Şimdi Ara

Philips 42PFL5322 pc bağlantı sorunu yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar Philips 42PFL5322 lcd tv var packardbell notebook var pcde vga ve s-video ve usb çıkışları var tvde 2 hdmi ve s-video çıkışları var hangi tür kabloyla bağlantı yaparım acaba s-video+s-video ile bağlantı yaptım bir çok çözünürlük denedim ama yine ekranda yazılar okunmuyor görüntü çok bulanık acab farklı bi kablo bağlantısıyla nasıl yaparım acaba



  • selamlar..arkadaşım compenant (YPbPr)girişle yap bunun için "vga to YPbPr"yani bir ucu vga diğer ucu compenant kablo ile dene zaten daha net görüntüyü hdmi ile alırsın ama sende yok ben bu iş için bir kasa topladım bendeki tvde aynı fakat şu an serviste...
  • Eğer Tv'niz HDMI üzerinden pixelmapping destekliyorsa (pixelmapping için üst konu olan listeye bakın), en ideali HDMI bağlantıdır.

    Sizde halen HDMI çıkışı olan bir bilgisayar olmadığına göre, tek seçeneğiniz VGA. Tv'nizin VGA bağlantı ile hangi çözünürlükleri desteklediği kullanım kılavuzunda yazar.

    Geri kalan bilgiler için üst konuya göz atabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • tvde vga çıkışı yok malesef
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcee
    tvde vga çıkışı yok malesef

    Pardon, onu gözden kaçırmışım.
    S-video ile yüksek çözünürlük alamazsınız. Dolayısıyla HDMI çıkışı olan bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar bulmanız gerekiyor. Bunun da öncesinde, Tv'nizin HDMI üzerinden pixelmapping yapıp yapamadığını araştırmanızı öneririm, boşuna masraf yapmış olmayın.
  • pixelmapping yapıp yapamadığını öğrenedemid galiba hiç deneyen yok peki bunu hiçmi pc ye bağlayan yok acaba?
  • hocam bu kaynağa göre 32PF5322 hdmi 'dan 1366x768 de 1:1 pixel mapping maalesef yapmıyor.
  • evet 32 olanda öyle ama 42 de öylemi acaba ama katalogunda pc bağlantısı var yazıyor ama ne şekilde hangi kabloyla belirtilmemiş. 42PFL5322 bende başka kullanan yok galiba :)
  • şimdi pcde vga çıkışı var 'vga to vdi' böyle bi çeviri varmı varsa 'vga to dvi' + 'dvi to hdmi' ile tv ye bağlasak düzgün bi görüntü elde edermiyiz? acaba veya 'vga to hdmi' varmı? varsa 'hdmi to hdmi' ile tv ye bağlansa ? veya farklı bi bağlantı olabilirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcee -- 12 Nisan 2008; 3:17:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcee
    şimdi pcde vga çıkışı var 'vga to vdi' böyle bi çeviri varmı varsa 'vga to dvi' + 'dvi to hdmi' ile tv ye bağlasak düzgün bi görüntü elde edermiyiz? acaba veya 'vga to hdmi' varmı? varsa 'hdmi to hdmi' ile tv ye bağlansa ? veya farklı bi bağlantı olabilirmi

    DVI > VGA kablolar dönüştürücüler bulunabiliyor, çünkü DVI'ın analog pinleri kullanılarak VGA'ya dönüşüm basit bir dönüştürücü ile yapılabiliyor. Ayrıca DVI-HDMI dönüşümü normal kablolar ile yapılabiliyor. Hatta üst konudaki listeye göz atarsanız, DVI çıkışından HDMI dönüştürücü ile onboard ses kartı olduğu için ses de taşıyan ekran kartları var.

    Ancak VGA'nın (analog), DVI veya HDMI'ya (dijital) dönüştürülmesi basit bir dönüştürücü veya kablo işi değil. Eğer buna pratik ve ekonomik bir çözüm bilen varsa lütfen paylaşsın.

