Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
34
Favori
512.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu servislere niye bu kadarpahalı bu fiyatları neden abartıyor anlayamadım gitti caresi varmı

    saygılarımla...
  • 1-garanti bittikten sonra servise giden kalmıyor, o zamana kadar yakaladığımızı öpelim...
    2- inanmıyorum ama satıştan az kar ediyoruz, servisten kazanmamaız lazım diyorlar,
    3- başlı başına bir sektör zaten bakım onarım. hizmet falan hikaye aslında. reklamların tümüne bakın, sizi düşünüyoruz, sizin için herşeyi yaparız, kendinizi şöyle iyi böyle mükemmel hissedin, siz harikasınız, bizim işimiz size hizmet falan şeklinde allı pullu parıltılı reklamlar...

    ama asıl, harcayın alın, alın, daha da alın, durmadan alın, sonra bize mahkum olun, biz de sizi yolalım ki kar üstüne kar elde edelim, her zaman kar edelim,yaşasın kar, kar bizim herşeyimiz, yinede kar, illede kar, haydi arka sıralar hep beraber; kar kar kar.......... paraları paraları saç saç saç hesabı......( bakın dünyadaki krize bankaların açıkgözlülüğü nelere yol açtı, üç kuruş daha kar edecez diye)
    indirim diye diye bi hal olalım, --farkettiyseniz mağazaların vitrinlerinde ara ara indirim yazardı bir zamanlar, artık hep indirim var-- hele bazı yerler var ki paraşüt kadar afişlerle 12 ay % 70 indirim yazıyor, ulan hep bu kadar indirim varsa neyi indiriyorsun?--

    yani bööle.
  • beyler yeni konu açmak istemedim. bu komple boyalı araba ne demek oluyor?
  • burada mı geçti yoksa genel anlamda mı soruyorsun?

    eski modelse boyası çürümüş olabilir, iyi yapılmışsa masraftan kurtulursun tertemiz olur... bir çok yerinde paslanma varsa önlem olarak tamamı boyanmıştır, kazalıdır, çok yerinde hasar vardır toptan boyanmıştır, sahibi renk değiştirmek istemiştir, benim aklıma gelenler...
  • güncel tutulması gerekmiyor mu bu konunun? yoksa herkes bedava mı yaptırıyor aracının bakımını??
  • bugun oglen saatlerinde aracimin (2001 focus ghia SW AT)vuruntulu calismaya baslamasi sebebiyle (hicbir tetikleyici unsur yokken ve arac yolda giderken teklemeye basladi) acil bir servis ihtiyaci dogdu, bu forumdaki tavsiyeler uzerine, erenkoy herford'u aradim ve cok yogun olup olmadiklarini sordum.
    telefonu acan nihat bey (sahibi degil, usta) fazla yogun olmadiklarini soyleyince adresi alip direk herford'a gittim.

    hic zaman kaybetmeden aracimla ilgilenildi, teshis (focuslarda kronik sayilabilecek bir sorun oldugunu ogrendigim atesleme bobin'indenmis) ve tedavisi aninda yapildi. orada oldugum surece aracimin basindan ayrilmadim ve sorularima tatminkar cevaplar aldim.

    hesaba gelince:

    atesleme bobini 234ytl
    4 buji 16ytl
    0.5 lt mobil yag , 7.5ytl
    hava filtresi 8ytl

    toplam 265.5


    istegim uzerine plakalarim sokulup, temizlenerek cercevesiz bir sekilde araca yapistirildi. ne bunun icin, ne de genel iscilik icin ucret talebi olmadi. bunun uzerine ben de bir miktar bahsis verdim.

    yanliz focus 1 icin sis fari sordugumda aldigim rakam biraz sasirticiydi, 500 YTL. farlarin orijinal ve cok fazla aparati (farlar, far ayaklari, dugmesi)oldugu icin boyle oldugu soylendi.

    ben genel olarak memnun kaldim, tavsiye ederim.
  • Tarih: 24 Eylül 2008

    Araç: Ford Tourneo Connect 110 HP GLX => 15.000 Km Bakımı


    -----------------------------
    -----------------------------

    Manisa - Ford Bayisi Özkanlar'da

    15.000 Bakımı 51,80 %30 indirim
    Tapa: Karter Yağı Boşaltma 2,55 %8 indirim
    Oto Cam Suyu 3,58 %8 indirim
    Çok Amaçlı temizleyici, Yağlayıcı (400 ml) 17,52 %8 indirim
    Filtre-Yağ 12,00 %8 indirim
    Mobil CT 10W30 Yağ 46,20 %0 indirim
    Fren. Balata Temizleyici (500 ml) 5,17 %8 indirim
    Saf Su 1,50 %8 indirim
    Filtre – Hava (Eleman) (110 PS) 7,69 %8 indirim
    Filtre AC Polen (Ekstra) 12,84 %8 indirim



