Şimdi Ara

Gastrit ve Reflüm var bıktım artık.bitkisel önerisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
40.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an 18 yaşındayım 2007 nin başından beri bu illetle uğraşıyorum.çok rahatsız edici bir hastalık midem sürekli ama sürekli ağrıyor yanıyor bulanıyor..

    defalarca doktara gittim bana lütfen artık doktara görün demeyin (en az 10)..

    Hastalığın ilk başlarda heliko bakter plori adında bir bakterinin neden olduğunu söylediler tedavi oldum eskisine göre çok rahatladım ama tam olarak iyileşme sağlanmadı. Daha sonra 1-2 ay süreyle normal mide ilaçları kullanmamı söylediler onuda yaptım.sonuç olarak midem tam iyileşmiş durumda olmamasına karşın eskiye göre iyiydi. tekrar doktarlara göründüğümde artık hastalığımın sinirsel bir hastalık olduğunu söylediler ve gönderdiler. sürekli ilaç kullanıyorum.....

    hastalığım başladığından beri ünv. sınavına hazırlandığım için steres altında olabilirim=) aynı zamanda içine kapanık biriyim.

    Sizlerden istediğim midemin yanma , ağrı , bulantı sorunları için bitkisel tarifleriniz önerileriniz..internetten çok araştırma yaptım ama net bişe yok elimde açıkcası.yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim....







  • abimde reflü olmustu zamanında. gaviscon diye bir ilac kullanıyordu. bu ilac mide asidiyle tepkimeye girip yakmayan bi hale dönüstürüyo. hic bir yan etkiside yok. sulandırıp icilen likit bisi. deneyebilrisin istersen.
  • önerin için teşekkürler arkadaşım bi araştırım..
  • www.dogaltedavi.net

    bir incele faydalı olacaktır.
  • eğer durum sinirsele dönmüşse yapılacak birşey yok arkadaşım
    bende aynı derdi çekiyorum seninle birlikte
    gaviscon gerçekten iyi bir ilaç, bende yanımda hep talcid yada rennie taşırım
    yanma başladığı gibi bir tane çiğneyip rahatlarım. haplar yanımda olmazsada diet süt birebir
    yapılacak şey belli; mayalı yiyecekler ve içkilerden, asitli içeceklerden, turşu gibi salamura gibi aşırı tuzlu, aşırılı yağlı besinlerden uzak durmak
  • Aynı sorun ne yazıkki bende de var..

    Yalnız mide rahatsızlıgı olan herkese talcid yaramıyor.. Mesela beni mahvediyor..

    Ne yazıkki bunun tamamen iyileşme sansı yok.Benimde Üniv.tede basladı.. 7-8 senedir çekiyorum.Yediklerine çok dikkat etmem lazım. tatlı seyler mideye iyi geliyor. Yalnız hamur tatlıları asla!

    Stresten uzak dur diyeceğim amaaa... Öğrenci oldugun için zor.. Heleki sonrası için çok daha zor..

    Geçmiş olsun..
  • Bende de 15 senedir gastrit ve reflü sorunu var. Defalarca dr.a gittim, gastroskopi yaptırdım. Bazı vakalarda helikobakter pylori varsa antibiyotik tedavisi veriliyor bende çıkmadı.

    Başlıca yapılabilecekler kilo vermeli, sigara kesinlikle bırakılmalı, alkolün hepsi değil mayalı olanları etkiliyor. Tabi abartmamak lazım. Yağlı ve kızartılmış gıdalar bırakılmalı.

    İlaç olarak ben de yıllarca talcid, gaviscon, rennie kullandım. Talcid ve gavisconda alüminyum tozları olduğunu ve uzun vadede bunların beyinde birikerek alzheimer vs hastalılara yol açabileceğini belirteyim. Şu anda sadece rennie kullanıyorum. Şikayetlerin çok arttığı dönemlerde proton pompa inhibitörleri kullanılabilir. Bundan 1 tane alıyorsun bir daha gün boyu mide rahat ama alışmayayım diye zorunlu olmadıkça almıyorum.

    Bence bu hastalığın tam bir tedavisi yok ama en azından zararlı gıdaları vs tüketmemeye teşvik ediyor insanı.
  • öneriler için teşekkürler..

    ben zaten kiloca zayıfım yediğim yemekler kısıtlı olduğundan bazen aynı yemekleri yemekten tiksinti geliyor...

    ilaç olarakta yanımda sürekli rennie bulunduruyorum...

    uzun zamandır çeken biri olarak bende strese bağlı bir hastalık olduğunu kavradım. mutlu olduğum günlerde çok rahatım.stresin çok olduğu günlerde ise midem çok çok kötü oluyor gerçekten.

    Allah hepimize şifa versin.....
  • Arkadaşlar kuderet narı diye bir bitki arkadaşım önerdi.bu bitki sıvı halde ve kapsül halinde bulunabiliyormuş. internetten biras araştırdım burada paylaşayım dedim.haftaya kapsül olanını almayı düşünüyorum.sizce doktara başvurmalımıyım?? yan etkisi ya da ne kadar işe yarıyıp yaramadığını bilmiyorum deniyecem....


     Gastrit ve Reflüm var bıktım artık.bitkisel önerisi olan?



    KUDRET NARI PROPOLİS'Lİ kapsül


    Midenize dost bir dokunuş


    Araştırmalara göre; Kudret Narı, parçalı yapraklı, tırmanıcı, otsu bitkidir.

