Şimdi Ara

## AMD'den 790GX; 3 Yollu Hybrid Crossfire X ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'den 790GX; 3 Yollu Hybrid Crossfire X ##


    780G yonga seti ile birlikte Hybrid Crossfire teknolojisini anons eden AMD vites yükseltmeye hazırlanıyor. Bundan bir süre önce ilk detaylarını sizler ile paylaştığımız firmanın 780D (790GX) yonga seti grafik kartı kurulumunda yeni bir kombinasyonu da kullanılabilir kılacak gibi görünüyor. Bilindiği üzere 780G yonga seti üzerinde destek veren HD 2400 veya HD 3400 serisi ekran kartları ile entegre grafik işlemci paralel çalıştırılabiliyor ve bu sayede kullanımına göre daha yüksek 3D performansı veya düşük güç tüketimi sağlanabiliyor. 780GX çipseti ise AMD'nin 790FX yonga setinden sonra gelen iki numaralı oyuncusu 790X'in entegre grafik işlemcili özel bir varyasyonu olarak değerlendirilebilir. Zira 790GX ile entegre grafik işlemci ve Crossfire modunda çalışan iki harici grafik kartı paralel çalıştırılarak performans artışı sağlanacağı belirtiliyor. Üstelik Hybrid Crossfire modunda sadece Radeon HD 2400 ve HD 3400 serisi ekran kartları kullanılabilirken 790GX ile ortaya çıkacak yeni kurulumda Crossfire desteğine gereksinim duyulacağı için daha üst modeller de devreye girebilir. Entegre grafik işlemci ve Crossfire modunda çalışan iki ekran kartı yani toplamda üç grafik işlemci paralel çalışarak daha yüksek performans elde edilmesi konusunda ter dökecekler. Teknik anlamda iddialı olan bu yapılanmanın detayları ve sağlayacağı ekstra performans getirisi hakkında şu an için çok net bir bilgi bulunmuyor. Bu arada 790GX üzerinde 780G'de kullanılan Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisinin bir miktar daha hızlı olduğu ifade edilen üst modeli Radeon HD 3300'ün kullanılacağını da hatırlatalım. Şu an için 790GX'in çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi olmasa bile çipseti kullanan ilk anakartlardan biri DFI tarafından Cebit'de anons edilmiş biz de haberini sizler ile paylaşmıştık. Yonga setinin resmi duyurusunun en geç Haziran ayında Tayvan'da yapılacak Computex fuarında yapılması bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Nisan 2008; 21:23:26 >







  • Eğer şu Hybrid CF olayına daha üst model ekran kartları da katılırsa harika olur diye düşünüyorum
  • Habire Gereksiz Yonga Setleri çıkarcana Bitane Adam gibi ekran kartı çıkar
  • biras önce başlıııına baktıııım ucuz 3690 dan 3 dene alıp buna yerleştirmek var büyük bi zevkle!!!!

    150x3=450ytl triple CF heyacanı yaşanır ama hala ısrarla karşıyım CF////SLI ve çok gpu lu kartlara bi makinada bi ;GPu bi CPu olur
  • sdc ekran kartı demişim işlemcide çıkaramıyo garip şirket amd! Anca işçi çıkarıyo garibim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1ncent -- 9 Nisan 2008; 21:47:59 >
  • arkadaşlar üçlü kart yapsan ne olacak ki!!! Destek nederede
  • Şu gereksiz yongasetlerinin bir de satış rakamlarına baksan nasıl olur.Sen mi karar veriyorsun gerekli yada gereksiz olduğuna.Yongasetinin ne olduğunu dahi tam bildiğinden de şüpheliyim ya neyse.
  • Amd 7 serisi çipsetleri şu ana kadar gördüğüm ve kullandığım en iyi amd çipsetleri.Birçok Intel,Nvidia,Vıa çipsetlerine nazaran çok daha iyiler.Bu hybrid crossfire olayı ise ayrı bir yenilik geleceğin teknolojisi bence.Gelecekte tüm anakartlarda GPU hatta ramler bütünleşik gelecek.


    quote:

    Orjinalden alıntı: V1ncent

    sdc ekran kartı demişim işlemcide çıkaramıyo garip şirket amd! Anca işçi çıkarıyo garibim


    Arkadaşım senin söylediklerine sadece gülüyorum,espri yapıyosun galiba.Kaç tane ATI, kaç tane AMD kullandın?AMD olmasaydı kullandığın Intel işlemciyi kaç paraya alacaktın? veya alabilecekmiydin .AMD gibi bir şirketin olduğunda sen işçi çıkarma oldumu?




