Şimdi Ara

laptop ın hdmi portundan tek kabloyla ses ve görüntü aktarılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor. Tek kabloyla amfiye laptop ı hdmi ile bağlayıp, amfiden de hdmi kablo ile plazmaya bağladığımızda plazmadan görüntü, amfiye bağlanmış kolonlardan da ses alınabilir mi? hdmi 1.3 olursa olur diyenler var, iki ayrı kablo gerekir diyenler var. Bu dediğimi yapan, yani tek hdmi kabloyla laptopdan hem görüntü hem sesi aktarmayı başaran var mı? tşkler..



  • receiver ının hdmi çıkışında görüntü aktarma yeteneği warsa olur... şimdi hdmi ın amacı zaten bu değil mi diyeceksin yanlış hatırlamıyorsam sony 1200es modelindeydi avr nin hdmi çıkışı yalnızca tv ye menülerini falan göstermek içindi... yanlışım warsa affola.. teknik olarak mümkün...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bonaventure

    Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor. Tek kabloyla amfiye laptop ı hdmi ile bağlayıp, amfiden de hdmi kablo ile plazmaya bağladığımızda plazmadan görüntü, amfiye bağlanmış kolonlardan da ses alınabilir mi? hdmi 1.3 olursa olur diyenler var, iki ayrı kablo gerekir diyenler var. Bu dediğimi yapan, yani tek hdmi kabloyla laptopdan hem görüntü hem sesi aktarmayı başaran var mı? tşkler..

    HDMI üzerinden ses ve görüntünün işlenmesi,amfinin özelliğine bağlı.şayet amfin HDMI üzerinden sesi işliyorsa olur ama genelde üst sınıf amfiler hariç,HDMI üzerinden gelen sesi ve görüntüyü olduğu gibi iletirler.yani senin laptopundan HDMI ile amfiye girip,yine amfiden TV 'nin HDMI girişine girdiğinde TV'den hem ses hemde görüntüyü alırsın.ama şayet amfinizin sesi HDMI dan işleme yeteneği yoksa,amfiden ses alamazsın.kısacası buraya hangi amfiyi kullandığınızı yazmalısınız ki,bu amfinin HDMI üzerinden ses ve görüntü işleme özelliği var mı yok mu bakmalıyız.




  • onkyo 705 ta da muadil olacak olan yamaha 663 olacak amfi. Başka bir boyut daha getireyim. Amfi ve tv hdmi 1.3, laptop ım hdmi 1.2
    Bu durumda bile olay sadece amfinin hdmi dan ses işleme yeteneğine bağlı? laptop hdmi 1.2 ise bile geçerli mi ses aktarma?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bonaventure

    onkyo 705 ta da muadil olacak olan yamaha 663 olacak amfi. Başka bir boyut daha getireyim. Amfi ve tv hdmi 1.3, laptop ım hdmi 1.2
    Bu durumda bile olay sadece amfinin hdmi dan ses işleme yeteneğine bağlı? laptop hdmi 1.2 ise bile geçerli mi ses aktarma?


    laptop her şekilde ses ve görüntüyü hdmi ile iletir..

    emin olmak istiyorsan sistemden ses aygıtlarına bak orada hdmi ses aygıtı gormen lazım ...cok az ihtimalde olsa olmayabilir...ozaman laptoptakı hdmi ninde dvi dan bir farkı olmuyor sanmıyorum oyle olacagını ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 7 Nisan 2008; 0:10:56 >
  • aslında benim bir firkim var dene istersen belki olur.önce latopu hdmı ile lcd ye bagla sonrada lcd'yide hdmı ile anfiye bagla.sanırım böylece görüntü ve ses laptoptan lcd ye dıgıtal olarak ulaşır sonrada lcd'ye ulaşan bu ses anfiye (hdmı ile lcd ve anfi baglandığı için) dıgıtal olarak ulaşır.ve bu sesleri de anfi dıgıtal olarak işlemeye başlar.benimki sadece kabatsalak bir fikir olursa bir dene bakayım.....başarılar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deron25

    aslında benim bir firkim var dene istersen belki olur.önce latopu hdmı ile lcd ye bagla sonrada lcd'yide hdmı ile anfiye bagla.sanırım böylece görüntü ve ses laptoptan lcd ye dıgıtal olarak ulaşır sonrada lcd'ye ulaşan bu ses anfiye (hdmı ile lcd ve anfi baglandığı için) dıgıtal olarak ulaşır.ve bu sesleri de anfi dıgıtal olarak işlemeye başlar.benimki sadece kabatsalak bir fikir olursa bir dene bakayım.....başarılar..

    dostum beni güldürdün Allah'da seni güldürsün
  • YAHU BAZI İCATLARDA DENEME YANILMA YOLU İLE ÇIKMADIMI.TABİ ARADA DEVRELERDE YANDI AMA OLSUN EN İYİ FİKİR DENEM İLE ÇIKAR EE BİR KİLO BONFİLE YEMİŞ OLDUNUZ.