    İşçilik Toplamı 51,80 İşçilik indirimi 15,54
    Parça Toplamı 109,05 Parça indirimi 4,91



    Toplam 140,4
    KDV 25,27

    TOPLAM: 165,67

    Ekstra Polen Filtresi takıldı, onu çıkardığınızda her şey dahil 150 YTL olarak anlaşmıştık.
  • 2002 mondeo benzin pompası arızalandı arkadaşlar,meğer çeyreğin altına düşürmemek gerekiyomuş benzini,ışık yanıncada hemen benzin almak lazımmış yoksa pompa bozulabiliyormuş.kötü bir deneyimle öğrenmiş bulunmaktayım bunu malesef.ben yandım siz yanmayın aman dikkat edin

    tur oto'dan benzin pompasına verilen fiyat 1080 ytl (liste fiyatı) biraz konuşunca 750 ye indiler.sonra ustamız bir yerden 550 ytl ye buldu onuda 500 e alabildik.sinir oluyorum şu ford'un parça fiyatlarına bence o dandik parça için çok yüksek fiyatlar bunlar.
    birkaç ay öncede motor kulağının birini değiştirecek olduk 650 ytl dediler hiçbir özelliği olmayan dökme alüminyum parça için.çıkmacıdan 250 ye alabildik onuda.o arada başka bir arkadaş krank kasnağı arıyordu ona verilen fiyatta 650 ytl idi.Allah arıza yüzü göstermesin yoksa çok can sıkar bu arabalar böyle parça fiyatları varken.yan sanayi ne kadar önemli birşeymiş focus olsa bir sürü yan sanayi parça bulabilirdim ama mondeo olunca yok malesef
  • Arkadaşlar,

    Yetkili servis ile sanayideki usta arasında bir yerde fiyat ve dolayısı ile kalite bulmayı beklediğim Bosch Car Service'in Bursa'daki servislerinden birinde bugün 2005 model Fiesta 1.4TDCI aracımın 75 bin bakımını yaptırdım. Fiyatlar ve izlenimlerim şöyle:

    Ön fren balata takımı(roadhouse diye bir marka(?): 55
    Disk tornası : 30
    Castrol Magnatec yağ : 65
    Yağ filtresi (bosch) : 15
    Polen filtresi (yan sanayi sanırım,bosch ellerinde yoktu) :20
    Hava filtresi (takip edemedim markasını) : 20
    Arka frenler için temizleyici solüsyon : 5
    Silgi süpürgesi (önler) : 15
    Carbon Cleaning: 60
    İşçilik : 100

    Toplamda 385 YTL tuttu, 375YTL/7 taksit yaptırdım.

    İzlenimlerim:
    1.Ben özellikle talep etmese idim Bosch'un aracın kontrol ünitesiyle haberleşerek arıza tespiti yapan bilgisayar programı ile arabaya bağlanmayacaklardı bile.
    2.Carbon Cleaning işlemi esnasında cihaz 4-4,5 barların altına düşürüldüğünde araç stop ediyordu. İşlemi yapan mekaniker normalde 1-1,5 barda normal çalıştığını söyledi (?) İşlem esnasında araba bir çok kez stop etti. İşlemi yaparken mazot pompasının oraya bağladıkları hortum yerinden çıkarak ortalığa mazot püskürmesine sebep oldu.
    3.Mazot filtresini değiştirmedim. 2 bakımda bir değiştirilmesi yeterli diye biliyorum.
    4.Motoru tazyikli suyla yıkadılar. Tertemiz oldu ama benim de sırtımdan soğuk terler aktı...
    5.Dikkatsiz mekaniker liftin üzerindeki aracı aşağıya indirirken sağ arka freni ,bakım için kullandıkları sehpanın üstüne indirdi. Sehpa yamuldu ama frende gözle görülen bir sıkıntı göremedim.

    Genel olarak yorumum, gittiğim servis kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi açısından sanayideki usta seviyesine ; fiyat olarak ise yetkili servise daha yakın. Bir dahaki bakımda başka bir yer bulmayı düşünüyorum. Bir de disk tornasını ayrı bir kalem yazıp 100 lira da ayrı işçilik yazmalarını saçma buldum.

    Bir de fatura kesmediler kredi kartı ile ödememe rağmen? Normalde pratikte bu tip işler için fatura kesilir mi?

