Şimdi Ara

Commwarrior virüsü cep telefonlarını tehdit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonlarına saldıran yeni bir virüs tehdit saçıyor. Şimdilik ciddi bir tehlike olmasa da, uzmanlar bu tür bir virüsün zaman içinde yaygınlaşabileceği yönünde uyarıyor. Yayılmak için diğer cep telefonu virüslerine göre daha değişik bir yöntem izleyen virüs, e-posta aracılığıyla yayılan bilgisayar virüsleri kadar tehlikeli olabilir.


    Cep telefonlarını tehdit eden önceki virüsler yayılmak için Bluetooth uyumlu cep telefonlarını kullanıyordu. Bu yüzden böyle virüsler ciddi bir tehdit haline gelememişlerdi. Fakat "Commwarrior" isimli yeni bir virüsün yayılmak için Bluetooth teknolojisinin yanı sıra MMS'i de kullanması tehlikenin boyutunu artırıyor. Her ne kadar şu an bir saldırı rapor edilmese de, uzmanlara göre bu virüs zamanla geniş çevreleri etkileyebilecek bir potansiyele sahip.

    Commwarrior, Symbian Series 60 işletim sistemini kullanan cep telefonlarında barınabiliyor. Virüs böyle bir telefona bulaştığı zaman kullanıcının telefon rehberini kullanarak kendini bir başka hedefe naklediyor. Virüs avına kendini kabul ettirmek için "Happy Birthday" gibi mesajlar kullanıyor. Virüsün getirdiği başlıca zararlar ise çabuk tükenen pil ömrü ve gönderilen mesajlardan dolayı kabaran faturalar olarak kendini belli ediyor.


     Commwarrior virüsü cep telefonlarını tehdit ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnesir -- 11 Mart 2005, 10:20:58 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.