Şimdi Ara

Ölüme 5 hap kala!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, dişlerimde inanılmaz derecede ağrı var. Acısını geçirir umudu ile leblebi yutar gibi hap yutuyorum. Dişimde iltihap var. İltihap kurumadan çekmiyorlar. Çürümüş dişi görseniz ağlarsınız. Sizce bu hap kullanımı beni zehirler mi? Gece gece öbür dünyayı boylarmıyım? Antibiotikler, ağrı kesiciler.... Sabahta ağrı kesici iğne vuruldum. Acısından ağlıyorum. Sizce ne yapmalıyım. Diş ağrısını ne geçirir?

    Birde neden iltihaplı dişi çekmiyorlar. Zararları nedir? Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



  • iltihap patlarsa zarar verir diye çekmiyolardır belkide sonuçta içinden mikrop akıyo

    ilaçları doktor kontrolünde alırsan bişey yapacağını sanmıyorum
  • cok gecmıs olsun zor bı agrı bı bıldıklerı vardır elbet cekmesıne cekerler ama senın acından bu ıs zor olabılır bırazdaha sabret belkı ıyılesırde kurtulursun
  • Dişçinin verdiği antibiyotiği içtin ve hala geçmedi iltihap,öyle mi? Antibiyotiğin yanında dişlerini düzenli fırçalamayı da ihmal etme.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..duygusuz..

    iltihap patlarsa zarar verir diye çekmiyolardır belkide sonuçta içinden mikrop akıyo

    ilaçları doktor kontrolünde alırsan bişey yapacağını sanmıyorum

    @ Sayın ...duygusuz... bildiğiniz gibi birşey değil. Öyle bir acı veriyor ki.... Bugün doktora, iltihaplı miltihaplı çek, dişçi koltundan kalkamamaya bile razıyım, dedim.

    Sanırım bu 20' lik dişler çüreüğe ve acıya neden oluyormuş. Dayanılmaz bir acı. Şu iki satırı yazmak bile işkence oluyor.

    Birde 5 gündür yemek yimemiyorum. Vücudum çok d,rençsiz kaldı.




  • geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer...bende diş ağrım için iki gün 4-6 saatte bir ağrı kesici almıştım..diş ağrısı biraz zor oluyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Manoℓya

    Dişçinin verdiği antibiyotiği içtin ve hala geçmedi iltihap,öyle mi? Antibiyotiğin yanında dişlerini düzenli fırçalamayı da ihmal etme.


    Dişçi bir şirketin ilaçlarını verip duruyordu. 500 mg' lık antibiotik, ağrı kesici ve sprey. Daha sonra başka bir doktora gittim. Daha etkili bir ilaç verdi. Bir kaç gündür kesmişti. Bugün ne olduysa oldu. Ağrı o kadar şiddetli vurdu ki, acısından iki doktorun verdiği ilacıda içtim. Ama bana mısın demedi.

    @ Sayın 87akin-izmir teşekkür ederim. Evet haklısın bir bildikleri vardır. Ama bende dayanamıyorum. Acımdan duramıyorum. Birde günlerdir, yemek yiyemedim. Sıvı gıda ve üzüm tüketebiliyorum. Normalde biraz yapılı bir insanım. Çok halsiz düştüm. Tüm bunlar göz önüne alınınca çok acı çekiyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: thelostempire

    geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer...bende diş ağrım için iki gün 4-6 saatte bir ağrı kesici almıştım..diş ağrısı biraz zor oluyor


    Teşekkür ederim. Diş ağrısı, kulak ağrısı, göz ağrısı çekilir gibi değil. Ben hayatımda haptan nefret ederdim. Şimdi bonibon drajeler gibi yutuyorum. Korkum midemin zehirlenmesi.
  • ilacın kullanım şeklinde günde kaç kere alınması gerektiğinin yazması lazım doktorunuz başka bir şekilde önermediyse bence günlük maksimum dozu aşmayın
    quote:

    Orjinalden alıntı: flightoficarus


    quote:

    Orjinalden alıntı: thelostempire

    geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer...bende diş ağrım için iki gün 4-6 saatte bir ağrı kesici almıştım..diş ağrısı biraz zor oluyor


    Teşekkür ederim. Diş ağrısı, kulak ağrısı, göz ağrısı çekilir gibi değil. Ben hayatımda haptan nefret ederdim. Şimdi bonibon drajeler gibi yutuyorum. Korkum midemin zehirlenmesi.




