Şimdi Ara

Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
2
Favori
102.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ,
    bu konuda; oyun içinde, forumda sık sık karşılaştığımız soruları cevaplarına kavuşturacağım.



    Nasil oyuna kayit olurum?

    İlk olarak www.ikariam.net/ adresine giriyoruz.
    Oyuna kayıt olmak için Yeni Kayıt'a veya Ücretsiz oyunumuza katıl!a tıklıyoruz.
     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

    Gelen sayfada oynayacağımız Dünya'mızı , Oyuncu İsmi'mizi , E-Mail'imizi ve Şifre'mizi yazıyoruz.
    Hemen altında da Genel İş Şartları'nı da işaretleyerek oyuna giriyoruz.
    E-Mail adresinize gelen maili de onaylamayı unutmayın.



    Oyuna kayit oldum, ne yapmaliyim?

    Oyuna ilk başladığınız anda mevcut 40 vatandaşınız bulunmakta. Bu 40 kişinin birkaçını (isterseniz hepsini, isterseniz hiçbirini.) adanızdaki Odun Kampı'na, Ekonomi >> Zenginlik araştırmasını tamamladıktan sonra da adanda bulunan diğer ticaret ürününü çıkarabilirsiniz. Akademi kurarak Bilim Adamı yetiştirebilir, çeşitli konuları araştırması için görevlendirebilirsiniz.



    Akademi mi? O da ne? Nasil kuracagim? Bilim Adamlari'nin calismasini nasil saglayacagim?

    Akademi'yi, şehrinizin herhangi Kırmızı Bayrak'lı* bir yerine tıklayarak kurabilirsiniz.
    Akademi Bilim Adamı yetiştirilen yerdir. Akademi'nin her kademesi için daha fazla Bilim Adamı yetiştirebilirsiniz.



    Surekli saldiri aliyorum, ne yapabilirim? Sehrimi nasil savunabilirim?

    Kışla inşa ederek asker eğitebilirsin. Bu askerler aldığın saldırılardan şehrini koruyacaktır. Akademi'de çeşitli araştırmalardan sonra yeni askerler eğitmeye başlayabilirsin.
    Gelen saldırılardan korunmada asker yetiştirmenin yanı sıra şehirde Sarı Bayrak** ile gösterilen yere Sur kurabilirsin.
    Sur'un arttıracağınız her kademesi için askerinizin savunması %10 artar.



    Diger oyuncularla nasil alisveris yapacagim?

    Şehrinde bulunan Mavi Bayrak'lı*** yerlerden birine Ticaret Limanı kurarak mevcut altınınızla Ticaret Gemisi alabilirsiniz. Eğer alışveriş yapacaksanız, Dünya Haritası'ndan kişinin koordinatlarını yazın. Çıkan adaya çift tıklayarak alışveriş yapacağınız kişinin adasını bulun. Adasına tıklayın, açılan sol bölümdeki sayfadan Kaynak Naklet'e tıklayarak alışverişinize devam edebilirsiniz. Bunun yanında Ticaret Merkezi kurarak da alışveriş yapabilirsiniz. Ticaret Merkezi'ni Ekonomi >> Zenginlik araştırmasından sonra kurabilirsiniz.



    Altinim surekli azaliyor, yardim!

    Yetiştirdiğin askerlerinin, Bilim Adamları'nın, Savaş Gemileri'nin ve adandaki kaynaklarda çalışan vatandaşlarının saatlik giderleri vardır. Merkez Binası'ndan şehrinin gelir ve giderlerini görebilirsiniz. Eğer gideriniz gelirinizden fazla ise saat başına belli bir miktar altın kaybedersiniz.



    Yeni sehirler kurulabiliyor mu? Nasil kurabilirim?

    Evet, yeni şehirler kurulabiliyor. Bilim Adamları'n Denizcilik >> Yerleşim Planlama araştırmasını tamamladıktan sonra Saray kurabilirsin. Saray kurulduktan sonra da yeni şehirler kurabileceksin. Daha fazla şehir kurmak istiyorsan başkentindeki Saray'ın seviyesini yükseltmek istenecek. Gerekli kaynakları toplayarak yeni şehirler kurabilir, adını bütün oyuna duyurmaya başlayabilirsin.



    Sehrimdeki vatandaslar mutsuz! Ne yapmaliyim?

    Taverna kurarak şehrindeki vatandaşlara şarap sunabilirsin. Taverna'nın artırılan her kademesi, daha fazla şarap sunma imkânı verir.
    Vatandaşlarını Müze kurarak da diğer oyunculardaki tarihi yapıları şehrinde sergileyerek mutlu edebilirsiniz.



    Taverna ve Muze mi? Nasıl kurabilirim onlari?

