Şimdi Ara

Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
91.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EL VAKFU MUSİKATU'L ARAB

    ARAP MÜZİĞİ SEVERLER VAKFI(TOPLULUĞU)

    Arkadaşlar,müzik evrenseldir..!
    Bir çok arkadaşımızın şu an bütün dünyanın beğenisini diğer millerlerde ki şarkılar gibi kazanmış Arap Şarkılarına olan ilgisiini ve bu konudaki gerçekten şaşırtıcı ama mutluluk verici bilgisini görünce onlardan da esinlenerek böyle bir kulüp çatısı altında toplanmanın iyi olacağını düşündüm..
    Müziğin dini,dili,ve siyasi hiçbir boyutu olamaz ve düşünülemez...
    Şimdi bir kaç arkadaş ortalığa atılarak,Araplar haindi ben onların müziğini dinlemem gibi işi siyasi kutuba ve gereksiz tartışmaya aatarsa hiç çekinilmeden şikayet edilecektir...
    Bulabildiğiniz belge,fotoğraf ses kaydı v.s. materyallerle bu müziği daha fazla kitlelere ulaştıralım..
    Evet gönül dostları,Arap Müziğini Severler Kulübü olarak işte burdayız..
    Üye alımları vardır..Tüm severleri bekliyoruz...
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Ummu gulsum
    Ortadoğu Dünyasının en büyük iki sanatkarı bestekar Mehmed Abdülvehhab ve Ummu Kulsum
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)

     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)

     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Ferid El Atraş
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Abdel Halim Hafez

     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Feyruz
    ÜYELER:
    1)Oriental
    2)gitarist_ipod
    3)ares_turk
    4)alwer
    5)gzmlee
    6)Peçito
    7)bnyamin
    8)uguRnB
    9)MuSoniC
    10)::AlacaKaranlıkT!M::
    11)speedman
    12)popeye85
    13)mustyliv
    14)berat23
    15)emrekaa
    16)uisik34
    17)gzmlee
    18)fasilgibi
    19)amr_diab
    20)KIZILÖTESİİ
    21)26_bbz_26
    22)berat23
    23)vormound
    24)mustyliv
    25)berat23
    26)Caglar.1903
    27)samplus
    28)Gny*
    29)MİY1988
    30)AurorAbeam

    .

    .
    .
    .
    .

    İŞTE KULUBÜMÜZÜN İMZASI:

    [center][image]http://img88.imageshack.us/img88/8373/111ex0.jpg[/image][/center] 
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_24688439/mpage_1/key_//tm.htm#24749569]Arap Müziği Severler Kulübü[/link][/center]

    İmza şu şekilde görünecektir...:

     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 25 Ocak 2009; 17:06:03 >



  •  Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)

    Arap Dünyasının gene erkek sesi olarak en meşhurlarından olan Abdülhalim El Hafız,Ummu Kulsumun elini öperken...
  • Ummu gulsum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk

    Ummu gulsum



    Sahi seni yazmadım...
    Yazıyorum kardeş seninde ismini...
  • Nancy ajram'ı severim. neredeyse bütün şarkılarını ezbere biliyorum.Eskileri pek dinlemedim
  • mezdeke , Fairuz , amr diab

    özellikle fairuz'un habaytak ta nsi adlı şarkısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzmlee -- 11 Temmuz 2008; 14:10:06 >
  • Ekle Hocam
  • Dinleyen dinlemeyen herkese Elisa yi tavsiye ederim. Kendisi Lübnan'li ama Amerika'da yasiyor. Ve cok güzel sesi var benim icin bambaska.
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
  • Elisa da süper.
  • Amr Diab


     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)


    Amr Abdel Basset Abdel Aziz Diab (Arapça:عمرو عبد الباسط عبد العزيز دياب) Amr Diab adıyla anılan 11 Kasım 1961, Port Said doğumlu mısırlı şarkıcı. 1985 yılından beri müzik kariyerine devam etmektedir.
    Bazı parçaları; Tamally maak, Anaseyh, Amarain, Leyh nahari, Tensa Wedha, Khely Ganbak, Beadleyali.

    Asıl adı Amr Abdel Basset Abdel Aziz. Sanatla ilgili olan ailesi Diab’ı müzik serüveninde destekledi. Diab 6 yaşındayken Port Said müzik festivalinde şarkı söyledi. 1983’te yaptığı ilk albümle müzik dünyasıyla tanıştı. 1984te bunu ikinci albümü izlese de müzik otoriteleri ilk profesyonel çalışmasını 1986 “Ya Tareeq” albümüyle başlatır. Bu albümü “Khalseen”(1987), “Mayyal”(1988), “Shawa’na”(1989), “Matkhafesh”(1990) albümleri izledi.

