Şimdi Ara

3G iphone - Yeni Satış Stratejisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://online.wsj.com/article/SB121302962502757705.html?mod=hpp_us_whats_news

    "In the U.S., Apple's wireless partner, AT&T Inc., will be subsidizing the new iPhone and requiring buyers to sign a two-year service contract. Gene Munster, an analyst at Piper Jaffray, estimated that AT&T might be paying Apple as much as $499 per iPhone, though Apple and AT&T declined to disclose the actual number.

    "We've gone back to a basic subsidy model that we use for all our other manufacturers," said Ralph de la Vega, AT&T's wireless chief.

    Despite the price cut, users of the new iPhone 3G will have to spend more on their monthly service fees, at least in the U.S., than before. AT&T will charge users of the new device $30 a month for an unlimited data plan, instead of the previous monthly fee of $20, while the starting price for its iPhone voice plan will remain unchanged at $39.99. The increase will help AT&T more quickly recoup the subsidy for the iPhone.

    The news that Apple will no longer be sharing in wireless subscriber fees with its carrier partners rattled some investors, sending Apple's stock tumbling by nearly 5%. The shares recovered, falling $4.03, or 2.2%, to $181.61 as of 4 p.m. trading on the Nasdaq Stock Market."


    Wall Street Journal'dan bir makale. Burada anlatılana göre, benim de başka topiclerde tahmin ettiğim üzere, AT&T, satılan her bir iphone'u sübvanse edecek.

    Yani iphone 199 USD'den satılacak, ama AT&T her bir telefon için Apple'a 499 USD ödeyecek (Tahmini rakam.) Ondan sonraki gelirlerin tamamı AT&T'ye ait olacak. Apple 499 USD'yi alıp bir kenara çekilecek.

    Eskiden sistem şöyle işliyordu. Apple 399 USD'ye telefonu satıp, parayı cebine koyuyordu. Ondan sonra AT&T'nin yaptığı 2 yıllık sözleşmeden gelen gelirin de belli bir kısmını alıyordu.

    Şimdi bu sistem iptal edildi. Artık Apple, anlaşmalardan elde edilen gelirden pay almayacak. Onun yerine AT%T, ya da Vodafone, Apple'a sübvansüyon verecek.


    Peki bunun biz son tüketiciye yansıması nedir?

    Eskiden, Apple telefonu sattığı anda 399 USD'yi cebine koyduğu için, telefon sözleşmeli mi satılmış, sözleşmesiz mi satılmış sallamıyordu. Bunun sonucu olarak piyasaya bir dünya sözleşmesiz telefon doldu. Ama şimdi, Apple'ın böyle bir şansı yok. Çünkü sözleşmesiz sattığı her telefondan, sadece 199 USD kazanabilecek. Oysa sözleşmeyle sattığında kazanacağı para 499 USD..

    Sizce Apple, böyle bir durumda, Apple mağazalarından sözleşmesiz telefon satar mı? Bence satmaz..

    Apple hisseleri dün %5 civarında düştü. Sebebi de, bu yeni iş modeli değişikliği. Yatırımcılar artık Apple'ın daha az para kazanacağından korktukları için hisse satmışlar.

    Son olarak yazıda söylenene göre, 3G iphone için, fiyat indirimine rağmen kullanıcıların daha fazla para harcaması gerektiğini de belirteyim.







  • bilgi için teşekkürler
  • Çok güzel ve açıklayıcı bir bilgi.Teşekkürler
  • sözleşme işi sakat gerçekten de..bilgilendirme güzel teşekkürler
  • ABD HALKI ESKİ İPHONE U 399-499 dolardan aldıktan sonra bu şekildeki iphone satışına kesinlikle isyan edecektir.bence yine sözleşmesiz satılacak ama 200 dolar daha fazla bir para ile bu şekilde iphone un eskisi kadar satacağını düşünmüyorum inş. böyle olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogux06

    ABD HALKI ESKİ İPHONE U 399-499 dolardan aldıktan sonra bu şekildeki iphone satışına kesinlikle isyan edecektir.bence yine sözleşmesiz satılacak ama 200 dolar daha fazla bir para ile bu şekilde iphone un eskisi kadar satacağını düşünmüyorum inş. böyle olur


    iphone ilk çıktığında 8GB'ı 599 USD'den satılıyordu. Kısa bir süre sonra 399 USD'ye düştü fiyat. Ne oldu?

    Hiçbir şey. İnsanlar isyan etti, sonra aynen kaldıkları yerden devam.

    Bundan sonra şöyle olur, böyle olur demenin bence anlamı yok. Adamlar iş planı yapmış. Ki bu öyle kısa vadeli bir plan da değil. Koskoca teknoloji, telekominükasyon şirketleri bunlar. Çocuk oyuncağı değil.

    İş modeli çok açık. Ve bu modelde Apple'ın 199 USD'den sözleşmesiz telefon satması için enayi ya da iyiliksever olması lazım.

    Steve'in her ikisi de olmadığını çok iyi biliyoruz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: paTRon

    sözleşme işi sakat gerçekten de..bilgilendirme güzel teşekkürler


    Sağolasın

    Bir de bu 3G iphonela, Türkiyede nasıl bir sözleşme yapılacak o da muallak.

    Çünkü adamlar 3G altyapısına göre fiyatlandırma yapıyor.

    Bizde öyle bir altyapı yok.

    Olsa da fiyatını düşünmek bile istemiyorum.