    Taverna'yı Ekonomi >> Üzüm Presi araştırmasını tamamladıktan sonra şehrindeki Kırmızı Bayrak'lı* herhangi bir yere kurabilirsin.
    Müze'yi ise Bilim >> Kültürel Etkileşim araştırmasından sonra kurabilirsin.



    Kaybettigim savaslarda cok fazla kaynak birakiyorum, bunlari koruma imkanim yok mu?

    Koruyabilirsiniz. Ekonomi >> Kaynakların Korunması araştırmasındaki sonra Depo kurabilirsiniz. Depo'nun her kademesi daha fazla kaynak korunması demektir.



    Surekli casus yakaliyorum, buna bir cozum var mi?

    Casus göndermeye bir çözüm yok. Çevrendeki herkes senin düşmanındır. Casus göndermek de doğal haklarıdır. Sen de Casus yetiştirerek diğer oyuncuların şehirlerine gönderip; kaynaklarını, askerlerini vb. gözetleyebilirsin. Sık sık gönderilen Casus'ların yakalanma riskleri yüksektir.



    Nasil casus yetistirebilirim?

    Bilim >> Casusluk araştırmasından sonra İstihbarat Merkezi kurabilir, buradan da Casus yetiştirebilirsiniz.



    Benzer diger oyunlarda başka bir oyuncunun sehrini yonetebilme yetkisi belli binalar kurulduktan sonra veriliyor. Acaba bu IKARIAM'da da gecerli mi?
    Askeri >> İşgal Yönetimi araştırmasını tamamladıktan sonra diğer oyuncuların şehirlerini yönetebilme (Bir nevi gasp.)
    hakkı kazanıyorsunuz. (Henüz denemedim, fazla bilgi veremeyeceğim.)



    Muze kurdum, fakat Kulturel Antlasma yapamıyorum. Neden ?

    Ada Haritası'nda kiminle Kültürel Antlaşma imzalamak istiyorsan tıkla. Sol tarafta, Diplomasi, Kaynak Naklet vs. yazıyor. Diplomasi'ye tıkla. Mesaj sayfası gelecek. Alıcı, Konu, Mesaj yazıyor. Konu'yu Kulturgüterabkommen kündigen olarak değiştir ve mesaj gönder.



    Oyun stili degismeden once kaynaklardaki iscilerimi Belediye Binasi'ndan yonetiyordum. Yeni surum gelince Belediye Binasi'ndan yonetememeye basladim. Yardim!
     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

    Ada Haritası'ndan adanda bulunan kaynağın ( Odun - Sülfür, Kristal Cam, Mermer, Şarap. ) üzerine tıkla.

     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

    İşaretlediğim yeri sağa, sola hareket ettirerek işçi çalıştırabilirsin.



    *:
     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

    **:
     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler

    ***:
     Ikariam [SSS] + Birimler Hakkında Bilgiler





    Askerler hakkinda bilgiler



    Taş Atıcı:
    />

    Bir çok Taş Atıcı, ustalik gerektiren tek atış ile bir devi yere serebilir. Kıyafetlerinin hafifliği ve taşlarının ucuz olmasından dolayı, gereksinimleri kolayca karşılanabilir.


    Kılıç Ustası:
    />

    Savaşlarda en ön hatlarda savaşacak kadar cesur olanlara parlayan kılıçlar verilir. Ayrıca bu savaşçılar, düşmanlarınıza doğru koşarken, üzerilerinde fazla baskı yaratmayacak, hafif zırhlar taşırlar. Eğer şehirleri saldırı alırsa, Phalanx´ların kalkanları altında saklanmayı tercih ederler.


    Phalanx:
    />

    Bir çok şehir sadece Phalanx´ın kalkanı ile korundu. Fakat ayrıca çok ağır olduklarından, saldırıları en güçlü savaşçılar için bile sıkıntı yaratır.


    Şahmerdan:
    />

    Devasa metal başlığı ile Şahmerdan, yol üzerindeki surlarda önemli yardım sağlar. Ayrıca geniş çatısı ile altındaki askerleri okların, taşların ve diğer aletlerin verebileceği zararlardan korur.


    Okçu:
    />

    Bir Okçu güvenli bir mesafeden düşmanlarına ok atabilir.


    Mancınık:
    />

    Bir Mancınık , üzerindeki büyük kaya parçasını havaya fırlattığında, düşmanlarımız ve onların kasabaları korku içinde bağırırlar! Deneyimli kuşatma-mühendisleri mükemmel atış için rüzgarın hızını ve doğru açıyı hesaplayabilirler.


    Tüfekçi:
    />

    Tüfekçi uzun mesafelerden hedeflerini vurabilirler. En modern tüfeklerinden ateşledikleri mermiler, en güçlü adamı bile devirebilir. Onlardan kaçınabilenler kendilerini şanslı saymalı!


