Şimdi Ara

Klavyeli / klavyesiz, kullanım kolaylığı (Asus P535 vs HP 614C karşılaştırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Son zamanlarda forumları oldukça yakından takip ediyorum.

    PDA'lerin kullanım kolaylığı açısından fikirlerinizi almak istiyorum.

    Klavye durumları, bildiğim kadarıyla 4 ana tipte sınıflandırılabiliyor:
    1. Klavyesiz - tek kullanım Ekrandan (Asus P535)
    2. Tuş Takımlı (HP 614C)
    3. Qwerty Klavyeli ama saklı (HTC TYTN II)
    4. Qwerty klavyeli - bar tipli (Samsung i718)

    Kullanım açısından bu tipleri karşılaştırmak istersek, örneğin

    - hareket halindeyken (arabada, yolda) veya tek el boşken numara çevirirek ve/veya telefon rehberinden telefon açma (klavyesiz pda'lerde veya HTC TYTNII gibi cihazlarda kullanım nasıl?)
    - mesaj/email yazma (açıkçası, hareket halindeyken böyle bir ihtiyaç olur mu bilemiyorum), stylus mu, klavye mi?)
    - vb

    Bunun dışında,
    asus P535 ve 614C arasında bir karşılaştırma yapacak olursak ne dersiniz. Birinin RAM 64 diğerinin 128. Onun dışında klavyeli olma durumu da var. Görüş ve yorumlarınız nedir?
    Karşılaştırma yaparken fiyat ve performans ile kullanım kolaylığı açısından da görüş belirtebilirseniz sevinim.

    Son olarak da eklemek istediğim ekran büyüklüğü...
    - 2.5" mi, 2.8" mi yoksa daha ufak/büyük mü?
    Özellikle ebook okuma ve GPS açısından değerlendirebilir misiniz? Ayrıca, pil, ağırlık ve boyut da şüphesiz önemli bir kriter.

    Teşekkürler,
    alpman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpman -- 26 Mayıs 2008; 8:21:10 >







  • Klavye konusu sana kalmış sonuçta fiziki klavye sana ağırlık ve boyut olarak geri dönüyor. Bana sorarsan 3.5" vga ekranı tercih ederim.
    Ram çok önemli fazlası her zaman kullanılır. İmkanın varsa 256 mb olanını al. Gps kullanımı ve e-book okumada 2.8" ekran çoğu kişiye yetmiyor.
    bence ideal pda;
    -en az 400mhz işlemci
    -ram:128 rom:256 min.
    -vga en az 3.0" ekran
    -1100 mah batarya
    -gps ve wi-fi b/g
    -bluetooth ve kızılötesi (kumanda olarak kullanabilirsin ır hala önemli)
    -win mobile 6.1 destekli (6.1 6.0 service pack'ı gibi)
  • Biz ne kadar anlatsakta burada senin tercihlerini vede zevklerini bilemeyiz.En iyisi kullanarak test etmen.Mesela bende ppc almadan önce herkese sordum çoğuna göre dokunmatik ekran muhteşem birşey, mesaj yazmak falan hiç sorun değil, internet süper hatta ppc lerde tuş takımını çok gerkesiz bulan bir sürü kişide var.Ama gel gelelim benim gibi ayda 500 mesaj çeken biri için hayatımda böyle kötü bir deneyim görmedim.Otobuste yolda yürüyken mesaj yazmak nerdeyse imkansız vede acayip sinir bozucu birşey2-3 hafta zor dayandım.Hemen sattım,İlk ve son klavyesiz ppc deneyimim oldu.Onun dışında telefon özellikleri hiç kullanışlı değil, büyük çoğunluğunda garip garip sorunlar var. kiminde ses gelmez, kiminde geç gelir, kiminde az gelir,kimi açık olduğu halde ulaşılmaz,kimi donar..Açıkçası ben hiç memnun kalamdım..Bana göre tek iyi yanı internette gezinmek özelliklede opera 9.5 ile kusursuz diyebilirim.Ama sırf bunun içinde diğer özellilerden vazgeçemem.




  • Sn Can-A-War ve Muratald,

    Yorumlar için teşekkürler.
    Aslında beklediğim tam da aşağıdaki gibi birşey. Evet, elbet tercih benim ama daha önce bir PDA kullanmadığım için aklıma gelmeyen bazı senaryolar olabilir.

    Açıkçası, daha önce tuş takımına hiç gerek yok derken son zamanlarda "olması faydalı olabilir" demeye başladım. İşin doğrusu çok mesaj yazan biri değilim. Mesaj yazarken de gerekirse çift elimi kullanırım diyebiliyorum (sonra bu değişir mi bilemem). Ama, örneğin yolda ve arabada giderken pratik birşekilde tel çevirip konuşma yapmak isterim (tabii, arabada handsfree özelliği ile :))) diye düşünüyorum...

