Şimdi Ara

çiğ yumurta sarısı içmenin faydaları ve zararları nelerdir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böle deişik formüller deniyorum da belki vücuda yararlı olur die (ruh hastası diyebilirsiniz) bilgisi olan warsa yazsın lütfen



  • Saçma
  • yumurta sarısı %80 oranında belki dahada fazla yağ içerir.yani kolestrol tavan yapar ve şişmanlarsın.
  • kolestrol diil de kalori var mı kalori?
  • bilgim yok ama pek hjyenik olcağını zannetmiyorum
  • bıldırcın uymurtası a4ever
  • Olumsuzlukları:

    En kötüsü kuş gribi kapabilirsin..

    HABER MERKEZİ - 06.12.2006
    Uzman uyarısı “Çiğ yumurta içmeyin.“
    Çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesinin hiçbir yararı olmadığı, aksine bazı vitaminlerin emilimini engelleyip zararlı bakteri içermesi gibi zararları bulunduğu bildirildi.
    Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, yaptığı açıklamada, çiğ ve az pişmiş yumurtanın şiddetli besin zehirlenmesine neden olan özellikle salmonella olmak üzere çeşitli bakteri ve küflerin kaynağı olabildiğini söyledi.
    İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmadığını belirten Gürsoy, şöyle dedi: ΄΄Yapılan bir diğer yanlış ise çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesidir. Bunun hiçbir yararı olmadığı gibi bazı vitaminlerin emilimini engelleyip, zararlı bakteri içermesi gibi zararları da vardır. Az pişmiş ve pişmemiş yumurta ya da çiğ veya az pişmiş yumurtalar içeren mayonez gibi yiyecekler çocuklar ve hamileler tarafından tüketilmemelidir.΄΄


    Kaynak:
    http://www.yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=saglik&isec=594
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.