    Topçu:
    />

    Topçunun bombalarının ateşleri, düşmanlarınızın hatlarını ve surlarınıı karmaşaya sürükler. Sadece bu topların ateş sesleri bile düşmanlarınızın saklanmayı istemesine yol açacak.


    Buhar Devi:
    />

    Bu çelik canavarlar bütün savaş alanına korku ve terör salarlar, ve tek kişi ile yönetilmelerine rağmen koca bir tabur ile başa çıkabilirler. Buhar Devi ile ilk defa karşılaşan düşmanlar, Buhar Devlerinin yeraltından çıkan bir zebani ile karşılaştıklarını düşünürler.


    Gyrokopter:
    />

    Bu garip ve muhteşem uçan aletler, düşmanların kafalarının üzerinde inanılmaz hızlarda uçtuklarından, Gyrokopter pilotları gerçekten cesurdurlar.


    Balon:
    />



    Hekim:
    />

    Hekimler, savaş sırasında yaralı askerleri tekrar savaşacak duruma getirmek için çalışırlar. Ve tabiki hekimler, savaşmaları gerektiğinde yardımcı olmak için, düşmanınızın hassas noktalarını da bilirler.


    Aşçı:
    />

    Aşçılar, askerlerimizin daha uzun savaşmaları için birliklere güçlendirici yemekler ve canlandırıcı şaraplar sağlar. Ve tabiki Aşçılar, savaş sırasında kendilerine ihtiyaç olduğu zaman , bıçaklarını mutfak dışında da kullanırlar.




    Gemiler hakkinda bilgiler



    Kargo Gemisi:
    />

    Nakliye gemileri ada imparatorluğunuz için en önemli desteği sağlar. Kaynak, birim veya haber taşımalarına bakmazsınız: Gemicileriniz, her şeyin hedefine hızlı ve güvenli bir şekilde taşıdıklarından emindirler.


    Şahmerdan-Gemisi:
    />

    Şahmerdan ile silahlanmış bu gemi, yolu üzerindeki her şeye vurarak, onları değersiz parçalara ayırır.


    Okçu Gemi:
    />

    Mucitlerimizden bir baş şahaser: Büyük yayı ile Okçu Gemi, çok büyük okları düşman gemilerinin tam ortasına atar ve en gururlu gemilere bile korkuyu öğretir!


    Alev Atıcı:
    />

    Bu gemi cehennemden gelen ateşini düşmanlarının üzerine kusarcasına yansıtarak, hiç bir geminin kaçamayacağı bir saldırı yapar!


    Mancınık Gemisi:
    />

    Bu geminin üzerinde yüce bir mancınık bulunur ve büyük filoları parçalarına ayırıp, onları derinliklere gönderebilecek dev kayalar atar!


    Buharlı Şahmerdan:
    />

    Buharlı Şahmerdan gemisi, rüzgarın ve çetin denizin bütün dezavantajlarını bertaraf eder, bu sayede buhar motorunun gücü ile düşman gemilerine kazıklarını geçirebilir.


    Denizaltı:
    />

    Bu sinsi dalış aracı, düşmanlarını su altından avlayabilir ve mekanik torpidolarını düşman gemilerine ateşleyebilir.




    Binalar hakkinda bilgiler



    Belediye Binası:
    />

    Şehrin merkezinde, şehrin de onunla birlikte serpilip geliştiği belediye binasını bulabilirsin. Burada çalışan zeki kamu görevlileri, size lokal nüfus hakkında bilgi vermekten hoşlanır.
    Belediye binasının her gelişimi şehirde yaşabilecek maksimum vatandaş sayısını artırır.


    Akademi:
    />

    Akademi, eski gelenekler ile modern teknolojiyi birleştiren bilgiyle dolu muhteşem bir yer. Şehrin en zeki beyinleri girişi bekliyor! Her bilim adamının paraya mal olan, kendine ait bir laboratuara ihtiyacı olduğunu düşün.
    Daha büyük akademide aynı zamanda daha fazla bilim adamı çalıştırabilirsin.


    Kışla:
    />

    Atak ve kendinden emin gençlerini soğukkanlı savaşçılar olarak yetiştirmenin yolu iyi bir askeri eğitimden geçer. Bunu da kışla kurarak sağlayabilirsin. Askeri kışlada kılıç, mızrak kullanmayı ve taş fırlatmayı öğrenir, en güçlü savaş makinalarını yakından tanıma fırsatı bulurlar.
    Kışlanı geliştirdikçe birliklerini daha hızlı eğitebilirsin.


