Şimdi Ara

BİR GÖKÇEK KLASİĞİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "21 gündür Kızılırmak suyu içiyorsunuz. Kimse farkına varmadı, özür diliyorum"

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kesikköprü Barajı'ndan gelen Kızılırmak suyunun 21 gündür şehir içme suyu şebekesinde kullanıldığını açıklayarak, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

    Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kızılırmak'tan verilen suyunun son derece kaliteli ve sağlıklı bir su olduğunu söyledi. Ankaralı'nın 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içtiğini bildiren Gökçek, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

    Bu durumu önceden duyurmaları halinde, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin toplantılar düzenleyerek, ishal vakaları görüldüğü yönünde açıklamalarda bulunacağını öne süren Gökçek, "Bazı sivil toplum örgütlerinin bu durumu istismar ederek, ajitasyon yapmasını engellemek için bu gecikmiş açıklamayı yapıyorum. Ankaralılara hayırlı olsun. Böyle bir yola başvurduğum için halktan özür diliyorum" dedi.

    -"GÜNLÜK OLARAK 20 FARKLI BÖLGEDEN SU ÖRNEKLERİ ALINARAK TAHLİLLER YAPILIYOR"

    Gökçek, Kızılırmak suyunun kalitesinin içilebilir olduğunu vurgulayarak 20 farklı bölgeden her gün alınan suyun günlük olarak tahlil edildiğini ve sonuçların ASKİ'nin internet sitesinde paylaşıldığını ifade etti. Ankara'da içilen suların sağlıksız olduğu iddialarını "ideolojik" açıklamalar olarak kabul ettiğini söyleyen Gökçek, "Bu açıklamadan sonra da benzer çarpıtıcı açıklamalar gelecektir" dedi. İvedik Su Arıtma Tesisi'nin resmi açılışının yakın bir zamanda yapılacağını bildiren Gökçek, sudaki sülfat oranının iddia edildiğinin aksine standartlar dahilinde olduğunu savundu. Kızılırmak Projesi'nin 12 ayda bitirilmesinin önemini vurgulayan Gökçek "Bu tür yapılan işi karalayıcı iddialar her zaman olacaktır. Halkına sağlıksız su vermesi için bir belediye başkanının hain olması lazımdır" şeklinde konuştu.

    -"İSHAL VAKALARININ NEDENİ SU DEĞİL"

    Konya, Kırşehir ve Şereflikoçhisar'daki ishal salgını ile ilgili tartışmalara katılan Gökçek, "İshal salgınının nedeni Norovirüs adlı bir virüstür. Yaptığımız araştırmalar sonucunda zannedildiğinin aksine ishal salgınının nedeni su değil norovirüstür" dedi.

    CHP, KIZILIRMAK SUYUNU BAKAN AKDAĞ'A SORDU

    CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Kesikköprü Barajı'ndan gelen Kızılırmak suyunun 21 gündür şehir içme suyu şebekesinde kullanıldığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in halkın sağlığını riske atarak suçun sorumluluğunu da kendi sözleriyle üstlendiğini kaydetti. Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, Gökçek’in 21 günlük uygulamasından haberdar olup olmadığını sordu.

    CHP’li Arslan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "Ankaralı 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içiyor. Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakalarında artış olmadı” şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Gökçek’in 21 gündür yapılan uygulama ile vatandaşları kobay olarak kullandığını ifade eden Arslan, “Büyükşehir Belediye Başkanı halkımızın sağlığını riske atarak bu suçun sorumluluğunu da kendi sözleriyle üstlenmiştir. Söz konusu Kızılırmak suyunun, birçok şehrin kanalizasyon sularının aktığı ve tarımsal ilaçlama yapılan yerlerden geçtiği bilinmektedir” dedi.

    Bakan Akdağ’a, Gökçek’in bu uygulamasından haberdar olup olmadığını soran Arslan önergesinde şu sorulara yer verdi:

    “-21 gün kullanılan su, ishal vakalarına neden olmayabilir. Ancak suyun içinde yer alan zehirli maddeler, uzun dönemde tehlikeli sonuçlar doğurabilecektir. Böyle bir durumda aynı partiye mensup olduğunuz Belediye Başkanıyla birlikte bu sorumluluğu üstlenecek misiniz?

    -Belediye Başkanı, Kızılırmak'tan verilen suyun son derece kaliteli ve sağlıklı bir su olduğunu söylemiştir. Bakanlığınızca yapılan böyle bir araştırma ya da onay söz konusu mudur? Hangi bilimsel verilere dayanılarak bu açıklama yapılmıştır?