    Amr Diab’ın müzik kariyerindeki dönüm noktası 1990’da Mısır’da düzenlenen 5inci Afrika Spor Turnuvaları’nda verdiği konser oldu. Diab İngilizce, Fransızca ve Arapça şarkılar söylediği konserle Turnuvalarla birlikte CNN’de boy gösterdi. Buna paralel olarak video klip çekimlerinin yanı sıra sinema filmi teklifleri aldı. Klipleri Arap dünyasında zirveye oturdu. Mısır Film Festivali’nde de gösterilen 3 filmde rol aldı.“Habibi”(1991), “Ayyamna”(1992), “Ya Omrena”(1993) bu süre içinde yaptığı albümler oldu. 1994’te Amr Diab kendisini Arap dünyasının süper starı ilan etti, bunu hitap ettiği kitleyi fazlasıyla artırması, sinema filmleri ve dünyaya açılmaya başlamasından aldığı güvenle söyledi. Zaten bu tarihten itibaren yaptığı albümler hem çok sattı hem de hayran kitlesini Arap dünyasının ötelerine, Akdeniz başta olmak üzere tüm dünyaya taşıdı. “Weylomony”(1994), “Rag’een”(1995) albümlerinin ardından sesini dünyaya duyurduğu ünlü “Nour El-Ayn” albümünü 1996’da yaptı. Bu albüm, üç milyonun üzerinde sattı ve Diab’a Triple Platinum ödülünü getirdi. 1998’deyse Monako’da dünya müzik ödülüne layık görüldü. Şarkının İngilizce ve İspanyolca versiyonu Brezilya, Arjantin, Şili, Pakistan, Hindistan, İran, Fransa ve Güney Afrika’da en çok dinlenenler arasına girdi. Diab, Cezayir asıllı ünlü Fransız müzisyen Cheb Khaled’le düetlerinin yanı sıra, Yunan şarkıcı Angela Dimitriou’yla da düetlere imza attı. 2005’teyse Jennifer Lopez’le düet kaydını tamamladı. Amr Diab’ın 2003’ten bu yana, Ortadoğu’nun en büyük müzik şirketi Rotana’yla anlaşması var.2004’te çıkardığı “Leily Nahari” albümündeki aynı adlı şarkısı pepsinin promosyon şarkılarında kullanıldı.2005’te “Kammil Kalamak” albümü ise Amr Diab’ı kariyerinde zirveye taşıdı. Albümün video klipleri tüm dünyada yayınlanıyor. Diab ayrıca, tüm Arap ülkelerinin yanı sıra Avustralya, Kanada, ABD ve Avrupa’da da konserler verdi. Amr Diab evli ve 4 çocuk babası. 37 milyon dolarlık mal varlığıyla Arap dünyasının divası Feyruz’un 34 milyon dolarlık servetini geride bırakarak müzik dünyasının en çok kazanan Arap sesi oldu. Diab 2007 yazında piyasaya sunmayı planladığı yeni bir albüm için hazırlıklarına devam ediyor. Günümüzde Yani 2007'de Çıkardığı Albümün Neoul Eah Şarkısı Yine Piyasaya Bomba Gibi Düştü 2007 Monaco Dünya Müzik Ödüllerinde Birkez Daha Ortadoğunun En Çok Satan Sanatçısı Ödülünü Alarak Ünvanını Korudu. Kendisi İçin Ortadoğunun Müzik Kralı Deniliyor
  • Cheb Mami.
  • Amr Diab ve Ragheb Alama'yı tavsiye ederim ikisinin de çok güzel şarkıları var ben hep dinliyorum. Beni de ekleyebilirsin.
  • Arabic Pop müziğini severim biraz.

    Sizin bahsettikleriniz sanırım klasik Arap müziği sanatçıları. Onların tarzlarına girmeyebilir ama olsun.
  • Sevgili gönül dostları hepinizi ekledim.Hepiniz hoşgeldiniz...
    Bol bol sevdiğiniz sanatçılar ve şarkıları ile ilgili bol bol paylaşımlar bekliyoruz.
  • ÜMMÜ GÜLSÜM