    Ticaret Limanı:
    />

    Limanın dünyaya açılan pencerendir. Buradan yeni ticaret gemileri satın alabilir ve uzun yolculuklara çıkabilirsin. Ticaretin merkezi de bu liman olacaktır.
    Limanın büyüdükçe malların gemilere yüklenmesi de hızlanacaktır.


    Donanma Tershanesi:
    />

    Bir ada krallığı filosu olmadan hayatta kalabilir mi? Savaş tersanesinden hizmetinde görev yapacak güçlü gemiler inşa edebilirsin. Oluşturacağın güçlü donanmayla yedi denizleri titretebilirsin.
    Tershane büyüdükçe gemi inşası da hızlanır.


    Depo:
    />

    Kaynaklarının bir bölümü depoda korunmuş durumdadır. Bunun anlamı yağmacılar ve yağmur, kuşlar ve diğer hayvanlar onlara ulaşamazlar. Depolanan kaynakların hakkında her zaman depo bekçisi en güncel bilgilere sahiptir.
    Deponu geliştirilmesi daha fazla kaynak için koruma sağlar.


    Sur:
    />

    Sur sizin vatandaşlarınızı düşmanlarınızdan ve güneşten korur. Dikkat! Düşmanlar surlarını yıkmayı veya tırmanarak aşmayı deneyecekler.
    Surların her kademesi askerlerinin savunma gücünü %10 artırır.


    Taverna:
    />

    Yoğun bir iş gününden sonra, hiç bir şey soğuk bir testi şarabın yerini tutamaz. Bu yüzden halkın tavernada toplanmayı seviyor. Ve günün sonunda son eski şarkılar söylenmeye başladığında, herkes neşe ve keyifle evinin yolunu tutuyor.
    Tavernanın her geliştirilmesi, sana daha fazla şarap sunma imkanı verir.


    Müze:
    />

    Müzede senin halkın diğer ülkelerin bizim muhteşem kültürümüzü nasıl kopyalamaya çalıştıklarını görebilir. Daha büyük sergilere ev sahipliği yapabilmek için müzeni büyütmelisin.
    Müzede yaptığın her geliştirme, sana bir kültürü daha yerinde sergileme imkanı verir.


    Saray:
    />

    Güzel deniz manzaralı sarayından tüm imparatorluğunun kaderini belirlersin. İlerlettiğin her saray kademesi sana yeni bir koloni kurma şansı tanır.
    Sarayını geliştirmediğin sürece koloni sayını arttırman mümkün olmayacaktır.


    Vali Konağı:
    />

    Koloninizdeki valiniz, günlük yönetim işlerinin düzgün yapılmasını garanti eder. Ayrıca koloninizdeki bozulumu azaltır. Eğer başkentinizi değiştirmek isterseniz, Vali Konağı binanızı Saray olarak yeniden yapılandırabilirsiniz.


    Büyükelçilik:
    />

    Elçilik yoğun bir yerdir: Dünyanın her yerinden diplomatlar burada anlaşmalarını yapar, gittikçe ilerletir ve ittifaklarını kurarlar. Daha büyük bir ittifak kurabilmek için elçiliğini geliştirmen gerekir.
    Elçiliğin her seviyesi diplomasi puanını artırır. 3. seviyeden itibaren bir ittifak kurabilirsin.


    Ticaret Merkezi:
    />

    Tüccarlar ve nakliyeciler işlerini ticaret merkezinde yaparlar. Orada her zaman yapacakları bir iş veya avlanacak bir kelepir vardır. Nakliyeciler büyük ve iyi tanınan ticaret merkezleri için çok uzaklardan gelirler!
    Ticaret merkezinin menzili ve kapasitesi her ikinci büyütmede artar.


    Mucit Atölyesi:
    />

    Şehrin en becerikli adamları mucit atölyesinde çalışır. Askerlerimizi ve savaş gemilerimizi en son icatlalarla donatarak geliştirirler. Onlar gittikçe daha iyi ve daha güçlü olabilir!
    Mucit Atölyesinin her kademesi askerler ve gemiler için daha fazla geliştirmeye imkan verir.


    İstihbarat Merkezi:
    />

    Bilge bir imparator gerek düşmanlarını gerekse dostlarını hicbir zaman gözünün önünden ayırmaz. Bunu sağlamak için de sağlam bilgiler gerekir, bu bilgilere ´´İstihbarat Merkezi´´ içinde yetiştirilebilen casuslar aracılığıyla ulaşılır.
    Merkez büyüdükçe yetiştirilebilecek casus sayısı da artar.