    Bu durumda, TyTNII gibi bir cihazı bile belki elemem gerekir zira, emin değilim (kullanıcıların görüşü?) ama sanırım tek elle klavyeyi açıp no çevirmek kolay olmasa gerek...
    Ama i780 gibi bir cihaz olabilir ama onun da maalesef ekranı küçük...

    İşte, hem ekran 2.8" hem de tuş takımı veya qwerty klavye olsun dediğimizde de boyut büyüyor (halen Hp 614C'yi ankarada göremedim-bilen duyan var mı bu arada?).

    Öte yandan, Asus 535 gibi modeller'de de bu dediklerimi rahat yapabiliyor muyum bilemiyorum? (yolda/arabada rahat birşekilde tel çevirmek).


    Neyse, tekrar teşekkürler...



    quote:

    Orjinalden alıntı: muratald


    Biz ne kadar anlatsakta burada senin tercihlerini vede zevklerini bilemeyiz.En iyisi kullanarak test etmen.Mesela bende ppc almadan önce herkese sordum çoğuna göre dokunmatik ekran muhteşem birşey, mesaj yazmak falan hiç sorun değil, internet süper hatta ppc lerde tuş takımını çok gerkesiz bulan bir sürü kişide var.Ama gel gelelim benim gibi ayda 500 mesaj çeken biri için hayatımda böyle kötü bir deneyim görmedim.Otobuste yolda yürüyken mesaj yazmak nerdeyse imkansız vede acayip sinir bozucu birşey2-3 hafta zor dayandım.Hemen sattım,İlk ve son klavyesiz ppc deneyimim oldu.Onun dışında telefon özellikleri hiç kullanışlı değil, büyük çoğunluğunda garip garip sorunlar var. kiminde ses gelmez, kiminde geç gelir, kiminde az gelir,kimi açık olduğu halde ulaşılmaz,kimi donar..Açıkçası ben hiç memnun kalamdım..Bana göre tek iyi yanı internette gezinmek özelliklede opera 9.5 ile kusursuz diyebilirim.Ama sırf bunun içinde diğer özellilerden vazgeçemem.




  • Ayni sorunu bende yasiyorum. PDA almak istiyorum hatta TYTN II de karar kilmistim ozellikleri bakimindan, ancak arabada / yolda zorlanmadan mesaj cekme yada arama yapmak benim icin onemli. O yuzden su an kararsizim, bu topice gelen yorumlara gore artik karar vercez:)
  • arkadaşlar daha önce pda-ppc kullanmamış biriyseniz iyice araştırın vede mümkünse sağdan soldan birinden bulup deneyin kullanın ondan sonra karar verin.İhtiyaçlarınızı belirleyip ona göre alın.Pppcleri gözünüzde benim gibi çok büyütmeyin :) Ppc ile yapabilceğiniz işlemlerin büyük bir bölümünü smartphone ilede yapabilirsiniz.Smartphoneların bekleme süreleri,telefon özellikleri,kullanım kolaylığı ppc lere göre çok daha avantajlıdır.Bende ppc almadan önce 800 ytl verip htc s710 alanlara kızıyordum o paraya en kral ppc alır diyodum.Ama ppc kullandıktan sonra çok yanlış düşündüğümü fark ettim..Yanlış anlaşılmasın ppcleri kötülemek niyetinde değilim ama smartphone ile iyice karşılaştırıp ihtiyaçlarınız doğrultusunda kara verin.Sadece msn,film,mp3,telefon için ppclere o kadar para vermeyin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratald

    arkadaşlar daha önce pda-ppc kullanmamış biriyseniz iyice araştırın vede mümkünse sağdan soldan birinden bulup deneyin kullanın ondan sonra karar verin.İhtiyaçlarınızı belirleyip ona göre alın.Pppcleri gözünüzde benim gibi çok büyütmeyin :) Ppc ile yapabilceğiniz işlemlerin büyük bir bölümünü smartphone ilede yapabilirsiniz.Smartphoneların bekleme süreleri,telefon özellikleri,kullanım kolaylığı ppc lere göre çok daha avantajlıdır.Bende ppc almadan önce 800 ytl verip htc s710 alanlara kızıyordum o paraya en kral ppc alır diyodum.Ama ppc kullandıktan sonra çok yanlış düşündüğümü fark ettim..Yanlış anlaşılmasın ppcleri kötülemek niyetinde değilim ama smartphone ile iyice karşılaştırıp ihtiyaçlarınız doğrultusunda kara verin.Sadece msn,film,mp3,telefon için ppclere o kadar para vermeyin.



    doğru söze ne denir...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.