    Sarı çiçekler açar, turuncu-sarı renkli meyveler verir. Anavatanı Hindistan'dır. Kudret Narı'nın gastrit ve ülser karşıtı etkisi, kudret narı meyvesinin bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklerinden destek alıyor olabilir. Kudret Narında bulunan Charantin, insülin benzeri peptitler,

    alkaloidler: Kan şekerini düşürücü etki gösterdiği, dokulara kan şekerinin emilimini arttırdığı, çeşitli araştırmalarda bildirilmektedir. New York Üniversitesinde yapılan bir araştırmada kudret narında HIV virüsünün çoğalmasını engelleyen bir protein keşfedildiği bildirilmektedir. Aynı zamanda kudret narının, antibiyotik etkisinin olduğu, lutein ve lycopene içeriği tümör büyümesini engelleyici özellikte olduğu da bildirilmektedir.

    Propolis, arıların bitki tomurcuk ve filizlerinden topladığı çok kuvvetli antiviral, antibakteriyel, antifungal etkiye sahip yapışkan, organik bir maddedir. Yapılan araştırmalarda, düzenli ve sürekli Propolis kullanımlarında sindirim, solunum ve dolaşım sistemindeki hastalık etmenlerini (patojenleri) yok ettiği, internal toksinleri vücuttan attığı bildirilmektedir. Propolis yararlı bakterileri olumsuz etkilemediği için geniş spektrumlu doğal bir antibiyotik olarak kabul edilebileceği ifade edilmektedir.

    İçeriğindeki diğer bitkiler: Papatya, Polen, Kantaron, Hatmi Çiçeği, Oğulotu, Fesleğen, Meyan Kökü.



    Kullanım Önerisi: Günde 2 kez 2'şer kapsül aç veya tok karnına alınabilir. Gıda takviyesi olarak kullanılır.



    Ambalaj: 360mg x 50 kapsül (Bitkisel), cam kavanoz

    Kalbinizin mutluluğu midenizden geçer...

    Açıklama
    - Shiffahome Kudret Narı Propolisli Kapsül bir ilaç değildir. Gıda destekleyicisi üründür.
    - Ürün ile bilgiler, bir hastalığın tedavisi amacıyla yapılmamıştır. Bu bilgiler, geleneksel kaynaklar ve son dönem bilimsel araştırmalardan derlenerek bilgilendirilmek amacıyla sunulmuştur.

    T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?nın 03.05.2005 tarih ve 34-04429-00035-5 sayılı izni ile üretilmiştir.




  • hepınıze cok gecmıs olsn beyler cok kotu bısı olsa gerek:(
  • dostum bu hastalığın ilacının "mutluluk" olduğunu söyleyebilirim. =) hem de ilk elden =)
  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Bu hastalık(Reflü) 10 yıldır bendede var.Bu hastalığın tek tedavisi var oda Ameliyat.Çok yakın bir arkadaşım laparaskopi yöntemiyle ameliyat oldu.Demir yese bile bir şey olmuyor.Bende hergün lansoprol kullanıyorum.İlacı kullandığım sürece hiç bir sorun yok.Doktora gidip beni Ameliyat et dediğimde ise bana verdiği cevap şuydu;
    İlaç iyi geliyorsa sürekli kullanacaksın.Ne zaman ilaç artık fayda etmiyor gel ameliyat edelim.Bende şimdilik ona uyuyorum.Kolay gelsin....
  • benimde var gastritim midem ekşiyor degastrol kullanıyorum hergün
  • Değerli arkadaşlarım Gastrit ve Reflü tedavisinde doğal bitkisel yoldan şifa bulmak denemek isteyen arkadaşlarıma uzun zamandır kudret narı meyvasını üretip takip eden birisi olarak çok net şunu söyleyebilirim gerçekten mucize bir bitki gastrit ve reflü tedavisinde birebir kullanılıyor ve hiçbir yan etkisi yok nerde neşekilde hazırlanır kulllanılır kullanım şartları ve koşulları nelerdir sormak isterseniz.
    narden1978@hotmail.com ekleyebilirsiniz.Acil Şifalar dilerim.
  • stres stres stres stres.

    Tüm sağlık sorunlarına neden olan başlıca etken.

  • reflünün tedavisi ameliyattır. çünkü yapısal bir bozukluktur. yakınmaları azaltmak için yüksek yerde yatmalı gece yatmadan 2-3 saat önce birşey yenmemelidir. ya da gaviscon.
    gastritin tedavisi ise stresten uzak kalmaktır. bitki olarak nane-limon kaynatma iyi geliyor diye biliyorum.
  • Geçmiş olsun gastrit tedavisi hakkında yazılmış bir kitap var yazarı Defne Duru okuyan var mı bilmiyorum ama sitesi:http://www.gastrittedavi.com/
  • Sari kantaronlu zeytin yagi veya tahin sabah ac karna bir kaşık. Icilecek.

    Nane cayi ve elma mideye iyi gelir. Yemeklerden sonra yersiniz.

    Cay cola cafein seker kizartma yasak. 3-6 ay devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Sari kantaronlu zeytin yagi veya tahin sabah ac karna bir kaşık. Icilecek.

    Nane cayi ve elma mideye iyi gelir. Yemeklerden sonra yersiniz.

    Cay cola cafein seker kizartma yasak. 3-6 ay devam edin.

    nane kullanmayın mideden yemek borusuna kaçışı engelleyen kasın geçirgenliğini artırıyormuş.
  • havuç suyu. çiğ patates suyu . geçirdi 2 yıllık derdimi.
    havuza git yüz . kesin çözüm .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.