    Oyun puani nasil artar?
    quote:

    Toplam Puan= Diğer puanlar + Her şehir sakini 1 puan

    * Usta inşaatçılar (100 e bölündükten sonra toplam puana eklenir):
    1 parça odun harcaması 1 usta inşaatçı puanına denk gelir, 1 parça lüks kaynak harcaması 2 usta inşaatçı puanına denk gelir.
    Örn. inşa 220 odun (220 puan) 40 kristal (80 puan) = 300 puan
    Bu nedenle harcadığınız kaynak miktarına göre puan kazanırsınız.

    Bina Seviyeleri:
    Her seviye 1 puan kazandırır fakat toplam puana eklenmez!

    Bilim adamları:
    Toplam ulaşılmış araştırma puanı (sadece bitmiş araştırmalar hesaplanır!).

    Araştırma seviyeleri:
    Her araştırma seviyesi 4 puandır. (Toplam puana eklenmez!)

    * Generaller (100 e bölündükten sonra toplam puana eklenir):
    Askeri birimlerin puan hesaplamaları: 2x odun + 4x lüks kaynak.

    Ordu Askerler:
    * Taş Atıcı: 80 puan
    * Kılıç Ustası: 158 puan
    * Phalanx: 464 puan
    * Okçu: 608 puan
    * Tüfekçi: 1326 puan
    * Buhar devi: 5164 puan
    * Doktor: 2724 puan
    * Aşçı: 1452 puan

    Savaş Makinaları:
    * şahmerdan: 908 puan
    * Mancınık: 1612 puan
    * Topçu: 6402 puan

    Savaş Gemileri:
    * Kargo Gemisi: 1 puan her 300 Altın Harcaması
    * Şahmerdan-Gemisi: 196 puan
    * Okçu Gemi: 260 puan
    * Alev Atıcı: 518 puan
    * Mancınık Gemisi: 650 puan
    * Havantopu Gemisi: 1694 puan
    * Buharlı Þahmerdan: 2040 puan
    * Denizaltı: 2498 puan

    Hava Savaş Üniteleri:
    * Gyrocopter: 5180 puan
    * Balon: 8052 puan

    Altın Miktarı:
    Altın / Görünen puan, 1:1 (Toplam puana etkisi olup olmadığı bilinmiyor)

    Teşekkürler SilverOne!





    Yardımcı olabiydiysem ne mutlu bana..
    Ufak tefek hatalar vardır, onları konu içinden söylerseniz düzeltebilirim.
    Saygılar, iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUNÇBİLEK -- 20 Mayıs 2008; 22:18:01 >







  • Ellerine sağlık.. Biraz daha geliştirirsen üst konu olur!
  • SSS olması için başvuru yapacak mısın?
  • ya siz hangi dünyadaysanız söleyin bizde gelek
  • ben bişey sorcam diploma puanı nasıl geliyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaybetmez

    ben bişey sorcam diploma puanı nasıl geliyo

    büyük elçilik yap ilk yapışında 3 diloma puani
    sonraki her seviye için 1 diploma puanı kazanırsın
  • Bende bişey sorcam işgal etme yi açtım askerlerimi gönderiyorum hiç bişey olmamış gibi sürekli ordalar ben döndürmeden geri gelmiyorlar nasıl normal bi şekilde işgal edebiliirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Re-1

    Bende bişey sorcam işgal etme yi açtım askerlerimi gönderiyorum hiç bişey olmamış gibi sürekli ordalar ben döndürmeden geri gelmiyorlar nasıl normal bi şekilde işgal edebiliirim

    ben daha araştırayı araştırmadım
    ama bence şöyle olabilir:
    zaten işgal etmenin açıklamasında askerleri orda tutabilmek var bir tek
    yani bence askerler ondan geri dönmüyor falan olabilir :S
  • arkadaşım işgal etmek dediğin zaten adam şehri kuşatı köyü ele geçiremiyosun yani öyle bi durum yok ikariam da ama işgal de olan aralıksız adam saldırıyormuş gibi olması nakliyat gemilerin sürekli mal getirir oradan işgal bu köyü girip köyün sahibi olmak gibi bidurum yok ikariamda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -_GHoST-_-MaCHiNe_-

    arkadaşım işgal etmek dediğin zaten adam şehri kuşatı köyü ele geçiremiyosun yani öyle bi durum yok ikariam da ama işgal de olan aralıksız adam saldırıyormuş gibi olması nakliyat gemilerin sürekli mal getirir oradan işgal bu köyü girip köyün sahibi olmak gibi bidurum yok ikariamda

    Bugün araştırmaları incelerken;

    Askeri >> İşgal Yönetimi,

    quote:

    İsim: İşgal Yönetimi

    Tanım: Eğer vali görevi ile bir sivil hizmetli işe alırsak, onu sadece diğer şehirleri yağmalamak için değil, aynı zamanda o şehirleri kullanmak ve yönetmek içinde kullanabiliriz. Böylece onların zenginliklerini kendi yararımıza kullanıp, onların kaynaklarını kendi şehirlerimizi geliştirmek için kullanabiliriz.