  • amd bu hybrid crossfire işine acayip sardı, şimdi olmasa bile gelecekte bugünkü tecrübeleri baya işine yarayacak ...
  • işte beklenen haber.biraz daha yayılsın kartı değiştirmeyi düşünüyorum tahmin edildigi gibi üst düzey kartlarlada hybrt yapılmaya başlandı.beklediğim haber
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ufuks36

    Amd 7 serisi çipsetleri şu ana kadar gördüğüm ve kullandığım en iyi amd çipsetleri.Birçok Intel,Nvidia,Vıa çipsetlerine nazaran çok daha iyiler.Bu hybrid crossfire olayı ise ayrı bir yenilik geleceğin teknolojisi bence.Gelecekte tüm anakartlarda GPU hatta ramler bütünleşik gelecek.


    quote:

    Orjinalden alıntı: V1ncent

    sdc ekran kartı demişim işlemcide çıkaramıyo garip şirket amd! Anca işçi çıkarıyo garibim


    Arkadaşım senin söylediklerine sadece gülüyorum,espri yapıyosun galiba.Kaç tane ATI, kaç tane AMD kullandın?AMD olmasaydı kullandığın Intel işlemciyi kaç paraya alacaktın? veya alabilecekmiydin .AMD gibi bir şirketin olduğunda sen işçi çıkarma oldumu?


    1600 işçi çıkarmış işte? neye muhalefetsin anlamadım ben hayatın kadar ekran kartı da işlemcide kullandım, suan bütün ürünleri 5 para etmez büyük kanı bole sen çocuk gibi marka taraftarlığı yapıyosan o başka.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenan109

    Şu gereksiz yongasetlerinin bir de satış rakamlarına baksan nasıl olur.Sen mi karar veriyorsun gerekli yada gereksiz olduğuna.Yongasetinin ne olduğunu dahi tam bildiğinden de şüpheliyim ya neyse.


    Google a girip Yonga Seti nedir Yazmıyorum ben senin gibi
  • @v1ncent gereksiz polinik yaratıyorsun.hybrt olayı gerçekten iyi bitr teknoloji öyleki intelde 3. çeyrege kadar bundan faydalanacak.(yani yine kopya cekecek :D) ama sonuc olarak bir gerçek var ve bu değiştirilemez intel her zaman bir adım önde olmuştur.fakat bana hitap ediyormu yada senin ilgini cekiyormu yada bir başka kişinin parası yetiyormu bunlarda önemli.herkezin fikirlerine saygı duymalısın öleki @ufuks36 nın dediği gibi bu rekabet olmasaydı 1000 dolara raflarda tozlanan ve alınamayan işlemcileri su an max. 300 dolara temin edecek duruma gelemezdik.amd herkezin işine yaradı ve gerçekten teknolojiye getirdigi yeniliklerle en az 10 yıl ileri gitmemizi sagladı intelin tek elinde olsaydık 2000 li yıllara şöle bi bakman yeterli 3 tane aralarında 100 mhz oynayan işlemcilerle yılı kapatıyorduk ve bir sistem toplamak için uzun bir dönem para biriktiriyorduk (orta ve alt kesim) rekabet bizim dünyamızda her zaman kazandıran bir olgudur bence herkez haklı




  • o/b ekran kartlı chipset kızışıyor bakalım genel bir test ne zaman yapılır 780G mücadelesi sürüyor bunun galibi diger chipsetine göre hazırlar daha iyisini yapar yoksa sınıfta kalır.bakalım zaman neye gösterecek (sahi şuan 780G fiyat ve perfomans lideri kim ESC mi biostarmı )
  • Gerçekden kim ne derse desin çok güzel ve yenilikçi bir çözüm. amd kutluyorum yeni birsey yapıyor ve bunu yaygınlaştırıyor. Bu arada Kadiköyde düzgün 790 G anakart bulmak çok zor yakında . Tr teknoloji geç takip ediyor.
  • amd chipsette 10 numara
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssonerb

    @v1ncent gereksiz polinik yaratıyorsun.hybrt olayı gerçekten iyi bitr teknoloji öyleki intelde 3. çeyrege kadar bundan faydalanacak.(yani yine kopya cekecek :D) ama sonuc olarak bir gerçek var ve bu değiştirilemez intel her zaman bir adım önde olmuştur.fakat bana hitap ediyormu yada senin ilgini cekiyormu yada bir başka kişinin parası yetiyormu bunlarda önemli.herkezin fikirlerine saygı duymalısın öleki @ufuks36 nın dediği gibi bu rekabet olmasaydı 1000 dolara raflarda tozlanan ve alınamayan işlemcileri su an max. 300 dolara temin edecek duruma gelemezdik.amd herkezin işine yaradı ve gerçekten teknolojiye getirdigi yeniliklerle en az 10 yıl ileri gitmemizi sagladı intelin tek elinde olsaydık 2000 li yıllara şöle bi bakman yeterli 3 tane aralarında 100 mhz oynayan işlemcilerle yılı kapatıyorduk ve bir sistem toplamak için uzun bir dönem para biriktiriyorduk (orta ve alt kesim) rekabet bizim dünyamızda her zaman kazandıran bir olgudur bence herkez haklı

    Dediklerinize aynen katılıyorum. Haber hakkında ise gerçekten güzel bir gelişme, çok faydalı olacak bir teknoloji..




  • quote:

    Eğer şu Hybrid CF olayına daha üst model ekran kartları da katılırsa harika olur diye düşünüyorum
    düşüncene katiliyorum
  • nvidia fanları ses yapıyo gene
  • AMD 7serisi chipsetleri ile iyi bir satış yapacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.