    Evet arkadaşlar, bir bakım daha böyle girdi, pardon geçti :)
    Yorumlarınızı bekliyorum, selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emokar -- 20 Kasım 2008; 0:34:15 >
  • quote:

    1.Ben özellikle talep etmese idim Bosch'un aracın kontrol ünitesiyle haberleşerek arıza tespiti yapan bilgisayar programı ile arabaya bağlanmayacaklardı bile.


    o zaman neden bosch servisi diyorlar kendilerine?

    quote:

    Bir de disk tornasını ayrı bir kalem yazıp 100 lira da ayrı işçilik yazmalarını saçma buldum.


    buna yorum yok, resim var..


    quote:

    Bir de fatura kesmediler kredi kartı ile ödememe rağmen? Normalde pratikte bu tip işler için fatura kesilir mi?


    bu da tam bu filme yakın bir son olmuş...
  • arkadaslar merhaba 2006 - 2007 model ford focus hb tdcı ghıa almaya nıyetlendım 28 bın ytl param var az km yapmıs temız bulabılırmıyım sızce
  • aydın için dikmenler derim nedeni ise zafer vurdumduymaz olmasıdır ayrıca (özellikle kuşadası dikmenler için) dikmenler daha sıcak mı desem esnaf mı desem yani ilgi alaka hizmet ne arasanız var. gerek satış ekibi gerek servisi müşteri hizmetleri son derece memnunum. kısaca ayağınızı alıştırıyorlar.

    Örn:45000 bakımı 178 ytl (10, ayın içerisinde yaptırdım.------ ön panjur üzerindeki nikalaj kendi kendine attı ve altındaki plastik görünmeye başlamıştı fotoğrafını çektiler ve yeni parça geldiğinde tel arayarak randevu verdiler. ve fazlası.vs tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PiT3uLL

    aydın için dikmenler derim nedeni ise zafer vurdumduymaz olmasıdır ayrıca (özellikle kuşadası dikmenler için) dikmenler daha sıcak mı desem esnaf mı desem yani ilgi alaka hizmet ne arasanız var. gerek satış ekibi gerek servisi müşteri hizmetleri son derece memnunum. kısaca ayağınızı alıştırıyorlar.

    Örn:45000 bakımı 178 ytl (10, ayın içerisinde yaptırdım.------ ön panjur üzerindeki nikalaj kendi kendine attı ve altındaki plastik görünmeye başlamıştı fotoğrafını çektiler ve yeni parça geldiğinde tel arayarak randevu verdiler. ve fazlası.vs tavsiye ederim.



    Ne hikmetse ben de memnun kalmadım Dikmenler'den. Ben de aracımı oradan aldım, ancak almamdaki tek kriter; fiyatları cazip gelmiş idi. Gerçi bir telefonla anlaştım, aynı gün gittim ve aldım geldim ama, daha sonra ise ilgi alaka çok zayıftı, geçici plaka ile göndermelerine rağmen yeni plaka alımı çok sıkı takip etmemle hallolalbildi. İlkyardım setini vermediler, "15 gün sonra merkezden müşteri memnuniyet anketi gelecek, onu geri gönderdikten sonra merkezden size ilk yardım setini gönderecekler" dediler, yalan çıktı. Ford Club kartını vermediler, vergi makbuzunu yatırmayıp tam 1 ay geciktirdiler. Tam 1 ay sonra sık sık aramama rağmen yine bir netice alamayınca Ford merkeze bilgi verdim, onların bastırmasıyla gönderebildiler. Satıştan tam 1 hafta sonra sadece bir kez aradılar, memnuniyet için. 6 ay oldu arayan soran yok. Aracı teslim esnasında tanıtım çok çok zayıftı. Satış görevlisi, servis zamanlarında kendilerini tercih etmem karşılığında İzmir-Kuşadası gidiş-geliş yakıt ücretini servis fiyatından düşerek indirim yapacaklarını söylediler. Ramazan bayramı öncesi aradım, inkar ettiler, biz öyle bir şey teklif etmeyiz diye, verdikleri fiyat gene cazipti ama Duğlesle arasında sadece 25 YTL fark vardı, o da git gel yakıt ücretini karşılamıyordu bile. Manisa Kuşadası'ndan daha aşağı fiyat verince ben de Manisa'da yaptrdım bakımımı. Şikayet olarak gerek kendilerine gerekse merkeze hep bildirdim, merkeze bildirince dönüyorlar, ama kendileri çok ilgilenmediler. Bir örnek vereyim, lastik değişimini, aletlerin bulunduğu yeri dahi göstermediler, sadece oradan çıkarken ben geri geldim ve sordum da o zaman lütfettiler. Kaç yıllık şoför ya da kullanıcı olursak olalım, bu tarz şeyler satış elemanları tarafından mutlaka anlatılmak zorunda, alıcı istemese bile mutlaka yine üstünden geçilmesi babından anlatılmalı diye düşünüyorum. İnanır mısınız; arka farların ampul değişimini bile ben daha geçen ay öğrendim. Size de lütfen önemsiz gelmesin, önemli böyle şeyler

