsiniz, bir kere yapacağınız bir iş.


    Bu arada dün onu örnek olarak gönderdim. Daha da kısaları olabilir belki bilemiyorum. Hatta arkasındaki aynalık denen zımbırtıyı da takmadan daha da içeride durmasını sağlama şansınız olabilir musluğun. Aşağıda başka bir tane daha var. Bir sürü örnek çıkıyor. Ben nalburdan 17TL'ye almıştım geçen ay falan.


    https://www.hepsiburada.com/nsk-kuresel-camasir-makinesi-muslugu-krom-n2512502-p-hbv00000nsdiz



    Kurutma makinesinde kapı yönü değiştirilebilen bir model alarak da kendinizi kurtarabilirsiniz ihtiyacınıza göre. Veya daha ufak kapasiteli bir şey alarak (9-10Kg yerine 6Kg, 7Kg, 8Kg gibi) kapak boyunun kısalmasını sağlayabilirsiniz (yine de kapak boyu çok değişmeyebilir üreticilere sormanız lazım almadan önce).


    Bu arada, bazı sitelerde (hepsiburada'da var mesela) filtre bölümüne girdiğinizde derinliğe göre falan filtreleyebiliyorsunuz. Oradan daha dar bir cihaz seçebilirsiniz. Tabii ki sitelerde verilen verilere güvenmeyin, istediğiniz cihazı bulduktan sonra üreticiden doğrulayın. Burada 56-57cm'den 64-65 cm'e kadar değişiyor ölçüler, öyle aman aman bir fark değil ama sizin durumunuzda bir kaç santim bile önemli gibi.


    Edit - aklıma bir şey daha geldi. Yeni vanayı takarken açısını yeşil ile işaretlediğim şekilde çapraz bırakırsa çamaşır makinesi hortumunu kırmızı işaretlediğim şekilde de geçirebilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız makinenin tablası daha çıkıntılı olduğu için duvara tam dayama şansınız olur, çamaşır makinesi 3cm geriye kaymış olur.


    Bu arada, kurutma makinesinin arka tasarımına da dikkat edin, koyacağınız kısa musluk duvardan sadece 3-4cm önde kalacağı için, makinenin arkasında muhtemelen boşluk olur ve oraya denk gelir. Yani kurutmanın tablasını tam duvara dayadığınızda musluk arkada saklı kalabilir. Böylece çamaşır makinesinin hortumu da yandan çıkmasına rağmen çok kötü görüntü oluşturmaz umuyorum.


     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya



    Ayrıca kurutma makinelerinin önünde su boşaltma zımbırtısı var, o da bir çok modelde ileriye doğru çekilen çekmece gibi oluyor (gördüğüm kadarıyla sadece candy/hoover ürünlerinde ön kapağa monte bir yapı var). Ona da dikkat edin, ileri çekemeyecek kadar alan kalıyorsa sıkıntı olabilir. Atık suyu giderden vermeye çalışın, gidere bağlantı hortumu bir çok ürünün paketinden çıkıyor diye biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 8 Mart 2021; 10:10:3 >
  • akadirarik A kullanıcısına yanıt
    Ben kendim taktim hocam ayni musluktan. Guzel alan kazandiriyor gercekten. Tarif ederim isterseniz nasil takilacagini. Su isi biraz riskli dikkatli olmakta da fayda var. yada servisteki cocuklara 50-100 lira bir para verip taktirabilirsiniz.
  • Hocam ilginize Çok Çok teşekkür ederim. İnanın günlerdir eşimle elimizde kalem kağıt metre yapmadığımız hesap kalmadı. Suan kapak çok az açıldığı için ve terste kaldığı için çamaşır doldur boşalt tam bir eziyete döndü. 1 cm bile çok şey değiştiriyor.


    Bir kaç modele sitelerinden baktım gittim bayiye ölçüm yaptım daha farklı çıkıyor genelde bayilerde daha küçük çıkıyor karşımıza. Bizim sığmaya sığıyor fakat kapak açılmıyor o yüzden kapak ölçüsüde çok önemli oda yazmıyor sitelerde zaten.

    Kapak yönüde değişmiyormuş çamaşırda.

    Hocam Kurutma Çamaşır makinesinden kısa olursa fazla boşluk önden mi kalacak arkadan mı? Zaten şuan baktığımda 7 kg luklar ancak kurtarıyor bizi oda markadan markaya yine değişiyor.

    Kurutma makinelerinin bosaltma parçası için de uyaramaniz iyi oldu çünkü böyle birşeyi bilmiyorduk ilk defa alacağız.
  • mt28 M kullanıcısına yanıt
    Elim hiç yatkın değil ama mecbur kalınca yaparım. Ustalarda küçük işlere gelmiyor bahane üretiyorlar 1 avize takılacaktı kimseyi bulamadık mecbur internetten izleyerek yaptık
  • Aslında 2 si farklı marka olarak buldum gibi ama 2 farkli marla üstt
    Üstte olmaz dediler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik

    Hocam ilginize Çok Çok teşekkür ederim. İnanın günlerdir eşimle elimizde kalem kağıt metre yapmadığımız hesap kalmadı. Suan kapak çok az açıldığı için ve terste kaldığı için çamaşır doldur boşalt tam bir eziyete döndü. 1 cm bile çok şey değiştiriyor.


    Bir kaç modele sitelerinden baktım gittim bayiye ölçüm yaptım daha farklı çıkıyor genelde bayilerde daha küçük çıkıyor karşımıza. Bizim sığmaya sığıyor fakat kapak açılmıyor o yüzden kapak ölçüsüde çok önemli oda yazmıyor sitelerde zaten.

    Kapak yönüde değişmiyormuş çamaşırda.

