Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (215. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Antepli ahmet A kullanıcısına yanıt
    Bünyenize bağlı o, yarayı temiz tutun ve o bölgenin terlememesine özen gösterin. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun geçer inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam 1 ay önce konuşmuşuz en son. Nasılsınız, durumunuz nedir kıl dönmesinde? Benim iyileşmedi aksine tekrarladığı kesinleşti. Ameliyat olmak için hastaneye gideceğim doktorlarla konuşmaya.
  • gaziisteyengenc kullanıcısına yanıt
    yarayı gören kıl dönmesi diyor 2 kez amelıyat oldum.

    suan yulaf yogurt kecıboynuzu gevrek e bebek de satılıyor karıstırıp içiyorum.https://www.e-bebek.com/hammm-kahvaltilik-gevrek-250-gr-p-ham-5901/

    ayrıyetten c vitamini alıyom
    https://danohealth.com/dano-products/calcium-d-sandoz-efervesan-tablet/

    eczanede 19 tl veya 23 tl aldım 10 tane var içinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 5 Temmuz 2020; 0:34:25 >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Valla bıktım, benim ilk ameliyatımdı, 2.olacak galiba. 1 yıl olduydu ameliyat olalı. 1 yıldır bıktım yeminle. Kanama, akıntı vs sürekli oldu ara ara azaldı sadece. Bi kurtulsak iyiydi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknes1905

