Şimdi Ara

Mısır patlatma makinası kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
6
Favori
83.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç defadır Arzum'un Corny'sini kullanıyorum. Fakat ocaktaki gibi olmuyor yağı, tuzu yok, kupkuru.
    Makinada patlattıktan sonra nasıl yağ, tuz ekliyorsunuz?



  • valal bizdede arçelik vardı

    dediğin gibi yağsız tuzsuz

    patlattıktan sonra serpiyorduk tuzu ama yağ olmadığı için emmiyor mısır ve tabağın dibine düşüyor

    o yüzden aynen rafa

    tencerede yağlı yapmaya devam
  • banada arcelik hediye gelmisti 2 kere sans verdim ona ama her seferinde husran oldu.

    en guzeli tencerede yaglı yapmak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akinci

    Bir kaç defadır Arzum'un Corny'sini kullanıyorum. Fakat ocaktaki gibi olmuyor yağı, tuzu yok, kupkuru.
    Makinada patlattıktan sonra nasıl yağ, tuz ekliyorsunuz?


    ARZUM CORNY'in ürün açıklamasında "Mısır patlarken ölçü kabında margarin, tereyağı eritme imkanı" var diye yazılmış. Ne demek istemişler ki?

    Yağ ve tuz konularak mısır patlatan bir makine yok mu?
  • bende de simbo vardı ama dediğiniz sorundan muzdariptim. Mikrodalga fırın alınca rahatladım, koyuyorum borcam tencerenin içine mısırı, yağı, tuzu, kapağını kapatıyorum, 2 dakika içinde neredeyse tüm mısırlar patlamış halde fırından çıkartıyorum.
    Tavsiye ederim.
  • Bende aşağıdaki ürünün aynısı var.Ama markası Premier.
     Mısır patlatma makinası kullananlar


    Teflon kaplı haznesinin içine mısırı, 1 kaşık yağı,tuzu koyuyorum.Alttan ısıtıyor ve döner karıştırıcı mısırları devamlı çeviriyor.İşlem bitince aleti ters çeviriyorum,yuvarlak şeffaf kapak kase oluyor.Sonuçta aynen sinemalardaki gibi yağlı,tuzlu patlamış mısır elde ediyorum.
    Yanlız dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Şeffaf kapağın üzerindeki ikinci siyak kapağı patlatma esnasında açmak gerekiyor.Zira oradan buhar çıkışı oluyor.Kapalı olursa mısırlar yumuşayabiliyor.




  • yağsız tuzsuz benimkide öyle yapıyor ama üzerinde bi aparat var mesela tereyağı koyuyorsun orada eriyor istersen üzerine dök ye ama bende tavada yapıyorum ağzımın tadını bilirim çünkü
  • adam gibi yağlı mısır patlatabileceğim bir makine yok offf offf



    hadi tava, gidelim ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4n -- 17 Ocak 2009; 4:52:34 >
  • teknoloji bu kadar ilerlemişken , nasıl olurda yağlı tuzlu mısır patlatabılen bır cıhaz ıcat olunamadı hayret dogrusu.
  • Ben de yağsuz tuzsuz hayatta yemem, elimi sürmem. Yağlu tuzlu mısır patlatan şu Premierden almayı düşünüyorum, internette o kadar aradım sadece o var, başka bir alternatifini göremedim. Evde tencerede ocakta yapılanla karşılaştırırsak bu makinede patlatılanlar nasıl memnun musunuz?
  • Şu sinema büfelerinde satılan popcornların yapıldığı makinelerin küçüğü olsa da alsak. O popcornlardaki lezzet hiç bir şey yok. Sanırım onlar bir de tereyağı kullanıyormuş.
  • Ben yukarıda belirttiğim aletle sinemadakiler kadar olmasa bile ona yakın tat elde ediyorum.
  • Benim yaptıgım sıstem su.

    mısır patlatma makınesınde mısırı patlatırken, bir yandanda derin çelik tencere içinde tereyağ ve tuz kısık ateşte tutuyorum. tam onlar sıvı kıvama geldiği
    vakit zaten mısırlar patlamış olur. mısırları patlamadan once derin bir çuvalın içine geçiriyorum ki mısır patlatma makınesı saga sola sıcramasın diye. cuvalın ıcındekı mısırlarıda tencerenın ıcıne dokup sonra kasıkla 6-7 kez alt ust ederım. oldu sana mısır ıste.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraksaınsen

    Benim yaptıgım sıstem su.

    mısır patlatma makınesınde mısırı patlatırken, bir yandanda derin çelik tencere içinde tereyağ ve tuz kısık ateşte tutuyorum. tam onlar sıvı kıvama geldiği
    vakit zaten mısırlar patlamış olur. mısırları patlamadan once derin bir çuvalın içine geçiriyorum ki mısır patlatma makınesı saga sola sıcramasın diye. cuvalın ıcındekı mısırlarıda tencerenın ıcıne dokup sonra kasıkla 6-7 kez alt ust ederım. oldu sana mısır ıste.

    O zaman makinanın pratikliğinin ne anlamı kalıyor ki. Orada patlatıp bir de tencere bulaşığı, aktarımı vs. ile uğraşacağınıza direkt tencerede yapın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    Bende aşağıdaki ürünün aynısı var.Ama markası Premier.
     Mısır patlatma makinası kullananlar


    Teflon kaplı haznesinin içine mısırı, 1 kaşık yağı,tuzu koyuyorum.Alttan ısıtıyor ve döner karıştırıcı mısırları devamlı çeviriyor.İşlem bitince aleti ters çeviriyorum,yuvarlak şeffaf kapak kase oluyor.Sonuçta aynen sinemalardaki gibi yağlı,tuzlu patlamış mısır elde ediyorum.
    Yanlız dikkat edilmesi gereken bir nokta var.Şeffaf kapağın üzerindeki ikinci siyak kapağı patlatma esnasında açmak gerekiyor.Zira oradan buhar çıkışı oluyor.Kapalı olursa mısırlar yumuşayabiliyor.



    bu ürün güzel bişeye benziyo nerden aldınız hocam hepsi buradada falan göçremedim ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rueta




    bu ürün güzel bişeye benziyo nerden aldınız hocam hepsi buradada falan göçremedim ?

    Bendeki Premier.Ama bu da onun aynısı galiba;Sunny AT 323
    BURADAN fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.
  • oradaki sitelerden bitek ereyon u biliyorum ama ereyon da battı diye haber duymuştum sanki
  • ereyonda problem yok görünüyor, bu makineyi gözüme kestirdim en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum, ben izmirdeyim alırsam ereyondan alırım, aynı ilde hızlı gelir
  • Tavada yağlı olduğunda yağ yanıyor, ben genelde az tuz ile tavada patlatırım
  • en iyisi mangalda yapmak odun kömürünün üstüne yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.