Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
56
Favori
908.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eduedix

    Merhaba,

    Uzun uzun bu incelemeleri ve yorumlari okumak isterdim, ama maalesef o kadar vaktim bulamiyorum :(
    Sunu soracagim hemen. Ben senede 2-3 ay Türkiye'ye geliyorum ve maalesef Türkiye'deki yatagim cok eski. Bu yüzden yeni yatak almak istedim. Tek kisilik bir yatak yeterli olacak. Fakat gercekten kafami karistiran seyler var. Latex, visko, sünger, yayli bircok farkli ürün var ve bunlarin hangisinin tam olarak ne yarari oldugunu bilemedim. Saticilardan dinledigim kadariyla kendilerinin de sattiklari mal hakkinda pek bir bilgisi yok. Benim su an kullandigim yatak(Türkiye'deki degil asil kaldigim yerdeki yatak) yaklasik 80€ ya aldigim anti-alerjik 7-Konfor bölgeli H2 ( 2. sertlik seviyesi : 90kg civari ) sünger bi yatak. Yani cok üst düzey birsey beklemesem de gercekten rahat oldugunu söyleyebilirim. Fakat burada gercekten kafam karisti, acikcasi 1000TL ye alacagim latex yatagin nasil bir fark yaratacagini anlayamadim. Eger bu konuya hakimseniz bana en kisa yoldan direk hedef göstererek sunu al diyebilir misiniz? yayli almak istemiyorum, latex, visko, sünger farketmez, ama alerjimin ve bel fitigimin oldugunu söylemek isterim, 90 kiloyum.

    Yardiminiz icin simdiden tesekkür ederim. :)

    Hocam yazımda belirttiğim gibi yaylı yatagın bu kadar ilgi gosterilen nadir ulkelerdeniz.

    Latx yataklar'ın gundelik uyku icin hem yuksek fiyatlıdır. Latex yapısal farklılık ve zor uretim asamalarından dolayı pahalıdır. Latex yataklar agırlıkla medikal , saglık sektorunde kullanılır. Uzun sureli yatıs yapacak hastalar icindir. Yani latex gece uykusu icin gereksizdir.

    Yaylı yatak'la ilgili sunu soyleyeyim ordan cıkarın. Ortapedik dedikleri yatakların , normal yaylı yataklardan farkı yaylar arasında takoz sungerlerin olmasıdır. Yazlık ve kıslık taraf diye bi sey tutturmuslardır. Oda yayların ustunde kullanılan kecenin farkıdır ki keceler tekstil artıklarından yapılır. Herkul yay , helezon yay , bilmem ne yay , kılıflı yay , ooo o kadar cok degistirdiler ki yay yaydır :)

    Normal sünger yatak . Sünger cesidi coktur ve ozellikleri farklıdır. Esnek , hafif veya cok sert yatak seviyorsan HR veya HLB süngerlerden yapılmış bi yatak almanı tavsiye ederim.

    Visco yataga gelince ;

    Tamamen senin yatmaktan aldıgın zevke baglı . Yumusak yatak mı seversin , cokmu hararetli yani hareketli mi yatarsın gibi genis genis ayrılır. Nasıl mı ?

    Visco yatakta bu 100 dansite bu 120 dansite bu bilmem dansite( dan. ) diye kullanılan pazarlama hilelerine bakma . A firmasının 50 dan. , B firmasının 80 dan. kalitelidir , sertlikleri ve esnekligi farklıdır.

    Bel fıtıgım var 40-45 dan. 12-15 cm HR sünger uzerine maksimum 4 Cm visco seni ideal uyku rahatlıgına kavusturur ve 600 700 liradan fazla sakın verme bu verdigim fiyat bile yeterince luks. Selamlar

    Sırf bu pazarlama hileleri yuzunden sonunda yatak uretiminede girecegim . Bu hafta ismi lazım degil 3 4 tane yatak ureticisine girdim yatak almak istiyorum diye ya o kadar alakasız ve laf salatası bilgiler verdiler ki iyi ki bu isi azda olsa biliyorum yoksa cebimdeki her seyi verip yatak alıp cıkacak seviyeye getirdiler . :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercilsaldi -- 9 Mart 2012; 14:32:25 >




  • inşallah pişman olmam diyere söze başlıyorum :)
    bende bugün five z aldım yataştan ben 170 cm 55 kiloyum eşim 186cm 90 kilo
    dilerim memnun kalırız.
    salı teslim edeceklermiş. bekliyoruz bakalım
  • Hayırlısı olsun hocam. İnsallah memnun kalır ve mutlu olursunuz :)
  • omercilsaldi:
    Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkür ederim, benim icin direk önerebileceginiz bir marka ve yatak var mi peki? A markasi B markasi demissiniz ama ne o markalar mesela? :D
  • Marka onermem yonlerdime yapmam nasıl olur bilmem ama baska bi onerim var onuda pm atıyorum.
  • Ömer bey merhaba,
    ben de uzun zamandır bu forumu okumaya çalışıyorum, eduedix e verdiğiniz öneri nedir acaba?
    Aklıma şu gelmişti benim 5-10 cm lik visko kat almak? yatak yerine hani üstüne konulan bu kalınlıklarda şilteler oluyor...
    Ben bir günlüğüne hastaneye yatırılmıştım... orada visko yatakta yatmak bana iyi geldi, orada kağıdına bakmıştım yatağın, özellikleri:

    Üst kısmı - Dual stertch PUR-Incontinence fabric
    Altı kısmı - Composite of visco-elastic and HR-PUR sünger

    sizce bu durumda hangi modelden almalıyım? Hasta olduğum için çok ihtiyacım var iyi gelmesine ama normal 8 saatlik uyku yetiyor. Uzun süreli hastahane yatağı olması gerekmiyor yani.

