Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (387. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.471
Cevap
199
Favori
1.207.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nameofblood kullanıcısına yanıt
    Bence yok. Bir ara peynir de tukaka ilan edilmişti.

    Ne kadar yemeyin dedikleri şey varsa yedim ama kafam rahattı, her gün denize giriyordum, haliyle her gün duş alıyordum. Ne kepek vardı ne kızarıklık.

    Stres en büyük etken. Bir de sıcak sudan uzak durmak lazım.
  • Sd den dolayi vucutta çıkan pembemsi minik sivilceleri ( kendileri kucuk ama sayıları fazla oluyor ) hangi yontem ile bas ediyorsunuz ? Elma sirkesi deniyorum . Kimyasal olmayan dogal yontemler ile olanlari yazarsaniz sevinirim . Mesela yaz ayinda denize girdiginizde bu sivilcelerde azalma oluyor mu ? Bide sivilce gitse bile lekesi kaliyor . O lekeden nasil kurtulunur ?
  • bunun atak donemleri hangi tarihler oluyor ? Sinir ve stres yapmayan ve beslenmeye dikkat eden biri icin geriye bi atak donemleri kaliyorn. Atak donemi ve mevsim gecisleri .


    mevsim gecisleri hangi tarihler arasi ve ne kadar suruyor ? Mevsimlerin ilk bir kac gunluk giris doneminde mi oluyor ?

  • Ben de bu hastalık her zaman var.


    Kızarıklık için tavsiyesi olan var mı? Nizoral sürüyorum geçmiyor, sirke sürüyorum geçmiyor, La Roche sürüyorum geçmiyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum.

  • Riqus kullanıcısına yanıt

    Seboreik dermatit varlığı kıl kökü iltihabını da tetikliyor. Göğsünde deri altında iltihap bezesi çıkıyorsa kıl kökü iltihabı vardır.


    Evet denize girmek azaltıyor. Atak dönemleri de herkesin farklı olabilir benimki mayıs haziran ayında atak yapıyor.

  • LoooooL L kullanıcısına yanıt

    Ya zaten Fungal Akne ( malassezia folliculitis) diye geçiyormuş .Sivilceye benzer ama sivilceden daha ufak pütürtü şeklinde . Ama Bakteri kökenli sivilceye ( Akne Vulgaris ) uygulanan metotlar bunda işe yaramıyor . Garip .

  • Bide bir şey sorucam Biontech aşısı ( MRNA ) seboreik dermatit egzama ve kıl kökü iltihabında bi etkisi var mı ? ters bir etki ? . Ekşide olupda olumsuz yorum görmedim . Sd sini etkilememiş birilerinin . İnternettede Egzaması , Sd si olanlar olabilir sıkıntı olmaz yazıyor .


    Aranızda olup da bi durum yaşayan var mı ? . Suana kadar duymadım pek ama sizede sormak istedim .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqus

    Bide bir şey sorucam Biontech aşısı ( MRNA ) seboreik dermatit egzama ve kıl kökü iltihabında bi etkisi var mı ? ters bir etki ? . Ekşide olupda olumsuz yorum görmedim . Sd sini etkilememiş birilerinin . İnternettede Egzaması , Sd si olanlar olabilir sıkıntı olmaz yazıyor .


    Aranızda olup da bi durum yaşayan var mı ? . Suana kadar duymadım pek ama sizede sormak istedim .

    Tesadüf müdür bilmem ama biontech aşısı olduktan kısa bir süre sonra kasık ve bacağımın değişik noktalarında farklı zamanlarda 3-4 kez kıl kökü iltihabı oluştu. Bunun seboreitten kaynaklı olduğunu hiç düşünmemiştim. Üstelibu zamanlarda seboreitim hiç olmadığı kadar azmıştı. Bende şöyle bir kanı oluşmuştu. Seboreit için kullandığımız kortizonlu kremler bağışıklık sistemimizi baskılayarak seboreiti azaltıyor. Ben de uzunca bir zaman bu kremlerden kullandım. kullandıktan 2-3 gün sonra seberoit geçiyordu. Sonra kortizon cildimde kızarıklığa sebep olunca krem kullanmayı tamamen bırakıp elma sirkesi kullanmaya başladım. Elma sirkesi iyi geliyordu. Sürdükten bir süre sonra seçiyordu. Daha onra 2 doz biontech aşısı vuruldum. Aşından 1 ay sonra ise seboroid inanılmaz derecede azdı. Üstelik elma sirkesine devam etmeme rağmen gram azalmadı. Benim bu konudaki düşüncem de bu aşılar düşen bağışılık seviyemizi yükseltiyor o da seberoidi azdırıyor.

