Şimdi Ara

Raid harddisk problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Pc im raid harddisklerimi gormuyor.Hata olarak da ;

    RAID Volumes :
    None defined.

    Physical Disks :
    Port Drive Model Serial # Size Type/Status(Vol ID)
    1 External Disk 0 2DF_____0_E 465.8GB Unknown Disk

    Baglantilari kontrol ettim ,bios ayarlarinda hd kisminda master ve slave kisminda hd ler gozukmuyor , hd ayarlari raid olarak ayarli , hd lerden ilginc seslerde gelmiyor.


    Bu sorunu nasil duzeltebilirim simdiden tskler.



  • Sata data kablolarını, başka kablo ile değiştirip denediniz mi? Çok benzer bir sorunu daha önce bir arkadaşımda yaşamıştık ve sorunun sata kablolarında olduğunu anladık. Bu kabloları özellikle estetik olarak güzel dursun diye katlayarak çok bükerek kullanmamak gerekiyor.

    Birde bios ayarlarınızda OVERCLOCK yapıldığında bazen problem oluyor. Bios ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Makinanız RAİD yaptığınız HDD'lerin birini görmüyor, gibi gözüküyor.
  • Kablo disinda soylediginiz tum seyleri yaptim ancak yine ayni problem ile karsilastim.Kablolarda egilme bukulme yada darbe yoktu.Elimde baska kablo olmadigi icin bir sey soyleyemiyorum tabi.Birde bios a reset ettigimda hd kisminda 4 ncu hd master olarak su anki raid olan hd mi goruyor exeternal 0 ismi ile ozelliklerine baktigimda 500gb lik tek hd olarak gozukuyor.Kafam iyice karisti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.