    Hocam Kurutma Çamaşır makinesinden kısa olursa fazla boşluk önden mi kalacak arkadan mı? Zaten şuan baktığımda 7 kg luklar ancak kurtarıyor bizi oda markadan markaya yine değişiyor.

    Kurutma makinelerinin bosaltma parçası için de uyaramaniz iyi oldu çünkü böyle birşeyi bilmiyorduk ilk defa alacağız.

    Rica ederim, ne demek? Böyle mecralar yardımlaşmak için var.


    Kapağın ne kadar açıldığını, duvara nasıl denk geldiğini vs... gösteren görseller de eklerseniz beyin fırtınası yapalım.


    Biraz baktım da görünen o ki çamaşır makinelerinde sağa açılır model yok ya da bulmak çok zor öyle bir filtre olmadığı için. Electrolux ve Samsung sitelerinde böyle bir kapak yönü olmadığını yazmışlar. En kolayı hepsiburada'dan çamaşır makinesi kategorisine girip her marka için ürün danışmanlarıyla yazışmak olabilir. Onlar sağa açılan veya kapak açılış açısı küçük bir şeyler önerebilir.


    Kurutma makinesini ben aparatla kurdurmadım, şu anki arızalının yerine yenisi geldiğinde kendim taşıyacağım üstüne. Açıkçası önden arkadan çok fark edeceğini sanmıyorum, dayayabildiğiniz kadar arkaya dayarsınız ama aparatla kuracaksanız iş değişir diye düşünüyorum, o aleti özelliklerine bağımlı kalırsınız.


    Kurutmalarda kapı yönü değişebildiği için onda 7Kg'nın üstünü de alabilirsiniz gibi duruyor.


    Musluğu değiştirmek de çok zor bir şey değil. Youtube videosu izleyerek de yapabilirsiniz. Bir teflon bant veya bir parça kendir (keten'de diyorlar) alacaksınız, güzelce (vidanın sıkım yönüne de dikkat ederek, çünkü siz sıktıkça açılmasın sıkılaşsın) vidalı kısmının etrafına saracaksınız. Bunu böyle hazır edin, sayacın oradan vanayı kapatıp eski musluğu sökün, sonra bunu güzelce yerine yerleştirip sıkın. Öyle deli gibi sıkmaya gerek yok, sadece son turunuzu resimde gösterdiğim şekilde çapraz kalacak gibi atar bırakırsınız ki hortumu kenardan rahat verebilin. Aslında şu durumda bile hortumu oradan geçirebilirsiniz, çapraz durması o kadar da elzem değil. Gergin durmasın diye diyorum.


    Marka konusunda da bazıları farklı markanın üzerine kuruyor, bazıları kurmuyor. Buna bakmanız lazım. Ama öyle bir marka buldunuz ki tam işinizi görüyor ama adamlar gıcık üstüne kurmuyor, başka yere kurulum yaptırırsınız (yatak odamda kullanacağım başka yerim yok falan deyip). Servis gittikten sonra siz taşırsınız. Tabi özel bir aparat kullanmayacaksanız.



    Edit: bu arada çamaşır makinesi için tek alternatifiniz şu sanırım, bu da çok eski bir model. https://www.hepsiburada.com/hotpoint-ariston-aq104d-49-eu-b-a-10-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-MTHOTAQ104D49EU




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 8 Mart 2021; 14:43:16 >
  • GDH-92 modeli için para iadesi onaylandı. Firma ayrı sorunlu servis ayrı. Birinin normal dediğine diğer çalışan sorunlu raporu tuttu. 10 makineden 8i kusurlu. Arayışa tekrar başladık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiki varsınız, fikir cimlastiği çok önemli.🙏🙏🙏


    Çamaşır makinelerinde kapı Yönü değişmiyormuş sordum.

    Kurutma içinde o su kutusu kesin sığmaz gibi eve gidince oranın da ölçüsüne bakacağım.

    Kurutma üzerine kurulurken aparatsiz kurmanın bir zararı varmıdr, çünkü yükseklik de sıkıntı olabilir aparat ister istemez yükseltir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrüflüEbiTen

    Bu mesaj silindi.

    https://www.arcelik.com.tr/teknolojiler/kurutma-makinesi/arcelik-airtouch


    Böyle bir şeymiş. Aman aman bir özellik değil bence.


    bizim Hoover da da ayakkabı kurutma rafı var ama bi bakıcam tambur dönüyor mu spor ayakkabı modunda. Eğer dönmüyorsa aynı işi ben de ayakkabı rafında çatır çatır yaparım. Al sana airtouch  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik

    İyiki varsınız, fikir cimlastiği çok önemli.🙏🙏🙏


    Çamaşır makinelerinde kapı Yönü değişmiyormuş sordum.

    Kurutma içinde o su kutusu kesin sığmaz gibi eve gidince oranın da ölçüsüne bakacağım.

    Kurutma üzerine kurulurken aparatsiz kurmanın bir zararı varmıdr, çünkü yükseklik de sıkıntı olabilir aparat ister istemez yükseltir

    Aparatsız kurmanın zararları olabilir dikkatli olmak lazım.


    Ben çamaşır makinesinin ayak ayarını iyi yaptım. Çok az sallanıyor sıkma aşamasında. O yüzden çok sorun olacak bir durum yok. Ayrıca yanda minik bir dolap benzeri çıkıntı var. O yüzden daha garanti görüyorum kurulumu. Yine de kaydırmaz malzemeler ile ayakları destekleyeceğim. Nasıl yaptığımı da aktarırım muhtemelen video falan çekerim.


    Yurt dışında satılan aparatlarda gördüm adamlar spanzet ile gerdiriyor iki makineyi. Ama bizdeki aparatlar öyle değil bile.


    Çok büyük sıkıntı değil bence ama dikkat gerektiren bir iş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.