    Geçmiş olsun hocam,dikkatli bakarsanız yaza kadar sıkıntı yaşamazsınız,yazın da ameliyat ile kurtulursunuz.
    Yaz geldi ama korona yüzünden ameliyat olamadım hala. Kist aylar sonra ilk kez son birkaç günde büyümeye başladı. Tüy dökücü kremle kıl temizliği yaptım ancak bunun da ertelenmesinin bir sınırı var. Hala akıntım falan yok ama kistin hareketlenmesi iyiye işaret değil. 1 ay daha ameliyat vs olamam. Gelecek ay ancak. İnşallah o zamana kadar daha kötü olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Günlük olarak duşa girmeni öneririm, o bölgeyi sabunla yıka, bakteri üremesin ki apse oluşmasın. Her tuvalete girdiğinde peçete ile temizle kıl, tüy, pamuk gibi şeyler kalmasın hem nemini de almış olursun. Temiz tutarsan kötüleşeceğini sanmıyorum, bir de kaykılarak oturma sakın o bölgeye basınç oluşmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dun amaliyat oldum 15 gun once farkettim durumu doktor 4 5 aylik bir durum oldugunu soyledi ..belden asagi uyusturdu kuyruk sokumundan kemige kadar inmiş elinde et parcasi amaliyatta bana bile göster di parcayi...uyusukluk 7 saat sonra gecince agri baskadi 20 saat sonra agrilarim da bitti rahat oturup kalkiyorum yarin pis suyun bitiktigi direni sokup pansuman yapacaklar 15 gunde rapor vercek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Yok hep dik oturuyorum. Çok dikkat ediyorum temizliğe. Geçen gün iyi kurulayamadım galiba hemen tepki verdi. Furacin denen antibiyotikli merhemi sürdüm yatmadan iltihaplı vakalara iyi geliyor diye şişini almış biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaziisteyengenc kullanıcısına yanıt
    hocam o dedıgım kremı aldım 3 gun once yaraya ılk gunden cok ıyı geldı mutlaka al onu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 12 Temmuz 2020; 14:24:57 >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Ameliyat tarihi verdiler hocam. 11 Ağustos'ta ameliyata alacaklar. 1 gün öncesinden prosedür gereği korona testi yapacaklar. Genelde Karydakis Flep yöntemi yapıyoruz dediler. İnşallah kurtulurum son kez olur bu ameliyat. Ameliyat sonrası ihtiyaç duyarsam alırım kremi hocam. Sağ olasın.
  • Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Bende maalesef bu şikayet ile aranızdayım. Maalesef diyorum ki Allah düşmanıma yaşatmasın dediğim kadar kötü bir hastalıkmış bu. 1 ay oldu neredeyse kurtulamadım bundan. İlk başlarda otururken kuyruk sokumuma doğru bir yerde fıstık kabuğu büyüklüğünde bir sertlik ve hafif tatlı tatlı kaşınma oluyordu fakat hiç bir şekilde apse akıntı kanama vs olmadı. Bende doktora gideyim dedim neden olduğunu sormaya çünkü ailem ve yakın çevremde hiç bu ameliyatı olan görmedim. Ne olduğunu bilmiyordum, doktor direkt bakar bakmaz kıl dönmesi bu dedi. Ameliyat olacaksın dedi. Galiba çok ileri kötü bir durumu yoktu. Neyse 29 Haziran tarihine Devlet Hastanesi'ne ameliyat günü aldım. Ameliyat günü spinal anestezi (belden aşağı) yapıldı. Ve anestezi yapıldığını hiç anlamadım bile hiç acı vermedi bana. Ameliyat yaklaşık 1 saat kadar sürdü kapalı yöntemle yapıldı. Yara yaklaşık 12 cm uzunluğunda olup anüsün 2 cm üstünden kuyruk sokumunun takriben 5 cm üstüne kadar dik doğrusal bir kesiden ibaretti. Ameliyat sonrası drenaj takıldı 3 günde bir kontrol ve pansuman ile ertesi gün taburcu edildim. 10. günün sonunda belimdeki drenaj çıkartıldı. 15. ve 17. Günde de dikişler kademeli olarak alındı. Şuana kadar ameliyat günü dahil sıfır acı vardı. Hiç bir şekilde ağrım sızım olmadı. Fakat 20. günde kontrol muayenesi için gittiğim de doktor alttaki dikişin yani anüsün 2 cm üstünde yaklaşık 1 cm kadar açılma olduğunu söyledi. Bende şaşırdım tuvalet ihtiyacı dahil tüm hareketlerime çok dikkat etmiştim. Nasıl olduğunu anlamadım. Peki bu açılma nasıl geçer. Doktor 20 adet Rif ampul yazdı hergün gelip pansuman yapmamı ve bu ampulü yaranın içine döküleceğini söyledi. Şuan bile ağrı yok ama bu kadar dikkat ederken neden açıldı, bu yara ne zaman kapanıyor. Rif dediğim ilaç etkili oluyor mu kapanmasında. 20 günde bu ilaç için pansuman yapılacak desem 40 gün oldu kurtulamadım. Hem hareketsiz kalmak hemde aman dikişler açılmasın diye strese girmek çok yordu beni. Acaba açık yöntem yapsaydım daha mı iyi olurdu. Şimdide onun pişmanlığı da var açıkçası. Ama çok yoruldum çok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum geçmiş olsun. Rif antibiyotiktir, pansumanlarda yaranın üzerine(içine) dökülür iltihap kapmasın yara kurusun diye. Yaranın kapanmasına bir etkisi yok, terlemesin o bölge temiz tut orayı, beslenmene de dikkat et kapanır Allah'ın iznliye. Oturmamaya özen göster, o bölge gerildikçe açma yapar. Büyük tuvaletini ameliyattan sonra klozete oturarak mı yaptın? Eğer öyleyse açılmanın sebebi yüksek ihtimal odur.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. O bölge hem anüse yakın olduğundan hemde malum İzmir sıcağından dolayı terlememesi imkansız maalesef. Ameliyattan sonra doktor dikişleri alana kadar, oturmayı bırakın hiç dizimi dahi bükmedim adeta robot gibiydim 😊 Büyük tuvaletimi de klozette ayakta gibi dizlerimi hafifçe bükerek yaptım. Fakat kabızlıkta vardı biraz ama çok zorlanmıyordum yaparken. Hemen işi halledip çıkıyordum. Doktor dikişleri aldıktan sonra yavaş yavaş oturabilirsn fakat uzun süre oturma dedi. Buna rağmen ben ne olur ne olmaz diye 3 gün bekledikten sonra yavaşça 2 kez oturdum 30 saniye kadar. O kadar dikkat ettim ama sakınan göze çöp batarmış. Bu yara ne kadar zamanda kapanır acaba çok uzun sürer mi?🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bünyenize bağlı yani o. Her tuvalete girişinizde peçete ile nemini alın oranın. Protein ağırlıklı beslenin daha çabuk kapanır.
  • selamlar geçenlerde bende de kıl dönmesi çıktı hiç ağrım falan yok doktor lazer yöntemiyle ameliyat dedi nedir bu lazer yöntemi beni aydınlatabilir misiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Fakat bu gün kontrolde doktor açıldığını görünce. Pansumanı bırakmıştı normalde, tekrardan pansuman yaptı yaraya ve 20 tane Rif yazdı, ve dedi ki her gün hastaneye gelip Rif ile pansuman yenileyeceksn. Yani anladığın kapalı yöntem ameliyat oldu açık yöntem. Şuan tekrardan pansumanlandı yara. Artık gerisi Allah'a kaldı. Pansuman bandı zaten ayrı terletiyor insanı, artık ne kadar kuru kalırsa gazlı bez içinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gazlı bez iyidir, gözenekli olduğu için hava alır ve nemini çeker. Tam açık olmuyor aslında, günlük pansuman yaparak kapanacak orası. Açık yöntem çok daha farklı, 12 cm dediğiniz yere hiç dikiş atılmadığını düşünün, komple gazlı bez tıkıyorlar oraya, her gün pansuman ve her pansumanda o etli dokuyu gazlı bezle kanatarak daha hızlı iyileşmesi için resmen içindeki kirli kanı kazıyorlar. Düşünün verdiği acıyı ve bu işlem üç dört ay sürebiliyor.
  • egefitnessbackinbusiness kullanıcısına yanıt
    İcerdeki kılı cizzz diye lazerle yakacaklar diye anladim ben, ağrım yok demeyin erken keşfetmişsiniz bir an önce halledin. Lazer olmadan eger açıklık varsa kil donmesinin bi gözeneği oluyor ordan girip alabiliyorlar da bir kac doktora daha gözükmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu saçma iletten dolayı 2014 ve 2017 yılında toplamda 2 kez ameliyat oldum. Kıçım 2.dünya savaşı haritasın döndü anlayacağınız ameliyat olmaktan. Şimdi dün de otururken kuyruk sokumuna bastırınca geçici acı oluyor. Şişlik, delik, sivilce bile yok. Ameliyatlar bir b**a yaramıyor cerrah kesip biçiyor gerisi ile ilgilenmiyor. Kaç tane ameliyat olduk lazer epilasyon da yaptırdım otururken de kuyruk sokumu üzerine oturmuyorum. Her gün veya günaşırı banyo yapıp zeytinyağlı sabun ile temizliyorum. Yok artadaş resmen doğarken hata olmuş kuyruk sokumu kötü yerde kapanmış. Gece kabuslarıma nüks ettiği girdi zaman zaman. Bakalım umarım nüks değildir hayatımı yedi bu hastalık...