    Bir daha Dikmenler'e gider miyim? Yeni araç alacak olursam yine çok cazip fiyat verirlerse neden olmasın, sonuçta cebe bakıyor iş. Peki servis için gider miyim, cazip değil.
  • sn lukunku onlarla hiç bier alakam yok (ortaklık falan:)) ama ne bileyim orada bora diye bir arkadaşımız var arayıp bence bir daha görüşün hattta yararı dokunacaksa detayları görüşelim bende konuşabilirim. tüm kolaylığı gösteriyorlar aslında belki nedeni şuda olabilir benim 6-7 .gidişim aynı zamanda 4-5 aracımın olması (yaptığım iş nedeniyle yurtiçi kargo didim acentası) ama genelde ilgili ve alakalıdırlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PiT3uLL

    sn lukunku onlarla hiç bier alakam yok (ortaklık falan:)) ama ne bileyim orada bora diye bir arkadaşımız var arayıp bence bir daha görüşün hattta yararı dokunacaksa detayları görüşelim bende konuşabilirim. tüm kolaylığı gösteriyorlar aslında belki nedeni şuda olabilir benim 6-7 .gidişim aynı zamanda 4-5 aracımın olması (yaptığım iş nedeniyle yurtiçi kargo didim acentası) ama genelde ilgili ve alakalıdırlar.


    Şu an için olmuş - bitmiş ve üzerinden 6 ay gibi bir zaman geçip gitmiş bir olay. Şu an için onlarla bir işim olmadığı için, çok görüşmemize de gerek yok. Ama bilgilenmeleri babından, eğer siz isterseniz benim yukarıdaki yazdığım yazıyı kendilerine okutabilirsiniz, en azından bundan sonra başkalarına yaklaşımları farklı olması için.
  • Connect'in 45.000 bakım vakti geldi:)
  • FOCUS 1 2005 model aracın 90 000 bakımı için ödenen rakam
    949 ytl
    Faturada epey bi parça-fiyat bilgisi ar ama özellikle belirtmek istediğim fren hidroliğinin değişimi dahil komple balata ve diskler. Silecek takımı, arka amortisörlerde kendisi mi yoksa bagajdan ulaşılan üst kısmında bişilermi bilmiyorum onlar işte. Bunların dışında zaten malum triger seti yağ değişimi işçilik vırrık cırrık işler. Bir de ücretsiz check up geyiği yapmışlardı evlere şenlik. Yapılırken baştan sona izledim. Normalde bu işi hatırı sayılır bir paraya yapıyorlar ve hasılı ederinden fazla para isteniyor gibi geldi bana.
    Sizce rakam nasıl arkadaşlar ödediğim?
    Birde şu başbelası relanti dalgalanması sorunu bakımın ardından kalkar diyordum gene devam ediyor. Bunun için tekrar gideceğim sanırım. İnsanı aracından soğutuyor bu sefil dalgalanma
  • ben 1100 ytl vermiştim 2000 model 90.000km deki aracıma.3 ay önce falandı galiba
  • 2008 Ford Focus 1.6TDCİ 15.000 bakımı

    Servis: Eresinler otomotiv(Yenibosna)

    15,000 km bakımı 1,6 duratorq tdci 50,00 ytl
    sıvı katı atık bedeli 2,70 ytl
    oto cam suyu(-9 C 500ml) 3,58 ytl
    filtre komple-yağ(fiesta dizel) 7,12 ytl
    sw30 motor yağ(varil) 85,50 ytl
    eleman-filtre 24,13 ytl
    filtre komple 82,01 ytl

    işçilik indirimi: 5ytl
    parça indirimi: 10,12 ytl

    fatura toplamı: 283,11 ytl

    Bilgilerinize... + yorumlarınıza...
  • arkadaşlar aracıma 90000 km bakımı yaptıracağım.1999 model focus ambiantem var.

    İzmir Arkası aradım komik gelecek belki ama lpg li arabalara bakmıyorlarmış.çok şaşırdım.otokoçu ve duğlesi aradım ikiside 900ytl civarı tutar dediler.bana biraz fazla geliyor bu rakam.

    Özel servislere gitmeyi düşünüyorum ve muhtemelen AY-OK a gitcem.burada bakım yapılırken nelere dikkat etmeliyim.birde takılan parçaların markası ne olacak.yani kutusunda hepsinin ford falan mı yazıyor.

    Birde ford yılın hangi dönemlerinde servis kampanyası yapar bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagator816 -- 26 Kasım 2008; 22:13:55 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.