    1 hafta önce bir tanıdığımın tavsiyesi ile yüzüme At kestanesi kremi denemeye karar verdim. Tesadüf mü bilmem ama yüzüm şu anda tekrar tertemiz oldu. Kızarıklık kaybold üstelik sirke de sürmüyorum.





  • Arkadaşlar yaklaşık 5-6 senedir kafa bölgemdeki egzama ile uğraşıyorum. Çok fazla şampuan denedim. Rossman'dan ISANA Med serisinin kepeğe karşı çift etkili şampuanı (kapalı mavi kapaklı) var. Tesadüfen onu denedim ve yaklaşık son 2 senedir de kullanıyorum. Hem fiyatı uygun hem de günlük kullanımda saçımda herhangi bir problemle karşılaşmıyorum. Yalnız ailemde ve yakın çevremde hiçbir problem olmamasına rağmen çok fazla saçım dökülüyor ve kullandığım bu şampuan da bu konuda pek etkili değil. Bu hastalık çıktığından beri bu konuyu da takip ediyorum. Sizin egzamanın yanında saç dökülmesine iyi gelir dediğiniz herhangi bir şampuan var mı? Önerilerinizi bekliyorum. Kombin yapıp da kullanabilirim. Bu arada saç bölgesindeki egzama için bahsettiğim şampuanı önerebilirim. Günlük kullanımda bendeki sorunu çözüyor. İnşallah siz de işe yarar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healthypatient -- 23 Kasım 2021; 10:46:56 >
  • healthypatient H kullanıcısına yanıt

    Dünya da en etkili şampuan ; head and shoulders clinical strength dir. Bu neredeyse kesin. Bende pek işe yaramadı diyenler % 1 falandır.


    Yurtdışı yorumlarınıda okuyabilirsiniz, çok etkilidir.


    Bunun haricinde Vichy DS şampuanları çok beğenilir. Zaten DS Seboreik Dermatit anlamındadır.


    Ducray Kelual DS çok çok iyidir. ben yüzümü bile yıkıyorum banyo yaparken bununla. Saçıma cildime çok iyi geliyor.


    Neutrogena T/Gel Therapeutic Şampuan Original 473ML yine sadece Seboreik Dermatit için üretilmiş ve dünyada sevilen etkili bir şampuandır.



    Bana doktorum uzun süre aynı şampuanı kullanma 6 ay veya 1 sene arada değiştir demişti. Gerçekten öyle gerekiyor.


    Maalesef hepsi ithal ve çok pahalı.Bu da kötü haber.


    Yerli olarak Pirdolin deneyebilirsiniz.Bulardan daha ekonomik ve nispeten işe yarayabiliyor.

  • Göğüs bölgesinde sivilce gibi lekeleri olanınız var mı ? ağırlık toplanma kısmı göğüs orta kısmı ( alt kısımdaki birleşim yeri ) göbek ve çevre kısmındada cıkıyor . Sivilce gibi ama değil . Egzama lekesi gibide değil . Döküntü kaşıntı yanmada yok .

  • Benim saçımda bu güne kadar tek etkili şampuan Maxact Ich oldu ben içine ilave olarak betaslic losyon ekliyorum ayrıca prozinc salicade şampuanda fena değil iki üründe de Ichtammol (Kara merhem denen kremin etken maddesi)ve salisalic acid var

  • Riqus kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 20 senedir öyle bende. Seboreik Dermatiti tam olarak tarif diyorsunuz zaten. O bölgenin rengi bile farklı gözüküyor. Bende tam göğüs ortasında oluyor. Döküntü kaşınma yanma yok. Ama dediğinizgibi alerji kabarmasına, sivilceye benzeyen bir şey.


