Şimdi Ara

'HDV MİNİ DV' VS. 'DV MİNİ DV' KASET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakınlarda Sony HC3 High Defination kamera aldım. Aslında Canon HV20 istiyordum fakat 1.400'e peşin fiyatına 12 taksite görünce dayanamadım aldım. Ama görüntü kalitesi indirdiğim onlarca HV20 örneği kadar beni tatmin etmedi. Sonra İnternetten baktım ki HD kameralar için mini dv kaset ayrıymış. Tanesi 30 YTL'ye iki tane "Sony DVM63 HDV/DV" mini dv kaset aldım. Fakat normal mini dv kasetten bir farkını görmedim. Görüntüleri firewire yoluyla HDVSplit programıyla ".m2t" olarak atıyorum.
    Sonuç olarak HDV/DV Mini DV (30 YTL) kasetle Normal Mini DV (6 YTL) arasında ne fark var? O kadar parayı boşuna mı verdik?



  • Kaydedici Biçimi hdv seçmiyor olabilirmisiniz + sp (standart play) .....

    ha unutmadan aktarımda k lite mega codek yükleyin codek sorunu olabilir + ayrı bir kaliteli firewire kart

    bilgisayarınızın özellikleride önemli etken tabi.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 18 Şubat 2008; 21:35:05 >
  • Daha önce o kadar aramama rağmen bulamamıştım fakat farklı kriterlerde arayınca aşağıda "ahmetdemir" arkadaşımızın 5 haziran 2006 tarihli forumdaki yazısı konuyu aydınlatıyor.

    "Verdana"]"quote:

    Orjinalden alıntı: telve

    bu arada HDV ye merak salan varsa birde bilgi vereyim. bu kameralardan HD kayıtta iyi sonuç almak istiyorsanız. ( her yerde standart mini dv lere HD kayıt yapar desede inanmayın ) Kullanmanız gereken kaset mutlaka ( sony DVM63 ) olmalı. yoksa hiçbir anlamı kalmıyor ve ben dün bu minnacık kasetleri istanbuldan tanesi 47 YTL den aldım. internet üzerinden almanyada en ucuz 14 Euro + kdv ye bulabildim . daha ucuzunu bilen varsa bu konudada yardıma ihtyacım var."



    ahmetdemir:

    Çok net biçimde hatalı olduğunuzu söyleyeceğim.
    Kim yönlerdirdiyse ki,47ytl gibi rahat 10 tane kaset alınacak fiyata DVM63HD yi satan sahıs olabilir, resmen yalan söylemiş.

    HD kayıtta iyi veya kötü sonuç almak, hatta 0,1 lerden oluşan herhangi, ama herhangi bir veri grubunda(dijital video da buna dahil) medya kalitesi verinin kalitesini ETKİLEYEMEZ.

    4 milyonluk PR3-DVM60 kasedi de gayet problemsiz olarak DV yi kaydettiği gibi HDV yide kaydetmektedir.
    Sonuçta bitler üzerinde kasedin yapısı fark oluşturamaz,sıfır sıfırdır, bir de bir.
    Ama drop-out denen kasedin üzerindeki manyetik etkiyi sağlayan demir partiküllerinin yapısının bozulması sonucu ortaya cıkan okunamama sorunuyla bu kasetlerde cok daha az karşılaşılacagı iddia ediliyor.
    Bunun yanında pr3 sonylerle de, panasonic PQ ve MQ larla onlarca saat videoyu en ufak bir drop out yasamadan capture eden bir suru adam var dvinfo.nette. Burada belirleyici olan farklı kayganlaştırıcılara sahip kasetleri karıştırılmaması.

    DVM63HD ise farklı kafa kayganlaştırıcısı kulanmakta ve coooook uzun vadede manyetik kafayı daha az yıprattığı rivayet olunmaktadır.
    Bunun haricinde en önemli farkı arşiv ömrüdür, standart kasede kıyasla epeyce daha uzun oldugu soyleniyor.

    Sonuç olarak gidin PR3 leri alıp kullanın, arsiv medyası olarak kaset kullanmayacaksanız DVM63HD ye kasmayın, gereği yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taysah -- 18 Şubat 2008; 23:45:13 >




  • merhaba arkadaşım 23 tl den elimde mevcud 15 adet var sana ne kadar lazım 532 336 4021
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.