    1KİLO BONFİLE=1ADET GÜLÜMSEME
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saruman

    quote:

    Orjinalden alıntı: Bonaventure

    onkyo 705 ta da muadil olacak olan yamaha 663 olacak amfi. Başka bir boyut daha getireyim. Amfi ve tv hdmi 1.3, laptop ım hdmi 1.2
    Bu durumda bile olay sadece amfinin hdmi dan ses işleme yeteneğine bağlı? laptop hdmi 1.2 ise bile geçerli mi ses aktarma?


    laptop her şekilde ses ve görüntüyü hdmi ile iletir..

    emin olmak istiyorsan sistemden ses aygıtlarına bak orada hdmi ses aygıtı gormen lazım ...cok az ihtimalde olsa olmayabilir...ozaman laptoptakı hdmi ninde dvi dan bir farkı olmuyor sanmıyorum oyle olacagını ..





    ATI Function Driver for High Definition Audio ve SoundMAX Integrated Digital HD Audio şeklinde iki tane ses aygıtı var evet. Buradan laptop hdmi bağlantıyla hem sesi hem de görüntüyü iletiyor şeklinde algılıyoruz
    sanki. Bu ok. Ben laptop ı direk hdmi kablosuyla TV ye bağlıyorum. laptop ın hdmi versiyonu 1.2, TV ninki hdmi 1.3a. TV den görüntüyü gayet net alırken ses alamıyorum. TV den ses almam da gerekmiyor mu?
    Henüz amfi almadığım için deneyemedim amfiyle. Ama ne fark var? Sanki scartla bağladığımda sesi de tv den alabiliyorsam, hdmi ile bağladığımda da sesi aktarabilirim diye düşünüyordum. Ancak malesef sadece
    gmrüntü aktarılıyor. Ses bilgisayardan geliyor.




  • ATI Function Driver for High Definition Audio
    bu hdmi sesin..aygıtının eger eksik yukleme yoksa..veya hdmi baglantı ıle otomatık buna gecmedıyse ses ozellıklerınden ses kartını buna al..mute felam olmasın ver coşkuyu lcd nın kolonlarına

    birde laptopun modelı markası nedır ..ilk sormamız gerekeni en son sorduk iyimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 8 Nisan 2008; 18:31:52 >
  • control panel >sounds and audıo..>audio >

    buradakı default devıce ı digerine al ..tv ye sesin gelir...

    anfi işi biraz karışık ..hdmi in özelligi olan anfinin sesi hdmi den alması icin anfinin hdmi ses işleyebilmesi gerekiyor ..ucuz eski modellerde genelde yok yeni modellerin hepsinde işler...

    hdmi sana optic baglantıdan daha iyi bir bandwith ve yeni ses cözücüleri ni verir...
  • saruman hocam, laptop hp Compaq 8510p. Alacağım amfi de yamaha 663 ya da onkyo 705 olacak. Bu ikisinde de hdmi ses işleme özelliği vardır diye düşünüyorum. Haksız mıyım hocam? Aslında, mkvler böyle gümbür gümbür giderken, rapidshare üyeliğinin nimetleri ile her türlü hd media elimizin altındayken, pc ya da laptopdan daha iyi ve sorunsuz bir media player dünyada yokken, hdmi çıkışı da varsa tadından yenmezken laptop - tv bağlantısının 4:4 lük olması çok önem kazanmış oluyor. Sorularım bü yüzden. Dediklerinizi ilk fırsatta deneyeceğim..
  • bu arada, sound properties --> Sound playback ve voice playback daha önce SoundMAX HD Audio idi; ati hd audio rear output yaptım ikisini de. kulaklıklardan ses alamıyorum. Normal midir?
  • normal kardeş ses hdmi ile tv ye gidiyor şu an ..kulaklık veya bilgisayarının arkasındaki herhangi bir jacktan ses almak istersen tekrar soundmax a dönmen lazım ..bendeki realtek her iki cip ama bende aynı şekilde degiştiriyorum ..iki ses cipininde birbirinden farklı işler yapmasından kaynaklanıyor ..
    bu arada
    RX-V663 thread. HDMI 1.3 upconversion, TrueHD, DTS MA decoding


    her iki avr hdmi den sesi işliyor..
  • saruman, dün denedim. Aynen dediğin gibi sesi aktardı tv ye sorunsuz. Teşekkürler tekrar.
  • rica ederim yardımcı olabildiysem memnun oldum..iyi seyirler..
  • peki benim bir sorum olucak aktif edelim bölece topiği....

    aynı olayı bende yapmak istiyorum tek kablo ile laptoptan anfiye projektördende anfiye ayrı bi hdmi ile bağlantı yapıp filmlerdeki DTS VE DD sesi algılayabilirmiyim?...
    anfim HK AVR 247...

    Yardımcı olursanız sevinirimmm
    saygılar....
  • Evet alabilirsin. Laptop da ses suruculerinin duzgun olması gerekebilir. Realtek ses suruculeri benim tum sorunumu cozmustu.
  • Arkadaşlar ses ile ilgili sorusu olan arkadaşlara cevap verebilmek adına durum şöyle; laptop dan hdmi ile amfi ye aktarım yapıyor iseniz ve amacınız sadece ses almak ise ekte gösterdiğim resimdeki gibi hdmi portunuzun audio jack desteği olması lazım. Bu mevcut ise er türlü dijital ses alabilmeniz mümkün.

     laptop ın hdmi portundan tek kabloyla ses ve görüntü aktarılır mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.