    -Partinize mensup Belediye Başkanı’nın gerekli analizler ve suyun sağlıklı olup olmadığının tespiti yapılmadan vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayarak Kızılırmak suyunu şehir içme suyu kullanımına vermesi nasıl bir anlayıştır? Bu konuda kendisiyle ilgili soruşturma yapılacak mıdır?

    -Bir Belediye Başkanının halkın sağlığıyla oynama ve halkı kobay olarak kullanma hakkı ve yetkisi var mıdır?

    -Sayın Gökçek, 21 günlük deneme süresi için vatandaşlarımızdan özür dilemiştir. Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu Belediye Başkanı’nın tarzını ve akıldışı yönetim anlayışını Başkent Ankara’ya yakıştırıyor musunuz?

    -Özür dilemek, farkında olmadan yapılan bir hatanın sonucunda tercih edilen bir davranıştır. Oysa Belediye Başkanı; bilinçli, kasıtlı olarak halkımızı kandırmış ve aldatmıştır. Siz bir Sağlık Bakanı olarak bu özrü kabul edilebilir buluyor musunuz?

    -Ankara’da çoğu vatandaşımız damacanayla su alacak güce sahip değildir ve içme suyu şebekesindeki suyu kullanmak zorunda kalmaktadır. Belediye Başkanı halka kullanmak zorunda bıraktırdığı sudan 21 gün süresince kendisi de kullanmış mıdır? Şayet kullanmışsa diğer yöneticiler gibi kendisi de kameraların önüne geçip bu sudan içerek şov yapacak mıdır?

    -Vatandaşlarımız denek olarak kullanıldıkları için yasal olarak savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkına sahiptir. Siz bir Sağlık Bakanı olarak bu vahim olaya nasıl tepki vereceksiniz?”




    Kaynak:http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=_Gokcekten_Ankaraya_surpriz_180964_1&tarih=28.05.2008&Newsid=180964&Categoryid=1

    Bu herife yıllarca oy verip de hala beslemeye devam edenler düşünsün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuGhAn -- 29 Mayıs 2008; 12:53:59 >



  • @tughan amaç ne ?

    seninkisi de klasik AKP düşmanlığı...
  • iyide dünya kuruyor be kardeş.adam ne yapsın.adamlar aylar öncesinden söyüyor su bitecek idareli olun diye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Specialist

    @tughan amaç ne ?

    seninkisi de klasik AKP düşmanlığı...


    Amaç? Birilerinin gözünü açmak. Ankara insanı kobay değildir. Biz sizin üstünüzde denedik ama bana ishal vakası arttı diye bi telefon gelmediği için sorun yok demekle olmaz.

    Adam resmen göz göre göre ağzımıza ..çıyor sonra utanmadan gelip de özür diliyor. Kim oluyor da bunca insanın sağlığıyla onuyor? Hala bu adamı ve bunun gibileri savunanlar varsa birşey demiyorum...
  • Ankarada devlet işi alamıyoruz.Bütün ihalelerde parmağı var.Hertürlü düzenbazlığı kurmuş birisi.Ayrıca kaypaklık konusundada kademe atlamış bir kişilik!
  • zihniyet belli işte..kokuşmuş bir yapının foruma kadar yansıması..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kliwaj

    quote:

    Orjinalden alıntı: The Specialist


    quote:

    Orjinalden alıntı: kliwaj

    gökçek değil g**lek


    şikayet edildi mesajın.. kimseye o lafı söleme hakkın yok..Bende avatarındaki adama aynısını desem ?

    biyerime kadar

    hemde öyle bir varki küfür etmek hakkım içimden sana bile ediyorum

    süperdi..
  • ne alakası var adama bunca yıl görevi başındaysa ve seçiliyosa iyi şeyler yapıyor demekki. zaten o suyun incelemesini yapıp sorun olmadığını kanıtlamışlardır. hiçbir test yapmadan suyu şehre verecek kadarda vicdansız değildir. ha eğer haber veripte şehre suyu verseydi ne mi olcaktı bu zamanlarda gazetede; filanca kadar insan kızılırmak suyunu içtikleri için filanca hastalık kaptılar. Eee gazetelerde yada tv gördünüz mü öle bi haber bu 21 gün için yok o zaman suuuussssssssssssssssssssss
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kliwaj

    gökçek değil g**lek

    Aferin.
    karakterini ve seviyeni belli etmişsin.