    Sağladıkları : İşgal


    gördüm. Bu araştırmayı tamamladıktan sonra diğer köyleri yönetmeye başlayabiliyorsunuz. (Nasıl yapıldığını henüz bende bilmiyorum.)




  • tamamladım araştırmayı ama olmuyo işte
  • Birşey daha sormak istiyorum puanımız neye göre artıyor acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Re-1

    Birşey daha sormak istiyorum puanımız neye göre artıyor acaba?

    çalışmayan köy halkı sana veergi ödüyor gelirin onlardan oluşuyor
    edit:pardon ben yanlış okumuşum puan ı para olarak görmüşüm
    _____________________________________________________________
    benimde bir sorum olcak şimdi boş bi alan varya hani mause u üstünde tutunca "buraya inşaat yapabilmek için bürokrasiyi araştırmalısınız" yazıyor şimdi ben bütün binaları yaptım orası boşmu durcak
    boş durcaksa orayı niye yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dead Or Alive -- 21 Mart 2008; 23:20:24 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: onur2

    benimde bir sorum olcak şimdi boş bi alan varya hani mause u üstünde tutunca "buraya inşaat yapabilmek için bürokrasiyi araştırmalısınız" yazıyor şimdi ben bütün binaları yaptım orası boşmu durcak
    boş durcaksa orayı niye yapmışlar


    quote:

    İsim: Bürokrasi

    Tanım: Artık sarayımızın daha çok rafı, kutusu ve çizimleri var hatta daha anlaşılır ve daha fazla kayıt, form ve katiplerimiz de var. Artık şehirlerimizde başka binalar inşa edebilir ve onları yönetebiliriz!

    Sağladıkları : Şehirlerde ek inşa alanları






  • Ya benim3 tane koloni var..Kolonilerimde Saatlik nüfus artışı 2.87 ama saatlerdir hiç artmadı yani 1 saat geçiyor benim nüfus kayıp...Onun yüzünden gelirlerim giderlerimden az
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toLga_uA


    quote:

    Orjinalden alıntı: onur2

    benimde bir sorum olcak şimdi boş bi alan varya hani mause u üstünde tutunca "buraya inşaat yapabilmek için bürokrasiyi araştırmalısınız" yazıyor şimdi ben bütün binaları yaptım orası boşmu durcak
    boş durcaksa orayı niye yapmışlar


    quote:

    İsim: Bürokrasi

    Tanım: Artık sarayımızın daha çok rafı, kutusu ve çizimleri var hatta daha anlaşılır ve daha fazla kayıt, form ve katiplerimiz de var. Artık şehirlerimizde başka binalar inşa edebilir ve onları yönetebiliriz!

    Sağladıkları : Şehirlerde ek inşa alanları






    Oyuna yeni özellikler gelcekmiş.

    Bide premium.premium gelince ben alabilirim belki.

    Ya ek inşa lanarı diyorda,açılınca ne yapcaz ki oraya bütün binalar bitti




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ҒƩΨɅƵ


    quote:

    Orjinalden alıntı: toLga_uA


    quote:

    Orjinalden alıntı: onur2

    benimde bir sorum olcak şimdi boş bi alan varya hani mause u üstünde tutunca "buraya inşaat yapabilmek için bürokrasiyi araştırmalısınız" yazıyor şimdi ben bütün binaları yaptım orası boşmu durcak
    boş durcaksa orayı niye yapmışlar


    quote:

    İsim: Bürokrasi

    Tanım: Artık sarayımızın daha çok rafı, kutusu ve çizimleri var hatta daha anlaşılır ve daha fazla kayıt, form ve katiplerimiz de var. Artık şehirlerimizde başka binalar inşa edebilir ve onları yönetebiliriz!

    Sağladıkları : Şehirlerde ek inşa alanları






    Oyuna yeni özellikler gelcekmiş.

    Bide premium.premium gelince ben alabilirim belki.

    Ya ek inşa lanarı diyorda,açılınca ne yapcaz ki oraya bütün binalar bitti


    Düşünsene Bir kışla daha basıyosun.. Bi ordan bi ordan.. Seri seri tüfekçi basarsın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sLyyy

    Düşünsene Bir kışla daha basıyosun.. Bi ordan bi ordan.. Seri seri tüfekçi basarsın


    Gider de tavan yapar o zaman.
  • evt.