  • @ flightoficarus; Bildiğim kadarı ile absenin ve iltihabın fazlalığı ile ilaçların etki etme süresi arasında bir ilişki var. Yani dişinizin iltihabı ne kadar az ise ilaçlar o kadar kısa sürede etkisini gösterir ve bölgedeki iltihabı kurutur. Ancak dişinizde normalden fazla bir iltihaplanma varsa dolayısıyla iltihabın kuruması da biraz uzun sürecektir. İlaçları kullanmaya devam edeceksiniz, şayet iltihap kurumuyorsa doktorunuza başvuracaksınız. İltihaplı diş kesinlikle çekilmez. Akut durumlarda ise iki tane ağrı kesiciyi bir anda içmenizin mide zehirlenmesine yol açacağını sanmıyorum, mide zehirlenmesi gibi durumlar ancak ilaç etkileşimleri ve doz aşımında görülecek mevcut sorununuzdan farklı komplikasyonlardır. Geçmiş olsun;
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Relusion


    @ flightoficarus; Bildiğim kadarı ile absenin ve iltihabın fazlalığı ile ilaçların etki etme süresi arasında bir ilişki var. Yani dişinizin iltihabı ne kadar az ise ilaçlar o kadar kısa sürede etkisini gösterir ve bölgedeki iltihabı kurutur. Ancak dişinizde normalden fazla bir iltihaplanma varsa dolayısıyla iltihabın kuruması da biraz uzun sürecektir. İlaçları kullanmaya devam edeceksiniz, şayet iltihap kurumuyorsa doktorunuza başvuracaksınız. İltihaplı diş kesinlikle çekilmez. Akut durumlarda ise iki tane ağrı kesiciyi bir anda içmenizin mide zehirlenmesine yol açacağını sanmıyorum, mide zehirlenmesi gibi durumlar ancak ilaç etkileşimleri ve doz aşımında görülecek mevcut sorununuzdan farklı komplikasyonlardır. Geçmiş olsun;



    Teşekkür ederim. İlaçla intihar vakalarında bir çok hapın bir anda alınması gibi durum söz konusudur. Beni korkutan buna benzer bir durumdu.

    Aslında iltihabın verdiği acı geçmiş gibiydi. Buna güvenerek, bugun bir arkadaşımla bir yere giderken, bir şeyler atıştırdım. Tabiki bunda 5 günlük açlığın etkisi büyük. Arkadaşımdan ayrıldıktan sonra inanılmaz bir acı duydum. Yediklerimde ağrıya yol açan sebeblerden birisi olabilir.

    Dişin çekileceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.

    Birde antibiotiklerin 12 saat ara ile alınması gerekiyor. Ben sabah 8.00 ve akşam 20.00 gibi alıyorum. Bugün sabah 8.00 ve öğleden sonra 16.00 da aldım. Birde akşam 22.30 da aldım. Acaba sabah 8.00 da tekrar almalımıyım. Bu konuda bir yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.




  • @ flightoficarus; Tabii iltihaplanmanın olduğu bölgeye mümkün olduğunca yiyecekleri temas ettirmeyecek, çok sıcak ve çok soğuk içecekler içmeyeceksiniz. Ağrının tekrar başlamasında bu gibi durumlar oldukça etkilidir. Antibiyotikleri zamanında kullanmanızı tavsiye ediyorum. Akut ağrıların kesilmesinde antibiyotiklerin etkisi yoktur. Yine de sabah 8.00 da alınması durumunda bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
  • Aldığın antibiyotiğin yanında verilen ağrı kesici antienflamatuar türünde olmalı. Kesin doktor zaten böyle bir ilaç vermiştir. (Apranax gibi) Doktorun söylediği dozda bile zararı olabilir ilacın. Hassas midelere, uzun kullanımlarda kalıcı hasarlar verebilir. Ama diş ağrısı işte, seni anlıyorum, midem kötü olduğu halde bende apranaxları leblebi gibi yutuyordum. Bu tür ağrılar dışında, apranax ve benzeri ilaçlar kullanılmamalı.
  • Şu konulara bakıyorumda ve kendi dişlerimi düşünüyorum .. harbiden şu Dünyaya bi daha gelsem dişlerime arabam gibi bakarım benimde üst 2 tane azı dişim kırık tam ortasından delik var ve bazı yerleri çürük.. deli olucam daha 16 yaşımda çekmeye başladım ve hâla dewam ediyor
  • çok ağırırsa tuzlu suyla ağzını çarkala 5-6 kere kardeşim ... Bende de var aynı sorun :(
  • Arkadaşlar dişimi çektirdim ve kurtuldum. Şimdi ağrım yok. Ama; kafama takılan birşey oldu. Gece ağrılar artınca, ağrıyan dişe kolonyalı pamuk bastırdım. Ardından ağrılarımda azalma oldu. Acaba kolonyalı pamuğun etkisi olmuşmudur? Yoksa tesadüfen mi ağrı geçmiştir? Bilgilerinizi paylaşırsanız, başkalarına yanlış bilgi vermemiş olurum. Şimdiden teşşekkürler.
  • çok geçmiş olsun kardeşim kurtuldum diyince ben rahatladım burda (:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.