Şimdi Ara

Iphone Çin Malı Oldugunu Nasıl Anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
78.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurtdisindan getiricem de birkac yerle gorusuyoruz,tek problem Çin malı olup olmadigini nasıl anlarım?Elime alma imkanım yok cunku malı?



  • hepsi çin malı aslında
    çinde üretiliyor sonuçta.

    walla aynısı yapma şanşları yok.bu artık senin becerin.
    sonuçta sana bişi gösterip başka bişi de yollayabilirler.
  • Tabi ki de made in USA olanlar var bildigim kadariyla...Resimden bunu anlamak mumkun değil mi?Ya da anlamak icin adamlara sorabilecegim bişey var mı?
  • Made in USA olan falan yok.

    Özellikle elektronik malzemelerin hiçbiri ABD'de üretilmez. Hepsini Çin'de yaptırırlar veya kendi fabrikaları vs. de oradadır, orada yaparlar. Haliyle hepsinde made in china yazar.

    ABD'de aynı devreler yapılsa, Çin'dekinin kafadan 5 misli maliyetli olur

    O yüzden made in USA gibi bir rüyaya kapılmayın
  • Ha şu var, Çin malı olmasın derken Iphone taklidinden bahsediyorsanız, birebir aynısını zaten yapamazlar. Yani yaparlar da, yasal olarak mümkün değil. İlla ki tasarımda, görüntüde değişiklik yapmak zorundalar. Yoksa çok ağır cezalara mahkum olabiliyorlar. Çünkü bu tasarım ve isimler dünya çapında patentlenip isim hakları alınıp korunuyor.

    Ama arkadaşın dediği gibi, sonuçta olay aldatmaksa, normal bir iphone gösterilip, çin malı taklidi gönderilebilir. Buna tabi ki dikkat etmek lazım.
  • Bütün büyük firmalar gibi appleda ürünlerini çinde üretiyor. Made in USA telefon fulmayı hayal ediyosan daha çok beklersin.
  • Ayrıca zaten Made in degil
    Assembled in China. ;)
  • Ya problem Made in China olması degil neden herkes kucumsedi bu kadar anlamadim,ben de hepiniz kadar anlıyorum teknolojiden ve zaten halihazirda ithalat yapan bir firmada muhendisim.

    Sormak istedigim soru dış gorunusu veya bir yerlerinde taklit Çin yapımıyla fark oluyor,bunu nasıl farkederiz anlaımnda?Görünüş olarak da çok benziyor çünkü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Emirism

    Ayrıca zaten Made in degil
    Assembled in China. ;)



    boş boş tarışmalar ve başlıklar....
  • Bütün ürünlerin arkasında yazar bu Desıgned by Apple in california Assembled in China Yani butun hepsi çinde üretiliyo . Yani çin malı
  • Çin malı yani sahte olanların arkasında Apple ile ilgili herhangi bri şey yazmıyor mu?
  • Valla ben sahte iphone diye bişey duymadım sahte iphone dan kastın çinlilerin yaptıgı iphone benzeri cihazlarsa onlar zaten ilk görüşte belli ediyo kendini .
  • Cihazı elıne almadan anlıyamazsın goruntusunu aynı yapıyolar.Eger Apple İphone kullandıysan gelıcek cıhazı elıne alıralmaz ne malı oldugunu anlarsın.
  • Kesinlikle görünüşten anlaşılır ele almaya falan gerek yok
  • Amma uzamis konu ya...

    Dis paketinden, ambalajindan, apple-logosundan herseyden anlasilir. TAklit olanlar iPhone'a benzemiyor bile :D

    cK
  • Ya şu "ben mühendisim" söylemine sinir oluyorum. Ben mühendisim deyince bu "ben aptal değilim" anlamına mı geliyor? Kusura bakmayın, ne mühendisler biliyorum... Ben de mühendisim ve sizi kastetmiyorum ama bazılarının yaptığı gibi her konuda "ben mühendisim, ben bilirim" modunda dolaşmıyorum :) Kimisi bunu acayip bir şekilde yapıyor.

    Mühendissiniz ama o zaman mühendisliğe yakışmayacak sorular soruyorsunuz diyeyim o zaman kibarca

    Alt alta 2 mesajım var, ikincide durumu açıklamaya çalıştım. Yan yana konulduklarında bariz fark ediyorlar zaten, sırf tasarımları yetiyor. Daha birebir aynı tasarımlı olan taklit bir iPhone yok. Varsa da ben görmedim. Çok benzeri var ama üzerinde ekstra tuşları falan var, iPhone'a göre daha kalın, daha dandik :) Direk belli ediyor kendini yani, o yüzden merak etmeyin. O değilse anlarsınız
  • @ormanci;

    Ben muhendisimi belirtmeye calismadim ben orda "ithalat" i belirtmeye calistim,muhendis calistigim pozisyon olarak eklendi cumleye,siz anlamak istediginizi gibi anliyorsunuz sanirim.

    Cevabiniz icin tesekkurler o baska
  • çin malı iphone özellikleri

    Hiphone, yiphone ,layphone gibi ismler yazar
    Apple logosu terstir ( ya da içinden kurt çıkar)
    Goccaman pili vardır ve pili siz takarsınız.
    çift sim kartlıdır.
    düğmeleri vardır
    çekik gözlüdür

  • görünüş olarak ayırt edilemeyecek oranda benzerlik yok - daha dogrusu bır kerede olsa gercek iphone gormus bırının ayıredemeyecegı bır benzerlık sozkonusu degıl - dolayısyla rahat ol sen
    quote:

    Orjinalden alıntı: tahiry99

    Ya problem Made in China olması degil neden herkes kucumsedi bu kadar anlamadim,ben de hepiniz kadar anlıyorum teknolojiden ve zaten halihazirda ithalat yapan bir firmada muhendisim.

    Sormak istedigim soru dış gorunusu veya bir yerlerinde taklit Çin yapımıyla fark oluyor,bunu nasıl farkederiz anlaımnda?Görünüş olarak da çok benziyor çünkü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tahiry99

    @ormanci;

    Ben muhendisimi belirtmeye calismadim ben orda "ithalat" i belirtmeye calistim,muhendis calistigim pozisyon olarak eklendi cumleye,siz anlamak istediginizi gibi anliyorsunuz sanirim.

    Cevabiniz icin tesekkurler o baska


    Bunu sizi kastederek söylemedim, genel rahatsızlığımı yazdım :) evet bu bakımdan anlamak istediğim gibi anladım, üzgünüm :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.