    “Kavkabü’l-Şark” (Doğu’nun Yıldızı), müzik dünyasının bütün yıldızlarının en parlağı... Ümmü Gülsüm Arap şarkılarının ya da operasının en büyük kadın şarkıcısı, primadonnasıydı; ki hala da öyledir. Bu büyük ünü sadece emekle elde etti; “Allah vergisi” yeteneğini geliştirmek için çocukluğundan beri çalışarak ve bütün güçlüklere katlanarak. Ümmü Gülsüm geçmişini hiçbir zaman inkar etmedi; aksine onunla gurur duydu. Köyde büyük bir sefalet içinde geçirdiği çocukluktan sonra yükseldi. Sesinin güzelliği karşısında babası ve ağabeyi onun şarkı söylemesine izin verdi. Şans onu büyük ve usta müzisyenler Şeyh Abdullah Muhammed’le, daha sonra da yine onun kadar ünlü müzisyenler Muhammed Kasabcı ve Riad es-Sumbati ile karşılaştırdı. Sonra da Paris’teki eğitimini yeni tamamlayarak ülkesine dönmüş olan genç şair Ahmed Rami ile karşılaştı. Ahmed Rami ona aşık oldu ve bu hiçbir zaman sona ermeyen aşkını, Ümmü Gülsüm için yazdığı şiirlerde dile getirdi. Ahmed Rami’nin “Ömer Hayyam’ın Rubaileri” adlı bir şaheser çevirisi de vardır. Ümmü Gülsüm, yıllarca her ayın ilk perşembesi Kahire’nin en büyük sahnesinde beş saat süren konserler verdi. Kahire Radyosu bu konserleri canlı olarak yayınlar ve bütün Arap dünyası evlerinde veya kahvehanelerinde onu dinlerdi. 60’lı yıllarda genç bir besteci Beliğ Hamdi’yle çalışmaya başladığında Ümmü Gülsüm, repertuvarının tarzını değiştirdi. Bir başka büyük besteci-şarkıcı Muhammed Abdülvahab’la çalışmaya başladıktan sonra da zirveye ulaştı. Ümmü Gülsüm’ün yurtsever şarkıları Arap dünyasının önemli olayları sırasında inkar edilemez bir etki yarattı. Mısır ve Ümmü Gülsüm’ün imajı yarım yüzyıl boyunca birbirine karıştı ve birleşti. Bu kaynaşma bugüne kadar sürmektedir. 1975 yılında öldüğünde, Mısır, onu ulusal bir cenaze töreniyle toprağa verdi ve bütün Arap dünyası yas tuttu.


    Sanatçı, yaklaşık iki yüz seksen beste seslendirir.

    Bunların en bilinenleri arasında; Alâ Beledi Mahbub (Sevgi Dolu Beldeye -Mısır için söylemiş- 1936), La Talaveyni (1938), Bukra el-Safar (Yarın yolculuk-1940), Ene Fintazarak (seni bekliyorum-1943), Gannili Şuveyye Şuveyye (Bana Yavaş Yavaş Şarkı Söyle-1946), el-Emel (1946), Rubaiyyat el-Hayyam (Hayyam'ın Rubaileri-1949), Şems el-Asil (1955), Miş Mümkün Ebeden (Sonsuza Kadar Olmaz-1961). el-Hob Kida (İşte Böyle Aşk-1961), Zalimni'1-Hob (Aşk Bize Zulümdür-1962), Sıreti'1-Hob (1964), Inta Ömri (Sen Benim Ömrümsün-1964), Baed Annak (1965), Inta el-Hob (Sen Benim Aşkımsın-1965), Emel Hayati (Hayatımın Emeli-1965), Fakkarouni (BeniDüşün-1966), el-Atlal (Harabeler-1966), Hadis el-Ruh (Ruhumun Sözleri-1967), Fat el-Ma'ad (1967), Hazıhı Leyleti (1968), Alf Leyla ve Leyla (Binbir Gece-1969), Daret el-Eyyam (geçip giden günler-1970), El Selasiyeti'l Mukaddese (Kutsal Üçleme-1972), Hakam Aleyna el-Hava (Aşk Aramızda Hakim Olsun-1973) sayılabilir.

     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Ümmü Gülsüm
  • Bazı arkadaşlarımız bu kadar bahsettiğimiz,Ummu Gulsumu merak edebilirler...
    Ben de size Ummu Gulsum un en sevilen en beğenilen şarkılarının başında gelen Ente Imri-Sen Hayatımsın adlı şarkısını sunuyorum...
    Ümmü Gülsüm-Ente Imri Şarkısı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alwer

    Nancy ajram'ı severim. neredeyse bütün şarkılarını ezbere biliyorum.Eskileri pek dinlemedim

    Nancy ajram'ı aynı zamanda güzelliğiylede nam salmış bir bayan...
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Nancy ajram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 12 Temmuz 2008; 15:41:11 >
  • ilginç bi fun
  • Benide yaz

    İkiside süper şarkı

    1-)nancy ajram enta eih
    2-)Cheb Khaled Feat. Diana Haddad - Mas Wo Looly




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 12 Temmuz 2008; 19:50:30 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oriental

    quote:

    Orjinalden alıntı: alwer

    Nancy ajram'ı severim. neredeyse bütün şarkılarını ezbere biliyorum.Eskileri pek dinlemedim

    Nancy ajram'ı aynı zamanda güzelliğiylede nam salmış bir bayan...
     Arap Şarkıları Sevenler Kulübü!!!(30 Üye-Yeni üyeler hoşgeldi...)
    Nancy ajram

    çok sevıyorum kendısını oh wo nos felan sarkısı vardı superdı kendıne bazı arkadaslarım travestı dıyor ama ben hem kendısını hemde sarkılarını sevıyorum hakim var bıde o nasıl ama sesı super
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.