    Haliylen EDGE üzerinden fiyatlama olacak. O da neye benzeyecek göreceğiz.
  • bence apple iphone'u 100 dolara satsın sürümdan kazanır şaka bi yana acaba at&t ve vodafone apple'ı sübvanse edecekse asıl fiyat 499 dolarsa tabii ki apple hayır kurumu değil iphonu 199 dolara aktivasyonsuz satmaz ama apple müşterinin de kendisini sübvanse etmesini düşünürmü acaba yani aktivasyonsuz 499 dolara satar mı bunu merak ediyorum
  • Walla ben olsam bu telefonu bedavaya satar beklerdim. Aletin sunduğu alan, hizmet çok geniş.

    Yazılımlardan(MS Office, Video recorder,vs.vs) , müzik ve online livetv gibi "0" masraflı hizmetlerden elde edeceği karı da düşünüyormusunuz? Google maps, ve Youtube, Facebook vb. ile de her reklama tık başına 0.01$ gibi anlaşırdım.
    Ohh keyfe diyecek yok.

  • Bu da bir Reuters'ten bir başka haber..

    "Also likely to weigh on sentiment was a warning from AT&T Inc (T.N: Quote, Profile, Research) that the telecommunications company will suffer lower profit this year and next year as it subsidizes the price of Apple Inc's (AAPL.O: Quote, Profile, Research) newest iPhone. For details, see [ID:nN09260110]. AT&T, the largest U.S. mobile phone company, is the exclusive network carrier for the iPhone"

    AT&T, Apple'ın yeni iphone'unu sübvanse edeceği için bu yıl ve gelecek yıl düşük kar bekliyor diyor özetle..

    Bu durumda sözleşmesiz telefon işi, çok ama çok zor olacak bence..
  • DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ ARKADAŞLAR RAHAT OLUN BUNUDA KIRARLAR ...ALDATICI SATIŞ YAPIYORLAR NE İMİŞ SÖZLEŞME AYIP BEE
  • sözleşmesiz 8gb lığı 399 dolar 16 gblığı 499 dolardan versinler razıyım yine
  • aynen katılıyorum acaba bu sözleşme işine abd deki apple hayranları nasıl bakıyor yani neler düşünüyorlar onlara göre de sözleşme tek çare mi? yoksa sözleşmesiz satılacağını düşünüyorlar mı? sonuçta onlar bizden daha iyi bilirler diye tahmin ediyorum yabancı sitelerden bir kaç çeviri yapabilir misiniz? bu konudaki görüşleri öğrenelim
    quote:

    Orjinalden alıntı: paTRon

    sözleşmesiz 8gb lığı 399 dolar 16 gblığı 499 dolardan versinler razıyım yine

  • quote:

    Orjinalden alıntı: reis_24

    DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ ARKADAŞLAR RAHAT OLUN BUNUDA KIRARLAR ...ALDATICI SATIŞ YAPIYORLAR NE İMİŞ SÖZLEŞME AYIP BEE



    Kırarlar derken?????
    Arkadaşım adamlar sözleşmesiz satmazlarsa sen nasıl satın alıp kırıcan çok merak ettim :)
    Steve i birazcık tanıyan insanlar bu işin altında bir bit yeniği olduğunu tahmin etmeliler. 199$ bu telefonu ölse vermez. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dukastargate


    quote:

    Orjinalden alıntı: reis_24

    DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ ARKADAŞLAR RAHAT OLUN BUNUDA KIRARLAR ...ALDATICI SATIŞ YAPIYORLAR NE İMİŞ SÖZLEŞME AYIP BEE



    Kırarlar derken?????
    Arkadaşım adamlar sözleşmesiz satmazlarsa sen nasıl satın alıp kırıcan çok merak ettim :)
    Steve i birazcık tanıyan insanlar bu işin altında bir bit yeniği olduğunu tahmin etmeliler. 199$ bu telefonu ölse vermez. :)


    iPhone 1.Jenerasyonun maliyeti bile 240 dolarlarda geziyordu...Apple gibi tekel olma yolunda maalesef emin adımlarla ilerleyen bir firma zararında ürün satmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 11 Haziran 2008; 10:41:43 >




  • Vodafone'un sitesinde İtalya'da iphone için ön sipariş alındığından bahsediliyor. Ayrıca, iphone'u ön ödemeli almak isteyenlerin 500 euro'ya sahip olabileceklerini de söylüyorlar. Vodafone Türkiye'nin sitesinde de kısa bir süre içerisinde ön sipariş alınabileceği bazı yerlerde dile getirilmekte.

    http://www.vodafone.com/start/media_relations/news/local_press_releases/italy/italy_press_release/vodafone_italia_launches1.html




  • ben turkcell hattımı kullanamadıktan sora napim sözlesmeli iphone 2 yi turkcell alır bunların elinden yakında sözlesme olayınada bi güzellik yapar turkcelle baglanırız hayataaa =))
  • millet kıracak gene tellerini
  • satın alabilirseniz kırarsınız arkadaslar anlaşılan AT&T sözleşmesiz satmayacak

    şu iş bir kesinleşsin 1.nesil sahiplerine ..k atıp ellerinde patladı diyen insancıklara 1 cift lafım olacak

    bekleyelim görelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SpacconE
    şu iş bir kesinleşsin 1.nesil sahiplerine ..k atıp ellerinde patladı diyen insancıklara 1 cift lafım olacak

    aynen benimde... ne kdr dar karınlı insanlar varmış yahu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.