Şimdi Ara

Termal Macun sıcaklık farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar termal macun nedir hepimiz biliyoruz diyebiliriz. Bir kaç markayla eminim deneyiminiz de olmuştur. sizden istediğim farklı markalar ile gözle görülebilir sıcaklık farkı yakalayabildiniz mi?
    Piyasadaki birçok ürünü denedim ve henüz bir sıcaklık farkı göremedim. Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim.



  • Akasa marka almayın da ne alırsanız alın, aldığım macunun ucu su gibiydi dibi de hamur gibi.. Bence en iyisi her elektronikçide bulunabilecek 4-6 usd den satılan termal pastalar, büyük bir fark olmadığı kanısına vardım çünkü.
  • Ben de henüz hiç bir fark göremediğimden bu konuyu açtım. Elektrikçilerde 3-5 milyona satılan beyaz macun ile misal arctic silver arasında kaç derece fark gördünüz?
  • Elektronikçilerde satılan beyaz macunlar fiyatına göre inanılmaz performans sergiler.Kaliteli pastanın bi kavanozu 6YTL daha dün aldım lazım oluyordu bana hep,herhalde ekonomik kullanılsa bi insana ömür boyu yeter.

    Ama bunlar silikon tabanlı,yani metalik değil,dolayısıyla ısı iletim performansları biraz daha zayıf kalıyor.

    AS5 felan içinde yüksek yoğunlukta gümüş jeli içerir,yani sıvılaştırılmış gümüş veya çok inceltilmiş gümüş tozları içeren bir jel diyebiliriz,genel olarak metal halde olduğu için ısı iletimi çok daha iyidir tabii ki.Ama fiyatı fazla.

    Yalnız burda asıl can alıcı nokta şu,sürdüğümüz pasta çok ince bir tabaka olduğu için silikon yapılı veya metal yapılı olması çok aşırı bir farka neden olmuyor.Eğer aradaki mesafe 1mm'den fazla olsaydı o zaman çok fark ederdi ama cpu soğutucusunun da sıkma etkisiyle pasta katmanı iyice inceldiği için ısı iletim gücü arasındaki fark o kadar da etken olmuyor işlemci sıcaklığına.

    Hele ki normal vida ile sıktığımız su soğutma sistemlerinde felan eğer iyi sıkmaya niyetliyseniz AS5 ile sıradan bi pasta arasında çok ciddi bir fark göremezsiniz.

    Ki benim işlemcide Arctic Cooling pasta var,%50 silikon,%30 metal oksit ve %20 karbon'dan oluştuğu yazıyor.

    Boşta ve tam yükte sıcaklık farkı 70W işlemci gücünde sadece 1C...Bence mükemmel bir değer.

    Umarım birşeyler açıklayabilmişimdir,kolay gelsin.




  • şimdi termal macunlar elektirikçilerde varmıdır yani bana çok lazım lüleburgazlıyım bizim burda hiç bi yerde bulamadım...
  • vardır 6 aydır kullanıyorum sapsağlam en yüksek sıcaklığım 50 :) üstelik işlemcimde eski p4 presscotlar
  • Sanırım bişi fark etmıyo markası fılan yok yA NE alsan aynıı arkaadsın dedıgı gıbı bı kavanoz al ömür boyu kullanırsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spysensetr

    vardır 6 aydır kullanıyorum sapsağlam en yüksek sıcaklığım 50 :) üstelik işlemcimde eski p4 presscotlar



    yha benim de p4 presscot var boşta 38 derece fln orthosla 10 dk kasıyorum 75 fln oluyo ve devam ediyo acilen almam gerek
  • sirket bilgisayarında denedım ALPA diye bi slicon var tavsiye ederim. P4 2.66 calısan PC mi 24 dereceden 14 dereceye indirmis bulunmakta .Daha sonra 17 -14 arasında gıdıp durdu :)

    Evde denemedım sızde once baska yerde test ettıkten sonra uygulayın derım :)



     Termal Macun sıcaklık farkı
  • oda sıcaklı 10 derece fln mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.