Şimdi Ara

## Computex 2008: AMD'den B3 Revizyonlu 3 Yeni K10 Opteron İşlemci ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Computex 2008: AMD'den B3 Revizyonlu 3 Yeni K10 Opteron İşlemci ##


    TLB sorunundan arındırılan B3 revizyonlu yeni nesil Opteron işlemcilerini Nisan ayı içerisinde duyuran AMD moedl çalışmalarına hız vermişe benziyor. Dünyanın en büyük 5 sunucu üreticisinin B3 revizyonlu Opteron işlemcilerini de sistemlerini de kullanacaklarına dair çeşitli detayları geçtiğimiz günlerde sizler ile paylaşmıştık. Firmadan gelen haberlere göre, tek işlemcili sunucularda kullanılmak üzere hazırlanan ayrıca an itibariyle Cray'ın XT4 ve HP's ProLiant ML115 G5 ve xw4550 sistemlerinde kullanılmakta olan 1300 serisi yeni Opteron işlemciler anons ediliyor. 1352, 1354 ve 1356 kod adına sahip olan yeni Opteron işlemcileri AMD'nin K10 kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini esas alıyor ve doğal dört çekirdek tasarımıyla geliyorlar. Modeline göre sırasıyla 2.1, 2.2 ve 2.3GHz'de çalışan işlemciler 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanıyorlar ve Enhanced AMD PowerNow! ile Rapid Virtualization Indexing gibi sunucu odaklı teknolojilere destek veriyorlar. Yeni işlemcilerin fiyatları 1000 adetlik alımlarda saat hızına göre sırasıyla 209$, 255$ ve 277$ olarak belirlenmiş durumda.







  • Hayırlı uğurlu olsun.Haber için teşekkürler.
  • amd son sürat gümbür gümbür geliyo

    "dikkat ette virajı iyi alsın"
  • temsili resimdeki pinsiz görünüm çok hoş cpu üzerindeki pinlerden nefret ediorum!!!

    bi de 45nm ye geçipte maliyet ve performans ta başarı elde edince bu işlemciler hak ettiiiii saygıyı tam görecektir (phenom da dahil)
  • bakalım bu işlemçiler gerçekten piyasada yer bulabilecek mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    bakalım bu işlemçiler gerçekten piyasada yer bulabilecek mi?



    Önceki Opteron'lar buldular. Ama bunlar da bulacaktır. Bir de, 45nm. ile bu işlemciler dahil olmak üzer,e Phenom'lar da güncellendiği zaman, iş daha da kızışacak.
  • AMD işlemci piyasasında bana göre çuvalladı.

    Bu işlemcilere anakart bulunmaz. Ha anakartı bulsan kesin işlemciyi bulamazsın. yok zaten piyasada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    AMD işlemci piyasasında bana göre çuvalladı.

    Bu işlemcilere anakart bulunmaz. Ha anakartı bulsan kesin işlemciyi bulamazsın. yok zaten piyasada.


    1 Server islemcilerini acik pazarda son kullanici olarak almak o kadar kolay degildir.. Bu Intel icin de gecerli..
    2 Server islemcileri genelde HP, Dell, IBM gibi sirketlerin kucuk, orta ve buyuk olcekli sirketlere sagladigi server bilgisayarlarinda bulunur...
    3 Bu server islemcileri icin yapilan anakartlar da islemcilere dogru orantili olarak az sayida son kullanici piyasasina sunulurlar..

    Hic kimse server islemcisini, ve buna ozel anakarti oyle kafasina estigi gibi alip da; ustune Windows XP, Windows Vista falan kurmaya calismasin.. Bazi server anakartlarda Windows NT; Windows 2003 server disinda hic bir program calismaz..

    Bu islemcileri piyasadan alabilirsiniz... mesela gidip Dell firmasindan, "ben sirketim icin 2000 ila 3000 araliginda; uzerinde ETA, Application ve Database uygulamalarini yoneticek; ve ayni zamanda -File Server- olarak da kullanabilecegim orta olcekli bir AMD cozumu istiyorum" derseniz, buyuk olasilikla karsiniza getirecekleri islemci boyle bisey olur... aksi taktirde Vatan bilgisayar'a gidip "Kardesim ben kendim kullanmak icin bitane Opteron Barcellona ve bunu calistirabilen bir Asus anakart istiyorum" derseniz, karsiliginda karsilasacagini sonuclar sunlar olacaktir.

    satis sorumlusuna sunulan secenekler;
    a) gulerler..(kafa cocuklar ise)
    b) "kalmadi"; "elimizde yok"; "bizden alamazsiniz" ve/veya bunun gibi seyleri soyleyeceklerdir..(alttan alalim, belki getirtiriz..)
    c) "ne amacla kullanmak istiyorsunuz" gibi bir soru sorup, "Intel yapalim size cok iyi overclock oluyor" diyip, size server fiyatinda bir ev bilgisayari yaparlar.. onun icinde de 1690$'lik islemci(QX9770 kendisi evde ve workstation'da kullanmak icindir.); 455$'lik anakart (Asus STRIKER EXTREME II NSE NFORCE 790i); 439$'lik ram'den 2 cift (Kingston 2GB 1800MHz DDR3; toplamda 4ghz); 700$'lik ekran kartindan 3 adet SLI olmak sartiyla(Zotac 9800GX2 GDDR3 1GB 512BIT); 263$'lik harddiskten 2 adet raid olmak sartiyla(Seagate 1TB 32MB SATA2 7200RPM NCQ; toplamda 2 terabyte); ve en sonunda butun bunlari sigdirabilecegin bir adet 185dolarlik kasa verirler (Cooler Master RC-810 CM STACKER) koyarlar.... Butun bunlari calistiracak bir de 340$'lik guc kaynagini (Cooler Master RC-810 CM STACKER) hediye ederler artik...
    d) benim butun bunlari anlatmamdan sonra neden olamayacagini tekrar anlatirlar..(cok iyi niyetliler ise)

    cunku zaten normal bir server ile bunun yapamadigini bile yapiyorsun... bide oyle dusun...

    Not: C seceneginin tanimi: Kazik atmak degildir... Kazik cakmakdir... hemde 6174dolarlik bir kazik..sonra acar Crysis oynarsin.. dikkat edersen soyledigim sistemde dvdrw eklemeyi unutmusum... onu da eklemesinler.. farketmez... bilgisayar uzaktan bir baksin okur zaten..


    Final ve ana dusunce: "amaciniza ve cussenize gore bilgisayar alin...veya gercekten neyin ne oldugunu iyi okuyun ve anlayin.."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 4 Haziran 2008; 12:29:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.