Şimdi Ara

bosch kdn serisi buzdolabı yardımm!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bosch marka kdn serisi buzdolabını cebimi zorlayarak iyi markaya iyi para verilir diyerek aldım. Ama buzdolabının çalışması bana anormal geldi.
    Buzdolabının soğutma motoru çok sık devreye giriyor. Şöyle açıklayayım, yarım saat motor çalışıyor,yarım saat susuyor, ve bu böyle 24 saat devam ediyor. günde ortalama 10-14 saat motor çalışıyor. Sesi bir yana motorun bu performansa kaç yıl dayanır bilinmez.
    Teknik serviz bosch'ın no-frost buzdolabları böyle ,bu motorun çalışma süresi normal dediysede ben buna pek inanamadım.

    bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
    bu alet hakketen böylemi çalışır yaw.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruges -- 6 Mayıs 2008; 9:49:37 >



  • Eğer yeni aldıysanız direkt iade edin.Üzülerek söylüyorum ki Bosch'un yerli buzdolapları çok başınızı ağrıtır ileride.Cihaz normal de olabilir eğer derecelerini soğuğa ayarladıysanız.Kaça ayarladınız?
  • teknik servisin ayarladığı derecede, yani buzluk -18 derecede , alt tarafta 2-3 kısmını gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruges -- 7 Mayıs 2008; 9:34:54 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ruges

    teknik servisin ayarladığı derecede, yani buzluk -18 derecede , alt tarafta 2-3 kısmını gösteriyor.


    Alt taraf fazla soğuk ayarlanmış.4-6 arası yeterlidir.Bir de öyle deneyin isterseniz.Bu dolaplarda dinamik sensör olduğu için her kapı açıp kapamada devreye giriyor olabilir.2-3 fazla soğuk değer.Dondurucu iyi,onu değiştirmenize gerek yok.Sadece dondurucu bölümüne fazla besin koyunca süper tuşuna basın.
  • buzdolabını aldıktan 1 hafta sonra bosch'u arayıp sorunu anlattıpımda onlarda sizin gibi derece değerlerini istediler ve 2 kademesinde kalması gerektiğini söylediler. kademesi arttıkca , buzdolabı daha soğuğa ayarlanıyormuş,bu nedenle soğutma motoru daha çok devreye giriyormuş, dediler.bende 2-3 seviyesini hiç geçmedim, zaten şu an motor ortalama 12 saat çalışıyor,birde arttırırsam hiç durmayacağını düşündüm.
  • acaba diğer no-frost soğutucularda böylemi, arkadaşlarımda arçelik var,annemde ariston var, ve hiçbirinin böyle bir sorunu yok.Soğutma motoru 2-3 saatte bir devreye giriyor 10-15 dakika çalışıp duruyor diyorlar.

    ayrıca teknik servis geldi, gözünün önünde 45 dakika motor hiç susmadı ve adam bunun fişini ben gelmeden hemen önce takmış olabilirsin dedi, ben hayır deyincede bu çalışma süresi normal diyip gitti.

    o zamanda benim aklım iyice karıştı,acaba normal mi, yoksa benim fişi yeni taktığımı düşündüğünden mi normal dedi, onuda anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruges -- 7 Mayıs 2008; 13:15:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ruges

    buzdolabını aldıktan 1 hafta sonra bosch'u arayıp sorunu anlattıpımda onlarda sizin gibi derece değerlerini istediler ve 2 kademesinde kalması gerektiğini söylediler. kademesi arttıkca , buzdolabı daha soğuğa ayarlanıyormuş,bu nedenle soğutma motoru daha çok devreye giriyormuş, dediler.bende 2-3 seviyesini hiç geçmedim, zaten şu an motor ortalama 12 saat çalışıyor,birde arttırırsam hiç durmayacağını düşündüm.



    Bir yanlış anlaşılma var.Sizdeki dolapta soğukluk ayarı kademe olarak değildir.Yani siz dolabın alt bölmesini 2'C'ye ayarlamışsınız.Ben size 4'C veya 6'C ayarlayın dedim.Yani kademeyi artırın anlamında demedim.Bunlar ters orantılıdır.Kademe olarak değil derece olarak ayarlanır.2 santigrat derece 4'e göre daha soğuktur ve cihazın daha fazla çalışmasına neden olacaktır.




  • kademenin kaç dereceye denk geldiğini bilmiyorum ama bu 2-3 kademesi bana bosch teknik servisin ayarladığı ve benim tekrar telefonda teyit ettirdiğim değer.

    o nedenle alt tarafın soğutma derecesinde bir sorun oldupunu düşünmüyorum.

    ayrıca kapı her açılıp kapandığında fan devreye giriyor. Onun dişinda soğutma motoru 30 dakkikada bir ,yaklaşık 30 dakika çalışıyor. İşten geldiğimde yaklaşık 12 saat kapısı açılmamasına rağmen soğutma motoru yine aynı şekilde sürekli çalışıyor. Zaten yemek yaptığımda kapıyı 3-4 defa açılınca motorun çalışma süresi bir saatten aşağıyı olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.