    Türkiye'nin tüm belediye başkanlarını toplasan Sn.Melih Gökçek'in pabucu olamazlar.
    Zaten onu Ankara halkı büyük çoğulukla takdir ediyor.
    Bir kaç cahil forum bebesi takdir etmese ne olur !
  • Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?
  • İshal vakası arttı diye telefon geliceini hiç sanmıyorum çünkü biz Türk insanında garip bi özellik var geçen başımıza geldi anlatıyım;

    Elektrikler gitti bi 15 dakka bekledik sonra babam aradı tedaş'ı böyle böyle dedi sonra en son kapatmadan önce babam; "Bizden önce arayan bayağı olmuştur sizde meşgulsunuz anlıyoruz" dedi adam babama "Yok ilk siz aradınız bizimde haberimiz yoktu" dedi.Koskoca mahalleden bi kişi mi arar ya ?

    Demek istediğim şu ki gitgide koyunlaşarak hakkımızı aramayı unutuyoruz....Bizi böyle yapanlarda malum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn

    Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?

    Man'da çalışıyorsun sanırım.. o otobüslerin nereye gittği önemli değil bence bana hizmet etsinler yeter..Ankaralı olarak biz hem belediyeyi yiyen hem de insanlarına bir şey yapmayan beledeyi başkanları gördüğümüz için bunlar normal geliyor artık.. ha keşke yemeseler ama böyle...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sami947


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn

    Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?

    Man'da çalışıyorsun sanırım.. o otobüslerin nereye gittği önemli değil bence bana hizmet etsinler yeter..Ankaralı olarak biz hem belediyeyi yiyen hem de insanlarına bir şey yapmayan beledeyi başkanları gördüğümüz için bunlar normal geliyor artık.. ha keşke yemeseler ama böyle...


    Alışkanlık yaptı sanırım?

    Bu arada @Brooklyn imzan muhteşem, V for Vendetta filminin ben de hayranıyım çok güzel bir replik yakalamışsın. Bizi anlatan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuGhAn -- 29 Mayıs 2008; 13:15:26 >
  • Adı üstünde İ. Melih Ne beklersinki öyle adamdan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sami947


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn

    Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?

    Man'da çalışıyorsun sanırım.. o otobüslerin nereye gittği önemli değil bence bana hizmet etsinler yeter..Ankaralı olarak biz hem belediyeyi yiyen hem de insanlarına bir şey yapmayan beledeyi başkanları gördüğümüz için bunlar normal geliyor artık.. ha keşke yemeseler ama böyle...

    İğrenç bir mesaj, seninle aynı havayı soluduğum için kendimden utanıyorum....


    Katilin hırsızın arkasından TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR diyen zihniyet...


    Dürüst ,onurlu bir insan olarak bu ülkeye layık olmadığımı düşünüyorum, böyle insanları da gördükçe, bize uyacak olan çekip gitmek sanırım.

    Lanet olsun....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sami947


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn

    Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?

    Man'da çalışıyorsun sanırım.. o otobüslerin nereye gittği önemli değil bence bana hizmet etsinler yeter..Ankaralı olarak biz hem belediyeyi yiyen hem de insanlarına bir şey yapmayan beledeyi başkanları gördüğümüz için bunlar normal geliyor artık.. ha keşke yemeseler ama böyle...

    "insanları inandıkları birşeyden vazgeçirmek, bir şeye inandırmaktan daha zordur." bu sözü seviyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanmerto


    quote:

    Orjinalden alıntı: sami947


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brooklyn

    Büyük bir firmada şehir içi otobuslerinin çok onemli bölümlerini üretiyoruz. En son 200 küsür belediye otobüsü ihalesi alındı, Ankara büyüksehir belediyesinden. Ve 20 küsür tanesi hibe olarak verilecek. Ancak bu hibe belediyenin üstüne gönderilmiyor...Sizce nereye gidiyor..?

    Man'da çalışıyorsun sanırım.. o otobüslerin nereye gittği önemli değil bence bana hizmet etsinler yeter..Ankaralı olarak biz hem belediyeyi yiyen hem de insanlarına bir şey yapmayan beledeyi başkanları gördüğümüz için bunlar normal geliyor artık.. ha keşke yemeseler ama böyle...

    İğrenç bir mesaj, seninle aynı havayı soluduğum için kendimden utanıyorum....


    Katilin hırsızın arkasından TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR diyen zihniyet...


    Dürüst ,onurlu bir insan olarak bu ülkeye layık olmadığımı düşünüyorum, böyle insanları da gördükçe, bize uyacak olan çekip gitmek sanırım.

    Lanet olsun....

    ben de gerçekleri göremediğin için sana acıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.