Şimdi Ara

video sıkıştırma programı tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Video codec paketi olarak K-lite codec pack yüklü.hemen her türlü videoyu izleyebiliyorum.

    Kaliteli video convert yapmak istiyorum.
    Bu iş için genellikle total video converter ve xlisoft video converter kullanıyorum.Özellikle mov ve mpeg dönüşümlerinde sorenson squezee adlı bir program var.Yavaş çalışıyor ama sonuç güzel oluyor.Ancak benim bildiğim bunda xvid ve divx dönüştürme özelliği yok.

    Özellikle wmv,xvid,divx,mp4 dönüşümü yapabilen en iyi program hangisidir acaba? Mesela movie maker'in ouşturduğu bir wmv video gayet güzel.Ancak bunu total video converterle yapmak istediğimde ayarları ne kadar yüksek yapsam da (sonuçta dosya boyutu şişiyor sıkıştıma yapmanın anlamı kalmıyor) istediğim kaliteyi yakalayamıyorum.

    VBR,CBR özellikleri ayarlanabilir bir yazılım araıyorum ben.Variable Bit Rate ve Constanat bit rate yani görüntüdeki data yoğunluğuna göre değişen ya da sabit kalan sıkıştırma uygulanmasını sağlıyor.1 pass ve 2 pass ayarlanabilir olması da önemli.2 pass olunca önce videoyu okuyor sonra konvert işlemine geçiyor.böylece daha akıllı bir convert işlemi oluyor.Sıkıştırma daha verimli yapılyor.durağan ve hareketli sahnelerin bit oranları farklı oluyor.Böylece hareketli sahnelerde görüntü bozulmamış oluyor.

    En kaliteli wmv,divx,xvid,mpeg sıkıştıması sağlayan detaylı ayarlara sahip program hangisidir acaba?Tek tek bütün programları denemeye kalksam başa çıkmayacak.Sistemin codec yapılandırması allak bullak oluyor.

    Önerebileceğiniz en iyi video convert yazılımı hangisi acaba?







  • işini ne kadar görür bilmem ama dr. divx deneyrbilirsin.
  • Canopus ProCoder ya da Autodesk Cleaner.
  • Öneriler için teşekkürler arkadaşlar.

    Canopus ProCoder'i duymuştum.Bulabilirsen deneyeceğim.Autodesk cleaneri bilmiyorum.Bulabilirsem onu da incelerim.Sağolun.
  • Tmpegenc -----kesme biçme encode işinde iyi...
    Procoder------- Çok rahat çalışan ve iyi kodlanmış bir program convert işinde çok iyi...

    Gerisi fasa fiso.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.