Şimdi Ara

Septisizm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @etusch

    Ancak, Tanrı'nın var olduğunu da bilemeyiz. Bizi aklın varettiğini de bilemeyiz. Sorunda bunlar zaten.Yani bu yüzden bizi yaratan bir şeyin olup olmadığını bilemeyiz. Buna ancak düşünerek ulaşabiliriz. Bir yargıya vararak, gerçeğe bir yargıya vararak ulaşabiliriz. Septiklerin de yanlışı bu zaten. Ancak sanmıyorum ki Tanrı'yı aklımızla yargılarla bulabileceğimizi.

    @GÖK_TÜRK

    Anaksimandros Thales'in öğrencisidir.
  • Bende diyorum ki bir şeyi bilemiyeceğimizi bilmekte bir bilgidir. Madem bilemeyiz o zaman bir şeyi bilip bilemeyeceğimizide bilemeyiz. E o zaman susmaktan başka yapacak bişey yok. Çünkü hiç bişey bilmiyoruz ve bunuda bilmiyoruz.
  • 'altı' cılık. Kavramsal bi değerin altı.

    0'ın altında - 2 derece gibi.

    Burada bilinmezlik salt altında olandır. Bilinenen yola çıkma hali mevcuttur. 0 derecede su donar - 2 derece dahi bu durumu değiştirmez ancak mevcut bi değişikliğin oluşu dahi donma olgusunun kendisine nazaran ayırt edici değildir.

    Su - 2 derecede de donmuş tur ancak 0 dereceden beri böyle idi o halde 0 dereceye nazaran - 2 derecedeki suyun donukluğu mukayese bakımından bilinemez haldedir.

    Bu açıdan eşik değer mevcuttur ve altı septiktir. Yani eşşik değer açısından bu değerin altı denebilecek hal bilinemez denerek göz ardı edilir.

    Bu bilinmezlik olgusaldır. Yani bana serkeş ana berduş çocuk sokakta. Bunun altı artık bilinebilir bir sonucun altı olarak bilinemez dair.


    Açıkça bu akım bana ne demenin öte adıdır.


    Bu durum da bana ne kelimesini açıklamaya çalışır.

    Kadını gördün yarı çıplak dedin ki kızım niye böylesin o dedi ki sana ne?


    Septik sınır altıncı olarak şunu der. Kızım niye böylesin değil. Ey kadın çıplaksın bana ne? Yani git ötede oyna. Kocan değilim baban değilim. Orijinal bana ne git başka yerde gösterin yap.

    Septik bu açıdan bilinemez der. Bana ne derken ki hali esasen altındaki kavrama gönderilir. Bana sana ne diyecek olan eşikse altı salt en başta bana ne ve onn açıklaması olarak yadsınamaz haldedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartezyen olanıysa zararlı. Kendim dahil kimseye önermem. Etik parçalanmasına kadar her şey yaşanabiliyor sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    yanı septisizm ıyıdır ama ınanc halıne getırılmemlıdır..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi felsefesinde doğru bilginin imkânsızlığı başlığı altındaki en güçlü görüşlerden biri septisizmdir. Peki, septisizm nedir biliyor muyuz? Septik kelimesini duymuşsunuzdur belki daha önce peki septisizm ve septik gerçekte nedir? Bu yazıda bilgi felsefesi açısından septisizm kavramını ele alacağız.

    Septisizm direkt olarak kuşkuculuk demektir. Bu görüşe sahip olanlara da septik ya da kuşkucu denir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.