Şimdi Ara

Yaris 1.3 benzinli mmt mi yoksa 1.4 dizel mmt mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki araç arasında kaldım:

    yaris 1.3 benzinli mmt sol 30.800 ytl
    yaris 1.4 dizel mmt sol 34.150 ytl

    iki araç arasındaki fiyat farkını şu anki benzin-mazot fiyatlarıyla dizel araç ancak 67.000km'de amorti ediyor. Kredi ile alınacağı için bu süre daha da fazla olabilir(80.0000km+ gibi..). Yılda yaklaşık 10.000km yapıyorum (hepsi şehir içi)
    Son zamlardan sonra eurodizel - benzin arasındaki fark iyice azaldı ve sanırım yakında avrupadaki gibi eurodizel benzinden pahalı olacak. Araç sürekli şehir içi kullanılacak ve benzinli olan 6,7lt/100km , dizel olan 5,4lt/100km yakıyor fabrika verilerine göre. Gerçekte ne kadar yakar bu araçlar bilmiyorum. 1000cc 2004 model yaris'in sürekli 1. vitesle nadiren 2'ye atılarak gidilen 1 saatlik trafik ortalması 7,3lt/100km olduğuna göre bu araçlar da tabii ki daha fazla yakar...

    tabi bir de dizel'in tork'u var, yokuş, dağ, tepe, arabada kaç kişi olduğunu dinlemeden gaza basınca gitmesi var

    Sizce hangi aracı almak daha mantıklı olur bu zamlardan sonra?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 13 Nisan 2008; 19:49:31 >







  • dizelin benzinden pahalı olacağını sanmıyorumm..
    ayrıca 1.0 motor küçük oldğu için daha çok zorlanıyor ve hele yükte daha fazla yakıyor...
    1.3 benzinli ile 1.0 arasnda performans farkı çok (60-87bg)..yakıt farkı yok pratikte...

    birde satarken dizel daha kolay gider ve az kaybettirir..
    üstelik torku-daha az istasyona uğrama vs. avantajları var...
  • Yılda 10.000 km yapacaksan benzinli yaris'i tercih etmen yanlış olmaz. Zaten Yaris 1.3 motoruyla fazla yakmayan bir araç. Tork değeri aklına takılıyorsa, dizeli bilmiyorum ama benzinli Yaris'in özellikle 1. ve 2. viteslerdeki tork değeri düşük.
  • aralarında bir de senelik 200-300 ytl mtv fiyat farkı var,

    ayrıca turbo olması dolayısıle dizelin bakımı mutlaka benzinliden pahalı olur.

    şu şartlarda senede 10 bin km kullanılacak bir yaris için dizelin performans dışında bir avantajı yok.
  • cevaplar için çok teşekkürler.. sanırım benzinli alınacak..
  • Benzinli iyidir 3 sene olacak imzamdaki aracıma sadece yağ değişimi yapıldı başkada bişey yok yılda 65 lira 1.3ün vergiside az daha ne olsun dizel olmuş 3.10
  • mitsubishi colt'u hakkında çok fazla bilgim olmaması ve çevremde kimsede olmaması sebebiyle seçeneklerim arasından elemiş ve forumda sorma ihtiyacı hissetmemiştim yanlış yapmışım.. Tasshelhoff'un pm'den "colt'u incelemeni öneririm" sözü üzerine bugün bir fırsat yaratıp mitsubishi bayiine gittim. Tekrar yazmak yerine tasshelhoff'a yazdığım PM'i aynen kopyalıyorum. Belki başkalarına bir yardımı dokunur..

    "bugün mitsubishi ....... otomotiv'e gittim. Colt için 27000ytl, CZ3 için ise 25.500ytl fiyat verdiler. Gerçekten çok akıl çelen bir fiyat 25.500... Araç büyük oranda şehiriçi kullanılacağından, (ve %90 tek kişi kullanılacak) sanırım tercihim CZ3'ten yana olacak. O fiyata 95bg otomatik vitesli ve az yakan bir şehir arabası mükemmel.. Siyah olanı inceleme şansım oldu, şekli 5 kapılı colt'tan daha güzel duruyor.. Dün de söylediğin gibi 3 kapılının içi bile yaris'ten daha geniş. arka koltuklar en gerideyken bile yaris'ten büyük bagajı var. Arka koltuklara geçiş haliyle daha zor ancak arka koltukların diz mesafesi 5 kapılı ile aynı,ve yine yaris'ten daha iyi. Sonuç olarak çok kullanışlı derli toplu bir araba, fiyat/performansta herhalde geçebilecek bir araç şu an yok. Neden piyasa Colt kaynamıyor anlamıyorum, sanırım temsa'nın tembelliği/önem vermemesi yüzünden..

    Gördüğüm tek problem öndeki sutün görüşü biraz kapatıyor, kalın yapmışlar.. Bir de 3 kapılıyı elden çıkarmak zor olur satmak istesek.. Ama zaten alırken 1500ytl ucuza alıyoruz satarken de 2000ytl ucuza gider çok da problem olmaz gibi..."

    Bunlara ek olarak araç gerçekten sağlamlık hissi verdi (bundan kastım iç mekandaki parçalar gerçekten güzel birleştirilmiş/biraraya getirilmiş, Türkçem kıt "well built" diyesim var )

    yaris dizel mi yaris benzinli mi sorusunun cevabı colt cz3 çıkıyormuş bunu da öğrenmiş oldum

    Cevap/Yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Tasshelhoff'a da bıkmadan usanmadan verdiği detaylı cevapları için tekrar teşekkürler..




  • sarisinin adi esmerin tadii....


    yani:

    dizelin adi benzinin tadi


    karar ver yani. ekonomi yapcansa dizel al. ama fiyati olmus 3 lira bakim parasi ve alirken arada verecegin fiyat farki ile pek bi avantajli gozukmuyor. benzinli al acik hava filtresi ile bomm bommm dolas
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.