    Oyuna gelecek yeni özellikleri okudunuzmu?

    quote:

    Bildiðiniz üzere kýsa bir süre sonra ücretli özellikler eklenecek. Ancak planlanan tek eklenti sadece bununla kýsýtlý deðil, genel olarak da oyuna da önemli yenilikler getirilecek. Bunlardan en önemlilerini sizlerle paylaþmak istedik. Bazýlarý oyunda önemli stratejik deðiþikliklere yol açacaktýr ve lütfen bu yenilikleri de planlarýnýzda deðerlendirin. Tahmini olarak 1 ay içinde hepsi eklenmiþ olacaktýr.

    * Aksiyon Puanlarý

    Yapýlabilecek aksiyonlar (Filo hareketleri ve askeri) þehir baþýna kýsýtlanacak, bu kýsýtlama belediye binasýnýn seviyesiyle alakalý olacak. Kendi içinde sýnýrlamasý olan sistemler (mesela casuslar) bu kýsýtlamadan ekstra etkilenmeyecek.

    * Rüþvet ve Üçkaðýtçýlýk

    Krallýk büyüdükçe idari kontrolü de zorlaþýr ve memurlarýn rüþvetçilik ile düzeni bozmalarýný da engellemek zorlaþýr, bunu engelleyebilmek için bazý masraflara girip önlem almak gerekir. Bunu da saraylarýn geliþtirilmesi ile yapabilirsiniz. Rüþvetçilik seviyesini belediye binasýna girdikten sonra görebileceksiniz ve ayarlarýnýzý da ona göre yapabilirsiniz.
    Bu deðiþikliðin amacý:
    Yeni koloniler 100% etkili olmayacak - getirdikleri inanýlmaz artý güç ve üretim fazlasý bir derece olsun yavaþlayacak. Dolayýsýyla tam anlamýyla iþlev görebilmeleri için de ek masrafa girmek gerekecek. Bunu yaparken saray seviye yükseltme masraflarýný aþýrý yüksek tutmamaya da özen gösterdik.

    * Korsanlýk

    Diðer oyuncularýn ticaret gemilerine deniz yollarýnda saldýrmak ve deniz ticaret yollarýný donanmanýz ile korumak mümkün olacak.
    Bu savaþlar için yeni savaþ ve ganimet programý eklenecek ve sonrasýnda normal savaþlarda da uygun bir deðiþiklik yapýlacaktýr.
    Savaþýn ortasýna veya liman ablukasýna giren ticaret gemilerinin yüklerini kaybetmeleri yaþanabilecek. Kýsacasý bu mallarýn denizin derinliklerine inip kaybolmalarý normal bir durum olacak.
    Bu deðiþikliðin amacý:
    - Oyuna yeni baþlayanlar için yüksek masraflý liman ablukalarýna ya da kara savaþlarýna girmeden ekonomik savaþ yürütmek mümkün olacak.
    - Yanýnda koruyucu savaþ gemileri olmadan yapýlan nakliyeler çok riskli olacak. Sadece ticaret anlaþmasý yapmak ya da pazardan mal satýn almak yeterli olmayacak, ayný zamanda bunlarý koruyacak gemi bulmak, gemi yoksa da savaþçý ve donanmasý güçlü olan oyuncu bulmak gerekecek. Ticaret ve nakliyeler þu an gereðinden çok daha güvenli ve fazla gerçekçi deðil.
    - Daha fazla deniz savaþý -> yüksek mali masraflar yüzünden dünyadaki mevcut altýn oraný azalacak -> gerekli olan yüksek miktardaki sülfür nedeniyle bu maddenin deðeri yükselecek ->
    -> deflasyon bekliyoruz yani pazardaki fiyatlar oldukça düþecek, ancak buna karþýlýk sülfürün deðeri çok artacak.
    (toplamda hacim olarak þu anki seviyesinde olmasa da yakýn bir ticaret hacmi olacaktýr).
    - Kaybedilebilecek madenler (deniz savaþlarý sýrasýnda) nedeniyle dünyadaki maden mevcuyeti azalacaktýr.


    * Kaynak sistemi yeniden yapýlanacak

    Kaynak üretimini ve masraflarý direk olarak etkileyecek 8 yeni bina planlandý. Oyun balanslarýnda temel deðiþiklik yaþanacaðý için bu deðiþiklikler paralel yapýlacaktýr. Bina yapýmlarý daha pahalý olacak ancak buna karþýlýk bina geliþtirme süreleri kýsaltýlacaktýr.
    Bunun dýþýnda tahmin ve hesaplamalardaki hatalar düzeltilecektir ve böylelikle masraflar tekrardan bu doðru bilgilere göre ayarlanacaktýr.

