Şimdi Ara

Son 15 gündür başıma gelen ilginç restart/görüntü gitme problemi .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15-20 gün önce bilgisayarım arızalanmıştı ve acilirken hdd bulunamıyor, işlemci overclock hatasi gibi hatalarla windows yazısının cıktıgı yükleme ekranına dahi ulaşamadan takılıp kalıyordu ya da hiç açılmıyordu. Bu şekilde tanıdık bir bilgisayarcıya tamire götürmüştüm ve o da inceledi ve anarkartın üzerindeki kondansatörlerde sorun var dedi ve anakarta yeni kondansatörler lehimledi ve o anda sorun çözülmüştü . Herşey tamamen normale dönmüştü ta ki aynı günün akşamına kadar . Akşam bi anda bilgisayarın tüm elektrigi gitti ve bir daha acilmadi .Ben e power gitti heralde dedim ve tekrar aynı bilgisayarcıya götürdüm ve o da benle aynı kanıya varıp power ı deiştirmemiz gerektiğini söyledi . Denemek için elindeki 2. el powerlardan birini taktı ve bilgisayar gayet düzgün çalıştı . Ben de fazla masraf cıkmasın diye 10 milyona o 2 . el power ı aldım . İlk 4-5 gün sorunsuz bir şekilde bilgisayarı kullandım. Sonrasinda bir gece internet sayfalarında gezinirken durup dururken görüntü gitti ve bilgisayar restart atmış gibi cd rom ve hdd nin ışıkları yanıp yanıp söndü, fakat restart anındaki bip sesi olmadı ve devamında da bilgisayar yeniden başlamadı. O şekilde görüntü gitmiş sekilde kaldı.
    Acaba benim istemim dışında sleep mode una mı geçiyor diye düşünüp klavedeki tuşlara bastım , mouse kıpırdattım ama yok görüntü gelmedi hiç bir şekilde. Ben de restart dügmesine bastım ve bilgisayar hiç bir şey olmamış gibi yeniden başladı ve windows açıldı. Ben heralde tek seferlik böyle ilginç bir şey başıma geldi heralde derken 10 dk sonra tekrar aynı şey oldu . Tekrar restart attım yarım saat sonra oldu bu sefer. Daha sonra 2-3 gün böyle bir şey olmadı . Heralde düzeldi derken rastgele şekilde sürekli tekrarlanır oldu. Bazen bilgisayarı açtıktan sonra 10 dk içinde oluyor bazen saatler sonra oluyor . Ama bu son zamanlarda 24 saat sorunsuz şekilde kullandıgımı hatırlamıyorum . Bu sorun genellikle bilgisayarın işlemcisi , ekran kartı ve ram çok zorlanmadıgı anlarda daha sık meydana geliyor sanırım. Belki bir tesadüftür bu , işten anlayanlarınız ne alaka da diyebilir fakat şu ana kadar bu olay 50-100 defa arası tekrar etti ve sadece 2-3 kez oyun oynarken oldu . Geceleri downloada bırakıyordum bilgisayarı ve sabah actıgımda her seferinde bilgisayarı bu şekilde görüntüsü gidik halde buluyordum ve doğal olarak bir çok download um yarıda kesiliyordu . Ben de düşündüm ve oyunu açık bırakıp download a bırakıyım bakalım nolacak dedim ve 2 gecedir downloadlarım yarıda kesilmiyor. Fakat sabah kalktıgımda oyunu kapadıgımda bu sorun hemen 1-2 saat içinde tekrar başıma geliyor.

    Bu sorun hakkında fikirleri olanlar yardımlarını esirgemezse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namor -- 14 Mart 2008; 16:53:06 >







  • Bilen yok mu ? :D
  • Güncelleme .
  • Anakartınızdaki kondansatör arızası düzelmemiş veya Power'deki kondansatörlerde arıza vardır. Sisteme yüklenilmediğinde 5 volt'luk beslemenin düşmesi (azalması) bu şekil bir arızaya sebebiyet verir.
    Deneyimlerimden söyliyebileceğim; 12 volt'a yüklenince, 5 volt olan besleme sabit kalmaktadır, sistem boşta iken 4.3 volta kadar gerilediği gözlenebilir.
  • Destan gibi sorun yazmışsın. Kim bu kadar uzun metni okur? Şahsen ben okumadım.

    2-3 satırda derdini anlatamıyorsan, bir bilgisayar teknik servisine git.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34_gurcangurel -- 16 Mart 2008; 5:57:09 >
  • Anakartın üzerindeki kondansatörde arıza varsa sebebi yine her halikarda PSU'dur.. Sen o PSU'yu EN KISA ZAMANDA değiştir arkadaş... Adam olmaz ondan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.