    "Seboreik dermatit; saçlı deri, yüz, göğüs arası ve vücut kıvrımlarında pullanmaya ve kepeklenmeye sebep olan bir cilt hastalığıdır"


    Farklı seyredebilir ama tam o bölge seboreikin yerleştiği bir alandır çoğunluk ile. Bende hafif pullanma da yapıyor bazen orası.

  • http://www.rezancezan.com/__trashed/ Vitaminsizlik yüzünüzden belli

    http://www.journalagent.com/z4/vi.asp?pdir=kocaelitip&plng=tur&un=KTD-46794 D Vitamini Düzeylerinin Deri Hastalıkları Üzerine Etkisinin Retrospektif Değerlendirilmesi

    Vitamin ve diger degerleri olcturmek gerekli . Yani sadece gidaya dikkat etmejin yaninda 6 aylik ve yillik kan degerlerini karsilastirmak lazim .

    Gunluk su tuketiminde belli bir duzeyde olmasi lazim .Bu bagisiklik ve bagirsak sagligiyla ilgili bir sey .

    Mesela şöyle bir örnek de var .

    https://www.youtube.com/watch?v=xlSn_Esp2l0&feature=youtu.be

    Cogu kisinin stres ve uyku duzeni bozuklugu gida bozuklugu donemlerinde immun sisteminin sarsilmasi sirasinda ortaya cikiyor .

    Bide uyku duzeninde melatonin hormonunun etkisine ve onemine bi bakmanizi oneririm . Gece 9-10 gibi ufaktan salgilanmaya basliyor . Saat 23.00-2.00 arasi pik yaptigi saatler . 2.00-5.00 arasi ise azalmaya basladigi donem . Tamamen karanlik bir ortama ihtiyac duyuyor . Hem fiziksel hemde piskolojik saglik acisindan onemli ve basite alinacak bir sey degil . Bagisiklik sistemini destekleyici bir sey .

    Serotonin ve melatonin onemli hormonlar . Serotonin eksikligi stres depresyona neden olurken . Stres depresyonda bagisiklik sistemini dusuren etkenler .

    Melatonin ise vucudu onaran ve bagisikligi guclendiren bir hormon . Karanlikta salgilanan bir hormondur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riqus -- 25 Kasım 2021; 15:31:47 >




  • 1 kalıp Bıttım Sabunu + 1 kalıp Defe Sabunu + Yarım kalıp Katran sabunu kullanarak 5 litre Şampuan elde ettim. Şampuan için; Çay ağacı yağı, Hardal yağı, Lavanta yağı, Çörek otu yağı ilave edip yıllardır kullanıyorum. Kaşınma, Kepek, Sivilceyi bitirmiş durumdayım.

  • 1 Yıl kadar güneyde yaşadım. O süre zarfında güney ülkesi nemli olduğu için midir bilmiyorum saçımda sakalımda neredeyse yok denecek kadar azdı ve hiç azıtmıyordu. Ama bu sene istanbuldayım havaların soğumasıyla tarihi zirvesini yaşıyor. Bendeki azıtmanın nemle alakalı olduğunu tahmin ediyorum bunun için kısa zamanda nemlendirme yöntemlerini deniyeceğim
  • Şuan son 2 haftadır benim de azıttı arkadaşlar
  • Merhaba arkadaşlar,

    Benim yalnızca suratımda oluyor ve neredeyse 2 haftada bir oluyor t bölgesinde kızarıklık kaşıntı ve deri döküntüleri şeklinde.

    Bir sürü krem kullandım tek işe yarayan düzenli olarak kullandığım Derm Ecto diye bir nemlendiriciydi fakat 2 senedir falan piyasada yok kaldırılmış muadili de yok.

    Sarı coresatin kullanıyordum o etkiliydi fakat onunda içeriği mi değişti nedir etkisini kaybetti zaten sözlükte de aynı şekilde son bir kaç senedir coresatinden memnun değiller.

    Var mı önerisi olan?
  • Knuaf kullanıcısına yanıt

    Yapılışı var mı? Nasıl yapılıyor.

  • Derm ecto bende de işe yaramıştı. Bende bulamadım bir daha o kremi

  • 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.