Şimdi Ara

bitirme projesi önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bende elektronik mh. okuyorum ve bitirme projesi ariyorum.Telekom bolumunu sectigim icin bu konuyla alakali proje onerilerinizi bekliyorum sadece pic le ilgili olmasi gerekmez
    simdiden tesekkurler



  • kardes en iyisi sen su telefonla role kontrol devresini yap hem telekom ya dtmf faln iyice bi acıkla
    yap da su forum rahatlasın
  • DTMF tam sana göre...
  • İki telefon hattı arasında giden sesi şifrele. Hattı dinleyen herhangi biri (bu polis de olabilir) sadece bir cızırtı duysun. Sadece şifre çözme devresi olan konuşulanı dinleyebilsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HYP

    İki telefon hattı arasında giden sesi şifrele. Hattı dinleyen herhangi biri (bu polis de olabilir) sadece bir cızırtı duysun. Sadece şifre çözme devresi olan konuşulanı dinleyebilsin.


    Bu fikir hoşuma gitti. Herhalde bunun için gayet hızlı bir mikrodenetleyici veya DSP kullanmak gerek dimi?
  • dsp ne oluyor ?
  • Digital Signal Processor(Sayısal İşaret İşleyici) çok hızlı bir PIC diye düşünebilirsin. İçerisinde işaret işlemeyle ilgili pek çok hazır fonksiyon bulunduran çok hızlı bir mikrodenetleyici
  • telefondan sesi şifrelemek için eski cine5 ses dekoderleri var ya onları kullanabilirsin :) şifreli sesi çözüyor sonrada şifresizi şifreli yapıyor. üzerindeki xtal'ın değerini değiştirirsen o xtal'ın değerini bilmeyen biri aynı devreyle sesi çözemez. ama burada önemli olan telefon hattından ses verisini ayrıştırıp sonra tekrar bizim telefonlarımızın anlayacağı şekilde veriyi dönüştürmek..
  • mesela RF data transferi kısa mesafe olmıyacak en az ıkı km. telekomun yuvasına çomak sokulmuş olur
  • merhaba. cine5 ses dekoderinin telekomun hatlarında çalışacağından emin değilim. Çünkü sesi yüksekçe bir frekansa modüle ediyor ve sonra da demodüle işlemine tabii tutuyor. Telekomun band genişliği yeterli gelmez gibi geliyor bana. Onun yerine DTMF ile belirli kodlar göndererek , bazı cihazları kontrol edebilirsin mesela ( akıllı ev tabir edilen sistemler gibi yani ).
    Kolaylıklar diliyorum.
  • kanı analiz edebilen bir devre yapabilirsen birlikte zengin olabiliriz... Güzel bir projem var doktor var ben varım ama iyi bir elektronikci lazım... kanı analiz etmemiz gerekiyor ve bunu ucuza mal edebilmeliyiz :))
    PM ile ulaş bana yapalım şu projeyi...

    Bu arada telekomla bir ilgisi yok ama proje bitince bir ilgi alaka kurarız.. :)

    (no smoke)

    quote:

    Orjinalden alıntı: dgs

    bende elektronik mh. okuyorum ve bitirme projesi ariyorum.Telekom bolumunu sectigim icin bu konuyla alakali proje onerilerinizi bekliyorum sadece pic le ilgili olmasi gerekmez
    simdiden tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTech -- 12 Mart 2005, 2:02:51 >




  • Feyzee; hızlı bir mikrodenetleyici yeter gibime geliyor. Sesi ADC ile sayısala çevirip bir "stream cipher" dan geçirmek daha sonra tekrar DAC'la analog hale getirip telefona hattına basmak gerek. Karşı tarafta ise ADC' ile sayısala dönüştürüp, şifreli sayısal veriyi çözüp sonra DAC ile telefona vermek gerekiyor. Ayrı ayrı ADC ve DAC kullanımı yerine Codec veya modem tümdevreleri kullanılabilir. Uygulamada hata kontrolü ve düzeltme için CRC'de kullanılırsa iyi çalışır gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.