    Edit: Nüks olmamış herhalde o bastırınca olan acı gitti 1 gün sonra. Fazla oturmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 5 Ağustos 2020; 23:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Venture

    Bu saçma iletten dolayı 2014 ve 2017 yılında toplamda 2 kez ameliyat oldum. Kıçım 2.dünya savaşı haritasın döndü anlayacağınız ameliyat olmaktan. Şimdi dün de otururken kuyruk sokumuna bastırınca geçici acı oluyor. Şişlik, delik, sivilce bile yok. Ameliyatlar bir b**a yaramıyor cerrah kesip biçiyor gerisi ile ilgilenmiyor. Kaç tane ameliyat olduk lazer epilasyon da yaptırdım otururken de kuyruk sokumu üzerine oturmuyorum. Her gün veya günaşırı banyo yapıp zeytinyağlı sabun ile temizliyorum. Yok artadaş resmen doğarken hata olmuş kuyruk sokumu kötü yerde kapanmış. Gece kabuslarıma nüks ettiği girdi zaman zaman. Bakalım umarım nüks değildir hayatımı yedi bu hastalık...

    Edit: Nüks olmamış herhalde o bastırınca olan acı gitti 1 gün sonra. Fazla oturmamak lazım.
    bende bir ara olur gibi oldu şimdi uykuda sanırım fazla oturmamak konusunda katılıyorum 30-40 dakika da bir mutlaka 5-10 dakika kalkmak lazım bizim gibi kıl dönmesi olanlar için sıkıntı çok oturmak
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.