    Masaüstü bilgisayar bağlayacak olsaysınız, DVI veya HDMI çıkışlı bir ekran kartı alınması daha mantıklı derdim.




  • packard bell notebook kullandığım için ekran kartını değişme şansım yok sadece s-video ve vga çıkışı var galiba notebook u değimem gerek yada tv yi ekran olarak hiç kullanamayacağım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcee
    packard bell notebook kullandığım için ekran kartını değişme şansım yok sadece s-video ve vga çıkışı var galiba notebook u değimem gerek yada tv yi ekran olarak hiç kullanamayacağım

    S-Video'yu yüksek çözünürlük alamayacağınız için dikkate almıyorum.
    Tv'de PC (VGA) girişi yok, laptop'ta DVI veya HDMI çıkışı yok, zor bir durum.

    Sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem; eğer VGA > DVI (HDMI) dönüşümünü pratik ve ekonomik olarak yapan bir dönüştürücü olduğunu bilen arkadaşlar varsa bilgi versinler lütfen.
  • aynı sorun bende de var lcdim Philips 32PFL7962 laptopum acer aspire 5715z lcd de hdmi çıkışı var vga yada dvi yok, laptopta sadece vga çıkışı var. şimdi piyasada hdmi ı vga ya çeviren bir aparat varmı hdmi dvi çeviricisi buldum ama hdmi vga çevirici bulamadım.

    bilen arkadaslar yardımcı olursa sevnirim, bi lcd yi laptopa bağlayamassam ne anlamı kalır ki???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: exturuder
    aynı sorun bende de var lcdim Philips 32PFL7962 laptopum acer aspire 5715z lcd de hdmi çıkışı var vga yada dvi yok, laptopta sadece vga çıkışı var. şimdi piyasada hdmi ı vga ya çeviren bir aparat varmı hdmi dvi çeviricisi buldum ama hdmi vga çevirici bulamadım.

    bilen arkadaslar yardımcı olursa sevnirim, bi lcd yi laptopa bağlayamassam ne anlamı kalır ki???

    Öncelikle bilmeniz gereken, laptop'unuzdaki çıkış, Lcd Tv''nizdeki giriştir. Dolayısıyla kaynağın hedefe dönüştürülmesi gerekir, yani sizin durumunuzda teorik olarak HDMI'nin VGA'ya değil, VGA'nın HDMI'ya dönüşmesi gerekiyor.

    Aşağıdaki konuyu sonuna kadar okuyun, birçok sorunuza cevap bulacaksınız :

    VGA çıkıştan LCD'ye En kaliteli nasıl görüntü alırım?
    http://forum.donanimhaber.com/m_23147909/tm.htm




  • signore öncelikle tesekkürler

    verdiğiniz linki dediğiniz gibi baştan sona okudum, anladığım kadarıyla vgayı dvı'a cevirip hdmı'a baglamak kesin sonuç veren birsey değil, daha doğrusu bazı tespitler yapılmış ama kullanıp yazan yok sanırım, şimdi vgayı dvı'a çevirip (adaptör ile) lcdnin hdmi girişine bağlarsak (vga hdmi kablo ile) görüntü alırmıyız ve bu görüntünün kalitesi nasıl olur bu hala bir muamma.

    ikinci muamma da cheetah_first arkadasımızın söylediği vga yı compenanta bağlamak. lcd de compenant çıkışıda var, böyle bişey varmı yani:


    http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=287

    böyle birsey işe yararmı gercekten? ki eğer yararsa 17.5 ye bu işi hallederizki buda 300-400 $ ın yanında makul bir fiyat:)

    (sanırım bunda sesi değil sadece görüntüyü aktarabiliyoruz ama görüntü kalitesi iyiyse ses başka sekillerdede halledilebilir sanırım.)

    cevap verecek arkadaslara simdiden tesekkür.


    http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295

    birde bu ürün işe yararmı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exturuder -- 19 Mayıs 2008; 2:27:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.