    Bu deðiþikliðin amacý:

    - Masraf arttýrma ve yapým süresi kýsýtlamasýyla oyun daha da zorlaþacaktýr, savunma ve korsanlýk çok büyük önem kazanacaktýr. Askeriye deðerlenecek ve oyun içinde sülfürün rolü de artacaktýr. (Bu þimdiye kadar çok rahat ve kolay bir iliþkideydi ve askeriye olmadan da geliþmek, bina inþa etmek çok kolay oluyordu.)
    Ayrýca ticaret çok önemli deðildi, çünkü üretim yapýp geliþmek çok kolaydý Savunma da çok önemli bir unsur teþkil etmiyor (olmasý gerektiði kadar)
    - Yeni binalar nedeniyle baþlangýç için eklenen ek mermer masraflarý çýkartýlacak – ve mermer ek masraf olarak düþünülen kaynak olmayacaktýr (geliþmekte harcanan toplam mermer miktarý ayný kalacak ancak daha fazla bina nedeniyle küçük miktarlara ayrýlacaktýr). Bu da baþlangýçta mermer adasýnda baþlayanlarýn inanýlmaz büyük avantajýný azaltacaktýr.
    - Çok büyük bir krallýk kurana kadar geçecek süre kesin olarak uzayacaktýr.
    - Yeni binalar ve eklentiler birçok yeni stratejik unsuru da beraberinde getirecektir.

    * Kýlavuz / Barbar þehirler / Çaylak Korumasý

    Oyun baþlangýcýný oyunculara özellikle yeni oyunculara aþama aþama anlatabilecek, masraflarý ve binalarý tanýmlayacak bir kýlavuz hazýrlanacak.
    Tüm yeni oyuncular için NPC karakterli yani bir insan tarafýndan oynanmayan bir þehir olacaktýr. Adalardaki bu NPCye oyuncular da otomatik olarak saldýrý düzenleyebilecek ve benzer aksiyonlar yapabilecekler.
    NPC özellikle yeni oyuncularýn savunma/saldýrý antrenmaný yapmasýný, ve biraz daha hýzlý geliþmeleri için kaynak çalabilmelerini saðlayacaktýr. NPC her oyuncu için açýk olacaktýr ancak katkýsý oyuncunun puanýna göre deðiþecektir. Kýlavuzla beraber bu barbar þehirleri oyunun öðrenilmesini hýzlandýracaktýr.

    Ayný zamanda yeni oyuncularý amaçsýz ve haksýz saldýrýlardan koruyabilmek için bir çaylak korumasý oluþumuna karar verdik (konuyla ilgili zamaný gelince ayrýntýlý bir açýklama yapýlacak).


    PREMİUM
    quote:

    Merhabalar,

    Beklemekte oldugunuz premium özelliklerini yakýnda Ikariam.net de kullanabileceksiniz.

    Bu özelliklerin sipariþini "Ambrosia" kullanarak yapabileceksiniz.(Karanlýk madde, yakut gibi) Ambrosia satýn alarak 4 farklý premium özelligi gösteren danýþmana sahip olacaksýn.

    Pratik liste:

    1. %20 fazla lüks materyal ve danýþman (Buradaki premium özelliklerinden bir tanesi %20 daha fazla mermer, bir tanesi %20 daha fazla kristal cam, bir tanesi %20 daha fazla þarap ve bir tanesi de %20 daha fazla sülfürdür, ve bunlarýn arasýnda seçim yapabilirsiniz. tüm materyallerden %20 daha fazla verim almak için ise hepsi için satýn almalýsýnýz.)

    2. Her danýþman için %5 fazla inþa malzemesi (Tüm danýþmanlar için %20 daha fazla inþa malzemesi)

    3. Ýmparatorluk Görünümü (her þehirde bulunan asker sayýsý/binalarýn kademeleri vs.)

    4. Tüccar

    Tüccar ticaret oranlarý:

    Lüks kaynak (kristal cam, mermer, sülfür, þarap) : lüks kaynak = 1:1
    Lüks kaynak : inþa malzemesi = 1:2

    Bu nedir ve nasýl kullanýlýr? Örnegin, kristal cam satýn alan bir tüccar çagýrabilirsiniz(Ambrosia ile) ve baþka bir kaynakla degiþim yapabilirsiniz. Mesela 1k kristal cama karþýlýk 1k mermer alabilirsiniz veya 1k kristal cama karþýlýk 2k yapý malzemesi satýn alabilirsiniz. Ticaretin baþarýyla sonuçlanmasýnýn ardýndan tüccar ortadan kaybolur ve yeni bir ticaret için yenisini sipariþ etmeniz gerekir.

    Premium özellikleri bir kaç gün süreyle test serverýnda denendikten sonra muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde kullanýmýnýza sunulacaktýr.

    Ýyi oyunlar,

    Ikariam Türkiye Takýmýnýz




  • Ya beyler bişey sormak istiyorum

    Dün akşam 3 şehirden toplam 2k altın geliyodu

    Şimdi saray atlattım nedense - lerde para gidiyor sorun nedir?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.