    Mesela ortosellanın Medline ına bakmıştım, hastane yatağı gibi ama o tam tersi bir kompozisyonda idi. Aslında tek ihtiyacım olan yayların iç organlarıma yaptığı baskıyı azaltmak. zayıf bir insanım.

    İşlerinizde kolaylıklar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: immortALance

    quote:

    Orijinalden alıntı: derodol

    ben 95 eşim 70 kg hangi yatağı tavsiye edersiniz

    MerhabalaR;

    Sizin için High modelimizi önerebilirim. 80 dansite yoğunluğa sahiptir. Eşinizin için hafif sizin için ise orta sertlikte bir yapıya sahip olacaktır.

    Farklı bir sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

    merhaba,

    Ben 105 eşim 58 kg. yaylı sistemi olmayan hangi visco yatağı önerirsini?

    Şimdiden teşekkürler
  • Pmden cevaplıyorum.
  • ben iş bir vısko yatak aldım bayagı pahalı ama yattıkça iyi ki almışım diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omercilsaldi

    Pmden cevaplıyorum.

    Adaşım sana özelden yazdım cevaplarsan sevinirim.
  • hemen cevaplıyorum.
  • paraya kıyıp istikbal Biomagic yatak aldık ve 1 yıl geçmeden yatak çöktü ve değiştirmiyolar tamir yapacaz diyorlar, yatak alırken mutlaka sorun garantisi bitmeden yatak çökerse ne olacak diye yenisiyle degiştirecek mi? müşterisini düşünen bi marka seçin size tavsiyem istikbalden uzak durun aynı duruma düşmeyin...
  • GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAYIN KESİN COZUM SUNURLAR...
  • paraya kıyıp İstakbal Biomagic yatak aldım ve 1 yıl geçmeden yatak çöktü yenisiyle değiştirmelerini istedim sadece tamir yapacaklarını söylediler, yatak alırken önce şu soruları sorun alacagınız yere garanti süresi boyunca yatak çökerse değiştirecek misiniz diye ? müşterisin düşünen markaları seçin size tavsiyem istikbalden uzak durun paranıza yazık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homless

    paraya kıyıp istikbal Biomagic yatak aldık ve 1 yıl geçmeden yatak çöktü ve değiştirmiyolar tamir yapacaz diyorlar, yatak alırken mutlaka sorun garantisi bitmeden yatak çökerse ne olacak diye yenisiyle degiştirecek mi? müşterisini düşünen bi marka seçin size tavsiyem istikbalden uzak durun aynı duruma düşmeyin...

    Yapacakları işlem yatağı alıp yayının değiştirilmesi olacaktır. Biraz uğraştırırlar ama bayi ile değil de direkt Boyser ile iletişime geçmenizi öneririm. Bu arada BOYSER satış sonrası servisten kâr eden belki de tek şirkettir. :)
  • İşbir yataktan visco comfort serisini aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Eşimde bende sırt ağrısından şikayetçiyiz.
    Ben 105 kg eşim 65 kg dır. Böyle devam ederse iade edeceğim. İşi bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun
    olurum.

    45 gün para iadesi garantisi olduğundan iade etmede problem yok. İade edersem ne tavsiye edersiniz?

    İyi forumlar,
  • Bel Fıtığı vs. gibi bi rahatsızlıgınız var mı ?
  • İkimizdede bel fıtığı sorunu yok.
  • Arkadaşlar biz de yatak almayı düşünüyoruz. Konuyu okumaktan gözlerim ağrıdı ama yine de karar veremedim yatak konusunda.

    Bende bel fıtığı başlangıcı, bel ve boyun düzleşmesi var. Eşimde bu problemler yok. Ben 70 kiloyum, eşim 48 kilo.

    İstikbal, Bellona ve İşbir Yatak mağazalarını gezdik. İstikbal ve Bellona'nın visco yatakları hemen hemen aynı gibi. (Yattım denedim ama visco, yay vs. bilgilerim sıfır) Bir de istikbal'in ultraform yatağı var. Hem visco hem yaylı. Bu da neredeyse konfor olarak aynı gibi. İşbir Yatak ise çok pahalı geldi.

    Biz çok kararsız kaldık. Ne almamızı ve nereden almamızı önerirsiniz?
  • Yaklaşık 4 yıldır İşbir'in Visco yatağını kullanıyorum. 9cm 75densite visco, 14cm lateks. Şu ana kadar bir problem yaşamadık, oldukça memnunuz. Yaklaşık 100kiloyum, terletme problemini de ben yaşamadım ama üstümü fazla örtmem. Senede bir falan baş-ayak olarak çeviriyoruz. 4 sene önce 1200.-TL'ye almıştık, iyi para.

    İyi bir markadan yatak almanızı tavsiye ederim. Özellikle visco'larda kapkaççı firma çok. AVM'lerde falan 50 yıl garantili diye satıyorlar. Bir arkadaşım onlardan almıştı, 2 sene sonra yatak çöktü, ortada firma yok.

    Ayaykkabı ve yatağa verilen paraya pek acımamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.